Kinsta review: is deze WordPress hosting het geld waard? (2022)

Kinsta is een van de weinige fully managed WordPress web hosts. De dienst biedt nagenoeg onverslaanbare performance, maar kost een klein fortuin. In deze review ga je lezen of Kinsta de juiste hosting provider is voor jouw website.


Onze score:


Kinsta voordelen

 • Geweldige performance
 • Fantastische, 24/7 klantenservice
 • Zeer geavanceerde beveiliging
 • 24 data centers wereldwijd via het Google Cloud platform
 • Goede reputatie: populaire hosting met trouwe schare fans

Kinsta nadelen

 • Zeer prijzig

Kinsta is een van de bekendste managed WordPress hosting partijen. Het bedrijf is gevestigd in California en London maar biedt ook een Nederlandse klantenservice en dashboard.  

Tot hun klanten behoren TripAdvisor, General Electric en Ubisoft. Veel Fortune 500 bedrijven met WordPress websites gebruiken Kinsta, maar ook bloggers en kleine ondernemingen die de allerbeste WordPress webhosting verwachten kiezen voor hun diensten. 

In tegenstelling tot de meeste webhosts maakt Kinsta gebruik van het Google Cloud Platform. Dit leidt tot belachelijk goede prestaties die je bij praktisch geen andere webhosting provider ziet. 

Dat gezegd hebbende kost Kinsta een klein fortuin. Dus is de vraag, is Kinsta de beste webhosting voor jou en je onderneming?

Kinsta in één oogopslag

Uptime
Klantenservice24/7 live chat, ticket support
Managed WordPress
Soorten hostingCloud, dedicated
Basis featuresUptime checks elke 2 minuten, 10GB
opslag, gratis site verhuizing, gratis SSL, gratis CDN
Meest geschikt voorVeelbezochte business sites en snel
groeiende commerciële blogs
Server locaties24 Google Cloud locaties wereldwijd
Prijs vanaf$30 per maand

Verreweg de beste premium managed WordPress webhosting

De belangrijkste elementen van goede webhosting zijn uptime, laadtijden en klantenservice. Hoe scoort Kinsta op deze gebieden?

Kinsta homepage.

De beste uptime

Kinsta’s uptime is nagenoeg perfect. Bij een testwebsite zien we via Pingdom dat de uptime 100% voor meer dan de helft van de geteste maanden. 

Kinsta snelheid en uptime.

De andere webhosting diensten die we hebben getest doen het ook uitstekend op dit gebied. Maar Kinsta bevindt zich in een hele andere klasse. Hun uptime verpulvert die van 99% van alle webhosting bedrijven.

Dit is belangrijk want je hebt niks aan een site die offline staat. Wat maakt het uit als je de snelste site ter wereld hebt maar je bezoekers kunnen hem niet bereiken? 

Een kwakkelende uptime leidt tot boze bezoekers en, als je een commerciële site runt, misgelopen inkomsten. Met Kinsta zul je deze problemen nooit hebben.

Je website’s uptime kan omlaag gaan door de webhosting zelf (denk aan een overbelaste server), maar ook door problemen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan hackers die je site aanvallen. 

Om dit tegen te gaan bevatten alle Kinsta pakketten een website check die elke 2 minuten wordt gedaan. Dit garandeert dat zelfs als je website wordt gehacked, deze binnen no-time weer online staat.   

Zeer snelle laadtijden

Met Kinsta is een snelle website gegarandeerd. Zoals je kunt zien op bovenstaande afbeelding liggen hun gemiddelde laadtijden rond de 400 milliseconden. Daarmee is het makkelijk een van de snelste webhosting diensten die er is.

Volgens Google klikt 53% van mobiele bezoekers weg bij een site die er langer dan 3 seconden over doet om te laden. Tragere websites dragen bij aan een hogere bounce rate en verlagen je conversies.

Je kunt natuurlijk altijd zelf invloed uitoefenen op de snelheid van je website. Toch valt en staat uiteindelijk alles op dit vlak met je webhosting. Consistent goede websitesnelheden kun je alleen bereiken met de beste webhosting diensten.    

Professionele klantenservice

Voordat je Kinsta klant wordt is het niet mogelijk met ze te chatten. Er staat een chat icoontje op hun website, maar dit blijkt een formulier te zijn die als email verzonden wordt. 

De situatie verbetert aanzienlijk zodra je een klant bent. Kinsta biedt 24/7 live chat support en hun team biedt de een van de snelste responsetijden in de industrie. Het duurt gemiddeld 1 minuut en 27 seconden voor je een reactie krijgt, hoewel ik zelf nooit meer dan een minuut heb hoeven wachten. 

Kinsta biedt enkel live chat support – je kunt ze niet telefonisch bereiken. Is dit een issue? Ik vind van niet. Een technisch vraagstuk is een stuk sneller en makkelijker op te lossen via live chat. Je zult het telefonisch support waarschijnlijk totaal niet missen.

In tegenstelling tot vrijwel iedere andere internationale partij biedt Kinsta ook Nederlandse klantenservice aan. Maar in tegenstelling tot hun 24/7 Engelstalige support, is hun Nederlandse support enkel beschikbaar tussen 7:00-15:00 van maandag tot vrijdag.

Nederlandse support bij Kinsta.

Zoals je verwacht van een premium managed WordPress host is de kennis en kunde van hun klantenservice team van een waanzinnig niveau. Volgens eigen zeggen neemt Kinsta slechts 1% van hun klantenservice sollicitanten aan. Ik geloof dit. Hun team weet werkelijk alles over WordPress en geeft ontzettend gedetailleerde antwoorden. Elk vraagstuk dat ik op ze afstuurde werd binnen no-time voor me opgelost.

Ook heeft Kinsta een (Nederlandstalige) kennisbank die je op weg helpt met je vragen. En mocht je nou niet een liefhebber zijn van chat of zelfservice, dan kun je ze ook emailen.

Kinsta kennisbank.

Kinsta neemt performance bloedserieus

Google Cloud Platform in plaats van decennia oude PCs

Kinsta loopt via het Google Cloud Platform. Je draait je WordPress website dus met de snelheid van Google – een unicum in de webhosting industrie. De meeste webhosting bedrijven managen hun eigen datacenters of huren ruimte in een bestaand datacenter. Het probleem is dat de hardware die hier gebruikt wordt nogal snel verouderd. Je gemiddelde webhosting dienst draait op apparaten die 10 jaar oud zijn, of zelfs ouder.

Google’s Cloud Platform daarentegen gebruikt de nieuwste hardware die er is.

Zoals Kinsta’s prijzen misschien verraden is het geen shared webhosting partij. Alles loopt via de cloud. Daarbij komt dat je enkel WordPress op Kinsta kan installeren maar geen andere applicaties zoals Magento. Het voordeel hiervan is dat je nóg betere performance krijgt: alles is geconfigureerd om WordPress websites zo optimaal mogelijk te laten draaien.

Wereldwijde datacenters

Wanneer je een site toevoegt aan je Kinsta account kun je kiezen uit een van hun 24 datacenters. Elke site op je account kun je hosten vanuit een verschillende locatie. Ter vergelijking, de meeste andere webhostingpartijen hebben hooguit 3-5 datacenter locaties.  

Kinsta's datacenter locaties wereldwijd.

Dat Kinsta’s datacenters zich over de hele wereld bevinden is ontzettend waardevol voor internationaal georiënteerde websites. Dankzij Kinsta’s zelfgebouwde CDN, of Content Delivery Network, zullen bezoekers van je website deze altijd geladen krijgen via een datacenter dat het meest bij hen in de buurt is. Het resultaat? Supersnelle laadtijden overal ter wereld. 

Andere webhosting bedrijven bieden vaak een CDN aan, maar dan van een derde partij zoals Cloudflare. En dan ook nog eens de trage, gratis versie. Daarbij is de vruchtbaarheid van een CDN beperkt als er maar 3-5 verschillende datacenters zijn. 

Kinsta’s eigen CDN is bloedsnel en zit inbegrepen bij de prijs. En met Google’s 24 datacenters wereldwijd heeft iedere bezoeker van je site er baat bij.

Gebruiksvriendelijkheid, kosten en extra diensten

Kinsta’s uptime, snelheid en klantenservice kunnen bijna niet beter. Maar hoe zit het met de kosten, de gebruiksvriendelijkheid, en de extra’s? 

Dashboard

Kinsta heeft hun dashboard zelf gebouwd. Je werkt dus niet met cPanel of een andere bestaande oplossing. Ook kun je het dashboard in het Nederlands instellen. 

Hun dashboard is een de meest intuïtieve op de markt. En in tegenstelling tot goedkopere hostingdiensten word je niet om de oren geslagen met irritante upsell pop-ups. Nu heeft Kinsta dan ook niet veel upsell mogelijkheden: hun goedkoopste pakketten bevatten dezelfde features en extra’s als hun duurdere pakketten.

Zelfontwikkelde Kinsta dashboard.

Kinsta’s hosting dashboard voelt meer uitgekleed dan dat van andere hosting partijen. Dit is begrijpelijk: Kinsta heeft nagenoeg alles al zelf ingesteld zodat WordPress sites er optimaal op draaien. En uiteindelijk kun je de dienst natuurlijk alleen gebruiken voor WordPress sites en voor niets anders. 

Domeinregistratie, email en andere extra’s

Met Kinsta kun je niet een domein registreren – je zult dit moeten doen via een externe partij. Dit sluit aan bij de filosofie van het bedrijf. In plaats van alles en nog wat halfslachtig te doen, spitst Kinsta zich toe op 1 ding: de allerbeste WordPress hosting op de markt bieden. 

Hoewel het makkelijk is je domeinnaam te kunnen registreren via een webhosting dienst, betaal je wel altijd meer dan bij een gespecialiseerd domeinregistratie bedrijf. En Kinsta maakt het bijzonder makkelijk je domeinnamen van elders te koppelen aan je website. 

Ook biedt Kinsta geen email dienst. Hiervoor zul je bijvoorbeeld G Suite moeten gebruiken. Dit is aan de ene kant jammer. Maar aan de andere kant zul je als Kinsta gebruiker waarschijnlijk met een toegewijde email aanbieder aan de slag willen gaan, in plaats van de gratis open source oplossing die je webhosting biedt.

Alle Kinsta pakketten bieden een gratis SSL-certificaat en gratis dagelijkse en handmatige backups. Je kunt kiezen voor backups elk uur maar hiervoor betaal je extra. Een SSL-certificaat zorgt ervoor je dat alle data die bezoekers aan je site toevoegen – bijvoorbeeld via een contactformulier – beveiligd verloopt. 

Je kunt je website eenvoudig vanuit een andere host verhuizen via een gratis, compleet gemanagede website migratie. Voor bepaalde aanbieders zoals GoDaddy, Bluehost en Hostgator laten ze je dit zelfs doen voor een onbeperkt aantal websites.

Kosten

Kinsta is veruit een van de duurste webhosting diensten die er is. Gezien het kwaliteitsverschil is de vergelijking niet helemaal eerlijk, maar Kinsta’s goedkoopste pakket is 30x zo duur als dat van Hostinger.

Dus laten we eens kijken hoe hun kosten precies in elkaar steken.  

Maandelijkse of jaarlijkse kosten

In tegenstelling tot de meeste andere webhosting diensten doet Kinsta niet aan instaptarieven. What you see is what you get. Je kunt per maand betalen of een jaar vooruit. Doe je dit laatste, dan krijg je een korting die gelijk staat aan 2 maanden hosting.

Dit is hoe de kosten er uitzien voor hun instappakketten: 

 • Starter. $30 per maand, $300 per jaar
 • Pro. $60 per maand, $600 per jaar
 • Business 1. $100 per maand, $1000 per jaar

Extra kosten wanneer je bezoekersaantallen overschrijdt

De kosten van de pakketten worden grotendeels bepaald door het aantal bezoekers dat je ontvangt. Ga je over je limiet heen, dan gaat je site gelukkig niet offline zoals elders wel kan gebeuren. Wel zal je aan het eind van de maand $1 extra per 1.000 bezoekers moeten ophoesten.

Dit is hoe dat er in de praktijk uit zou kunnen zien:

Bezoek limiet overschrijden
5,000 – $5 extra kosten
15,000 – $15 extra kosten
28,000 – $28 extra kosten
56,000 – $56 extra kosten

Niet-goed-geld-terug garantie

Kinsta biedt een 30-daagse niet-goed-geld terug garantie. Dit is vrij standaard binnen de hosting industrie, maar de mogelijkheid tot maandelijks opzeggen is dit niet. Combineer deze twee factoren en je hebt een webhosting partij waar je zonder risico mee in zee kunt gaan. 

Kinsta webhosting pakketten

Zoals eerder gezegd biedt Kinsta geen shared hosting-pakketten. Al hun pakketten zijn cloud-based.

Elk pakket loopt via dezelfde infrastructuur. Dit betekent dat wanneer je je site overzet naar een geavanceerder pakket je nooit te maken krijgt met ingewikkelde infrastructuur migraties, die zouden kunnen leiden tot website downtime of andere problemen.

De belangrijkste verschillen tussen hun pakketten zit hem in hoeveel bezoekers je kunt ontvangen, hoeveel schijfruimte je krijgt en hoeveel sites je kunt onderbrengen.  

Starter

 • $30 per maand ($300 per jaar)
 • 1 WordPress installatie
 • 25.000 bezoeken
 • 10 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Pro

 • $60 per maand ($600 per jaar)
 • 2 WordPress installaties
 • 50.000 bezoeken
 • 20 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Business 1

 • $100 per maand ($1.000 per jaar)
 • 5 WordPress installaties 
 • 100,000 bezoekers
 • 30 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Na Business 1 heb je nog 3 andere Business niveaus en daarna krijg je de Enterprise pakketten. Enterprise pakketten kosten tot $1.500 per maand, kunnen 150 verschillende WordPress installaties bevatten en zijn geschikt tot aan 3 miljoen maandelijkse bezoekers. 

Mocht je nóg grotere behoeften hebben dan kun je een custom-pakket samenstellen met het Kinsta team. 

Dezelfde features per pakket

Bij sommige hosting bedrijven staat het verschil tussen hun goedkoopste en duurste hosting pakket gelijk aan het verschil tussen een RyanAir economy class en een KLM business class vlucht. Bij Kinsta is het alsof je met élk pakket het luchtruim in businessclass betreedt. 

De features die alle pakketten bieden zijn ongelofelijk consistent. Op een paar kleine verschillen na zijn ze identiek.

Dit leidt tot een 100% premium ervaring ongeacht het pakket dat je kiest. 

Conclusie: Kinsta is prijzig, maar het geld waard

Zoek je naar de allerbeste WordPress host en zijn kosten niet zo relevant? Dan is Kinsta de perfecte keuze voor jouw website. Het is de heilige graal onder WordPress webhosting, en ze behoren tot de beste webhosting providers op de markt.

Zeker als je internationale ambities hebt is Kinsta een ideale host. De andere spelers komen niet eens in de buurt van hun over de hele wereld verspreide 24 datacenters. 

Met Kinsta weet je ook nagenoeg zeker dat je geen gedoe gaat hebben. Dit is omdat hun webhosting enkel en alleen op WordPress toegespitst is, ze de nieuwste hardware gebruiken, en ze zwaar investeren in hun support.

Maar hoe je het ook wendt of keert, Kinsta kost een rib uit je lijf. Zoek je een meer betaalbare WordPress host die ook op het Google Cloud Platform draait? Kijk dan eens naar SiteGround.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *