Mijn.host review: kleine partij, ontzettend veel kwaliteit (2022)

mijn.host review

Mijn.host is een in Haarlem gevestigde hosting provider. De dienst bestaat sinds 2016 en wordt gerund door een klein maar ervaren team. Wat je misschien is opgevallen aan mijn.host zijn de vrijwel unaniem positieve gebruiker reviews die je online vindt. Maar is mijn.host echt zo goed?  

Mijn.host review overzicht

Snelheid

Top 3 snelste WordPress hosting van Nederland.

Uptime

Storing pagina toont geen ongeplande downtime.

Support

Zeer capabele support maar wel uren wachttijd.

Eenvoud

Makkelijk op te pikken voor beginners dankzij DirectAdmin.

Features

O.a. testomgeving en automatische WordPress updates.

Kosten

Behoort tot best geprijsde hosting van Nederland

Onze score:

5 / 5

Voordelen

 • Uitstekende performance (snelheid en uptime)
 • Eenvoudig te gebruiken voor beginners
 • Klantenservice zeer capabel en 7 dagen per week beschikbaar
 • Dashboard biedt genoeg instelmogelijkheden voor ervaren gebruikers
 • Gratis verhuisservice
 • Kunt maandelijks betalen
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Responstijd klantenservice is enkele uren

Mijn.host is een kleine, onafhankelijke hosting partij die iedere grote Nederlandse hosting provider naar de kroon steekt. Op vrijwel ieder front.  

Ze zijn een van de snelste hosting providers die ik heb getest, bieden uitstekende uptime (en zijn hier transparant over) en hebben een klantenservice die enkel bestaat uit experts. Een nadeel is dat deze klantenservice met reacties soms enkele uren op zich laat wachten. Daar staat dan weer tegenover dat de dienst extreem aantrekkelijk geprijsd is.

Mijn.host is een van de weinige hosting providers met praktisch unaniem goede gebruiker reviews. Dit vertelt lang niet altijd het complete verhaal, maar in dit geval is het in complete overeenstemming met de kwaliteit van de dienst.

In deze mijn.host review neem ik deze provider uitgebreid onder de loep. Aan het eind ervan zal je een goed beeld hebben of het ook de juiste hosting is voor jouw website. Ook geef ik je een paar hosting alternatieven, mochten bepaalde kenmerken van mijn.host je tegen het been stoten.  

Mijn.host in één oogopslag

Uptime garantie
KlantenserviceTicket support ma-vr (09:00 uur – 18:00 uur), za-zo (10:00 uur – 17:00 uur)
Managed WordPress
Soorten hostingShared, reseller, VPS, dedicated
Basis features5 GB, automatische backups, SSL-certificaat
Meest geschikt voorKleine tot middelgrote websites
Server locatiesAmsterdam
Prijs vanaf€1,99 per maand (€3,99 na verlenging)

Mijn.host snelheid, uptime en klantenservice

We gaan eerst kijken naar de snelheid, uptime en klantenservice van mijn.host. Dit zijn de factoren die grootste impact hebben op de kwaliteit van een hosting provider.

Snelheid

Om direct met de deur te vallen: mijn.host is snel.

Ik heb hun .wp basic pakket aanschaft (€9,99 per maand). Dit pakket bleek veel sneller te zijn dan soortgelijk geprijsde pakketten van grote Nederlandse providers zoals Yourhosting, Vimexx en TransIP.  

Het hebben van een snelle host is super belangrijk omdat snelheid een Google ranking factor is en snelle sites beter converteren dan langzame sites (en dus meer geld in het laatje brengen).

Ik heb de snelheid van mijn.host getest met de volgende website setup:

 • WordPress theme: Kadence
 • Plugins: Block Navigation, Kadence Blocks, Post Duplicator
 • SSL-certificaat (Let’s Encrypt)
 • Geen snelheid of caching optimalisaties

Deze site heeft afbeeldingen, verschillende grafische elementen en tekst. Het is dus representatief voor een echte website. Dit geeft een veel beter beeld dan slechts een kale WordPress installatie. De voorbeeld site die ik heb gebruikt kun je hier vinden.

GTMetrix

GTMetrix is een handige tool die je een goed 360 graden beeld geeft van de snelheid van een site. De tool laat zien hoe je scoort op je core web vitals (sinds 2021 een Google ranking factor), wat je TTFB (Time to First Byte) is en meer.

Mijn.host GTMetrix

Zoals je kunt zien scoort mijn.host uitstekend. De totale laadtijd voor de pagina valt met 733ms ruim onder een seconde. De performance scores en structuur zijn met respectievelijk 99% en 98% nagenoeg perfect.

Daarnaast doet de TTFB het met 194ms verrassend goed, vooral omdat het hier gaat om een relatief goedkoop hosting pakket. Simpel gezegd verwijst TTFB naar de responstijd van de server. Dus stel je klikt op een link en de TTFB is 500ms, dan duurt het een halve seconde voordat je webpagina überhaupt begint met laden. Hierom wil je dat deze score zo laag mogelijk is.

Volgens Google moet je je zorgen gaan maken wanneer je TTFB boven de 600ms uitkomt. Alles wat onder de 200ms valt beschrijven ze als “zeer goed.” Scores van onder de 200ms zijn normaliter voorbehouden voor hosting die minstens 2 keer zo duur is als het pakket dat ik heb getest.

Google PageSpeed

PageSpeed is een snelheidstool van Google zelf. Natuurlijk wil je hier dus zo goed mogelijk op scoren.

Ook dit bleek voor mijn.host geen enkel probleem.

PageSpeed mijn.host

Sterker nog: de score was perfect. Het enige mankement wat werd aangemerkt is dat caching ontbreekt en de afbeeldingen niet klein genoeg waren. Dat komt echter doordat ik zelf beiden niet heb ingesteld en heeft niets met de kwaliteit van de hosting te maken.

Het mooie van de snelheid die je hier ziet is dat het direct out of the box is. Je hoeft er zelf niks voor te doen. Dit is vooral ideaal voor beginners die zonder moeite een snelle site verwachten.  

Uptime

Het hebben van een snelle website is belangrijk. Maar als hij offline is, heb je daar weinig aan.

Veel hosting providers zijn vaag over hun uptime, maar mijn.host is hier zeer transparant in. Ze hebben een storingspagina waar je kunt zien of er iets aan de hand is en of er de afgelopen tijd incidenten waren.

Mijn.host uptime

Ik ben door tientallen pagina’s gespit en heb nauwelijks problemen kunnen vinden, op hier en daar wat kortstondig gepland onderhoud na (wat iedere hosting provider wel eens heeft).

Mijn.host storing

Mijn.host biedt een uptime garantie van 99.9%. Vallen ze hieronder, dan hoef je voor betreffende maand niet voor je hosting te betalen.

Mijn.host uptime garantie

Verder heb ik geen enkele klacht online kunnen vinden over downtime bij mijn.host.

Conclusie: de uptime van mijn.host is uitstekend.

Klantenservice

Op het eerste gezicht voelt de klantenservice van mijn.host ietwat Spartaans.

Mijn.host klantenservice

Je kunt ze alleen bereiken via support tickets (wat loopt via email), niet live chat of telefonisch. Ze zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9 en 6 en in het weekend tussen 10 en 5.

Persoonlijk vind ik het ontbreken van telefonische support geen gemis. Als het om hosting gaat, kun je dingen veel sneller en gemakkelijker oplossen via het geschreven woord.

Maar dan de responstijd. In mijn ervaring duurde het ongeveer anderhalf uur voordat ik een antwoord kreeg op een vraag. Een wachttijd als deze is acceptabel, maar zelf heb ik de voorkeur voor hosting providers die je binnen enkele minuten te pakken hebt. Verderop in deze review lees je meer over dit soort providers, mocht je dit ook belangrijk vinden.

Het goede nieuws: in plaats van een vluchtig opgeleide support medewerker, krijg je uitsluitend te maken met hosting experts die je problemen snel en eenvoudig voor je oplossen.

Tot slot heeft mijn.host nog een behoorlijk uitgebreide kennisbank waar jezelf mee aan de slag kunt. De artikelen die je hierin vindt zijn af en toe een tikkeltje summier, maar wel duidelijk en to the point.

Mijn.host kennisbank

Mijn.host verder onder de loep

Hosting opzetten bij mijn.host

Een hosting abonnement afsluiten bij mijn.host werkt super eenvoudig. Zodra je een pakket gekozen hebt (later in deze review meer over hun pakketten), kies je een domeinnaam voor je site (of niet als je er al één hebt).

Mijn.host domeinnaam kiezen

Dan kun je een aantal extraatjes aan je bestelling toevoegen, zoals een betaald SSL-certificaat. De privacybescherming zou je kunnen beschermen als je hier behoefte aan hebt (hoewel ik dit zelf nooit neem) maar het betaalde SSL-certificaat kun je overslaan. Dezer dagen zijn gratis SSL-certificaten net zo goed.

Mijn.host upsells

Vervolgens voer je je persoonlijk gegevens in en kun je afrekenen via onder andere creditcard en iDeal.

Mijn.host betaalmethodes

Dashboard

Mijn.host maakt gebruik van een intuïtief, eenvoudig te gebruiken dashboard waar je je hosting pakket en domeinnamen kunt beheren, betaalmethodes kunt managen en backups kunt terugzetten.

Mijnhost dashboard

Voor het managen van je hosting zelf bieden ze het populaire DirectAdmin aan. Hier kun je binnen een paar klikken WordPress, Magento, Joomla en nog honderden (!) andere web apps installeren, je gratis SSL-certificaat instellen en toegang krijgen tot geavanceerde features zoals je PHP-versie instellen.

Mijn.host DirectAdmin

DirectAdmin is geschikt voor zowel complete nieuwelingen als ervaren gebruikers. Als beginner kun je de geavanceerde features gewoon overslaan, terwijl je als ervaren gebruiker genoeg interessante instelmogelijkheden krijgt.

Beveiliging

Mijn.host biedt een gratis SSL-certificaat, antispam en firewalls, en houdt hun servers 24/7 in de gaten. Je kunt je sites met een gerust hart bij hen onderbrengen.

Hosting extra’s en features

Mijn.host biedt de volgende interessante hosting features en extraatjes:

 • Gratis verhuisservice (ideaal als je je site al bij een andere provider ondergebracht hebt
 • Email hosting
 • Redis caching voor snelle laadtijden
 • Automatische WordPress updates
 • Dagelijkse automatische backups (bij ieder pakket, voor 30 dagen)
 • Staging/testomgeving (ideaal om op een veilige manier nieuwe features, themes, of plugins op je site te testen)

Wat me erg aanspreekt is dat deze features beschikbaar zijn bij ieder pakket. Veel andere hosting providers zullen bijvoorbeeld geen dagelijkse backups bieden bij hun goedkoopste pakketten.

Mijn.host hosting pakketten en tarieven

Je kunt bij mijn.host kiezen uit shared hosting, reseller hosting, VPS hosting en dedicated hosting. Voor beginners en nieuwe, kleinere sites (denk tot aan enkele tienduizenden bezoekers per maand) is shared hosting praktisch altijd de beste oplossing.

Met shared hosting deel je een server met andere websites. Dit zorgt dat de kosten relatief laag zijn en het eenvoudig te gebruiken is voor beginners. Op de site van mijn.host vind je hun shared hosting onder de noemers van “webhosting” en “WordPress hosting.”

Je kunt WordPress installeren op beide type hosting. Echter, hun WordPress hosting is geoptimaliseerd voor WordPress en biedt daarom de beste performance voor WordPress websites. Wil je een site met WordPress gaan maken, kies dan dus voor een van hun WordPress hosting pakketten.

Webhosting

Hier kun je kiezen uit 4 verschillende pakketten. Alle pakketten draaien op LiteSpeed servers en hebben Redis caching. De grootste verschillen zitten in de hardware en schijfruimte die je toegewezen krijgt.

Mijn.host hosting pakketten

.starter

 • 3 website installaties
 • 2 cores CPU
 • 2 GB RAM
 • 5 GB opslag
 • 50 mailboxen
 • Kosten: €1,99 per maand (€3,99 per maand na verlenging)

Dit pakket is het meest geschikt voor hobby projecten.

.basic

 • 5 website installaties
 • 4 cores CPU
 • 4 GB RAM
 • 10 GB opslag
 • 100 mailboxen
 • Kosten: €3,99 per maand (€7,99 per maand na verlenging)

Prima voor ZZP’ers en kleine bedrijfswebsites.

.advance

 • 10 website installaties
 • 8 cores CPU
 • 8 GB RAM
 • 50 GB opslag
 • 250 mailboxen
 • Kosten: €7,99 per maand (€12,99 per maand na verlenging)

Geschikt voor als je een portfolio aan sites runt. Waarschijnlijk niet nodig voor de meeste beginners.

.ultimate

 • 20 website installaties
 • 16 cores CPU
 • 16 GB RAM
 • 100 GB opslag
 • 250 mailboxen
 • Kosten: €9,99 per maand (€16,99 per maand na verlenging)

Perfect als je zoekt naar de beste mogelijke performance onder shared hosting.

Je kunt voor deze pakketten per maand of per jaar betalen. Betaal je per jaar, dan krijg je 50% korting voor het eerste jaar.

WordPress hosting

Mijn.host biedt 3 verschillende WordPress hosting pakketten aan.

Mijn.host WordPress hosting pakketten

Zoals je ziet zijn de specificaties net iets anders dan hun “normale” hosting pakketten. Dat komt doordat mijn.host WordPress sites op aparte servers onderbrengt waar zich enkel WordPress sites op bevinden – geen andere webapplicaties zoals Drupal of Joomla.

Kies een van deze pakketten als je een WordPress-gebruiker bent.

Reseller hosting

Ontwikkel je websites voor klanten dan wil je misschien als extra dienst een hosting dienst aanbieden. Dit kan via de speciaal daarvoor ingerichte reseller hosting van mijn.host.

Mijn.host reseller hosting

VPS hosting

Mijn.host biedt een van de meest uitgebreide VPS hosting opties die je in Nederland gaat vinden.

Mijn.host VPS hosting

Dedicated hosting hosting

Je kunt via mijn.host binnen een dag een dedicated server de lucht in krijgen in Amsterdam, Londen of Frankfurt.

Mijn.host dedicated hosting

Niet-goed-geld-terug-garantie

Mocht mijn.host toch niet helemaal zijn wat je zoekt, dan kun je gebruik maken van hun 14 daagse niet-goed-geld-terug garantie.

Niet goed geld terug mijn.host

Dit is minder lang dan de hosting industrie norm van 30 dagen, maar zou genoeg moeten zijn om een goed beeld van de dienst te kunnen vormen.

Wat zeggen gebruikers over mijn.host?

Online gebruikers reviews over mijn.host zijn (bijna) unaniem positief. Zo scoren ze een 4,7/5 op TrustPilot.

Mijn.host TrustPilot reviews

En een 4,9/5 op Google reviews.

Mijn.host Google reviews

Gebruikers roemen vooral de klantenservice, hosting snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van de dienst.

Mijn.host gebruiker review
Mijn.host gebruiker review

De paar negatieve reviews hebben vooral te maken met het ontbreken van telefonische support. Een flauwe insteek, gezien mijn.host duidelijk aangeeft geen telefonische support te bieden zodat ze hun hosting tegen lage prijzen kunnen blijven aanbieden.

Alternatieven op mijn.host

Mijn.host is een uitstekende provider. Ze zijn snel, bieden goede uptime, hebben uitstekende features en zijn aantrekkelijk geprijsd. Hun klantenservice is goed, maar niet extreem snel (paar uur responstijd). Is het voor jouw onderneming belangrijk een hosting provider te hebben waar je zonder wachttijd in contact mee kan komen? Kijk dan naar de volgende opties.

De onderste twee opties zijn ook een goede keuze voor wanneer je site zich richt op een internationaal publiek, omdat ze wereldwijd servers hebben. Iets wat niet geldt voor Nederlandse hosting providers zoals mijn.host.

 • Cloud86. Een webhost van Nederlandse bodem. Even snel als mijn.host (ze gebruiken ook LiteSpeed servers) maar bieden telefonische ondersteuning die je zonder wachttijd kan bereiken. Cloud86 biedt een breed scala aan hosting pakketten. Ze hebben shared hosting vanaf een paar euro per maand maar je kunt ook je eigen VPS bij hun samenstellen. Lees hier onze Cloud86 review.
 • Kinsta. Dit is een premium managed WordPress host die de rode loper voor je uitlegt. Kinsta is een internationale speler, maar ze hebben ook Nederlandse supportmedewerkers. Je kunt ze 24/7 bereiken met wachttijden van slechts enkele minuten. Kies je voor Kinsta, dan bevind je je in goed gezelschap. Ze kunnen onder andere Ubisoft en Tripadvisor tot hun klanten rekenen. Let op: Kinsta is een stuk duurder dan de gemiddelde webhost. Voor grotere bedrijven is dat geen probleem maar voor kleinere website projecten zijn ze meestal overkill. Lees hier onze Kinsta review.
 • Hostinger. Een internationale budget hosting partij. Ze bieden 24/7 klantenservice met ongeveer een half uur wachttijd, maar je kunt premium support bij ze afnemen voor een paar euro per maand voor enkele minuten wachttijd. Hostinger biedt extreem snelle hosting en is uitstekend voor kleinere websites. Lees hier onze Hostinger review.

Conclusie

Mijn.host is met gemak een van de beste hosting providers van Nederland. Hun hosting is snel, stabiel en gaat gepaard met talloze handige features (zoals dagelijkse backups, staging/testomgeving en een verhuisservice). Daarnaast zijn hun pakketten aantrekkelijk geprijsd en kun je per maand betalen, waardoor je niet aan jarenlange overeenkomsten vastzit zoals bij veel andere webhosting bedrijven.  

Verder is hun dashboard eenvoudig genoeg voor beginners maar biedt het genoeg functionaliteit voor meer ervaren gebruikers.

Mijn.host is geschikt voor een breed scala aan websites. Hun shared hosting past goed bij kleine en middelgrote sites tot pak en beet 50.000 bezoekers per maand, maar als je dit ontgroeid zou je kunnen overstappen op een van hun VPS servers of dedicated hosting pakketten.  

Een kanttekening betreft hun klantenservice. Deze is erg goed maar blinkt met een paar uur responstijd niet uit op het gebied van snelheid. Is klantenservice die je direct te pakken kan krijgen belangrijk voor je, kijk dan naar een van de hosting providers hierboven.

Is dit echter geen heikel punt voor je, dan kan ik je mijn.host van harte aanbevelen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *