Google Cloud hosting: 3 providers die het aanbieden

Google Cloud hosting

Met Google Cloud hosting kun je profiteren van dezelfde infrastructuur die Google gebruikt voor hun eigen producten.

Het resultaat? Super snelle websites met superieure uptime en beveiliging.

In dit artikel ga ik je 5 redenen geven om gebruik te maken van webhosting die draait op het Google Cloud Platform. Vervolgens deel ik m’n 3 favoriete Google Cloud hosting providers met je.

Het Google Cloud Platform (GCP) verwijst naar openbare cloud computing-services die worden aangeboden door Google. Het is vergelijkbaar met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. De dienst draait op dezelfde infrastructuur die Google intern gebruikt voor producten zoals Google Search, YouTube, Gmail en Google Drive.

GCP zelf is niet een webhosting provider. Het platform biedt daarentegen diensten aan die bedrijven helpen met opslag, databases, applicatie ontwikkeling, artificial intelligence en meer.

Oftewel, wat Google doet is toegang tot hun superieure infrastructuur verhuren aan derden. Gebruikers krijgen niet alleen toegang tot Google’s netwerk, maar kunnen ook rekenen op hun beveiliging features en performance optimalisaties.

Onder het Google Cloud Platform valt een dienst die Google Cloud web hosting heet. Deze dienst wordt gebruikt door bedrijven zoals Paypal, Twitter, P&G, Etsy en UPS. Voor eindgebruikers is de dienst echter niet echt toegankelijk. Daarom zijn er verschillende hosting providers in de bres gesprongen die eindgebruikers op een gebruiksvriendelijke manier toegang bieden tot het Google Cloud Platform.

Je kunt deze hosting providers zien als tussenpersonen of resellers. Maar ze spelen een cruciale rol in het democratiseren van Google Cloud. Ze zorgen ervoor dat kleine en middelgrote bedrijven en freelancers zich kunnen focussen op hun core business en zich geen zorgen hoeven te maken over server management.

Als je hier mee over wilt weten, bekijk dan deze Google Cloud case study van Cloudways.

Laten we gaan beginnen.

Waarom zou je kiezen voor Google Cloud hosting?

Uitstekende uptime en stabiliteit

De bereikbaarheid van je website speelt een fundamentele rol in het succes ervan. Je site kan extreem snel zijn en de beste content ter wereld bieden, maar als bezoekers hem niet kunnen bereiken is dit allemaal voor niemendal.

Bovendien betekent downtime dat crawlers van zoekmachines als Google en Bing je site niet kunnen bereiken. Dit kan vervolgens een negatieve impact hebben op je SEO.

Zoals je je kunt voorstellen doet Google er alles aan om hun eigen infrastructuur zo bereikbaar mogelijk te maken. Google Cloud hosting mikt op een uptime van minstens 99,99%. Ze kunnen dit met gemak bereiken doordat hun netwerk beschikt over talloze redundancies.

Hosting providers die van Google Cloud gebruik maken laten daardoor ook steevast de hoogste uptime binnen de hosting industrie zien. Een speler als Kinsta bijvoorbeeld heeft een uptime die de meeste maanden de 100% aantikt.

Kinsta uptime

Geweldige beveiliging

Veiligheid is extreem belangrijk voor iedere onderneming. Met Google Cloud hosting krijg je rugdekking van de beveiligingssystemen die Google’s eigen producten zoals Google Search en Gmail veilig houden.

Ook kun je ervan uit gaan dat Google’s beveiliging engineers continue bezig zijn met het platform beter en beter te beveiligen.

Hierboven op komen nog de beveiligingsmaatregelen die de hosting providers die op Google Cloud draaien hebben geïmplementeerd. Denk hier aan het gebruik maken van Linux containers om ervoor te zorgen dat verschillende sites op een veilige manier van elkaar gescheiden blijven.  

Servers over de hele wereld

Google Cloud heeft een extreem uitgebreid wereldwijd netwerk aan server locaties. Google’s data centers bevinden zich in meer dan 200 landen.

De hosting providers die gebruik maken van Google Cloud maken niet van al deze serverlocaties gebruik, maar meestal van genoeg om wereldwijde dekking te kunnen bieden (op ieder content minstens één serverlocatie).

Dit is ideaal als je website zich richt op bezoekers van over de hele wereld. Stel dat je op een gegeven moment merkt dat het leeuwendeel van je bezoekers uit de VS afkomstig is, dan zou je met je hosting provider een server locatie daar kunnen kiezen.

Hoe dichter een webserver zich bevindt bij je bezoekers, hoe sneller je site voor hen laadt.

Eenvoudig te gebruiken

Als eindgebruiker merk je hier niet zoveel van, maar Google Cloud is zeer eenvoudig te gebruiken voor hosting providers.

Dit zorgt ervoor dat ze er een eenvoudige interface aan kunnen koppelen waarop jij vervolgens gemakkelijk applicaties zoals WordPress en Magento met één klik kunt installeren.

Toegang tot de meest moderne technologie

Google is een ’s werelds grootste en meest winstgevende internetbedrijven. Hun business valt en staat met de server infrastructuur die ze gebruiken om hun diensten (zoals Search, YouTube en Gmail) in de lucht te houden.

Logischerwijs investeren ze dus meer in deze infrastructuur dan (vrijwel) ieder ander bedrijf ter wereld.

Hierdoor zal je met Google Cloud nooit leunen op achterhaalde servers op anderszins suboptimale technologie. We hebben het hier over Google. Niks is zeker in het leven, maar de kans dat de komende jaren (of decennia) Google zich niet meer op de cutting edge van technologie gaat bevinden, lijkt minuscuul.   

De 3 beste Google Cloud hosting providers

  • SiteGround – Beste voor beginners
  • Kinsta – VIP WordPress hosting voor een zorgeloze ervaring
  • Cloudways – Beste om mee te schalen

Hieronder vind je mijn favoriete Google Cloud hosting providers. Ik heb ze alle 3 zelf getest en gebruikt. De ene zal beter bij je site aansluiten de andere. De onderstaande reviews gaan je precies uitleggen welke provider voor jou het beste is.

SiteGround – Beste voor beginners

SiteGround is de Google Cloud hosting partij die het beste aansluit bij de meeste websites. SiteGround is betaalbaar, eenvoudig te gebruiken voor beginners (dankzij hun zelfontwikkelde hosting dashboard) en heeft klantenservice die je 24/7 kunt bereiken (ook telefonisch).

SiteGround komt het beste tot zijn recht met kleine tot middelgrote websites (denk tot aan een paar honderdduizend bezoekers per maand).

Ben je van plan je eerste blog te starten of zoek je voor een betrouwbare host voor je bedrijfswebsite? Dan is SiteGround een uitstekende keuze.

Bezoek SiteGround nu of lees onze SiteGround review voor meer details.

Kinsta – VIP WordPress hosting voor een zorgeloze ervaring

Kinsta is een managed WordPress provider in de meest pure zin van het woord. Je kunt alleen WordPress websites op Kinsta installeren en out of the box beschikt hun dienst al over caching en andere snelheidsoptimalisaties die vanaf de server kant worden doorgevoerd. Daarmee hoef je jezelf nauwelijks te bekommeren om de snelheid van je website. Daarnaast regelt Kinsta alle beveiliging van je website voor je. Je hoeft hier niet een aparte plugin voor te installeren.  

Ze maken gebruik van Google Cloud C2 wat sneller is dan de standaard Google Cloud servers (die door SiteGround worden gebruikt).

Kinsta kan bedrijven als Tripadvisor en Flippa onder hun klanten rekenen. Daarnaast maken talloze serieuze bloggers en ecommerce shops gebruik van hun diensten.

Kinsta is duur. Een stuk duurder dan je gemiddelde webhost. Daartegenover staat dat je een compleet zorgeloze ervaring met hen krijgt waardoor je je volledig kunt richt op je core business.

Kinsta is minder geschikt voor twee groepen gebruikers: doe-het-zelvers en complete beginners met een kleine website.

Met doe-het-zelvers doel ik op mensen die complete vrijheid verwachten als het gaat om performance/caching plugins en plugins in het algemeen. Kinsta heeft plugins op hun blacklist staan. Hier is een goede reden voor (het stabiel houden van een platform en gebruikers tegen zichzelf in bescherming nemen), maar het zal sommige mensen zonder twijfel op de zenuwen werken.

Voor beginners met een kleine site is Kinsta ook niet geschikt omdat die veel te veel geld zullen betalen. Voor hen is hosting afnemen bij Kinsta het equivalent van met een kanon op een mug schieten.

Echter, heb je een WordPress site met een groot zakelijk belang en zoek je naar een hosting provider die praktisch de rode loper voor je uitlegt, dan zijn er weinig betere providers te vinden dan Kinsta.

Bezoek Kinsta nu of lees onze Kinsta review voor meer details.

Cloudways – beste om mee te schalen

Cloudways steekt iets anders in elkaar dan SiteGround en Kinsta. Bij Cloudways kun je zelf een cloud provider kiezen. Google Cloud is een van de opties (samen met Digital Ocean, AWS, Vultr en Linode).

Vervolgens kies je een hosting pakket. Echter, omdat het hier om cloud hosting gaat (waarbij je site over meerdere servers uitgesmeerd is), kun je je server zelf eenvoudig op- en afschalen.

Verwacht je bijvoorbeeld een grote bezoekersgolf, dan kun je tijdelijk meer resources aanvragen zodat je site in de lucht zal blijven.

Cloudways is minder “managed” dan SiteGround, en al helemaal minder managed dan Kinsta. Het is daardoor minder geschikt voor beginnende webmasters.

Heb je echter al wat ervaring met het runnen van website en zoek je naar een flexibele hosting oplossing met fantastische performance, dan Cloudways ideaal voor je.

Bezoek Cloudways nu of lees onze Cloudways review voor meer details.

Conclusie

Google Cloud hosting is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar snelle, veilige en stabiele webhosting.

Hier vind je nogmaals 3 uitstekende Google Cloud hosting providers:

SiteGround is perfect voor beginners. Kinsta is ideaal als je op zoek bent naar een zorgeloze VIP ervaring en je het niet erg vindt meer geld uit te geven. Cloudways is ideaal voor doe-het-zelvers die flexibiliteit in hun hosting zoeken en een grote of snelgroeiende site hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *