De beste VPN’s voor Mac

Mac VPN

Een goede Mac VPN zorgt dat je internetverkeer veilig is voor data lekken, malware en cyber aanvallen. Het zorgt dat je IP-adres verborgen blijft en biedt complete online bescherming. Daarnaast kun je met de beste Mac VPN’s eenvoudig content streamen van diensten zoals Netflix.  

Echter, veel VPN’s zijn niet geoptimaliseerd voor macOS. Sommige hebben geen native Mac apps of missen belangrijke features die je wel op andere platformen vindt.

Ik heb tientallen VPN’s aan de tand gevoelt via het macOS besturingssysteem. In dit artikel ga ik je vertellen wat de beste Mac VPN-diensten.

De beste VPN's voor Mac

NordVPN

NordVPN is sinds jaar en dag de meest populaire VPN op de markt. Dit is niet verwonderlijk. De dienst is zeer snel (enkel ExpressVPN kan aan hun snelheden tippen), eenvoudig te gebruiken voor beginners en bevat alle features waar ervaren gebruikers op zoek naar zijn.

Hun app voor MacOS (en overigens ook iOS) doet op geen enkele manier onder voor de apps van hun andere platformen. Het bevat alle features, is even stabiel en werkt even snel en eenvoudig.

NordVPN is ook een van de beste VPN’s om mee te streamen. Iedere server van hun dienst biedt toegang tot Disney+ en de meeste belangrijke buitenlandse Netflix bibliotheken. Doordat deze VPN zo snel is (denk aan snelheidsverliezen van niet meer dan 10% bij landen als de Verenigde Staten) kun je deze streaming diensten gebruiken zonder haperingen of buffering.

Veiligheid is een ander punt waarin NordVPN uitblinkt. De VPN ondersteunt VPN-protocollen zoals WireGuard en OpenVPN en draait op een AES-256 bits encryptie. Dit is het krachtigste type encryptie dat er is (het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door de Amerikaanse overheid). Als Mac-gebruiker kun je er dus zeker van zijn dat je internetverkeer perfect afgeschermd is van de rest van de wereld.

Het laatste grote voordeel van NordVPN. De dienst is zéér betaalbaar. Daarnaast biedt de provider een 30-daagse niet-goed-geld-terug-garantie zodat je het zonder risico kunt testen.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

CyberGhost

Het Roemeense CyberGhost is een relatief nieuwe speler op de VPN-markt. Binnen korte tijd zijn ze echter uitgegroeid tot een van de populairste VPN-diensten die er is. Dit is niet verwonderlijk. Deze VPN is snel, veilig en biedt een absurd groot server netwerk van 7.000 servers verspreid over 91 landen.

Content streamen met diensten als Netflix of Hulu kun je doen door middel van hun dedicated servers. Deze zorgen ervoor dat je ten alle tijden zonder problemen toegang kunt krijgen tot je favoriete films en series. CyberGhost heeft eveneens toegewijde servers voor torrenting.

Hun MacOS app oogt zeer gepolijst en laat zich ontzettend eenvoudig gebruiken. Het kost je niet meer dan twee klikken om met een VPN-server te verbinden. Net als voor de andere VPN’s in deze lijst geldt: je hebt geen enkele technische kennis nodig om de dienst te gebruiken.

Doordat CyberGhost zich in Roemenië bevindt, weet je zeker dat je internetgebruik volkomen veilig met hen is. Ze slaan geen gebruikerslogs op waardoor je met volledige privacy kunt internetten.

CyberGhost kost net een tikkeltje minder dan NordVPN. Dit maakt het een uitstekende, budget-vriendelijke keuze voor Mac-gebruikers.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

Surfshark

Surfshark is een VPN die nóg een slagje goedkoper is dan NordVPN en CyberGhost. Toegegeven: de dienst is dan ook van net iets mindere kwaliteit, maar het scheelt niet veel.

Het grootste verschil zit hem in de server snelheid. Daar delft Surfshark het onderspit ten op zichten van bovenstaande diensten. Overigens behoort de dienst nog steeds tot de snellere VPN’s op de markt en zal je in de praktijk (zeker wanneer je een snelle internetverbinding hebt) weinig tot niks merken van het snelheidsverlies.

Voor de rest heeft Surfshark praktisch alle features en mogelijkheden die duurdere, premium-VPN diensten ook hebben. Zo krijg je een kill switch, AES-256 encryptie en een breed scala aan streaming mogelijkheden. Ook kun je de meeste Netflix bibliotheken zonder problemen ontgrendelen met Surfshark.

Op hun macOS-app hebben we ook weinig aan te merken. Deze doet precies wat er we ervan verwachten en werkt even goed als zijn Windows equivalent.

Iets waarmee Surfshark zich onderscheidt van praktisch iedere andere VPN-dienst: je kunt het gebruiken op zoveel apparaten als je maar wilt. Dit is zeer praktisch als je van plan was je VPN te delen met andere mensen.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.  

ExpressVPN

ExpressVPN is een dijk van een VPN die uitblinkt op ieder platform. Het is dus niet verwonderlijk dat het ook een bijzonder goede Mac VPN is. ExpressVPN is uitstekend beveiligd, heeft de mooist ogende apps op de markt en is even snel als NordVPN.

Een punt waar deze VPN op te kort schiet: de kosten. ExpressVPN is een factor 3 duurder dan de andere VPN’s in dit overzicht. Daarnaast kun je het maar op 5 apparaten gebruiken, wat niet ideaal is als je het bijvoorbeeld met je gezin zou willen delen.

Naast de kosten hebben we op ExpressVPN niets aan te merken. Hun kill switch (die ze Network Lock noemen) werkt perfect om je Mac veilig te houden, zelfs wanneer je VPN-verbinding wordt verbroken. Daarnaast hebben ze een strikt no-logs beleid wat ook nog eens door een onafhankelijke partij geverifieerd is. Hierdoor weet je zeker dat je gevoelige data niet wordt opgeslagen of gedeeld.

Met hun Mac-app kun je kiezen uit 4 verschillende VPN-protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2 en hun Lightway protocol. Deze laatste is door ExpressVPN zelf ontworpen en is het snelste, veiligste en meest betrouwbare protocol wat je met hun apps kunt gebruiken.

ExpressVPN is bovendien absurd snel. Als je internetverbinding wat minder goed is, dan pluk je hier vooral de vruchten van. Al hun servers zijn van topkwaliteit: na 100en uren testen, heb ik geen servers van hen kunnen vinden die traag waren of inconsistente snelheden lieten zien.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

Ik hebben praktisch iedere bestaande VPN getest. Om te zorgen dat de VPN’s op deze lijst daadwerkelijk onder de noemer vallen van beste Mac VPN’s, heb ik gekeken naar de features en kenmerken die relevant zijn voor macOS-gebruikers.

Dit is waar ik Mac VPN’s op beoordeel:

 • Gebruikersgemak en features van de apps
 • Of AES-256 encryptie en sterke VPN-protocollen worden gebruikt
 • Of gebruikers logs worden opgeslagen
 • Hoe snel de VPN is
 • Of je er goed mee kan streamen, vooral met betrekking tot de Amerikaanse Netflix
 • Of je er goed mee kunt torrenten
 • Hoe goed de klantenservice is

Kwaliteit van de macOS apps en beschikbare features

Er zijn nogal wat VPN’s waarbij hun Mac apps ondergeschikt zijn aan hun Windows VPN apps. Dit is niet geheel verwonderlijk gezien er veel meer Windows-gebruikers dan Apple-gebruikers zijn.

De VPN’s in dit overzicht hebben een Mac app die niet onderdoet voor andere platforms. De apps hebben dezelfde features, werken even intuïtief en zijn even snel.

Privacy en veiligheid

De privacy en veiligheid die een Mac VPN biedt is een van zijn belangrijkste kenmerken. De VPN’s in dit overzicht bieden toegang tot de beste VPN-protocollen, hebben een zero log beleid en hebben AES-256 encryptie. Dit alles zorgt ervoor dat deze VPN’s 100% veilig zijn om te gebruiken en je data volledig afschermen.

Snelheid

Wanneer je een VPN gebruikt is snelheidsverlies onvermijdelijk. Maar natuurlijk wil je zeker weten dat dit verlies zo minimaal mogelijk is. Goed nieuws: alle VPN’s die ik hier bespreek scoren prima qua snelheid. NordVPN, CyberGhost en Express VPN behoren zelfs tot de 5 snelste VPN’s op de markt.  

Streaming en torrenting

Ben je op zoek naar een MacOS VPN, dan is de kans groot dat je ermee wilt streamen. De beste VPN’s geven je toegang tot diensten als Netflix, Disney+, Hulu, HBO Max en Amazon Prime Video.

Klantenservice

Mocht je op een gegeven moment hulp nodig hebben met je VPN, dan wil je zeker weten dat je eenvoudig met customer support in contact kan komen. De VPN’s in dit overzicht hebben 24/7 klantenservice die je via live chat kunt bereiken.  

Je gebruikt een VPN op je Mac als volgt:

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een VPN-provider
 2. Download de app van hun site
 3. Installeer de app
 4. Open de app en kies een land waar je mee wilt verbinden. Dit kan binnen enkele klikken.

That’s it. Zo eenvoudig is het om VPN-verbinding op te zetten met je Mac.

Kies je de eerste de beste VPN voor Mac, dan kan dit leiden tot een suboptimale gebruikerservaring. Niet iedere VPN-dienst is namelijk goed geoptimaliseerd voor Apple-apparaten.

Met de VPN’s in dit overzicht heb je dit probleem niet: allen werken uitstekend op macOS. Mijn eigen favoriete dienst is NordVPN. Deze provider biedt de perfecte mix tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Welke VPN is het beste voor Mac?

De beste VPN voor Mac is NordVPN. NordVPN is snel, betaalbaar, veilig en biedt toegang tot praktisch iedere streaming service.


Is een VPN wel legaal?

Van een VPN gebruik maken is 100% legaal in bijna ieder land. Nederland behoort tot deze landen.


Heeft Big Sur een ingebouwde VPN?

Nee. Een Big Sur heeft geen ingebouwde VPN. Maar je kunt een Mac VPN al op de kop tikken voor enkele euro’s per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *