De beste VPN’s van 2023

Beste VPN

De beste VPN diensten beveiligen je internet verbinding, verbergen je IP-adres en zorgen dat je buitenlandse content kunt streamen. Zonder dat dit een merkbare impact op je internetsnelheid heeft.

Ik werk vaak al jaren vanuit cafés en andere plekken met onbeveiligde internetverbindingen. Een VPN is daarom een onmisbaar onderdeel van m’n software arsenaal.

Ik heb alle belangrijke VPN diensten onder het licht gehouden en grondig getest. De beste 5 vind je in dit artikel.

De beste VPN’s van 2023

NordVPN – De beste allrounder

NordVPN is al sinds 2018 mijn persoonlijke go-to VPN. Ze zijn snel, bieden geavanceerde encryptie en bieden hun dienst tegen een extreem schappelijke prijs (als je een beetje vooruit betaald tenminste).

NordVPN is een van ’s werelds meest populaire VPN’s en ook een van de beste. Hun apps zijn eenvoudig te gebruiken en hun klantenservice is 24/7 beschikbaar.

Behalve voor zakelijk gebruik (ze hebben speciale pakketten voor grotere teams, onder de naam NordLayer) is het ook perfect voor vrije tijds bezigheden: het ontgrendelt alle populaire streaming diensten in een handomdraai.

PrijsVanaf €2,97 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 94% van originele snelheid
Zakelijk pakketJa
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen6
Servers5.500 in 59 landen
JurisdictieBritse Maagdeneilanden
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenOpenVPN, IKEv2, WireGuard, L2TP, Shadowsocks (Proxy)
Geld-terug garantie30 dagen

Sterke beveiliging en logs worden niet opgeslagen

NordVPN scoort geweldig qua high-end beveiliging opties.

Het gebruikt beveiligde encryptie protocollen zoals OpenVPN en WireGuard. Daarnaast heeft NordVPN een geverifieerd no-logs beleid.

Dit betekent dat de VPN geen persoonlijke log gegevens opslaat: geen browser geschiedenis, IP-adres of data rondom bandbreedte gebruik. Het bedrijf slaat praktisch geen data van je op. En wat het opslaat wordt compleet geanonimiseerd.

Veel extra beveiliging features

NordVPN gaat net wat verder dan de concurrentie op het gebied van beveiliging features.

Voorbeeld: de DoubleVPN feature geleidt je internetverkeer door een extra VPN-server voor verhoogde anonimiteit. Daarbij wordt de dienst geleverd met een ingebouwde ad-blocker genaamd CyberSec.

Sinds een serverinbraak in 2018 heeft NordVPN hun beveiliging sterk opgeschroefd. Hoewel hun reactie op dit incident destijds te wensen over liet (ze waren er enigszins blasé over), hebben ze sinds die tijd bewezen dat ze extreem secuur en veilig te werk gaan.

Snel en uitgebreid server netwerk

De hoge VPN encryptie heeft minimale invloed op NordVPNs snelheid.

Het is een van de snelste VPN’s op de markt met minimale server vertragingen binnen hun meer dan 5.000 servers. Onze snelheidstesten hebben aangetoond dat snelheidsverlies zo laag als 1% kan zijn.

NordVPNs servers zijn allemaal RAM-gebaseerd. Dit betekent dat er geen data lokaal op hun servers opgeslagen staat.

Geweldig om mee te streamen en uitstekend voor P2P verkeer

De hoge snelheiden van NordVPN voor streamen zonder vertragingen en snelle torrent downloads.

NordVPN werkt met alle populaire streaming diensten, zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime. Tot Hulu kun je toegang krijgen via hun Smart DNS tool.

Ook voor torrents is NordVPN ideaal. Downloaden gaat razendsnel en de no-log P2P servers zijn gemaakt om anoniem bestanden te delen en te downloaden.

Bezoek NordVPN nu of lees onze NordVPN review voor meer informatie.

CyberGhost – Uitstekende gebruikers ervaring

CyberGhost is super gemakkelijk te gebruiken, snel, uitstekend beveiligd en als kers op de taart uitstekend om mee te streamen. Persoonlijk vind ik NordVPN net iets fijner, maar het scheelt niet veel, en CyberGhost kan net iets goedkoper zijn (afhankelijk van hoever je vooruit betaalt).   

Denk er aan dat CyberGhost geen zakelijke pakketten heeft. Geen punt als je een éénpitter bent of met een paar man werkt. Maar voor grotere ondernemingen maakt dit CyberGhost ongeschikt.  

PrijsVanaf €2 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 95% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen7
Servers6.700+ in 89 landen
JurisdictieRoemenië (EU)
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenOpenVPN, IKEv2/Ipsec, WireGuard
Geld-terug garantie45 dagen

Streamen op 7 apparaten tegelijkertijd

De grootste kracht van CyberGhost is hoe effectief de VPN is in het omzeilen van internationale streaming blokkades.

Het is ontzettend irritant een VPN aan te zetten, naar Netflix te surfen, en wanneer je een serie selecteert te lezen krijgt dat het feest toch niet doorgaat. CyberGhost’s 46 voor streaming geoptimaliseerde servers zorgen ervoor dat dit je niet snel zal overkomen.

Daarbij komt dat deze VPN werkt op de meeste platformen. Het heeft apps voor macOS, Windows, iOS en Android. Het werkt ook op Smart TV, Fire Stick TV, Linux en routers.

CyberGhost beschikt over Smart DNS functionaliteit zodat je het ook kunt gebruiken op je PlayStation, Xbox of Apple TV. Ook kun je tot 7 apparaten tegelijkertijd verbinden. Dit is meer dan wat hun meeste concurrenten bieden.

Snelle, toegewijde torrent servers

CyberGhost beschikt wereldwijd over servers die geoptimaliseerd zijn voor torrents. Waar je ook bent, je zult nooit ver verwijderd zijn van een server die P2P ondersteunt.

Snelheiden zijn uitstekend voor servers die in de buurt zijn, met een snelheidsverlies van slechts 13%.

Een VPN kill switch switch zorgt ervoor dat je IP-adres niet wordt openbaar gemaakt in het onwaarschijnlijke geval dat je VPN-verbinding wordt verbroken.

Logs worden niet opgeslagen

De VPN-dienst slaat geen surfgedrag op, op wat anonieme server gebruiksdata na.

Ook heeft CyberGhost No Spy servers in een beveiligd data centrum in Roemenië, waar het bedrijf zich bevindt.

Aantrekkelijk kostenplaatje en uitgebreide niet-goed-geld-terug garantie

Als je je CyberGhost lidmaatschap voor 3 jaar afsluit betaal je niet meer dan €2,- per maand.

Daarbij kun je de dienst een dag gratis uitproberen. En mocht de dienst na aanschaf je toch niet bevallen, dan is er een 45-daagse niet-goed-geld-terug garantie. 15 dagen langer dan bij de meeste VPN diensten het geval is.

CyberGhost’s apps zijn ontzettend makkelijk te gebruiken wat het de perfecte VPN maakt voor beginners. En mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met hun klantenservice 24/7 te bereiken is.

Bezoek CyberGhost nu of lees onze NordVPN review voor meer informatie.

Surfshark – Beste budget VPN

Surfshark behoort tot de beste VPN’s op de markt maar is veel goedkoper dan de meeste andere partijen.

Maar die aantrekkelijke prijs is niet ten koste van de kwaliteit van de dienst. Hun snelheden zijn consistent, ze bieden toegang toegang tot Netflix en een zwik van andere streaming diensten, en hun P2P servers slaan geen logs op.

Net als CyberGhost bieden ze echter geen gespecialiseerde business pakketten.

PrijsVanaf €2,03 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 90% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingenOnbeperkt
Servers3.200+ in 65 landen
JurisdictieNederland
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenOpenVPN, IKEv2, WireGuard, L2TP, Shadowsocks (Proxy)
Geld-terug garantie30 dagen

Grootste voordeel: super aantrekkelijk geprijsd

Surfshark is een zeer aantrekkelijk geprijsde VPN.

Meestal wanneer een VPN zo weinig kost als Surfshark merk je dat kwalitatief. Dit is bij Surfshark absoluut niet het geval. Sterker nog, het doet weinig onder voor veel duurdere VPN’s.

Je zult wel een paar jaar vooruit moeten betalen om toegang te krijgen tot hun goedkoopste pakket.

Streamt 15 Netflix landen, Disney+ en meer

Een van Surfshark’s sterkste punten is dat het toegang biedt tot 15 verschillende Netflix landen. Slechts 3 andere VPN diensten ontgrendelen meer landen dan dit.

Surfshark is ook een de beste VPN’s voor Disney+. Je krijgt er toegang toe via al hun servers – ongeacht de locatie.

Daarbij komt dat je Surfshark op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Dit is zeldzaam onder VPN diensten en erg handig als je de dienst met familie of vrienden wilt delen (of voor een klein bedrijf wilt gebruiken).

Relatief snel en logs worden niet opgeslagen

Surfshark’s netwerk bestaat uit 3.200+ servers wereldwijd. Geen enkele server slaat logs op.

De dienst is snel, maar is merkbaar langzamer dan VPN’s als NordVPN en CyberGhost. Op korte afstanden heb je hier een stuk minder last van dan op lange afstanden. Dit is vooral belangrijk wanneer je internet verbinding al niet zo snel is.

Extra beveiligingsmaatregelen

Surfshark’s Camouflage Mode is beschikbaar op iedere server. Dit is een verduisteringstool die je VPN-verkeer nog lastiger te detecteren maakt. Het is vooral handig om toegang te krijgen tot websites.

Tot slot is Surfshark de enige VPN die GPS-locaties kan spoofen. Deze feature zorgt ervoor dat apps op je telefoon die GPS gebruiken je echte locatie niet kunnen zien.

Bezoek Surfshark nu of lees onze Surfshark review voor meer informatie.

ZenMate – Beschermt tot 99 apparaten

ZenMate is een degelijke Duitse VPN. De dienst is betrouwbaar en heeft een goede prijskwaliteit verhouding. Je kunt er tot 99 apparaten mee beschermen wat de dienst ideaal maakt om te delen met vrienden en familie.

Eerlijk is eerlijk: ZenMate blinkt nergens in uit. Het is een goede VPN, maar er is niet direct een belangrijke reden om het te kiezen in plaats van een van de diensten hierboven.

PrijsVanaf €2,22 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 70% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen99
Servers3.800+ in 74 landen
JurisdictieBritse Maagdeneilanden
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android
VPN protocollenOpenVPN, IKEv2, WireGuard
Geld-terug garantie30 dagen

Degelijk en gebruiksvriendelijk

ZenMate is een eenvoudige VPN die zich richt op niet-technische gebruikers die hun online privacy zonder veel moeite willen beschermen.

Je ziet deze dummy-vriendelijke aanpak al direct op hun website. Er is geen jargon, geen ingewikkelde lijst met features. Je vindt slechts een snelle, simpele uitleg van de techniek die achter VPN’s schuilt en wat je ermee kunt doen. Hun dienst draait helemaal om de kern van wat een VPN moet zijn voor de meeste mensen.

Dat gezegd hebbende is deze VPN een werkpaard, met meer dan 2.900 servers verspreid over 74 landen. Een grote toename ten op zichten van de 30 landen waar ze slechts een paar jaar terug nog servers hadden.

ZenMate kost niet veel, en als je nieuw bent in de wereld van VPN’s, dan kan ZenMate een goede keuze voor je zijn.

Bezoek ZenMate nu of lees onze ZenMate review voor meer informatie.

ExpressVPN – Duur, maar ontzettend goed

Kijk, als ExpressVPN niet zo duur was geweest, had het een stuk hoger in dit overzicht gestaan.

Hoewel ze een tikkeltje sneller zijn dan de meeste andere VPN’s, hun apps net iets meer gepolijst aanvoelen en ze een enorme groep fans hebben, kan ik er niet omheen dat de dienst zo’n anderhalf keer zo duur is dan wat redelijk voelt.

Je kunt er niet echt veel apparaten op aansluiten (5) en het biedt geen gespecialiseerde zakelijke pakketten aan. Niettemin is het uitstekend voor freelancers of zeer kleine teams.

Dat gezegd hebbende kan Express een goede optie voor je zijn als de kosten je niet zo uitmaken.

PrijsVanaf $8,32 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 95% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen5
Servers3.000+ in 94 landen
JurisdictieBritse Maagdeneilanden
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenIKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN, PPTP
Geld-terug garantie30 dagen

Super veilig en uitstekend om mee te gamen en streamen

Sinds het bestaat is ExpressVPN nog nooit in een beveiligingsschandaal verwikkeld geraakt. Ondanks dat het een van de meest geziene en in de aandacht staande VPN’s ter wereld is. Na NordVPN is ExpressVPN ‘s werelds populairste VPN.

Dit spreekt boekdelen over hoe robuust en solide ExpressVPN is en in welke mate ze hun reputatie en klanten in acht houden.

Veiligheid is echter niet de enige grote kracht van ExpressVPN. Ze zijn ook fantastisch om mee te streamen en gamen. Niet alleen ontgrendelt de dienst 10 Netflix regio’s, maar je kunt er ook moeiteloos Amazon Prime, BBC iPlayer, Disney+, HBO Max en Hulu mee ontgrendelen.

Verder kun je dankzij hun Smart DNS tool er uitstekend mee gamen.

Bezoek ExpressVPN nu of lees onze ExpressVPN review voor meer informatie.

Hoe ik VPN’s test en beoordeel

VPN’s zijn in de kern relatief inwisselbare producten die om die reden ook vrij gemakkelijk objectief te beoordelen zijn. Snelheid kun je meten, evenals hoe robuust de beveiliging is. Zaken als gebruiksvriendelijkheid komen iets meer op persoonlijke smaak aan.

Hieronder vind je op welke manier ik heb gekeken naar de verschillende aspecten van een VPN.  

Privacy en veiligheid

Privacy is een cruciaal onderdeel van een VPN. Als een VPN je online privacy niet goed beschermd, dan heb je er niets aan.  

Dit is wat je mag verwachten van een goede VPN op het gebied van veiligheid:

  • Het mag geen persoonlijke surf logs verzamelen
  • Je echte IP- of DNS-adres mag niet gelekt worden
  • Het gebruikt VPN-protocollen met de sterkst mogelijke codering (256-bit AES)

Verbindingssnelheden

Iedere VPN maakt je internetverbinding net iets trager. Daar kom je niet onderuit. Maar significant snelheidsverlies kan rampzalig zijn als je een langzamere internetverbinding hebt. Daarom test ik de snelheden voor alle VPN’s die ik aanbeveel op meerdere servers in meerdere landen met regelmaat (minstens één keer per kwartaal).

Klantenservice

Elk VPN-dienst zou 24 uur per dag, zeven dagen per week live chatondersteuning moeten hebben. De allerbeste diensten bieden dat. Daarnaast verwacht je dat een medewerker je probleem snel en adequaat voor je op kan lossen en je niet van het kastje naar de muur stuurt.

Ik kijk ook naar de kwaliteit van online hulpgidsen en de hoe gedetailleerd de veelgestelde vragen secties zijn op de websites van VPN aanbieders.

Makkelijk te gebruiken

Op het oog lijken veel VPN diensten erg veel op elkaar. Maar bedenk, de duivel zit in de details.

Elke VPN die ik hier bespreek heb ik aan een uitgebreid test regime onderworpen. Ik heb de VPN’s op Windows-, MacOS-, Android-, iOS– en Fire OS-apparaten getest. Alleen op die manier kun je een 360 graden beeld krijgen van de bruikbaarheid van een VPN.

Tot slot heb ik ook gekeken naar extra functies zoals een kill switch, adblocker en split-tunneling. Deze extra tools onderscheiden het kaf van het koren als het op VPN’s aankomt.

Streaming en torrenting

Start24 is een platform voor ondernemers. Ik bekijk daarom VPN’s vooral vanuit het oogpunt van veilig internetten. Maar laat ik eerlijk zijn: ik wil op z’n tijd ook toegang krijgen tot een buitenlandse Netflix bibliotheek om een film of serie te zien die in Nederland niet beschikbaar is.

Ik gok erop dat dit ook voor jou geldt.

Daarom voer ik regelmatig VPN-tests uit op platforms zoals Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en Disney+.

Torrenting is ook een belangrijke reden voor veel mensen om een VPN te gebruiken. Je hebt een VPN nodig die P2P-verkeer toestaat, geen limieten voor datagebruik heeft, geen logs opslaat en zich in een veilig land bevindt. Iedere VPN heb ik ook hierop getest.

Censuur omzeilen

Een VPN is essentieel om internetcensuur in bepaalde landen te omzeilen.

Website blokkades doorbreken in bijvoorbeeld China of Turkije is erg moeilijk voor de meeste VPN-services. Zeer weinigen kunnen het, en bij nog minder werkt het consequent.

Kosten

Goedkope VPN’s kunnen ook topkwaliteit bieden. Ik neem de prijs van VPN’s ook mee in m’n beoordeling. Bijvoorbeeld, ExpressVPN levert een fantastische service. Maar eerlijk is eerlijk: je betaalt te veel in vergelijking met wat je ervoor krijgt. Hierdoor staat ExpressVPN onderaan mijn lijst met aanbevelingen.

Dit is waarom je een goede VPN nodig hebt

Hieronder vind je de 3 belangrijkste redenen voor het aanschaffen van de best mogelijke VPN (en niet een willekeurige VPN):

1. Verberg je internet gebruik

In sommige landen kan je internet provider alles bekijken en bijhouden wat je online uitspookt. Ze slaan je internetgebruik op en kunnen dit aan overheidsinstanties doorspelen wanneer ze hiertoe worden verzocht.

Voor veel mensen is dit een onacceptabele schending van hun privacy. Om te voorkomen dat dit gebeurt, heb je een VPN nodig die geen logs van je internetgebruik opslaat.

Wanneer je met een VPN verbinding maakt, loopt je internetverkeer allereerst via een beveiligde server. Vervolgens gaat het verkeer via een website of app. Maar je internet provider kan niet verder kijken dan je VPN-server. Hierdoor kunnen ze niet zien wat je online doet.

VPN’s maken gebruikt van een kwalitatief hoogstaande encryptie, vaak AES 256-bit. Dit zorgt ervoor dat je web data praktisch niet te ontcijferen is wanneer iemand, zoals een hacker, het weet te onderscheppen.

2. Beveilig je data wanneer je gebruik maakt van een openbare WiFi-verbinding

Wanneer je gebruikt maakt van WiFi in een café, restaurant of bibliotheek, loop je risico. Vaak maken ze gebruik van open verbindingen die onbeveiligd zijn. Voor hackers die gevoelige data willen stelen is het prijsschieten met dit soort verbindingen.

Een VPN kan je beschermen tegen dit soort aanvallen. Een VPN voegt een extra encryptie laag toe aan een onbeveiligde internetverbinding. Je kunt dan een openbare WiFi verbinding gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken dat je wordt bespioneerd, of dat je persoonlijke data wordt gestolen.

3. Online censuur ontwijken

Het zijn niet slechts autoritaire landen zoals China of Turkije die het internet censureren. Iedereen die een internet netwerk bezit kan bepaalde websites en apps blokkeren. Bijvoorbeeld, veel overheden blokkeren P2P sites zoals PirateBay.

Dit soort blokkades zie je ook op werkplekken, scholen en bibliotheken.

Het is eenvoudiger om website blokkades op je werkplek of scholen te ontwijken. Maar het is niet altijd mogelijk een VPN te installeren op deze apparaten. Wat je echter wel kan doen is een VPN extensie op je internet browser installeren.

Conclusie

Hier vind je nogmaals de beste VPN’s van dit moment:

Alle 5 zijn uitstekend maar er is een duidelijke reden dat NordVPN op nummer 1 staat. Deze dienst biedt wat mij betreft de perfecte mix van beveiliging, snelheid, features, goede klantenservice en streaming mogelijkheden. Daarnaast is NordVPN zeer aantrekkelijk geprijsd.

Ik gebruik NordVPN al jaren. Niet alleen als ik werk vanuit een café of andere openbare locatie, maar ook als ik thuis wil ontspannen met buitenlandse streaming content.

Nog een voordeel: met NordLayer biedt NordVPN een VPN-service die volledig is toegespitst op zakelijk gebruik voor grotere ondernemingen.  

Heb je nog vragen over VPN’s, laat dan hieronder een bericht achter.

Veelgestelde vragen

Wat is een VPN?

Een VPN is software die een beveiligde verbinding op zet tussen je apparaat en de sites die je bezoekt. Dit doet het door verbinding te maken met een beveiligde VPN server.

Ook verbergt het je werkelijke IP-adres en vervangt dit met een anoniem adres. Hierdoor lijkt het alsof je je in een andere stad of in een ander land bevindt.

Hierdoor kun je veel doen met een VPN. Het beveiligt de WiFi verbinding die je in publieke ruimtes gebruikt. Het zorgt dat je internetprovider je browser activiteit niet kan bijhouden en opslaan. En het verschaft toegang tot sites die een regionale block hebben.

Dit alles vereist veel vertrouwen in de VPN die je gebruikt. Het kan namelijk alles zien dat je online doet, terwijl het tegelijkertijd verantwoordelijk is voor je online veiligheid en privacy.


Kan ik mijn VPN dienst wel vertrouwen?

Wanneer je een VPN gebruikt loopt al je internetverkeer via hun servers. Hierom je het cruciaal dat je een VPN gebruikt die echt te vertrouwen is. De vraag is dus: hoe weet je zeker dat je een VPN te pakken hebt die je kunt vertrouwen?

Dit zijn de belangrijkste factoren waar ik naar kijk om de betrouwbaarheid van een VPN dienst te pijlen:

Wie bezit de VPN? Deze vraag is eenvoudiger te stellen dan dat hij te beantwoorden is. Een aantal VPN diensten wringen zich in allerlei bochten om hun identiteit te verbergen. Soms voor legitieme redenen, maar soms zijn de beweegredenen dubieus. VPN bedrijven zijn ofwel privaat, of zijn in het bezit van een grotere holding. In het laatste geval verwacht ik dat het holding bedrijf zich hard maakt voor digitale rechten en privacy.

Waar bevindt de VPN zich? Jurisdicties doen er toe. Je zou nooit een VPN moeten gebruiken die zich bevindt in China bijvoorbeeld gezien het totalitaire regime van dat land.

Een VPN die in een land zit zonder opdringerige wetten voor het delen van gegevens is een veiligere optie.


Is het gebruiken van een VPN legaal?

In het gros van alle landen wel ja. Nederland valt daar uiteraard ook onder. Dit zijn een aantal landen waar het gebruik van een VPN niet legaal is of het gebruik ervan aan banden wordt gelegd: Belarus, China, Iran, Noord-Korea en Rusland.


Hoeveel kost een VPN?

Voor een enkele maand betaal je ongeveer 10 euro. Echter, dit is nooit de beste prijs die je kunt krijgen. Je betaalt meestal voor een VPN per maand, per jaar per twee jaar en soms per 3 jaar.

Hoe langer je lidmaatschap duurt, hoe minder je per maand zult betalen. De meeste goede VPNs zullen met een lange termijn lidmaatschap tussen de 2 en 5 euro per maand kosten.


Is het veilig om een gratis VPN te gebruiken?

Gratis VPN’s hebben beperkte features en zijn daarnaast vaak onveilig om te gebruiken. Dit geldt echter niet voor iedere gratis VPN. Toch zul je er in praktisch alle gevallen beter aan doen om voor een betaalde VPN te kiezen.


Op welke apparaten kan ik een VPN gebruiken?

Als je apparaat verbinding kan maken met het internet kun je gebruik maken van een VPN. Maar hoe je dat doet, hangt af van het apparaat.

Apparaten zoals computers, telefoons en tablets hebben “native apps.” Deze hebben de meeste features, de beste user interface en zijn het eenvoudigst te gebruiken.

Voor apparaten zoals een PlayStation, Xbox of Apple TV zul je een VPN alleen kunnen gebruiken via een Smart DNS tool. Niet veel VPN-diensten hebben dit.


Kan ik met een VPN toegang krijgen tot andere Netflix landen?

Jazeker. Je kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld Netflix Amerika. Echter, veel VPN diensten zijn hier niet toe in staat.

Netflix is continue bezig met blokkeren van de IP-adressen van VPN-servers. Dit staat ook wel bekend als de “Netflix VPN ban”. Slechts de beste VPN’s werken goed én consistent met Netflix.

De beste Netflix VPN-diensten kunnen je toegang geven to 40+ Netflix landen. Kies een server in het land waar je Netflix wil kijken, verbindt en slinger Netflix aan.


Moet ik een VPN gebruiken voor torrents?

Ik raad je aan altijd met torrents en file-sharing een veilige VPN-verbinding op te zetten.

Wanneer je torrents gebruikt maakt, kan je IP-adres zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Dat betekent dat ook je internetprovider kan zien dat je torrents gebruikt.

Internetaanbieders houden niet van torrents. Ze kunnen de copyright houders van bijvoorbeeld films laten weten dat je hun content gedownload of gedeeld hebt. En ze kunnen ook je downloadsnelheid verminderen.

Een VPN verbergt je IP adres en daarmee je identiteit.
Echter, niet elke VPN is geschikt voor anonieme torrents.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *