Wil je het antwoord direct hebben? De beste WordPress hosting voor de meeste mensen is Cloud86. Cloud86 is volledig geoptimaliseerd voor WordPress, heeft waanzinnige performance en een klantenservice tjokvol WordPress experts.

Tuurlijk, je kunt iedere willekeurige hosting provider gebruiken voor je WordPress site. Maar een voor WordPress geoptimaliseerde hosting provider biedt meer snelheid, betere beveiliging en robuustere support.   

We gaan in dit artikel kijken naar webhosting diensten die officieel worden aanbevolen door WordPress, high-end opties en budget alternatieven. Ook laat ik je weten wat de beste Nederlandse WordPress hosting is.  

Wat managed WordPress hosting precies is, waarom je het wil gebruiken en hoe het werkt, komt later in dit artikel aan bod.

Beste WordPress hosting Nederland

We hebben tientallen hosting providers onderzocht en getest op factoren zoals snelheid, stabiliteit, klantenservice en specifieke WordPress features. De providers in dit overzicht steken met hun kop boven het maaiveld uit op al deze fronten.

Om deze providers te testen hebben we een WordPress site met precies hetzelfde thema en plugins geïnstalleerd. We hebben hosting pakketten gekozen die qua prijs zo dicht mogelijk bij elkaar lagen, om een zo eerlijk mogelijke “appels met appels” vergelijking te kunnen maken.

Specifieker, dit is hoe we deze providers vervolgens hebben getest:

 • Met tools als GTMetrix en PageSpeed hebben we de snelheid gemeten
 • We hebben uptime onderzocht door middel van online status pagina’s uitpluizen (waar mogelijk) en het doorspitten van gebruikers reviews en Facebook groepen
 • We hebben technische vragen gesteld aan de klantenservice om te zien hoe snel en effectief we geholpen werden

Daarnaast hebben we gekeken naar specifieke WordPress features zoals backups (hoe vaak en hoelang deze opgeslagen worden), hoe gemakkelijk de staging/testomgeving werkt en of er een gratis website verhuisservice is.

Verder hebben we gekeken naar prijs. Staat wat je betaalt in verhouding tot de kwaliteit van de dienstverlening?

Tot slot hebben we gekeken naar klanttevredenheid en wát gebruikers precies aanspreekt aan hun hosting.

We geloven dat de nummer 1 in dit overzicht de beste provider is voor de meeste mensen. We huisvesten sinds enkele jaren zelf al enkele projecten bij hen en hebben sinds die tijd absoluut niets te klagen gehad.  

Er bestaat echter niet zoiets als de beste WordPress host. Wat de beste provider voor jou is hangt af van je specifieke wensen en behoeften. Heb je een mission critical bedrijfswebsite website en wil je 24/7 met je hosting in contact kan komen met maximaal 1 minuut wachttijd? Dan heb je een andere provider nodig dan een blogger.

Lees daarom onderstaande reviews zorgvuldig door om te zien welke provider het beste is voor jouw project.

Start24 is een blog wat zich richt op (online) ondernemers, opgericht door Joost Boer (ondergetekende) en Tom Berger. We zijn zelf al jaren aan het ondernemen en hebben gemerkt dat het verrassend lastig was de juiste software te kiezen om onze bedrijven mee te ondersteunen.

Voorbeeldje van mezelf: ik heb jarenlang hosting gebruikt die veel te duur was en daar bovenop belabberde klantenservice aanbood. Ik wist niet beter.

Met Start24 willen we het voor freelancers en kleine tot middelgrote ondernemingen super eenvoudig maken de beste business tools te kiezen. We testen alle software die we hier bespreken grondig en raden alleen diensten aan die we zelf gebruiken of zelf zouden willen gebruiken.

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal wat de beste hosting provider voor jou is? Of weet je welke provider je wilt maar twijfel je welk hosting pakket het beste is voor je? Maak je geen zorgen. Laat hieronder een bericht achter of stuur ons een email op info@start24.nl. We denken graag met je mee.

#1 Cloud86 – De beste Nederlandse WordPress hosting 

Cloud86 is een nieuwe speler binnen de Nederlandse hostingmarkt. Binnen korte tijd hebben ze echter een geweldige reputatie opgebouwd, met nagenoeg perfecte beoordelingen:

Cloud86 beoordelingen.

Wat het bedrijf ontbreekt in levensjaren, maakt het ruimschoots goed in webhosting expertise. Hun team heeft SoHosted, een van Nederlands grootste webhosting partijen, van de grond af aan opgebouwd. Al vanaf 2003 is het Cloud86 team actief binnen de hosting industrie.

Deze ervaring zie je terug in de kwaliteit van hun service: ze bieden ontzettend snelle webhosting en hun uptime is praktisch perfect. 

Wist je dat…

Cloud86 de snelste WordPress hosting provider van Nederland is? Bekijk hier de resultaten van ons onlangs gepubliceerde WordPress snelheidsonderzoek waarin we 9 bekende providers met elkaar hebben vergeleken.

Hun WordPress hosting bevat een testomgeving, automatische back-ups iedere 12 uur, automatische updates en waterdichte beveiliging. Ook bieden ze een gratis verhuisservice, mocht je je site elders ondergebracht hebben en willen overstappen.

Bij Cloud86 zit je niet vast aan lange overeenkomsten: je kunt je contract per maand opzeggen (bij hun managed WordPress hosting pakketten en Webhosting Unlimited pakket). Dit gaat tegen de norm in binnen de webhosting industrie, en zegt veel over hoe zelfverzekerd Cloud86 is over de kwaliteit van hun dienst.  

Cloud86 biedt zowel “Webhosting” als “Managed WordPress Hosting” aan. Beide types zijn uitstekend geoptimaliseerd voor WordPress websites. Het verschil zit ‘m in dat hun Managed WordPress hosting meer support biedt en iets betere specificaties heeft (handig voor erg zware websites). Dat gezegd hebbende raad ik de meeste mensen aan te kiezen voor een van hun Webhosting pakketten. Je kunt altijd nog je hosting bij hen upgraden naar een managed WordPress pakket, mocht je dit op een gegeven moment nodig vinden.

Zoals alle Nederlandse webhosting diensten heeft Cloud86 alleen datacenters in Nederland en bieden ze geen 24/7 klantenservice. Als het merendeel van je bezoekers uit Nederland en de rest van Europa komt is dit geen probleem. Maar voor sites met vergaande internationale ambities kun je beter een van de internationale webhosts hieronder kiezen.  

Bezoek Cloud86 nu of lees onze Cloud86 review voor meer details.

Voordelen

 • De snelste WordPress host van Nederland
 • Ervaren team binnen de Nederlandse webhosting industrie
 • Geweldige features, veiligheid en een gratis verhuisservice
 • Nederlandse support die telefonisch bereikbaar is

Nadelen

 • Geen 24/7 support

#2 Kinsta – De beste VIP-hosting

Kinsta is VIP WordPress hosting. Ga je met Kinsta in zee, dan bevind je je in goed gezelschap. Gigantische bedrijven als TripAdvisor, Ubisoft en SoundCloud behoren tot hun klanten. 

Kinsta draait op het Google Cloud Platform (en gebruikt Google's nieuwste Google Cloud C2 servers) en maakt gebruik van al Google’s datacenters, 24 in totaal. Dit zorgt ervoor dat je site overal ter wereld geweldig goed loopt.

Het bedrijf focust 100% op WordPress. In tegenstelling tot de andere providers in deze lijst, kun je op Kinsta alleen WordPress sites hosten. De kwaliteit die dit met zich meebrengt zorgt ervoor dat je site nagenoeg hacker-bestendig is, een praktisch perfecte uptime heeft en je klantenservice krijgt die je volledig in de watten legt.

De meeste internationale webhosting bedrijven bieden geen Nederlandse support en kennisbank. Kinsta wel. Je kunt hun klantenservice bereiken in het Nederlands tussen 7 en 15:00. In het Engels zijn ze 24/7 beschikbaar.

Kinsta WordPress hosting

Een van de sterkste punten is dat Kinsta’s features per pakket hetzelfde zijn. Dat maakt het super eenvoudig een pakket te kiezen. Kies een pakket aan de hand van je maandelijkse bezoekers en je bent klaar om te gaan.

Als je een grote site te runt, kosten niet zo relevant voor je zijn, en je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan je hosting, dan is Kinsta een geweldige optie.  

Kies echter niet voor Kinsta als je net begint. Kinsta’s instappakket kost $30 per maand: 10x zoveel als het goedkoopste pakket bij het hierboven genoemde Cloud86. Dat is veel te veel geld voor een nieuwe of kleine site.

Bezoek Kinsta nu of lees onze volledige Kinsta review voor meer details.     

Voordelen

 • Compleet geoptimaliseerd voor WordPress performance dankzij volledige managed hosting en onbeperkt dataverkeer
 • Datacenters over de hele wereld. Dit is geweldig voor internationaal georiënteerde sites
 • Zowel hun klantenservice als kennisbank is volledig in het Nederlands beschikbaar  

Nadelen

 • Erg hoge kosten en daarmee ongeschikt voor beginners en kleinere websites

#3 Hostinger – De beste budget hosting 

Hostinger is de beste keuze voor wanneer je zoveel mogelijk geld wil besparen op je hosting, maar internationale ambities hebt en 24/7 klantenservice wilt.

Hostinger is als een raket omhoog geschoten de laatste jaren. De voornaamste reden is dat ze uitstekende webhosting bieden tegen extreem lage prijzen.

Hoe laag? Op dit moment is er een fikse korting waardoor je slechts €1,99 per maand betaalt voor hun goedkoopste pakket (Single Webhosting). Maar betaal een euro per maand meer (voor hun Premium Webhosting pakket) en je hebt hosting voor de prijs van een kop koffie waar je 100 sites op kunt installeren.

De meeste internationale webhosting bedrijven met dit soort prijzen bieden hosting aan absoluut niet te harden is.

Dit geldt niet voor Hostinger. Het lukt ze ondanks deze lage prijzen een dienst aan te bieden die supersnel is (dankzij hun LiteSpeed servers), geweldige uptime heeft en een behoorlijk goede (maar niet heel snelle) klantenservice kent.

Maar let op: om zo’n goedkoop pakket te krijgen moet je wel 4 jaar vooruitbetalen. Als je het sommetje maakt is dat nog steeds niet veel, maar wees je ervan bewust.

Onder de specifieke WordPress hosting features die Hostinger biedt behoren WordPress Acceleratie (meer snelheid), Cloudflare beschermde naamservers en LiteSpeed Cache.

Je kan uiteindelijk niet zo’n goede kwaliteit verwachten als van de andere bedrijven in deze lijst. Maar als je zo weinig mogelijk geld wilt uitgeven en toch prima hosting zoekt met 24/7 klantenservice en servers wereldwijd, dan is Hostinger verreweg de beste keuze.

Bezoek Hostinger nu of lees onze Hostinger review voor meer details.      

Voordelen

 • Zeer behoorlijke uptime en razendsnel
 • 24/7 klantenservice
 • Veel goedkoper dan andere internationale WordPress hosts

Nadelen

 • Geen testomgeving bij de goedkoopste pakketten

#4 SiteGround – De beste allrounder

SiteGround is een van de populairste en meest gebruikte webhosting diensten binnen de WordPress community.

Al hun hosting pakketten zijn geoptimaliseerd voor WordPress. Dit betekent onder anderen dat je kunt rekenen op automatische WordPress updates, snelheidsoptimalisaties, en een 24/7 klantenservice die bestaat uit WordPress experts.

SiteGround biedt veel van de WordPress features die je ook bij veel duurdere internationale hosting partijen terugziet. Je krijgt automatische dagelijkse backups, een testomgeving, en een CDN. 

Ook draaien ze sinds 2020 op het Google Cloud platform. Dit heeft geleid tot nog snellere sites die praktisch nooit offline gaan.  

SiteGround is de beste allrounder omdat ze passen bij een gigantische variëteit aan WordPress sites. Sommige van ’s werelds grootste blogs draaien op SiteGround. Denk aan WPBeginner, het grootste blog over WordPress dat miljoenen bezoekers per maand trekt. 

Tegelijkertijd maken hun instaptarieven van €3.99 per maand (€12.99 na verlenging) ze ook toegankelijk voor kleine ondernemingen en ZZP’ers.  

Dit kost misschien een paar euro meer per maand dan de allergoedkoopste diensten, maar je krijgt er meer snelheid, regelmatigere uptime en een stuk betere klantenservice voor terug. Dat alles leidt tot een stuk meer peace of mind dan je bij de eerste de beste hosting provider krijgt.

SiteGround WordPress hosting pakketten.

SiteGround wordt door WordPress aanbevolen als beste WordPress host. WordPress beveelt nog 2 andere webhosts aan, maar je vindt alleen SiteGround terug in dit artikel.

Waarom is dit?  

Bluehost is een WordPress host pionier en was een ontzettend sterke partij. Maar ze zijn kwalitatief gekelderd sinds hun overname door Newfold Digital (voorheen EIG), een gigantisch bedrijf dat kleinere hosting partijen massaal opkoopt, ontdoet van hun supportteams en R&D, en het bespaarde geld vooral pompt in marketing en het uitbetalen van aandeelhouders. 

Dreamhost is uitstekend, maar heeft geen datacenters in Nederland.

SiteGround is een onafhankelijk bedrijf én heeft datacenters in Nederland, plus in 5 andere locaties wereldwijd. Van de officieel door WordPress aanbevolen hosting diensten zijn ze verreweg de beste keuze voor Nederlanders.  

Wij gebruiken SiteGround voor Start24 en zijn zeer tevreden klanten.

Bezoek SiteGround nu of lees onze SiteGround review voor een diepgaandere blik.

Voordelen

 • Geweldige 24/7 WordPress klantenservice, fantastische uptime en bliksemsnelle laadtijden
 • Groeit mee met je behoeften. Toegankelijk voor zowel een “online visitekaartje” als een site met miljoenen bezoekers
 • Officieel door WordPress aanbevolen   

Nadelen

 • Prijzen schieten behoorlijk omhoog na het instaptarief

#5 Cloudways – Beste om mee te schalen

Cloudways verschilt nogal van de hosting providers die we hierboven besproken hebben.

Het is niet dat cloud hosting nou zo uniek is. Maar wat wel bijzonder is, is dat deze hosting provider je een hosting pakket precies laat samenstellen aan de hand van je unieke behoeftes: je kunt kiezen uit 5 verschillende cloud providers.

Je kunt je cloud hosting draaien via de Google Cloud, AWS (Amazon Web Services) Digital Ocean, Linode of Vultr infrastructuur. Welke van deze het beste voor jou is, hangt af van je behoeften en hoeveel server resources je nodig hebt.

Dit alles maakt Cloudways minder geschikt voor beginners dan de bovenstaande providers. Je hebt wat kennis nodig van hoe webhosting in elkaar steekt om het meeste uit deze provider te halen.

Zelfs als je deze kennis hebt is Cloudways overigens niet een logische keuze voor nieuwere websites. Net als met Kinsta is dat een beetje als het schieten met een kanon op een mug: je krijgt veel meer resources dan je nodig hebt.

Als je site echter snel groeit en je makkelijk wilt kunnen opschalen en afschalen, dan is Cloudways een geweldige optie voor je WordPress website.

Cloudways bestaat al sinds 2011 en host onderhand meer dan 600.000 WordPress websites. De dienst wordt uitstekend beoordeeld door haar gebruikers en heeft een grote loyale fanbase.

Bezoek Cloudways nu of lees onze Cloudways review.

Voordelen

 • Zeer geschikt voor snelgroeiende websites
 • Keuze uit 5 cloud providers
 • Veel waar voor je geld

Nadelen

 • Minder geschikt voor beginners

WordPress hosting vergelijken

Vergelijk de WordPress hosting providers in dit overzicht direct met elkaar:

Cloud86KinstaHostingerSiteGroundCloudways
WebsiteCloud86.nlKinsta.comHostinger.nlSiteGround.comCloudways.com
Prijs vanaf€1,95 p/m$30 p/m€1,99 p/m€3,99 p/m$10 p/m
Gratis domeinJaNeeJaNeeNee
Gratis SSLJaJaJaJaJa
Gratis CDNJaJaJaJaJa
EmailJaNeeJaJaNee
Back-upsIedere 12 uurDagelijksDagelijksDagelijksDagelijks
Support9 tot 524/724/724/724/7
TestomgevingJaJaJaJaJa
Server locatiesNederland27 landen7 landen7 landen18 landen

En hier kun je zien hoe de providers scoren ten opzichte van elkaar qua snelheid:

Cloud86KinstaHostingerSiteGroundCloudways
TTFB199ms151ms230ms115ms105ms
LCP532ms649ms850ms812ms590ms
TBT0ms6ms70ms59ms2ms
CLS0ms0ms0ms0ms0ms
Laadtijd533ms770ms980ms886ms612ms

Cloud86 scoort al met al het beste maar de andere providers zijn ook razendsnel. De een zal niet merkbaar langzamer zijn dan de ander in de praktijk.

 • TTFB (Time to First Byte). Simpel gezegd is TTFB de responstijd van de server. Dus stel je klikt op een link en de TTFB is 500ms, dan duurt het een halve seconde voordat je webpagina begint met laden.
 • LCP (Largest Contentful Paint). Meet hoelang het duurt voordat het grootste element (bijvoorbeeld een hero-afbeelding) op het scherm van je bezoekers verschijnt.
 • TBT (Total Blocking Time). TBT vertelt hoeveel tijd wordt geblokkeerd door scripts tijdens het laden van je pagina's.
 • CLS (Cumulative Layout Shift). Meet hoeveel elementen op je pagina verschuiven tijdens het inladen.
 • Laadtijd (Fully Loaded Time). De tijd die het duurt voordat een pagina helemaal klaar is met laden.

Hoe lager al deze scores zijn, hoe beter.

Managed WordPress hosting uitgelegd

Hieronder ga ik je precies uitleggen wat managed WordPress hosting eigenlijk is en waarom je het wilt gebruiken voor jouw WordPress site.

Het ligt niet aan jou: webhosting is behoorlijk verwarrend 

De webhosting industrie is super verwarrend.

En termen als “WordPress hosting” of “managed WordPress hosting” helpen wat dit betreft niet.

Ik kan me voorstellen dat wanneer je een paar uur onderzoek erop hebt zitten, je het speelveld met meer vragen verlaat dan je het betrad. Dit door de tegenstrijdige adviezen, termen en beweringen van zowel blogs als webhosting bedrijven zelf.

Managed WordPress hosting heeft niet een 100% vaste definitie

Het is belangrijk je hier bewust van te zijn:

Managed hosting is niet in een hapklare definitie te vatten. Er is geen objectief vastgestelde checklist wat bepaalt waar het aan moet voldoen.

Je ziet dat sommige blogs het onderscheid maken tussen managed WordPress webhosting, WordPress webhosting en shared hosting. Bij sommige webhosts zelf zie je dit ook.

(Bij shared hosting deel je een server met andere websites en gebruikers. Het is de meest gebruikte vorm van hosting en de beste keuze voor meeste mensen.) 

Je zult bijvoorbeeld iets lezen in de trant van, “als je blog echt groot wordt, is het slim over te stappen van shared hosting naar managed WordPress hosting.” 

Als je zoiets leest, krijg je het idee dat shared hosting en managed WordPress hosting verschillende dingen zijn. Maar het zit een beetje anders. Ter illustratie: WP Engine, een premium managed WordPress host die in hetzelfde straatje als Kinsta valt, huist het gros van hun klanten op shared webhosting pakketten.

Hetzelfde webhosting pakket kan zowel shared hosting als managed WordPress hosting zijn.

Dan zie je nog veel blogs die het onderscheid maken tussen WordPress hosting en managed WordPress hosting. Die stellen dat alleen de allerduurste diensten zoals Kinsta en WP Engine managed WordPress diensten bieden, en dat bijvoorbeeld SiteGround “normale” WordPress hosting biedt.

Ook dit is niet helemaal correct.

Een bedrijf als SiteGround biedt grotendeels dezelfde managed WordPress features aan als de echt dure partijen. Hun infrastructuur is volledig geoptimaliseerd voor WordPress sites en ook zij hebben bijvoorbeeld een zelfontwikkeld hosting dashboard. Maar ze zullen qua technisch support net een stapje minder ver gaan dan de VIP-diensten. Ook zal hun performance bij hun hosting pakketten niet op hetzelfde niveau liggen als bij de luxepaardjes, en zijn de dure partijen vaak net iets beter voor het schalen van hele grote sites.

Beiden soorten hosting bieden managed WordPress hosting.

Zie het zo: managed WordPress providers liggen op een spectrum. En sommige bedrijven bieden managed WordPress hosting met net wat meer bombast dan anderen.

Managed WordPress hosting als marketing term

(Managed) WordPress hosting wordt vaak als niets anders dan een marketing term gebruikt. Veel hosting providers hebben verschillende landing pagina's voor normale webhosting en WordPress hosting, terwijl het hier om precies dezelfde webhosting gaat.

Maar dit is niet altijd het geval. Bij bijvoorbeeld Cloud86 zie je zowel standaard webhosting als managed WordPress hosting. Hun managed WordPress pakketten bieden net iets zwaardere specificaties maar hebben ook support wat net een stapje verder voor je gaat. Zo zal hun support ook bijspringen wanneer een theme of plugin je site breekt, iets wat je normaliter niet bij een webhost zou hoeven verwachten.

Dit kun je verwachten bij een goede managed WordPress provider

Waarom zou je managed WordPress hosting moeten gebruiken?

Als ik managed WordPress hosting in één zin moest samenvatten, zou ik dat als volgt doen:

Managed WordPress hosting stelt je in staat puur te focussen op het design en de content-creatie van je site, de rest wordt geregeld door je host.

Wat dat inhoudt is dat je site sneller draait, de beveiliging grotendeels voor je geregeld wordt, de klantenservice gespecialiseerd is in het WordPress CMS (content management system), en het meeste site- en serveronderhoud voor je wordt gedaan.

Het verschil met “normale” webhosting

 • Managed WordPress hosting is sneller. Zowel op server- als applicatie level past de host allerlei optimalisaties toe. Caching wordt meestal gedaan vanuit de server, in plaats van met plugins op de frontend. De database en PHP worden ook geconfigureerd om zo goed mogelijk met WordPress te werken.
 • Betere beveiliging door automatische updates. Door WordPress’ populariteit is het een populair doelwit van hackers. Volgens Sucuri worden 44% van alle succesvolle aanvallen veroorzaakt door achterhaalde WordPress installaties. De rest komt vooral door slecht beveiligde plugins of achterhaalde versies van plugins. Een managed WordPress host zorgt dat je WordPress installatie altijd up-to-date is. Ook zullen ze vaak je plugins automatisch voor je installeren en blokkeren ze de installatie van plugins die een beveiligingsrisico kunnen vormen. Tot slot gebruiken managed WordPress hosts firewalls met zelf opgestelde regels om aanvallen te blokkeren.
 • Klantenservice door WordPress experts. De klantenservice van managed WordPress diensten wordt bemand door WordPress experts. Wanneer je tegen een WordPress gerelateerd probleem aanloopt, kunnen ze je hiermee helpen. Dat staat in scherp contrast met goedkopere webhost diensten die weinig meer doen dan de servers draaiende te houden.
 • Beter onderhoud. Naast dat WordPress automatisch up-to-date blijft, bieden managed WordPress hosts automatische dagelijkse back-ups. Of soms zelfs frequenter dan dat. WordPress wordt automatisch (en op de correcte manier) voor je geïnstalleerd. En je kunt vaak gebruik maken van een testomgeving waar je veranderingen aan je site zelf kunt checken voordat je bezoekers ze kunnen zien.

Managed WordPress hosting kan duurder zijn dan “normale” webhosting (die je krijgt bij bijvoorbeeld een provider zoals Strato). Maar de toegevoegde service rechtvaardigt de extra kosten de meeste gevallen. 

WordPress support

Denk er ook aan dat WordPress gratis en open source is. Er bestaat dus niet zoiets als een WordPress supportteam waar je mee kunt bellen. Problemen zul je in principe zelf moeten oplossen via de WordPress.org fora en documentatie online, of met behulp van een WordPress ontwikkelaar.

Managed WordPress hosting komt het meest in de buurt van iets als WordPress klantenservice, hoewel hier natuurlijk grenzen aanzitten. Ook zitten er gradaties in de kwaliteit van de klantenservice naargelang de prijs van je webhosting dienst. 

Providers als Kinsta en Cloud86 (als je inderdaad voor een van hun managed WordPress pakketten kiest) zullen je WordPress problemen vaak van A-Z voor je oplossen. Ook als je ze zelf hebt veroorzaakt. Met Hostinger of Cloudways hoef je hier niet op te rekenen, en SiteGround slaat de gulden middenweg.

De volgende stap: een WordPress website maken

Moet je nog een WordPress website maken? Dan komt een WordPress handleiding goed van pas. Kijk om te beginnen eens naar deze exemplaren:

Samenvatting: de beste WordPress hosting bedrijven

Hier zijn nogmaals de beste WordPress hosting providers op de markt:

Wat de beste WordPress hosting voor jou is komt aan op je specifieke wensen.

Maar voor de meeste mensen is Cloud86 verreweg de beste keuze. Cloud86 host sites in alle soorten en maten, is betaalbaar en heeft een van de beste support afdelingen binnen de industrie. Daarnaast zal je site bij hen extreem snel draaien. De kans is groot dat ze een WordPress hosting pakket hebben wat perfect aansluit bij jouw site.

Kinsta is een VIP WordPress host die een volkomen zorgeloze ervaring biedt. Het is een uitstekende keuze voor als je de meest premium ervaring zoekt.

Hostinger is de beste keuze voor als je zo min mogelijk geld wilt uitgeven maar toch een uitstekende, betrouwbare webhosting partij zoekt. De dienst is perfect voor niet-commerciële websites of hobby projecten.

SiteGround is een goed alternatief voor als je per se 24/7 klantenservice wilt en veel bezoekers van buiten Nederland wilt aantrekken.Wijzelf gebruiken SiteGround voor Start24 en zijn er ontzettend tevreden mee.

Cloudways is een uitstekende keuze voor ervaren gebruikers met grotere of snelgroeiende websites.

Veel gestelde vragen

Moet ik WordPress hosting gebruiken voor een WordPress site?

Absoluut niet. Je kunt WordPress sites prima draaien op het gros van de webhosting diensten. Echter, met specifiek op WordPress ingerichte hosting krijg je klantenservice van WordPress experts, automatische updates en servers die voor WordPress zijn geoptimaliseerd. Dit kost vaak meer, maar je krijgt er een zorgeloze ervaring en betere performance voor terug.


Is voor Nederlandse sites een Nederlandse WordPress host het beste?

De meeste internationale webhosting diensten hebben datacenters in Nederland. Nederland heeft binnen Europa de meeste directe verbindingen met de Verenigde Staten via trans-Atlantische zeekabels. Ook maakt ons koele klimaat en focus op duurzame energie Nederland aantrekkelijk voor internationale partijen.

Voor goede prestaties heb je daarom zeker niet per se een Nederlandse host nodig. Sterker nog, veel internationale webhosting diensten zullen betere performance en klantenservice bieden dan de eerste de beste hosting provider van Nederlandse bodem.

Een van de uitzonderingen hierop is Cloud86. Deze Friese hosting provider is de snelste hosting provider van Nederland en verslaat zelfs veel duurdere internationale partijen zoals Kinsta en SiteGround.


Wat is de beste Nederlandse WordPress host?

De beste Nederlandse WordPress host is Cloud86. Dit is een speler die zich prima kan meten met de internationale partijen. Ze zijn nieuw, maar hebben een team dat al sinds 2003 actief is binnen de hosting industrie.


Zijn er nog meer WordPress hosting diensten die niet in deze lijst staan?

Jazeker, er zijn letterlijk tientallen WordPress hosting diensten die je niet in deze gids terugvindt. We hebben elke belangrijke WordPress host op de markt grondig onderzocht. Uiteindelijk zaten er veel goede partijen tussen, maar de bovenstaande vinden wij de beste.

De providers op onze lijst bieden de beste prijs-kwaliteit verhouding. En of je zoekt naar een budget-optie, iets heel luxe, of iets daartussenin, je zult het vinden in dit overzicht. 


Wat is het verschil tussen managed WordPress hosting en shared hosting?

Shared hosting betekent dat je een server deelt met andere websites, managed WordPress hosting verwijst naar een WordPress conciërgedienst. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Bijvoorbeeld, het gros van WP Engine’s klanten wordt gehost op hun shared webhosting pakketten. En WP Engine is een van de duurste WordPress hosting provers die er is.

Shared webhosting die niet valt onder WordPress hosting is zal minder kosten, maar WordPress sites zullen er ook minder goed op draaien. Ook zul je meestal te maken krijgen met een stuk minder goede klantenservice.


Wat kost WordPress hosting?

WordPress hosting kun je krijgen vanaf €1,95 per maand bij een Nederlandse provider zoals Cloud86. Dit is echter een vrij bescheiden pakket met slechts 5GB opslag en 250GB dataverkeer. Dit pakket is het meest geschikt voor sites die ongeveer tot 5.000 bezoekers per maand ontvangen.

Meestal zal je echter minstens rond de 5 euro betalen voor een WordPress hosting pakket. Doe je dit bij Cloud86, dan kun je op betreffend pakket 10 websites installeren, krijg je 50GB schijfruimte en onbeperkt dataverkeer.

Voor managed WordPress hosting betaal je in de regel meer. Wat managed WordPress hosting precies betekent verschilt een beetje van provider tot provider, maar bij Cloud86 krijg je er betere specificaties en uitgebreidere support voor. Hun goedkoopste managed WordPress hosting pakket kost iets meer dan 15 euro per maand (na verlenging).


Wat kost een WordPress website?

Dit hangt erg van de functionaliteit die je aan je site wilt toevoegen, de hosting die je gebruikt en de theme die je kiest.

Het goede nieuws: tegenwoordig zijn de beste WordPress themes en plugins freemium en bieden de gratis versies ervan voor de meeste sites alle functionaliteit die je nodig hebt.

Dit betekent dat je hoofdzakelijk betaalt voor je domeinnaam en hosting. Voor een kleine WordPress site (zeg tot 10.000 maandelijkse bezoekers) hoeft je hosting niet meer dan 50 euro per jaar te kosten. Een domeinnaam kost een tientje.

In totaal hoeft een eenvoudige WordPress site dus meer dan 60 euro per jaar kwijt te zijn.

Dit artikel gaat hier uitgebreider op in.


Is WordPress een webhost?

WordPress is een open source content management system wat je installeert bij een webhost.

Echter, er bestaat een bedrijf genaamd WordPress.com, wat in wezen functioneert als een hosting provider die een aangepaste versie van WordPress voor-geīnstalleerd heeft staan.

Je doet er beter aan zelf een hosting provider te kiezen en WordPress hierop te installeren (dit gaat binnen één klik), dan voor WordPress.com te kiezen. Dit is goedkoper en je krijgt meer vrijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *