De 3 beste goedkope VPN diensten van 2023

Goedkope VPN

Het vinden van een goede goedkope VPN is een uitdaging.

Hoewel er zat VPN's zijn waar een gunstig prijskaartje aan hangt, bieden veel van deze diensten weinig waar voor je geld. Zo zullen ze te kort schieten op het gebied van veiligheid, snelheid en streaming mogelijkheden.

Gelukkig zijn er ook VPN providers die goedkoop zijn, naar tegelijkertijd een premium dienst leveren.

De top 3 beste goedkope VPN providers vind je hier.

  • Surfshark – De beste webhosting voor de meeste mensen
  • CyberGhost – 83% korting wanneer je 3 jaar vooruit betaalt
  • NordVPN – 69% korting wanneer je 2 jaar vooruitbetaalt plus 3 maanden gratis

Surfshark biedt een uitstekende VPN service tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Hoewel de dienst pas sinds 2018 bestaat, heeft het binnen korte tijd een stempel gedrukt op de VPN industrie.

Dit is niet verwonderlijk. Surfshark biedt veel van de geavanceerde features die je normaal gesproken alleen bij duurdere VPN's terugziet. Daarnaast ontgrendeld de VPN service streaming diensten zoals Disney+ en krijg je er eenvoudig toegang mee tot de Amerikaanse Netflix.

Nog een voordeel: ondanks de aantrekkelijke prijs biedt deze VPN aanbieder een uitstekende klantenservice. Ik heb geen enkele keer langer dan enkele minuten hoeven wachten om met hun support team in contact te komen.

Nog iets wat Surfshark ontzettend aantrekkelijk maakt: je kunt hun apps gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten. Je kunt je abonnement dus gemakkelijk delen met collega's, vrienden en familie. Dit is wat je praktisch niet meer ziet bij andere VPN aanbieders.

Kortom, Surfshark is volgens mij de beste goedkope VPN aanbieder op de markt.

Bezoek Surfshark nu en krijg 81% korting, of lees meer over deze VPN dienst in onze Surfshark review.

CyberGhost – 83% korting wanneer je 3 jaar vooruit betaalt

Het team achter CyberGhost is nogal overtuigd van de kwaliteit van hun dienst. Ze bieden een niet-goed-geld-terug-garantie aan van 45 dagen (15 dagen meer dan de norm). Ook laten ze je hun VPN service gratis een dag uitproberen.

Dit zelfvertrouwen is niet misplaatst: CyberGhost is een VPN die op ieder front uitblinkt. Het heeft met 6.700 servers verspreid over 89 landen een ontzettend grote reikwijdte. Verder is de dienst zeer snel met downloadsnelheden die tussen de 80 en 95% van de originele snelheid liggen. Tot slot maakt deze goedkope VPN aanbieder streaming ontzettend eenvoudig. Je krijgt er toegang mee tot Netflix USA, Hulu, Amazon Prime Video en Disney+.

Tel hier nog de provider's zeer sterke beveiliging features bij op, en je hebt alle benodigde ingrediënten voor een fantastische, goedkope VPN service.

Bezoek CyberGhost nu en krijg 83% korting, of lees meer over deze VPN dienst in onze CyberGhost review.

NordVPN – 69% korting wanneer je 2 jaar vooruitbetaalt plus 3 maanden gratis

Sinds 2019 is NordVPN de meest gebruikte VPN die er is. Echt verrassend is dit niet. Sinds de oprichting van NordVPN in 2008 heeft het consistent een zeer sterkte service weten te bieden voor een goede prijs.

Ondanks hun marktaandeel, populariteit en kwaliteit, hebben ze nooit de prijzen van hun dienst sterk omhoog gegooid. En zo kun je NordVPN op de kop tikken voor slechts een paar euro per maand wanneer je 2 jaar vooruit betaalt.

Dit is waarom ik zo'n liefhebber ben van NordVPN (en waarom ik het persoonlijk al jaren gebruik): de VPN service is zeer geschikt voor beginners vanwege hun goed ontworpen apps, maar maar daarnaast biedt het alle mogelijkheden waar ervaren gebruikers naar op zoek zijn. Alles aan deze dienst voelt solide. Ze bieden praktisch alle VPN-protocollen aan die je maar kunt bedenken en hebben servers die even snel zijn als die van ExpressVPN, een dienst die veel duurder is.

Netflix en andere streaming diensten ontgrendelen is ook geen probleem met NordVPN.

Bezoek NordVPN nu en krijg 69% korting, of lees meer over deze VPN dienst in onze NordVPN review.

Het is in de regel onzinnig te betalen voor iets wat je ook gratis kunt krijgen. En nu is het zo dat er aardig wat gratis VPN's te vinden zijn.

Hoewel dit mogelijk een aantrekkelijke optie lijkt, raad ik je deze gratis VPN diensten af om te volgende redenen.

Veiligheid

Een gratis VPN is niet echt gratis. Oké, je hoeft misschien niet je bankpas te voorschijn te halen, maar de bedrijven achter deze VPN's zijn geen filantropische instellingen. Uiteindelijk willen ze gewoon geld verdienen.

Ze doen dit in de regel door jouw data te verzamelen en dit vervolgens de verkopen aan derde partijen. Veel van deze VPN's zitten volgestopt met malware en volgen alles wat je online uitvoert. Dat is nou net wat je niet wilt dat een VPN doet. Een van de redenen dat je een VPN wilt gebruiken is waarschijnlijk om je online veiligheid te vergroten. Niet om deze veiligheid en je online privacy om zeep te helpen.

Goedkope VPN's gooien je online veiligheid en privacy niet te grabbel. Je kunt ze met een gerust hart op een veilige manier gebruiken.

Amerikaanse Netflix en andere streaming diensten

Een andere reden dat je wellicht een VPN wilt hebben is omdat je toegang wilt krijgen tot de Amerikaanse Netflix en andere streaming diensten zoals Disney+.

Nu hebben sommige betaalde VPN diensten al moeite met het ontgrendelen van deze diensten, dus je kunt wel bedenken hoe gratis VPN's presteren op dit front. Die doen het over het algemeen belabberd.

De paar gratis VPN's die je wel toegang geven tot streaming diensten zullen een data limiet hebben. Dit kan betekenen dat wanneer je net je favoriete serie hebt aangezet, het feest halverwege de aflevering ophoudt. Doordat gratis VPN's bovendien meestal traag zijn, zal de stream ook bufferen.

Goede goedkope VPN's zijn razendsnel én bieden onbeperkte bandbreedte.

Torrenting

Dit punt sluit aan bij het kopje veiligheid. Wanneer je aan het torrenten bent, wil je dit kunnen doen op een veilige manier. Dat is met de meeste VPN's per definitie onmogelijk.

Daarbij komt dat de meeste gratis VPN's niet eens dedicated torrent servers aanbieden.

Je wilt goed voor jezelf bedenken waar je je VPN vooral voor gaat gebruiken en hoe je hem wilt gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een ZZP'er bent die op een veilige manier wilt internetten via openbare WiFi, dan zijn alle drie de bovenstaande opties even geschikt.

Maar als je veel wilt gaan torrenten wil je ervoor zorgen dat de VPN zo snel mogelijk is. Als je vooral wilt gaan streamen, kies dan een VPN die zoveel mogelijk Netflix bibliotheken en andere streaming diensten ontgrendeld.

Het kan ook zijn dat je de VPN wilt delen met zoveel mogelijk mensen. Zorg in dat geval dat je een goedkope VPN kiest die je kunt gebruiken voor zoveel apparaten als je wilt.

De VPN aanbieders die je in deze lijst treft hebben allemaal onderlinge verschillen. De nuances van deze verschillen beschrijven we in de individuele reviews van deze aanbieders. Ze hebben echter ook een aantal belangrijke kenmerken gemeen met elkaar:

  • Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk
  • Hechten zeer waarde aan veiligheid en privacy
  • Je kunt ze gebruiken op zowel desktops als mobiele apparaten

Het goede nieuws: de goedkope VPN's in dit overzicht behoren tot de beste VPN diensten van het moment. Ze kunnen zich scharen onder het kopje premium VPN's. Welke van deze diensten je ook kiest, je kunt je er geen miskoop aan doen. Bovendien hebben all VPN aanbieders in dit overzicht een niet-goed-geld-terug-garantie.

Hier zijn nogmaals de beste goedkope VPN's:

  • Surfshark. Overall de goedkoopste VPN dienst. Biedt genoeg geavanceerde features is zeer goed om mee te streamen.
  • CyberGhost. Biedt de beste deal per maand voor de eerste jaren. Snel, veilig en ontgrendeld streaming diensten in een handomdraai.
  • NordVPN. Kost net iets meer dan de andere goedkope VPN aanbieders in dit overzicht, maar je krijgt er dan ook een fantastische service voor terug. NordVPN is absurd snel, beschikt over de beste VPN-protocollen en is zeer eenvoudig te gebruiken.

Gratis aanbieders van VPN's kan ik je in de regel niet aanbevelen: je zult er vaak een groot veiligheidsrisico mee lopen daarbij niet gebruik kunnen maken van de features die goede, goedkope VPN diensten aanbieden.

Hoe krijg ik toegang tot de beste goedkope VPN?

De truc om een goedkope VPN te krijgen zit hem in de duur van je abonnement. Betaal je twee jaar vooruit, dan kun je wel 80% goedkoper uit zijn dan wanneer je maandelijks betaalt.


Hoe kies ik de beste VPN voor mijn behoeftes?

Maak vooral allereerst duidelijk voor jezelf waar je naar op zoek bent. Is snelheid de belangrijkste factor voor je, of geef je meer om streaming mogelijkheden? Wil je je VPN kunnen delen met vrienden of familie? In onze gedetailleerde reviews leggen we precies uit hoe VPN providers scoren op dit gebied.


Is een goedkope VPN wel veilig?

Een goedkope VPN hoeft niet minder veilig te zijn dan een dure VPN, maar het is wel belangrijk dat je juiste provider kies. Kies je een goedkope VPN uit dit artikel, dan kun je erop rekenen dat deze 100% veilig om te gebruiken is. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van een gratis VPN. Een gratis VPN zal in de regel niet veilig om te gebruiken zijn. Je kunt deze diensten beter vermijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *