De beste VPN’s voor Windows van 2023

VPN Windows

Ben je een Windows gebruiker en ben je op zoek naar een VPN? Dan heb je mazzel.

VPN’s hebben apps voor alle platforms. Maar hun apps voor Windows hebben over het algemeen de meeste features en zijn het meest effectief.

Ik heb tientallen VPN’s onderzocht en getest en kan je daarom precies vertellen wat de beste Windows VPN’s zijn.

De beste VPN's voor Windows

De VPN’s die we hieronder aanbevelen verbergen je IP-adres, vergrendelen je internetverkeer en beveiligen je WiFi-verbinding. Het maakt niet uit je ze op een PC, tablet of laptop gebruikt.

Daarnaast kun je deze VPN’s ook gebruiken om toegang te krijgen tot streaming diensten zoals Netflix.  

NordVPN

Het succes van NordVPN is goed te verklaren: het is een VPN tjokvol handige features, het gebruikt de nieuwste technologieën en is razendsnel. Als kers op de taart kost de dienst ook slechts enkele euro’s per maand (zolang je een paar jaar vooruit betaalt).

Daarbij kun je via hun server netwerk eenvoudig toegang krijgen tot alle populaire streaming- en torrent diensten.

Ook sluit het goed aan bij zowel beginnende als ervaren VPN-gebruikers. Als je wilt ben je met één klik verbonden met een VPN-server, maar het bevat alle features die het ook voor de pro’s een zeer aantrekkelijke dienst maken.

De Windows apps van NordVPN zijn zeer gebruiksvriendelijk en geven toegang tot het volledige scala aan features die de service aanbiedt. Een interessante extra feature die je als Windows-gebruiker krijgt is “Invisibility on Lan.” Wanneer je gebruik maakt van een gedeeld netwerk, bijvoorbeeld in een café of op een universiteit, dan verbergt het je computer voor dit netwerk.

Verder is er een “Auto-connect on WiFi” feature die NordVPN automatisch inschakelt wanneer je verbinding maakt met een WiFi hotspot.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

CyberGhost

CyberGhost is een VPN die uitblinkt op praktisch ieder vlak. De dienst is betrouwbaar, veilig, eenvoudig te gebruiken en zeer betaalbaar (net iets goedkoper nog dan NordVPN). Daarnaast is de VPN zeer snel (hoewel net iets langzamer dan NordVPN). Nog een voordeel: je krijgt een 45-daagse niet-goed-geld-terug-garantie zodat je de dienst zonder risico op je gemak kunt uitproberen.

Deze Roemeense provider biedt toegang tot een spectaculair server netwerk van meer dan 7.000 servers in 91 landen. Daarbij heeft CyberGhost een kill switch en is de dienst vrij van lekken. Dit zorgt ervoor dat het zowel veilig als stabiel is.

Daarnaast is CyberGhost uitstekend om mee te streamen dankzij hun dedicated servers.

Nog iets waar CyberGhost in schittert: hun Windows apps. Deze zijn extreem eenvoudig te gebruiken. Je installeert ze met één klik en het kost je niet meer dan een klik om vervolgens met een VPN-server te verbinden.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

Surfshark

Surfshark is een Windows VPN die een uitstekende dienst levert tegen een nog betere prijs.

Wanneer je een abonnement bij hen afsluit voor twee jaar, betaal je slechts een paar euro per maand. Hiermee krijg je een snelle, veilige VPN die je Windows apparaten met gemak kan beschermen.

Surfshark’s prijs is de meest in het oog springende feature van deze VPN. Iets wat de aantrekkelijkheid van deze prijs nog eens versterkt: je kunt Surfshark gebruiken op zoveel apparaten als je maar wilt. Perfect voor wanneer je het wilt delen met andere mensen.

Qua streamen presteert Surfshark ook bijzonder goed. Zo biedt de service toegang tot ieder Disney+ land, en kun je er 15 Netflix bibliotheken mee ontgrendelen. Daarnaast kun je via alle 3.200 servers van Surfshark torrenten.

Surfshark komt het best tot z’n recht op Windows besturingssystemen. Het design van hun Windows apps is intuïtief en deze apps bevatten alle features die de dienst te bieden heeft.

Ondanks dat Surfshark zeer eenvoudig te gebruiken is voor beginners, hebben ze ook een paar interessante geavanceerde features voor meer ervaren gebruikers. Bijvoorbeeld, met MultiHop kun je je VPN-verbinding laten draaien via een extra server voor meer veiligheid.

Tot slot, net als het veel duurdere ExpressVPN, is Surfshark bevestigd in de privacy-vriendelijke Britse Maagdeneilanden.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.

ExpressVPN

ExpressVPN is een van de beste VPN’s op de markt, en met gemak een van de beste VPN’s voor Windows. In tegenstelling tot sommige andere VPN’s, is de ervaring tussen hun verschillende apps 100% consistent. Dus wanneer je een iPhone gebruikt maar een Windows computer, zal je geen verschil in gebruikerservaring merken.

ExpressVPN is ontzettend snel (zelfde niveau als NordVPN) en is een de beste VPN-diensten als het gaat om veiligheid en privacy. Het enige nadeel: het kost een behoorlijke duit. Je moet jezelf afvragen of je zoveel geld wilt uitgeven voor een VPN als je voor dezelfde prijs een VPN kan krijgen die eigenlijk net zo goed is.

Deze dienst is een van de weinige VPN’s waarvan door een externe partij bevestigd is dat ze daadwerkelijk geen gebruiker logs opslaan. Dat betekent dat al je activiteiten op je Windows apparaat verborgen blijven voor wie dan ook.

Je kunt bekende VPN-protocollen zoals OpenVPN en IKEv2 gebruiken met ExpressVPN, maar het bedrijf heeft onlangs ook hun zelfontworpen Lightway protocol gelanceerd op Windows 10. Naast dat dit protocol even veilig is als deze meer bekende protocollen, is het ook nog eens het snelste VPN-protocol wat je met ExpressVPN kunt gebruiken.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

Ik heb tientallen VPN’s onder de loep genomen om uiteindelijk op deze shortlist uit te komen. Om uiteindelijk te bepalen wat precies de beste VPN’s voor Windows zijn, heb ik gekeken naar kenmerken en features die het meest relevant voor Windows gebruikers zijn.

Ik kijk onder anderen naar:

  • Gebruikersgemak en features van de apps
  • Of AES-256 encryptie en sterke VPN-protocollen worden gebruikt
  • Of gebruikers logs worden opgeslagen
  • Hoe snel de VPN is
  • Of je er goed mee kan streamen, vooral met betrekking tot de Amerikaanse Netflix
  • Of je er goed mee kunt torrenten
  • Hoe goed de klantenservice is

Kwaliteit van de Windows apps en beschikbare features

Als Windows-gebruiker heb je mazzel wanneer je een VPN installeert. Doordat zoveel mensen Windows gebruiken, steken VPN-providers de meeste moeite in hun Windows apps.

In de meeste gevallen is de Windows versie van een VPN app het best ontworpen, en heeft het de meeste features.

Dit is echter niet altijd het geval, waardoor ik deze overweging extra zwaar meeneem in het beoordelen van Windows VPN’s.

Privacy en veiligheid

Een VPN kan niet goed zijn zonder privacy en veiligheid van de bovenste plank. Maar voor Windows apparaten is het extra belangrijk dat dit piekfijn in orde is, omdat deze (door hun populariteit) extra gevoelig zijn voor aanvallen van buitenaf.

De beste VPN’s draaien op AES-256 encryptie en bieden toegang tot de beste VPN-protocollen, waaronder OpenVPN en het meer recent ontwikkelde WireGuard. WireGuard is een stuk sneller dan OpenVPN maar eigenlijk net zo veilig. Voor iedere VPN die ik heb onderzocht heb ik beide protocollen uitgebreid getest.

Snelheid

Iedere VPN maakt je internetverbinding net een tikkeltje trager. Echter, bij de beste VPN’s is deze vertraging niet meer dan 20%. Een dergelijk snelheidsverlies voel je niet bij moderne internetverbindingen, en al zeker niet bij Nederlandse internetverbindingen.

De echte top VPN’s, zoals NordVPN, CyberGhost en ExpressVPN hebben snelheidsverliezen die zelfs met verre verbindingen zoals de VS niet onder de 10% uitkomen. Hierdoor kun je zonder problemen Netflix streamen en via torrents bestanden downloaden.

Streaming en torrenting

Veel mensen nemen een VPN om buitenlandse content mee te streamen. Ik verwacht van een VPN-dienst dat het minstens de Amerikaanse en Engelse Netflix kan ontgrendelen, omdat deze het grootste content aanbod hebben.

Daarbij moet je ook Disney+, Hulu en HBO Max er makkelijk mee kunnen ontgrendelen.

Sommige VPN-providers bieden speciale servers aan om mee te streamen. Echter, m'n voorkeur gaat uit naar diensten die je met iedere server laten streamen.

Wanneer je wilt torrenten is het belangrijk dat je dit veilig en gemakkelijk kan doen. Een goede VPN laat je dit doen.

Klantenservice

Mocht er zich een probleem aandienen met een Windows VPN app, dan wil je dit snel kunnen oplossen. Hiervoor heb je een goede, snelle klantenservice nodig.

De VPN’s in dit overzicht bieden 24/7 klantenservice via live chat en staan je in de meeste gevallen binnen enkele minuten te woord.

Ook als je weinig technische kennis hebt, kun je gemakkelijk een VPN gebruiken met Windows.

De makkelijkste manier is de VPN-app te downloaden via de website van je provider. Dit is hoe dat precies in z’n werk gaat.

1.) Eerst schaf je een VPN-abonnement aan. Hoe verder je vooruitbetaalt, hoe minder dit kost.

2.) Vervolgens ga je naar de download-sectie van de website en kies je de app voor Windows.

3. Nadat je de VPN-app gedownload hebt, installeer je deze op je harde schijf.

4. Vervolgens open je de VPN app, kies je een land waarmee je wilt verbinden, en klik je op Verbind.

Dat is alles: zo eenvoudig is het om een VPN te gebruiken op je PC.

Als Windows gebruiker krijg je meestal de best mogelijke VPN ervaring. Toch is de ene VPN de andere niet. De VPN’s die je in dit overzicht ziet laten de andere VPN’s in het stof bijten doordat ze sneller zijn, veiliger zijn en meer streaming mogelijkheden bieden.

Welke je uiteindelijk ook kiest, je zult er geen miskoop aan doen.

Maar als je wilt weten wat m'n persoonlijke favoriet is, dan luidt het antwoord: NordVPN.

Welke VPN is het beste voor Windows?

De beste VPN voor Windows is NordVPN. Deze aanbieder is snel, veilig en heeft uitstekend ontworpen Windows-apps. Daarnaast is deze dienst geweldig om mee te streamen.


Wat kan ik doen met een VPN?

Met een VPN kun je je IP-adres verbergen en anoniem het internet betreden. Je internetprovider en andere derde partijen kunnen niet zien wat je online doet. Daarnaast kun je jezelf beschermen tegen cyberaanvallen. Dit is vooral een must wanneer je veel gebruik maakt van openbare WiFi-netwerken.

Ook kun je een VPN gebruiken om content mee te streamen, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix.


Is een VPN wel legaal?

Gebruik maken van een VPN is in de meeste landen, waaronder Nederland, 100% legaal. Er bestaat een stigma rondom VPN’s doordat veel cybercriminelen er een gebruiken. Echter, dat wil niet zeggen dat het gebruik ervan niet is toegestaan. Zolang je geen criminele activiteiten met een VPN uitvoert, kun je hem gewoon gebruiken.


Hoe installeer ik een VPN op m’n PC?

De makkelijkste manier om dit te doen is door een app te downloaden via de website van je VPN-provider. Deze app kun je binnen enkele klikken installeren.


Heeft Windows 10 een ingebouwde VPN?

Windows 10 heeft geen ingebouwde VPN. Echter, je kunt wel een VPN-verbinding opzetten zonder VPN-software te downloaden. Om dit te laten werken heb je wel nog steeds een VPN-abonnement nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *