De 5 beste webhosting services voor beginnende ondernemers (2020)

Het kan ingewikkeld zijn de beste webhosting voor je website te kiezen. Belangrijke factoren waar je op wilt letten zijn uptime (de tijd dat de servers online zijn), laadtijden en support. Wij zetten de 5 beste webhosting services van 2020 voor je op een rijtje.

De beste webhosting – juli, 2020

BESTE 24/7 CUSTOMER SERVICE

SiteGround Hosting

Vanaf

€3,95

Per maand

SiteGround

SiteGround heeft een geweldige klantenservive en een uitgebreide en makkelijk te gebruiken backend. Dit maakt het een fantastische hosting service. 

  • Uptime 100% 100%

Laad snelheid

0,96 seconden

Aanbevolen door WordPress als een top WordPress host

Gratis automatische dagelijkse backups, CDN, email, en SSL-certificaten

24/7 expert support via telefoon of chat zonder wachttijd

 Ideaal voor zakelijke email hosting vanwege de uptime

  Basic plan is ietwat prijzig (hoewel het i.v.m. COVID-19 tijdelijk een stuk minder kost)

Geld terug garantie

30 dagen

Opslagruimte

10 GB SSD – 40 GB SSD

Domeinnaam

Niet inbegrepen

EEN UITSTEKENDE ALL-ROUNDER

SiteGround Hosting

Vanaf

€0,80

Per maand

Hostinger

Hostinger biedt snelle en stabiele hosting services tegen tegen een vrijwel onverslaanbare prijs. 

  • Uptime 99.9% 99.9%

Laad snelheid

0,68 seconden

Meest voordelige hosting

Gratis domein, backups, website bouwer en SSL-certificaten

24/7 ticket en live chat support

 Een van de snelste hosting providers van 2020

– Automatische dagelijkse back ups alleen vanaf Business Webhosting (€3,45 / maand) 

Geld terug garantie

30 dagen

Opslagruimte

10 GB SSD – 30 GB SSD

Domeinnaam

Gratis (1 jaar)

INNOVATIEF OP ELK NIVEAU

SiteGround Hosting

Vanaf

€3,61

Per maand

Bluehost

Bluehost wordt al vanaf 2005 aangeschreven als een van de meest betrouwbare web hosting services door hun meer dan 2 miljoen klanten. 

  • Uptime 99.95% 99.95%

Laad snelheid

0,96 seconden

Aanbevolen door WordPress als een top WordPress host

$100 Microsoft Advertising $100 Google Ads credit

Eenvoudige Google My Business verificatie

 Gratis domeinnaam, SSL en Weebly Builder

Kortingen pas te krijgen vanaf 36 maanden

Geld terug garantie

30 dagen

Opslagruimte

50 GB SSD – Onbeperkt

Domeinnaam

Gratis (1 jaar)

DE BESTE NEDERLANDSE WEB HOSTING

Vimexx hosting logo

Vanaf

€2,45

Per maand

Vimexx

Vimexx bestaat pas vanaf 2015 maar heeft sinds die tijd al meer dan 30.000 klanten weten te werven in Nederland en België.

  • Uptime 99.99% 99.99%

Laad snelheid

0,70 seconden

Biedt mogelijkheid je backend Nederlandstalig in te stellen

Uitgebreid paketten aanbod

Tot 60 dagen backup. Draai je website op elk gewenst moment terug

 Gratis SSL certificaten en spamfiltering

– Transactiekosten voor elke betaalwijze

Geld terug garantie

30 dagen

Opslagruimte

10 GB SSD – Onbeperkt

Domeinnaam

Niet inbegrepen

HET MEEST DUURZAAM

Vimexx hosting logo

Vanaf

€2,74

Per maand

GreenGeeks

GreenGeeks pakt het probleem van vervuilende data centra aan door 3 keer zoveel energie terug te stoppen in de grid als ze hebben geconsumeerd.

  • Uptime 99.87% 99.87%

Laad snelheid

0,86 seconden

Gratis SEO and marketing tools

Gratis Cloudflare CDN en automatische nachtelijke backups

Onbeperkte opslagruimte

 Uitstekende beveiliging

– Wordt een stuk prijziger na het instaptarief

Geld terug garantie

30 dagen

Opslagruimte

Onbeperkt

Domeinnaam

Gratis (1 jaar)

Kies een webhosting provider en pakket dat aansluit op je behoeften

 

Webhosting kiezen kan intimiderend aandoen. Er is een nagenoeg eindeloos aanbod van webhosting aanbieders beschikbaar. En zodra je echt diep in dit onderwerp gaat duiken kun je makkelijk dagen besteden aan het uitkiezen van een dienst. Waarschijnlijk wil je niet zoveel tijd hieraan uitgeven, maar tegelijkertijd is het wel van belang dat je webhosting kiest die het best aansluit bij jouw bedrijf. Daarom hebben wij hier de vijf beste webhosting diensten van 2020 voor je geselecteerd.

Wat voor de een de beste webhosting is hoeft dat nog niet te zijn voor de ander. Daarom is het handig te bedenken wat voor jouw onderneming van belang is: wil je enkel een online aanwezigheid hebben, of ís je website je onderneming (bijvoorbeeld bij een ecommerce shop)?

Van een paar factoren kun je echter zeggen dat ze voor iedereen van belang zijn: snelheid, uptime en support.

Snelheid. Google houdt van websites die snel laden en rangschikt snelle websites daarom hoger. Gebruikers geven uiteraard ook de voorkeur aan websites met snelle laadtijden.

Uptime. Je hosting kan nog zo uitgebreid en geavanceerd zijn, maar als je website offline is heb je daar weinig aan.

Support. Alles wat door mensen gemaakt is breekt op een gegeven moment, en web technologie is hier geen uitzondering op. Op het moment dat er iets schort aan je website is een snel en capabel support team een must.

 

Welke hosting wijzelf gebruiken

Je vraagt je misschien af welke webhosting wij gebruiken voor Start24. Onze webhosting is SiteGround, en de redenen hiervoor zijn als volgt.

SiteGround scoort uitstekend op alle vlakken maar is vooral befaamd vanwege hun klantenservice, wat je webhosting vrijwel geheel zorgeloos maakt. Aangezien het eruit liggen van onze website betekent dat wij onze diensten in hun geheel niet meer kunnen aanbieden, hechten wij veel waarde aan support.

Als gebruiker kun je SiteGround’s goed opgeleide klantenservice-medewerkers selecteren en beoordelen met wie je eerder hebt samengewerkt. Dit werkt via SiteGround’s zelf-ontwikkelde interne chatsoftware. Het bedrijf heeft ook hun eigen support ticket systeem geschreven, wat een algoritme bevat dat is ontworpen om de meest geschikte medewerkers te selecteren voor specifieke taken.

Waar dit toe leidt is een nagenoeg onmiddellijke respons op telefoontjes en chats en een wachttijd van om en nabij de 10 minuten op e-mailtickets, wat allemaal bijdraagt ​​aan een klanttevredenheid van 99,7%.

Hiernaast biedt SiteGround een razendsnel platform. Het bedrijf runt hun hosting infrastructuur via Google Cloud, wat 100% van de energie die het gebruikt terug investeert in duurzame energie.

SiteGround behoort consistent tot de eerste hosting bedrijven die hun gebruikers toegang bieden tot de nieuwste snelheid-gerelateerde technologieën. Daar bovenop bieden ze bij elk pakket hun zelf ontwikkelde SuperCacher wat helpt om eerder bezochte pagina’s sneller in te laten, en de automatisch geïnstalleerde plugin SG Optimizer die de snelheid van je website nog meer ten goede komt.

Als we kijken naar wat SiteGround doet om hun zeer indrukwekkende uptime (99.996% jaarlijks en 99.999% maandelijks) te waarborgen vallen een paar dingen op. Hun bewakingssysteem controleert de serverstatus elke halve seconde en detecteert niet alleen bestaande problemen en lost veel ervan automatisch op, maar het kan ook potentiële problemen voorkomen. Ook houdt hun team opkomende bedreigingen en softwarekwetsbaarheden in de gaten en weert deze af middels een firewall die continue intelligenter wordt, alsmede een AI bot die kwaadaardig websiteverkeer afbreekt voor dit je site kan bereiken.

Wat ons als laatste aanspreekt aan SiteGround is dat ze officieel worden aanbevolen door WordPress – het platform waarop wij onze site gebouwd hebben (fun fact: ongeveer een derde van alle websites in de wereld draait op WordPress). Dit vertaalt zich naar een zeer eenvoudige WordPress installatie en een zeer gebruiksvriendelijke backend. Dit is in het bijzonder prettig als web development nieuw voor je is.

Veel gestelde vragen

Wat is webhosting precies?

Om het eenvoudig uit de drukken: webhosting is het huren van een stuk webruimte op een server waar de bestanden waaruit jouw website bestaat opgeslagen staan. Een server is een computer die continue in verbinding staat met het internet en die zich bevindt in een datacenter. De server zorgt er dus voor dat mensen jouw website kunnen bezoeken.

Wat doe ik nadat ik hosting heb? Hoe bouw ik een website?

Veel webhosting diensten bieden hun eigen websitebouwers aan. Echter, wijzelf hebben gekozen om te werken met WordPress en de Divi theme. Wij vinden dit de meest gebruiksvriendelijke en veelzijdige tool. Lees onze handleiding over hoe je met Divi een WordPress website maakt.

Hoe werkt zo'n webserver eigenlijk?

De webserver vormt je verbinding met het World Wide Web. Het werkt via het HyperText Transfer Protocol (HTTP) en verzendt verzoeken van gebruikers van de webbrowser door naar de server die vervolgens de gewenste content toont (bijvoorbeeld, webpagina’s of een videogame).

Een server kan doorgaans een of meerdere websites en al hun gegevens (zoals tekst, afbeeldingen en video’s) opslaan. Dit maakt het tot het meest essentiële onderdeel van webhostingservices.

Computerservers hebben hardware nodig om te kunnen functioneren. Bovendien bevat de setup van de webserver meestal firewalls, besturingssystemen, netwerkconnectiviteitssuites en beveiliging tools.

Webhosting bedrijven kunnen een webserver splitsen, zodat meerdere klanten deze kunnen gebruiken (shared hosting). Of ze kunnen een volledige server verhuren aan één gebruiker (dedicated services).

Wat is shared hosting?

Shared hosting is uiteindelijk ideaal voor het gros van de websites. De diensten die wij hierboven vergelijken bieden allemaal shared hosting aan. Het is de beste keuze voor ondernemers die kleine organisaties runnen of voor bloggers. Shared hosting vereist namelijk geen technische kennis, vergt zeer beperkt onderhoud vereist en veel plannen zijn te krijgen voor een paar euro per maand of hooguit 20 euro.

De kosten zijn zo laag omdat de eindgebruiker slechts voor een deel van de webserver betaalt. De kosten voor het laten draaien van een server worden verdeeld over alle gebruikers die betalen voor delen van de serverruimte. Vandaar ook de naam “shared hosting.” Waar dit wel in resulteert is dat je als gebruiker beperkte controle hebt over de server. Doordat de server door veel mensen wordt gebruikt, is het niet mogelijk om zelf de serverconfiguratie te wijzigen.

Wat is de goedkoopste soort hosting voor kleine ondernemingen?

Een aantal van de diensten die wij hierboven noemen hebben instaptarieven voor minder dan een euro per maand. Maar, als je zou willen kan je webhosting ook helemaal gratis zijn. Je zult dan wel sterk gelimiteerd zijn in je opties en kunt dan niet rekenen op goede support.

Ik zie dat mijn shared hosting pakket 25.000 bezoekers per maand toe staat. Wat moet ik doen als ik dit aantal ga overschrijden?

De meeste webhosting bedrijven bieden meerdere pakketten aan. Als je op een gegeven boven de aangegeven limiet gaat uitkomen, kun je eenvoudig overstappen op een pakket met een hogere bandbreedte. 

Vrees niet als je uiteindelijk tegen het plafond van het hoogste shared hosting pakket gaat aankomen: op dat moment kun je altijd upgraden naar VPS hosting (je deelt nog steeds een server maar kunt controle uitoefenen over de configuratie) of een dedicated server (waar alleen jijzelf toegang tot hebt). Deze mogelijkheden kosten meer geld maar bieden ook een stuk meer flexibiliteit qua website bezoekers.