CyberGhost review: een bijzonder gebruiksvriendelijke VPN

cyberghost-review

CyberGhost is een verrassend goede VPN. De dienst is eenvoudig te gebruiken, snel, veilig en heeft een voordelige prijs. In deze CyberGhost review lees je alles over deze VPN wat je moet weten.


Onze score:


CyberGhost voordelen

 • Apps zijn zeer eenvoudig te gebruiken
 • Makkelijk in te stellen
 • Gigantisch veel servers in ontzettend veel landen
 • 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Toegang tot Amerikaanse Netflix
 • Torrents toegestaan

CyberGhost nadelen

 • Werkt niet met Chromebooks
 • Geen Nederlandse apps of klantenservice
 • Niet perfect in het omzeilen van censuur

Met 10 miljoen gebruikers is het Roemeense CyberGhost een van de meest populaire VPN-diensten ter wereld.

CyberGhost heeft ook aardig hun vlag weten te planten in alle windstreken van de wereld: ze hebben meer dan 6.700 servers verspreid over 89 landen.

De dienst is perfect voor mensen die werken vanuit café's en andere plekken met openbare wifi. Het is snel, veilig en makkelijk te gebruiken.

CyberGhost ondersteunt het P2P delen van bestanden die beschermd worden met o.a. het OpenVPN protocol en AES-256 versleuteling (de beste beveiliging die je kunt krijgen).

Daarbij komt dat CyberGhost een stel extra beveiliging features aanbiedt. Denk hier aan een kill switch, DNS lead protection, een malware blocker, IPv6 en split tunneling.

Dit alles kost je slechts 2 euro per maand wanneer je een abonnement voor 3 jaar afsluit. Je kunt de dienst een dag gratis uitproberen zonder betaalgegevens.

CyberGhost is niet perfect. Zo werkt het minder goed in landen met sterke censuur zoals China (iets wat voor huis-tuin-en-keuken gebruik in Nederland niet echt een probleem zal zijn). Daarnaast werkt het niet op Chromebooks.

Maar al met al is het een geweldige dienst waar je je eigenlijk geen miskoop aan kunt doen. Het is met gemak een van de beste VPN's die je kunt krijgen.

CyberGhost: de belangrijkste feiten op een rij

PrijsVanaf €2 p/m (zie alle pakketten)
SnelheidTot 95% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen7
Servers6.700+ in 89 landen
JurisdictieRoemenië (EU)
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenOpenVPN, IKEv2/Ipsec, WireGuard
Geld-terug garantie45 dagen

Snelheid is voor een VPN super belangrijk. Of je hem gebruikt tijdens het werken of een serie wilt streamen, je wilt eigenlijk geen merkbare impact voelen op de snelheid van je internetverbinding.

CyberGhost is een VPN die ontzettend goed scoort op zowel verbindingen binnen Nederland als lange afstand verbindingen met bijvoorbeeld servers in de Verenigde Staten.

De scores voor de meeste landen zijn zo goed dat voor normaal internetten, downloaden en streamen het gebruik van CyberGhost geen enkel merkbaar verschil maakt.

Speedtest resultaten CyberGhost

Ik heb de snelheid van CyberGhost getest via speedtest.net. Zonder VPN zag de snelheid van mijn verbinding er als volgt uit:

Toen ik met een locale server in Nederland (Amsterdam) verbonden was dit de score:

CyberGhost snelheidstest met Nederlandse (Amsterdam) server.

Dit zijn uitstekende resultaten die een download en upload vertraging van respectievelijk 14,39% en 8,39% laten zien. Voor normaal internetten, downloaden en streamen merk je dit niet.

Ook CyberGhost's Amerikaanse servers scoren erg goed. Ideaal als je bijvoorbeeld toegang wilt tot Netflix USA.

CyberGhost snelheidstest met Amerikaanse (New York) server.

Hoewel de ping redelijk omhoog is gegaan, zijn de download en upload snelheden nagenoeg gelijk gebleven. De downloadsnelheid is met slechts 5,31% omlaag gegaan, terwijl de upload snelheid met 7,19% is gedaald. Deze dalingen zijn verwaarloosbaar.

Streamen en surfen via een Amerikaanse CyberGhost server hebben na uren aangesloten gebruik geen enkele vertraging laten zien. Dit gold voor alle Amerikaanse servers die ik getest heb.

Overzicht CyberGhost snelheden en snelheidsverlies

CyberGhost scoort zowel goed in Nederland als in de Verenigde Staten. Ook landen in Europa zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk laten uitstekende scores zien op onze testen.

Van de landen die we hebben getest waren enkel de scores van Japan en Australië niet om door een ringetje te halen. Die twee landen lieten een behoorlijk vertraging zien als het aankomt op upload snelheid. Ook schoot de ping bij deze landen omhoog, wat ongunstig is voor online gaming. Voor online gaming wil je een ping hebben die op z'n minst onder de 100 zit, en liever nog onder de 50.

Wel belangrijk om te zeggen is dat zelfs deze twee landen het niet gek deden wanneer het aankomt op download snelheden.

Een kanttekening die we willen zetten hierbij is dat het volstrekt normaal is dat VPN snelheden omlaag gaan op het moment dat je verbindt met servers die ver weg zijn. Dit komt doordat de data die je verzendt grotere afstanden af moet leggen.

Download (Mbps)Download verschilUpload (Mbps)Upload verschilPing
Zonder VPN245,5524,9214
Nederland210,02-14,39%22,83-8,39%13
Duitsland217,56-11,40%23,16-7,06%18
Frankrijk231,51-5,72%23,37-6,21%28
Verenigd Koninkrijk228,71-6,86%22,56-9,47%18
Verenigde Staten232,51-5,31%23,13-7,18%92
Japan202,1-17,70%15,22-38,92%271
Australië200,8-18,22%11,29-54,70%335

Je installeert CyberGhost met 1 klik en kunt het binnen enkele minuten te gebruiken. De dienst is goed ontworpen, en eenvoudig te gebruiken op zowel de desktop- als de mobiele apps.

Ook heeft de service talloze geavanceerde instelmogelijkheden. Dit maakt CyberGhost geweldig voor zowel beginners als meer ervaren gebruikers.

Wel zijn er een paar verschillen in de mogelijkheden die de verschillende apps bieden. Zo biedt de Apple versie minder instelmogelijkheden dan de andere apps. Dit is echter hoofdzakelijk toe te schrijven aan de limitaties die Apple heeft opgelegd.

Laten we nu gaan kijken naar wat de verschillen tussen de verschillende apps precies zijn.

Desktop: Windows en Mac

Qua design zijn de Windows and Mac versies van de CyberGhost app nagenoeg gelijk. De app laat je een lijst zien met alle servers, een zoekbalk om landen en servers te vinden, en een grote knop om te verbinden met een server.

De servers laten zien hoe vol ze zitten en waar ze zich bevinden. Je kunt ze aan je favorieten toevoegen door op het ster icoontje te drukken. Ook kun je eenvoudig filters toevoegen om zo servers te vinden die zijn geoptimaliseerd voor streamen en torrents.

Onder het kopje “Advanced Features” vind je “Connection Features.” Hier vind je extra instelmogelijkheden zoals een advertentie blocker, het blokkeren van sites die schadelijk voor je computer kunnen zijn en data compressie mogelijkheden om daarmee afbeeldingen en andere site elementen in grootte te reduceren zodat ze sneller laden.

CyberGhost connection features. Instelmogelijkheden om advertenties te blokkeren, schadelijke websites te weren en meer.

Andere instelmogelijkheden kun je vinden in het “Smart Rules” menu. Hier kun je onder anderen instellen dat de CyberGhost app automatisch opent wanneer je je computer aanzet en netwerk voorkeuren aanpassen. Op Android en Windows kun je split tunneling aanzetten.

Mobiele apps: iOS en Android

De iOS app van CyberGhost is een stuk minder uitgebreid dan de desktop versies.

De interface is enigszins uitgekleed, en er zijn vrij weinig instelmogelijkheden. De Android app lijkt vrij veel op de iOS app maar biedt net wat meer mogelijkheden omdat deze niet lijdt onder de restricties van Apple.

Met iOS heb je opties voor een dedicated IP, een verbinding checker en domain fronting. Op Android kun je ook nog eens split tunneling instellen, de ad blocker gebruiken en jezelf beschermen tegen schadelijke websites.

Als protocol gebruiken beide apps standaard WireGuard, maar de Android app laat je ook OpenVPN gebruiken.

De iOS app verbindt automatisch met de dichtstbijzijnde server, maar je kunt ook een specifieke server locatie kiezen. Door op de locatie te drukken kun je zien hoe vol de server zit en hem toevoegen aan je favorieten lijst.

Beide apps bieden je de optie om de instellingen voor specifieke netwerken aan te passen. Op deze manier kan de VPN zich verschillend gedragen afhankelijk van of je je thuis of op werk bevindt, of gebruik maakt van een openbaar WiFi netwerk.

CyberGhost's server netwerk is enorm. De dienst heeft meer dan 6.700 servers in 89 landen. Dit is een stuk meer dan wat de meeste VPN-diensten bieden.

Daarnaast biedt het servers in 113 verschillende steden. Dit betekent dat bij sommige landen je kunt verbinden met verschillende steden.

Zoals geldt voor veel VPN's, zijn er relatief weinig servers te vinden in Azië en Afrika (respectievelijk 23 en 6).

De lijst met servers van CyberGhost laat je zien welke P2P-verkeer ondersteunen. Het geeft ook aan welke servers virtueel of fysiek zijn.

Elke CyberGhost app laat je een server kiezen uit een een dropdown lijst. Maar je kunt ook simpelweg verbinden met de aanbevolen server. Je bent verbonden binnen enkele seconden en kunt vervolgens direct anoniem surfen.

Type servers waar je mee kunt verbinden

CyberGhost biedt verschillende servers die elk geoptimaliseerd zijn voor een andere taak.

Dit zijn een paar voorbeelden hiervan:

 • Geoptimaliseerd om mee te streamen
 • Geoptimaliseerd voor P2P
 • Statisch IP-adres
 • Token-based dedicated IP
 • NoSpy servers

Normaal gesproken wijzen VPN's een dynamisch IP-adres toe. Dit betekent dat je een willekeurig IP-adres toegewezen krijgt iedere keer dat je verbindt.

Een statisch IP-adres daarentegen geeft je telkens hetzelfde IP-adres wanneer je verbinding maakt. Dit kan helpen met geografische blokkades omdat je surfgedrag er “natuurlijker” uit ziet. Echter, het gebruik van hetzelfde IP-adres brengt privacy risico's met zich mee.

Om dit privacy risico op te lossen, heeft CyberGhost een token-based dedicated IP systeem ontwikkeld. Dit is handig voor gebruikers die hetzelfde IP-adres willen gebruiken, maar zich ook zorgen maken wat privacy betreft. Wanneer je een token gebruikt, weet CyberGhost hier niet de details van. Daardoor is het niet in staat de verbinding te leggen tussen je account en een toegewijd IP-adres.

Deze anonieme, toegewijde IP-adressen bieden je de voordelen van een statisch IP-adres zonder de privacy nadelen. Token-based IP-adressen kosten meer echter, en zijn enkel beschikbaar in de volgende locaties:

 • Canada (Montreal)
 • Frankrijk (Parijs)
 • Duitsland (Berlijn, Frankfurt)
 • Verenigd Koninkrijk (London, Manchester)
 • Verenigde Staten (New York, Chicago, Las Vegas, Los Angeles)

Je kunt bij CyberGhost ook NoSpy serves als extra feature aanschaffen. Deze servers zijn in het bezit van CyberGhost en bevinden zich in een privé data center in Roemenië. Deze servers gebruiken de nieuwste en meest geavanceerde hardware en bieden hogere bandbreedte voor betere snelheden.

Gebruikt CyberGhost virtuele server locaties?

CyberGhost duidt 60 van hun 113 server locaties aan als “fysiek.” Deze servers zijn daadwerkelijke machines die zich bevinden in de landen waarmee je verbindt.

De rest van hun servers zijn virtueel. Deze servers geven je een IP-adres van een bepaald land, maar ze bevinden niet zich niet zelf in dit land.

Met een virtuele server kan je verbinding snel, veilig en betrouwbaar zijn. Ook stellen deze servers CyberGhost in staat toegang te bieden tot landen waar het lastig is een fysieke server te krijgen.

CyberGhost geeft precies aan welke servers virtueel zijn en welke niet. Het is prettig dat ze hier zo transparant over zijn.

CyberGhost's privacy pagina geeft aan dat er enkel logs worden bijgehouden van anonieme verbindingsdata wat voor statistische redenen wordt bewaard. Deze data kan op geen enkele manier naar jou worden herleidt.

CyberGhost houdt de volgende data bij:

 • Account informatie
 • Logins van anonieme accounts per dag
 • Verbindingspogingen
 • Succesvolle verbindingen
 • Land van oorsprong

Dit is gebruikelijk voor VPN's.

Het belangrijkste is dat CyberGhost geen logs opslaat van gebruikersactiviteit of andere persoonlijke data. Je werkelijke IP-adres, de servers die je hebt gebruikt en je browse geschiedenis worden niet opgeslagen.

Waar bevindt CyberGhost zich?

CyberGhost staat ingeschreven als CyberGhost S.A. in Boekarest, Roemenië. Het bevindt zich in de EU, wat bekend staat om haar fanatieke data opslag en data uitwisseling overeenkomsten tussen de lidstaten.

Echter, Roemenië is tot nu toe de enige EU lidstaat die succesvol is geweest in het “nee” zeggen tegen het delen van data.

Maar hoe dan ook, omdat CyberGhost geen persoonlijke logs opslaat, zou het überhaupt geen data aan de autoriteiten kunnen overhandigen.

Hieronder vind je een overzicht van CyberGhost's protocollen, encryptie, beveiliging en geavanceerde features.

Protocollen:

 • IKEv2/IPSec
 • OpenVPN (TCP/UDP)
 • WireGuard

Encryptie

 • AES-256

Beveiliging

 • DNS Leak Blocking
 • First-Party DNS
 • IPV6 Leak Blocking
 • VPN Kill Switch

Geavanceerde features

 • Ad blocker
 • Toegewijde IP
 • Smart DNS
 • Split Tunneling
 • TOR via VPN-server

Wat buiten kijf staat is dat CyberGhost een veilige VPN is. Het beveiligt je web verkeer met 256-bit encryptie en verbergt je IP-adres zeer effectief.

Dankzij hun kill switch en DNS Leak bescherming zal je IP-adres niet worden vrijgegeven mocht je de verbinding met de VPN-server verliezen.

Je kunt de VPN zonder zorgen gebruiken op een openbaar netwerk.

Veilige en snelle VPN protocollen

De apps van CyberGhost gebruiken WireGuard, OpenVPN en IKEv2 protocollen. Met OpenVPN kan je ook kiezen tussen TVP en UDP verbindingen.

Kort geleden heeft CyberGhost hun onveilige PPTP en L2TP protocollen verwijdert. Dit geeft duidelijk aan dat het bedrijf je online veiligheid zeer series neemt.

Om je data te beveiligen, hashed CyberGhost je web verkeer door middel van SHA256 authentificatie.

Breed scala aan beveiligingsopties

Naast de ingebouwde IP leak beveiliging, biedt CyberGhost nog een stuk meer indrukwekkende beveiligingsmogelijkheden.

Denk hier aan het blokkeren van advertenties en het blokkeren van schadelijke websites.

De zelfontwikkelde privé browser van CyberGhost

CyberGhost heeft zelf een browser ontwikkeld die draait op zoekmachine DuckDuckGo. Deze browser heeft een ingebouwde proxy verlenging, een malware- en ad blocker en laat je je surf geschiedenis verwijderen met één druk op de knop.

IP en DNS leak testen

VPN veiligheid gaat niet slechts om de kracht van de beschikbare encryptie. Daarom heb ik CyberGhost's apps ook getest op data lekken, tracking scripts en bevoegdheden die je privacy zouden kunnen schenden.

CyberGhost is geslaagd op al deze testen.

Dit betekent dat de dienst je werkelijke IP-adres verborgen houdt en je surfgedrag niet prijs wordt gegeven.

7 verbindingen tegelijkertijd

Je kunt CyberGhost op 7 apparaten simultaan gebruiken. Ter referentie: bij een populaire dienst als ExpressVPN is dit aantal 5.

Apps

CyberGhost heeft native apps voor Mac, PC, iOS en Android.

Ook kun je CyberGhost gebruiken via je router, Linux en Android TV. En de dienst biedt browser plugins voor Chrome en Firefox.

Gebruiken op een router

CyberGhost werkt met Synology NAS, VU+ Solo2, Raspberry Pi en routers. Je moet de software wel handmatig installeren. Bekijk de handleidingen op de CyberGhost site om te zien hoe je dit doet.

CyberGhost werkt verder met TomatoUSB, DD-WRT en Merlin-Built routers.

Streaming apparaten en spelcomputers

CyberGhost biedt een Smart DNS tool waarmee je de VPN gemakkelijk laat gebruiken op je Playstation, Xbox, Roku en Apple TV.

Ook biedt de dienst een prima Fire TV Stick app, wat ideaal is voor het deblokkeren van streaming apps zoals Netflix.

Browser extensies

CyberGhost biedt gratis extensies voor Chrome en FireFox. Deze verbergen je IP-adres, zijn helemaal gratis en deblokkeren content met geografische blokkades.

Denk er echter wel aan dat deze browser extensies een stuk minder uitgebreid zijn dan de CyberGhost apps.

Je krijgt met deze extensies slechts toegang tot 4 landen: Nederland, Duitsland, Roemenië en de Verenigde Staten. Het is een goede manier om een voorproefje te krijgen van wat CyberGhost te bieden heeft, maar voor een goede en complete ervaring is de betaalde versie van CyberGhost een must.

Bedenk dat deze browser extensies ook enkel proxies zijn, geen volwaardige VPN's. Dit betekent dat slechts je browser verkeer wordt beschermd, niet andere applicaties die verbinding maken met het internet.

CyberGhost is een uitstekende VPN om mee te streamen.

Om een paar voorbeelden te geven, de VPN geeft je toegang to Netflix USA, Amazon Prime Video, Hulu en Disney+.

Hun apps geven door middel van labels aan welke servers bedoelt zijn voor specifieke streaming diensten. Deze servers worden regelmatig voorzien van een nieuw IP-adres waardoor ze de blokkades van bijvoorbeeld Netflix weten te omzeilen.

Een ding waar je als Nederlander aan moet denken is dat CyberGhost geen toegewijde servers heeft om de Nederlandse Netflix te bekijken. Zit je dus in het buitenland en wil je een serie bekijken die alleen beschikbaar is voor de Nederlandse Netflix, dan is dit met CyberGhost niet mogelijk.

Netflix Amerika streamen met CyberGhost VPN

Je hebt in een handomdraai toegang tot de Amerikaanse Netflix met iedere CyberGhost app. Naar mijn ervaring werkt dit zonder merkbare vertraging. Films en series kun je streamen op de allerhoogste kwaliteit zonder haperingen.

CyberGhost heeft er eveneens geen moeite mee je toegang te verschaffen tot de Duitse, Franse en Britse Netflix websites.

CyberGhost en torrents

Met CyberGhost kun je op een veilige manier van torrents gebruik maken. De dienst slaat geen logs op, is snel en biedt toegewijde P2P-servers aan via al hun apps.

Het is makkelijk om de juiste server om mee te torrenten te kiezen. Klik op de “for torrenting” tab en een lijst van servers geoptimaliseerd voor P2P verkeer verschijnt.

Alle CyberGhost VPN apps laten je ook zien hoe vol hun servers zitten. Dit maakt het gemakkelijk een server te kiezen die niet druk is waardoor je zo snel mogelijk bestanden kunt uploaden en downloaden.

Veel VPN's stoppen het gebruiken van torrents enigszins in het verdomhoekje. CyberGhost is er een stuk opener over en het is duidelijk dat ze een goede ervaring willen bieden op dit vlak.

Als je extra privacy wilt, kun je hun NoSpy servers gebruiken. Deze zijn in het bezit van het bedrijf zelf en worden direct door hen gemanaged.

Geen port forwarding

Vanwege privacy redenen zitten er geen port forwarding instellingen op CyberGhost. Dit betekent dat het niet mogelijk is om torrent bestanden te seeden.

CyberGhost's klantenservice is uitstekend. Ze bieden een kennisbank en live chat die 24/7 beschikbaar is. Ook bieden ze email support. Hun klantenservice is meestal bereikbaar in minder dan een minuut, en ze hebben er geen moeite mee je vragen te beantwoorden.

Hun kennisbank is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Roemeens.

Net als iedere VPN dienst hangen ook bij CyberGhost de kosten samen met hoe lang van te voren je vooruit betaalt.

CyberGhost abonnementen.

Ben je bereid om 3 jaar vooruit te betalen? Dan betaal je slechts 2 euro per maand. In totaal komt dit uit op 78 euro voor 3 jaar (+3 maanden).

Als je per maand betaald dan betaal je aanzienlijk meer: 11,99 euro per maand.

Qua features en functionaliteit bieden deze abonnementen precies hetzelfde. Het enige verschil ligt hem dus in de abonnementsduur en de kosten.

Gratis uitproberen en niet-goed-geld-terug-garantie

CyberGhost's abonnementen die langer dan een maand duren hebben een niet-goed-geld-terug-garantie van 45 dagen. Hun maandelijkse abonnement heeft een niet-goed-geld-terug-garantie van 14 dagen.

Daarbij kun je CyberGhost gratis 1 dag uitproberen. Je hoeft hiervoor niet je credit card- of andere betaalgegevens te geven.

CyberGhost is een uitstekende VPN die geschikt is voor zowel beginners als ervaren internetgebruikers.

Je kunt er veilig mee werken vanuit een café, het is goed voor streams en torrents en je kunt rekenen op uitstekende beveiliging. Daarnaast heb je geen merkbaar snelheidsverlies als je met hun servers verbindt.

Tot slot zijn hun apps zijn stuk voor stuk eenvoudig te gebruiken en de dienst kost niet veel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *