De beste VPN’s voor iOS van 2023

VPN iOS

Een goede iOS VPN laat je met een gerust hart van WiFi hotspots gebruik maken. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat je internetgebruik niet getraceerd kan worden, verbergt het je IP-adres en kun je toegang krijgen tot sites en apps die normaal gesproken niet toegankelijk zijn (zoals de Amerikaanse Netflix).

Nu de uitdaging: er zijn tientallen VPN’s beschikbaar voor iOS. Hoe kies je de beste voor jouw wensen? Vrees niet, want ik heb alle populaire VPN's aan de tand gevoeld. De beste VPN’s voor iOS hebben een app die niet onder doet voor hun Android, PC of MacOS apps.  

Daarnaast werken deze iOS apps perfect op zowel de iPhone X, iPhone 13 Pro Max en verschillende populaire iPad-modellen.

De beste VPN's voor iOS van 2023

NordVPN

NordVPN heeft een iOS app die snel is, doodeenvoudig werkt (je bent binnen twee stappen verbonden) en er strak en gepolijst uitziet. Bovendien ondersteunt de app dark mode.

Deze VPN-dienst is de populairste ter wereld en dat laat zich ook zien op de Apple app store. De app heeft meer dan 200.000 reviews en scoort 4,6 uit 5 sterren. Dit verbaast me niet: de app laat eigenlijk geen steken vallen.

NordVPN in de Apple Store voor iOS.

NordVPN bevindt zich in Panama. Dus als je een VPN vooral kiest vanwege privacy overwegingen, dan zit je bij NordVPN goed. Dit land beschikt over een van de meest privacy-vriendelijke wetgevingen ter wereld.

Het bedrijf slaat geen logs op, en hun iOS app beschermt je data met AES-256 bit encryptie (de Amerikaanse overheid gebruikt dit om hun gevoelige gegevens te beschermen).

Naast aandacht voor privacy en veiligheid, begrijpt NordVPN dat veel gebruikers hoofdzakelijk een VPN kopen om ermee te kunnen streamen. Op dit front blinkt de dienst dan ook uit. Je kunt er met gemak diensten als Netflix of Disney+ mee ontgrendelen.

Verder zijn NordVPN’s  servers bijna zonder uitzondering absurd snel. Zelfs wanneer je met een ver land als Australië verbindt, neemt de downloadsnelheid met niet meer dan 18% af.

Tot slot, NordVPN is een zeer betaalbare dienst. Wanneer je twee jaar vooruitbetaalt, kost het je slechts enkele euro’s per maand.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

CyberGhost

CyberGhost heeft een zeer mooi ontworpen, gebruiksvriendelijke iOS app. De app is simpel maar krachtig. Verder biedt CyberGhost een native Apple Watch app aan, iets wat bijna geen enkele VPN-provider heeft.

CyberGhost heeft meer dan 30.000 reviews op de Apple Store en scoort gemiddeld een 4,2 uit 5 sterren.

CyberGhost in de Apple Store voor iOS.

Met CyberGhost krijg je toegang tot meer dan 7.000 razendsnelle servers verspreid over 91 landen. Via hun Best Location functionaliteit verbind je automatisch met de snelste server, afhankelijk van je eigen locatie.

De dienst heeft AES 256 encryptie en slaat geen gebruiker logs op. Daarnaast krijg je extra bescherming via een kill switch, die ervoor zorgt dat je internetverbinding uitschakelt mocht de verbinding met de VPN-server verbroken worden. Daarnaast biedt CyberGhost een WiFi Auto-Protect feature die ziet wanneer je met een openbaar WiFi netwerk verbonden bent, en een extra laag bescherming biedt.

CyberGhost is daarnaast zeer snel. Een tikkeltje trager dan NordVPN, maar het behoort met gemak tot de top 5 snelste VPN’s op de markt. Die snelheid komt in het bijzonder van pas wanneer je wilt streamen. CyberGhost geeft toegang tot streaming diensten zoals Netflix, Disney+ en BBC iPlayer.

Tot slot, CyberGhost is een van de goedkopere diensten in dit overzicht en biedt daarnaast een niet-goed-geld-terug garantie van 45 dagen. Dit is 15 dagen langer dan wat het gros van de VPN-diensten aanbiedt. Hierdoor kun je CyberGhost zonder risico uitgebreid uitproberen.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

Surfshark

Surfshark is net iets nieuwer dan de meeste VPN’s in dit artikel, maar het heeft zich binnen korte tijd weten te vestigen als een serieuze speler. Hun iOS app is snel, eenvoudig te gebruiken en ideaal voor beginners.

Op de Apple App Store krijgt Surfshark’s app een score van 4,4 uit 5 sterren na meer dan 4.000 reviews.

Surfshark in de Apple Store voor iOS.

Surfshark doet qua features en beveiliging niet veel onder voor de duurdere diensten in dit artikel. Wel is Surfshark iets minder snel. In de praktijk zal je hier met een rappe Nederlandse internetverbinding weinig van merken, tenzij je torrents gaat downloaden. Voor torrenting kun je beter een dienst als NordVPN of CyberGhost kiezen.

Naast dat Surfshark weinig kost, heeft het nog een ander kenmerk wat het zeer prijsvriendelijk maakt: je kunt Surfshark installeren op zoveel apparaten als je maar wilt. Was je van plan je VPN-abonnement te gaan delen met andere mensen? Dan is er geen betere VPN te vinden dan Surfshark. De meeste andere VPN’s laten je meestal hun apps op maximaal 7 apparaten tegelijkertijd gebruiken.

Surfshark is eveneens een VPN die perfect is om mee te streamen. Tot de diensten die je ermee kunt ontgrendelen behoren Netflix, Disney+ en Hulu.

En ondanks het zachte prijsje van de dienst krijg je nog steeds 24/7 klantenservice met live chat.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.

ExpressVPN

Als het puur op design aankomt, overtreft ExpressVPN’s iOS app iedere andere VPN-dienst. Daarnaast is hun app zeer eenvoudig te gebruiken en werkt hij snel.

Qua score in de Apple Store staat ExpressVPN’s app op gelijke voet met NordVPN: 4,6 uit 5 sterren. De app heeft in totaal al meer dan 135.000 reviews ontvangen.

ExpressVPN in de Apple Store voor iOS.

ExpressVPN is een premium VPN-dienst en dit zie je in alles terug. Zo hebben ze meer features dan nagenoeg iedere andere VPN, een krachtig servernetwerk van 3.000 servers verspreid over 94 landen en kan het met gemak iedere populaire streaming dienst ontgrendelen. Denk hier aan Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en BBC iPlayer. Ook kun je Spotify ermee ontgrendelen.

Hiernaast is ExpressVPN ontzettend snel; min of meer gelijk aan NordVPN. Daarmee laat de dienst praktisch iedere andere VPN ter wereld in het stof bijten.

ExpressVPN is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden. Een plek waar privacy zeer hoog in het vaandel staat. Je kunt er dus zeker van zijn dat je data en internetgebruik met ExpressVPN ook daadwerkelijk veilig is.

Wat mij betreft heeft ExpressVPN twee nadelen. Ten eerste, hun iOS app heeft geen kill switch. Het tweede nadeel is de prijs. ExpressVPN is 2 à 3 keer zo duur als de andere VPN’s in dit overzicht.

Toegegeven, je krijgt voor die prijs een premium VPN-ervaring. Maar is deze ervaring significant beter dan die van bijvoorbeeld NordVPN? Ik denk van niet.

Niettemin is ExpressVPN een uitstekende VPN voor iOS. Heb je er het budget voor, en vind je het geen ramp dat een kill switch ontbreekt, dan kan het een goede keuze voor je zijn.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

Om te bepalen wat precies de beste VPN’s voor iOS zijn, heb ik gekeken naar de features die voor iOS-gebruikers het belangrijkst zijn.

Ik kijk onder anderen naar:

 • Gebruikersgemak en features van de apps
 • Of AES-256 encryptie en sterke VPN-protocollen worden gebruikt
 • Of gebruikers logs worden opgeslagen
 • Hoe snel de VPN is
 • Of je er goed mee kan streamen, vooral de Amerikaanse Netflix
 • Of je er goed mee kunt torrenten
 • Hoe goed de klantenservice is

Kwaliteit van de iOS app en beschikbare features

Een aantal jaar geleden liepen de iOS VPN-apps duidelijk achter op hun equivalenten voor Windows, Mac en Android. Tegenwoordig is dat niet meer zo – in elk geval niet bij de beste VPN-providers.   

De VPN’s in dit overzicht bieden iOS apps die weinig of niets onder doen voor andere platformen.

Privacy en veiligheid

Apple apparaten zijn in de regel zeer veilig om te gebruiken. Ze zijn – in vergelijking met Windows en Android – minder kwetsbaar voor virussen en malware. Niettemin biedt een goede VPN net dat extra beetje veiligheid, doordat derde partijen niet je internetgebruik kunnen inzien of je IP-adres kunnen checken.

De VPN’s in dit overzicht gebruiken de hoogst mogelijke encryptie-standaard (AES-256) en de best beveiligde VPN-protocollen (zoals OpenVPN en WireGuard).

Snelheid

Vooral als je met je VPN wilt streamen of torrenten is de snelheid van je VPN erg belangrijk. Iedere VPN snoept iets van je internetsnelheid af – dit is onvermijdelijk. Echter, bij de beste VPN’s gaat het om een snelheidsverlies van niet meer dan 20%. Iets waar je met een snelle Nederlandse internetverbinding nauwelijks iets van merkt.

Streaming en torrenting

Netflix kijken met je iPhone of tablet is een populaire bezigheid. Maar Netflix kijken wordt natuurlijk nog een stuk aantrekkelijker wanneer je toegang kunt krijgen tot niet alleen de Nederlandse Netflix, maar Netflix bibliotheken van over de hele wereld (waaronder die van Amerika en het Verenigd Koninkrijk).

Nu zijn streaming diensten zoals Netflix hier geen liefhebber van, en werken ze er hard aan om VPN’s  te blokkeren. De beste VPN’s zorgen er echter voor dat je alsnog zonder problemen toegang kunt krijgen tot buitenlandse Netflix en andere streaming diensten.

Klantenservice

Mocht er zich een probleem aandienen met je VPN, dan wil je dat dit snel verholpen wordt. Alle VPN’s in dit overzicht hebben 24/7 klantenservice met live chat.

Je kunt een VPN gebruiken als volgt gebruiken op een iOS telefoon of tablet:

 1. Schrijf je in voor een VPN
 2. Download de VPN-app op je telefoon
 3. Gebruik je login gegevens van stap 1
 4. Verbindt met een VPN-server

Met dit artikel hoop ik dat het een stuk eenvoudiger voor je is om een goede VPN te kiezen. Hier zijn nogmaals alle diensten die ik aanraad:

 1. NordVPN. Eenvoudig te gebruiken, de meest gebruikte VPN op de markt, razendsnelle servers en goedkoop. Zelf gebruik ik NordVPN dagelijks op m'n iPhone.
 2. CyberGhost. Uitgebreid server-netwerk en een tikkeltje goedkoper dan NordVPN.
 3. Surfshark. De beste budget-VPN. Minder snel dan de andere opties in deze lijst, maar het kost minder en je kunt de dienst gebruiken een onbeperkt aantal apparaten.
 4. ExpressVPN. Een premium-VPN met een prachtig ontworpen iOS app. Kost echter meer dan de andere opties.

Welke VPN is het beste voor iOS?

NordVPN. Deze VPN biedt de perfecte combinatie van veiligheid en privacy, snelheid en betaalbaarheid. Daarnaast kun je er uitstekend mee streamen en is de dienst zeer eenvoudig te gebruiken.


Wat kan ik doen met een VPN?

Met een VPN kun je je IP-adres verbergen, internetten zonder dat derden je surfgedrag kunnen inzien en toegang krijgen tot geblokkeerde websites. Veel bedrijven verwachten dat hun werknemers een VPN gebruiken voor veiligheid. Aan de andere kant heb je veel individuen die een VPN vooral gebruiken omdat ze toegang willen krijgen tot bepaalde streaming diensten zoals de Amerikaanse Netflix.


Is een VPN wel legaal?

Gebruik maken van een VPN is in Nederland, en de meeste landen ter wereld, 100% legaal.


Heeft iOS een ingebouwde VPN?

Nee. Echter, de meeste VPN-diensten bieden native iOS apps aan die je gemakkelijk kunt installeren en gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *