De beste VPN’s voor Android

Android VPN

Wanneer je zoekt op “VPN” in de Google Play Store stuit je op honderden resultaten. Maar nu de uitdaging: welke van deze Android VPN’s zijn veilig om te gebruiken, beschermen daadwerkelijk je data en zijn goed om mee te streamen?

Veel van de gratis VPN’s voor Android zijn van twijfelachtige kwaliteit. De slechtste exemplaren verkopen zelfs je data of infecteren je device met malware.

Het goede nieuws: je kunt een uitstekend VPN-abonnement op de kop tikken voor slechts een paar euro per maand. Na tientallen VPN’s grondig te hebben getest kunnen we je precies vertellen welke de beste zijn voor Android.  

De beste VPN's voor Android

Niet iedere VPN heeft een behoorlijke smartphone- of tablet-app. Toch is het handig je Android-apparaat uit te rusten met een VPN. Niet alleen om bijvoorbeeld veilig met openbare WiFi te kunnen verbinden, maar ook vanaf je bank de Amerikaanse Netflix te kunnen streamen.  

NordVPN

NordVPN is de meest gebruikte VPN van het moment. Dit biedt een paar voordelen: ze hebben kunnen investeren in een kwalitatief zeer hoogstaand servernetwerk wat leidt tot gigantische snelheden (niet meer dan 10% verlies), hun apps hebben zeer goede beveiliging protocollen (WireGuard en OpenVPN) en ze kunnen ervoor zorgen dat hun service streaming diensten (zoals Netflix en Disney+) consistent ontgrendeld.

NordVPN bevindt zich in Panama. Het voordeel hiervan is dat Panama geen data uitwisselt met de rest van de wereld. Dit is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar de grootst mogelijke privacy wat VPN’s betreft. Voor de rest slaat NordVPN geen gebruikers logs op, heeft het AES 256-bit encryptie (wat wordt gebruikt door de Amerikaanse overheid om hun data te beveiligen) en biedt het DNS-lek bescherming en split tunneling.

Maak je geen zorgen als bovenstaande termen je weinig zeggen: NordVPN is ontzettend makkelijk te gebruiken, ook voor beginners. Wat het bovenstaande betekent is dat je met een zeer goed gebouwde VPN te maken hebt die zo veilig en privacy-gedreven is als het maar kan.

Hun klantenservice is 24/7 beschikbaar via live chat. Daarnaast, wanneer je twee jaar vooruitbetaalt, kost deze VPN je slechts een paar euro per maand. Bovendien krijg je een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen waardoor je NordVPN op je gemak uit kunt proberen.

Hun Android app is onderhand meer dan 10 miljoen keer gedownload en scoort 4,3 uit 5 sterren na reviews van meer dan 400 duizend gebruikers.

NordVPN voor Android - Google Play Store

In mijn ervaring werkt NordVPN voor Android uitstekend. De app bevat alle features die de desktopversies ook hebben. De app is snel, licht, intuïtief en mooi ontworpen. Zodra je er verbinding mee hebt gemaakt, kun je gemakkelijk series streamen en hoef je je dankzij de kill switch geen enkele zorgen te maken dat je privacy in het geding komt, mocht de VPN uitvallen.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

CyberGhost

CyberGhost heeft meer dan 7.000 servers in 91 landen. Dit is meer dan welke andere populaire VPN op de markt dan ook. Je kunt de dienst simultaan op 7 verschillende apparaten gebruiken.

CyberGhost is een goede allrounder die eigenlijk op elk front uitblinkt: de dienst is veilig, ontgrendeld de meeste populaire streaming diensten zoals Netflix en Disney+, is eenvoudig te gebruiken voor beginners en is snel. Daarnaast heeft CyberGhost AES 256-bit encryptie.

De VPN is iets minder snel dan het hierboven genoemde NordVPN, maar daar tegenover staat dat je het net iets minder kost wanneer je vooruitbetaald.

De CyberGhost Android app doet het goed op Google Play:

CyberGhost voor Android - Google Play Store

De app scoort 4,1 uit 5 sterren na meer dan 100 duizend reviews.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

Surfshark

Surfshark onderscheidt zich van de andere VPN’s in dit overzicht doordat je het op zoveel apparaten kunt installeren als je maar wilt. Perfect voor wanneer je je VPN met andere mensen wilt delen.

Daarnaast is deze VPN-provider het meest aantrekkelijk voor je portemonnee van de opties in dit artikel.

De VPN heeft veel van de geavanceerde features die premium VPN’s hebben. Daarbij is het beveiligd met AES-encryptie en bevat het de beste VPN-protocollen. Ook blinkt Surfshark uit op het gebied van streaming: je ontgrendelt er gemakkelijk diensten als Disney+ en Netflix mee.

Qua snelheid scoort deze VPN eveneens uitstekend. Surfshark is weliswaar minder snel dan de andere VPN’s die we hier noemen, maar in mijn tests heb ik geen waarneembaar snelheidsverlies opgemerkt als het gaat om bijvoorbeeld streamen. Dat betekent dat je content in full-HD en zonder haperingen kunt streamen.

Surfshark’s Android app voelt net iets minder gepolijst dan de andere opties die we hier noemen, maar werkt niettemin uitstekend. De app is stabiel, eenvoudig te gebruiken en heeft geen glitches. De app scoort 4,1 uit 5 sterren op Google Play na meer dan 30.000 reviews.

Surfshark voor Android - Google Play Store

Zoek je naar de meest budget-vriendelijke VPN die geen restricties oplegt betreft het aantal apparaten waar je hem op kunt gebruiken, kies dan voor Surfshark.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.

ExpressVPN

ExpressVPN is een van de meest populaire VPN’s op de markt. Ook op Android is de dienst uitstekend: hun Android app is de mooist ontworpen van alle VPN’s in dit overzicht. Android-gebruikers zijn er zeer positief over. Na meer dan 200 duizend reviews scoort hun app gemiddeld 4,4 uit 5 sterren.

Surfshark voor ExpressVPN - Google Play Store

Er is weinig af te dingen op deze VPN-service. ExpressVPN is extreem snel, beschikt over veel servers (3.000 stuks verspreid over 94 landen) en steunt op de nieuwste technologieën. Het zal je niets verbazen dat je er uitstekend mee kunt streamen. Ook voor torrents is ExpressVPN ideaal.

Waarom staat ExpressVPN niet hoger in dit overzicht vraag je je misschien af? Het antwoord op deze vraag zit hem in de kosten. ExpressVPN kost aanmerkelijk meer dan andere uitstekende VPN-diensten. Hoewel de kwaliteit van ExpressVPN uitmuntend is, rechtvaardigt dit volgens mij niet zo’n aanzienlijk prijsverschil.

Echter, als kosten minder belangrijk voor je zijn, kun je je als Android-gebruiker geen miskoop doen aan ExpressVPN.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

Om uiteindelijk te bepalen wat nou de beste VPN’s voor Android zijn, heb ik gekeken naar de features die voor Android-gebruikers het meest van belang zijn.

Ik kijk onder anderen naar:

 • Gebruikersgemak en features van de apps
 • Of AES-256 encryptie en sterke VPN-protocollen worden gebruikt
 • Of gebruikers logs worden opgeslagen
 • Hoe snel de VPN is
 • Of je er goed mee kan streamen, vooral met betrekking tot de Amerikaanse Netflix
 • Of je er goed mee kunt torrenten
 • Hoe goed de klantenservice is

Van de tientallen VPN’s die ik onder de loep heb genomen scoren de VPN’s in dit overzicht het beste op deze gebieden.

Kwaliteit van de Android app en beschikbare features

Je verwacht van een goede VPN-provider dat hun Android app niet onder doet voor hun desktop apps. We hebben het hier dan zowel over gebruiksvriendelijkheid als functionaliteit.

Ik heb alle Android VPN apps uitgebreid hierop getest. Daarna heb ik gekeken naar gebruikers reviews op de Google Play Store.

Privacy en veiligheid

Een VPN kies je in de eerste plaats omdat je er veiliger mee kan internetten. Bijvoorbeeld, wanneer je van openbare WiFi gebruik maakt, wil je niet dat de eerste de beste hacker zonder moeite je internetverkeer kan onderscheppen. Daarnaast wil je internetten met volledige privacy.

De VPN’s in dit overzicht draaien op AES-256 encryptie. Bovendien bevatten ze beste VPN-protocollen, zoals WireGuard en OpenVPN.

Snelheid

Een VPN maakt je internetverbinding altijd een tikkeltje langzamer. Goede VPN's zorgen ervoor dat deze vertraging in de praktijk niet voelbaar is. Extra belangrijk op een mobiel apparaat, omdat je vaak van mobiel internet met variërende snelheden gebruik zal maken.

Streaming en torrenting

Grote kans dat je met je Android VPN zo nu en toegang wilt krijgen tot buitenlandse streaming diensten. De beste VPN’s de-blokkeren deze streaming diensten in een handomdraai. Daarnaast investeren ze constant in hun servers om te zorgen dat deze streaming diensten ook blijven werken. 

Klantenservice

Ik verwacht van de klantenservice van een VPN dat ze 24/7 beschikbaar zijn en dat ze binnen enkele minuten reageren. Daarnaast reken ik op technische competentie van het supportteam zodat problemen snel opgelost worden.

Je kunt een VPN gebruiken als volgt gebruiken op een Android telefoon of tablet:

 1. Schrijf je in voor een VPN
 2. Download de VPN-app op je telefoon
 3. Gebruik je login gegevens van stap 1
 4. Verbindt met een VPN-server

Ik hoop dat dit artikel de keuze voor een Android VPN heeft vereenvoudigd voor je. Hier zijn nogmaals alle VPN's die ik aanbeveel:

 1. NordVPN. Makkelijk te gebruiken, de populairste VPN op de markt, razendsnelle servers en betaalbaar
 2. CyberGhost. Gigantisch server-netwerk en net een slagje voordeliger dan NordVPN
 3. Surfshark. De beste budget-VPN. Minder snel dan de andere opties in deze lijst, maar kost minder en je kunt de dienst gebruiken op zoveel apparaten als je maar wilt
 4. ExpressVPN. Een premium-VPN met de hoogste beoordeelde Android app. Kost echter wel 2-3 keer meer dan de andere opties

Naast dat deze VPN's uitstekend voor Android kun je ze ook gebruiken op Windows en macOS.

Welke VPN is het beste voor Mac?

NordVPN. Hun Android app werkt uitstekend, de dienst is snel en veilig, en daarnaast is de VPN aantrekkelijk geprijsd.


Is een VPN wel legaal?

Van een VPN gebruik maken is 100% legaal in bijna ieder land. Nederland behoort tot deze landen.


Kun je je Android VPN op je computer gebruiken?

Zeker. Alle VPN’s die we aanbevelen beschikken over uitstekende macOS en Windows apps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *