Kinsta review: betaal je er te veel voor? (2024)

Kinsta is een van de weinige fully managed WordPress web hosts. De dienst biedt nagenoeg onverslaanbare performance, maar kost een klein fortuin. In deze review ga je lezen of Kinsta de juiste hosting provider is voor jouw website.

Kinsta review overzicht

Snelheid

Google Cloud C2 servers en een TTFB van <150ms.

Uptime

Meeste maanden 100% uptime dankzij Google Cloud.

Support

Live chat met WordPress experts binnen 2 minuten.

Eenvoud

Mooi ontworpen, zeer intuïtief dashboard,

Features

Gratis verhuisdienst, backups (tot 14 dagen), CDN.

Kosten

Opgeblazen prijsvoering kijkende naar de specs.

Onze score:

4 / 5

Voordelen

 • Snel en betrouwbaar
 • Fantastische, 24/7 klantenservice
 • 35 datacenters over de hele wereld
 • Extreem gemakkelijk te gebruiken
 • Er wordt buitengewoon veel geïnvesteerd in beveiliging
 • Uitstekende klantenservice die iedere dag tot half 11 beschikbaar is

Nadelen

 • Het is zeer prijzig
 • Goedkoopste pakketten zijn ongeschikt voor WooCommmerce

Kinsta is een van de bekendste managed WordPress hosting partijen. Het bedrijf is gevestigd in California en London maar biedt ook een Nederlandse klantenservice en dashboard.  

Tot hun klanten behoren TripAdvisor, General Electric en Ubisoft. Veel Fortune 500 bedrijven met WordPress websites gebruiken Kinsta, maar ook bloggers en kleine ondernemingen die de allerbeste WordPress webhosting verwachten kiezen voor hun diensten. 

In tegenstelling tot de meeste webhosts maakt Kinsta gebruik van het Google Cloud Platform. Dit leidt tot bijzonder goede prestaties wat betreft zowel snelheid als uptime. 

Dat gezegd hebbende kost Kinsta een klein fortuin. Is deze webhost de hoge kosten waard voor jou en je onderneming?

Kinsta in één oogopslag

Uptime
Klantenservice24/7 live chat, ticket support
Managed WordPress
Soorten hostingCloud, dedicated
Basis featuresUptime checks elke 2 minuten, 10GB
opslag, gratis site verhuizing, gratis SSL, gratis CDN
Meest geschikt voorVeelbezochte business sites en snel
groeiende commerciële blogs
Server locaties35 Google Cloud locaties wereldwijd
Prijs vanaf$35 per maand

Pure managed WordPress webhosting

De belangrijkste elementen van goede webhosting zijn uptime, laadtijden en klantenservice. Hoe scoort Kinsta op deze gebieden?

Zeer snelle laadtijden

Kinsta maakt gebruik van het Google Cloud Platform. Om preciezer te zijn, als Kinsta klant krijg je toegang tot de nieuwe generatie Google Cloud C2 servers. Hiermee zit je een treetje hoger dan bij SiteGround, wat ook gebruik maakt van Google Cloud maar dan de oudere Google Cloud N2 servers.

Kinsta voelt aan alle kanten snel. Of je nou bezig bent in je hosting panel, het WordPress dashboard of je door je site heen klikt – alles laadt vrijwel direct.

Echter, voor jou als lezer wegen data zwaarder dan mijn eigen beleving, dus duiken we direct in de resultaten van de snelheidstests.

Voor mijn tests heb ik Kinsta’s Starter pakket ($35 per maand) gekozen en daarop de volgende test site geïnstalleerd:

 • WordPress theme: Kadence
 • Plugins: Block Navigation, Kadence Blocks, Post Duplicator
 • SSL-certificaat (Let’s Encrypt)
 • Geen snelheid of caching optimalisaties

De site bevat een breed inzetbare theme en diverse plugins. Compleet met afbeeldingen, teksten en diverse visuele elementen. Dit maakt de website snelheidstechnisch vergelijkbaar met een bescheiden zakelijke website of een blog.

De GTMetrix scores van Kinsta zagen er zo uit:

Kinsta GTMetrix snelheidsresultaten

De laadtijd van de pagina valt onder de seconde en de TTFB (Time to First Byte) was 151ms. Dit verwijst naar hoe snel de server reageert op een verzoek.

Kinsta behoort tot een van de snellere WordPress hosting providers.

Uitstekende uptime

Kinsta’s uptime is nagenoeg perfect. Bij een testwebsite zien we via Pingdom dat de uptime 100% voor meer dan de helft van de geteste maanden. 

Kinsta snelheid en uptime.

De andere webhosting diensten die we hebben getest doen het ook uitstekend op dit gebied. Maar Kinsta bevindt zich in een hele andere klasse. Hun uptime verpulvert die van 99% van alle webhosting bedrijven.

Dit is belangrijk want je hebt niks aan een site die offline staat. Wat maakt het uit als je de snelste site ter wereld hebt maar je bezoekers kunnen hem niet bereiken? 

Een kwakkelende uptime leidt tot boze bezoekers en, als je een commerciële site runt, misgelopen inkomsten. Met Kinsta zul je deze problemen nooit hebben.

Je website’s uptime kan omlaag gaan door de webhosting zelf (denk aan een overbelaste server), maar ook door problemen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan hackers die je site aanvallen. 

Om dit tegen te gaan bevatten alle Kinsta pakketten een website check die elke 2 minuten wordt gedaan. Dit garandeert dat zelfs als je website wordt gehacked, deze binnen no-time weer online staat.   

Professionele klantenservice

Kinsta biedt 24/7 live chat support en hun team biedt de een van de snelste responsetijden in de industrie. Het duurt gemiddeld 1 minuut en 27 seconden voor je een reactie krijgt, hoewel ik zelf nooit meer dan een minuut heb hoeven wachten. 

Kinsta biedt enkel live chat support – je kunt ze niet telefonisch bereiken. Is dit een issue? Ik vind van niet. Een technisch vraagstuk is een stuk sneller en makkelijker op te lossen via live chat. Je zult het telefonisch support waarschijnlijk totaal niet missen.

Kinsta support.

Zoals je verwacht van een premium managed WordPress host is de kennis en kunde van hun klantenservice team van een waanzinnig niveau. Volgens eigen zeggen neemt Kinsta slechts 1% van hun klantenservice sollicitanten aan. Ik geloof dit. Hun team weet werkelijk alles over WordPress en geeft ontzettend gedetailleerde antwoorden. Elk vraagstuk dat ik op ze afstuurde werd binnen no-time voor me opgelost.

Ook heeft Kinsta een (Nederlandstalige) kennisbank die je op weg helpt met je vragen. En mocht je nou niet een liefhebber zijn van chat of zelfservice, dan kun je ze ook emailen.

Kinsta kennisbank.

Kinsta neemt performance bloedserieus

Google Cloud Platform

Kinsta loopt via het Google Cloud Platform. Je draait je WordPress website dus met de snelheid van Google – een unicum in de webhosting industrie. Veel webhosting bedrijven managen hun eigen datacenters of huren ruimte in een bestaand datacenter.

Dit is op zichzelf geen probleem, maar bij providers die de kantjes ervan af lopen kan dit betekenen dat je site op een gegeven moment op verouderde hardware draait.

Google’s Cloud Platform daarentegen gebruikt de nieuwste hardware die er is.

Daarbij komt dat je enkel WordPress op Kinsta kan installeren maar geen andere applicaties zoals Magento. Het voordeel hiervan is dat je nóg betere performance krijgt: alles is geconfigureerd om WordPress websites zo optimaal mogelijk te laten draaien.

Wereldwijde datacenters

Wanneer je een site toevoegt aan je Kinsta account kun je kiezen uit een van hun 35 datacenters. Elke site op je account kun je hosten vanuit een verschillende locatie. Ter vergelijking, de meeste andere webhostingpartijen hebben hooguit 3-5 datacenter locaties.  

Kinsta's datacenter locaties wereldwijd.

Dat Kinsta’s datacenters zich over de hele wereld bevinden is ontzettend waardevol voor internationaal georiënteerde websites. Dankzij Kinsta’s zelfgebouwde CDN, of Content Delivery Network, zullen bezoekers van je website deze altijd geladen krijgen via een datacenter dat het meest bij hen in de buurt is. Het resultaat? Supersnelle laadtijden overal ter wereld. 

Gebruiksvriendelijkheid, kosten en extra diensten

Kinsta’s uptime, snelheid en klantenservice scoren uitstekend. Maar hoe zit het met de kosten, de gebruiksvriendelijkheid, en de extra’s? 

Dashboard

Kinsta heeft hun dashboard zelf gebouwd. Je werkt dus niet met cPanel of een andere bestaande oplossing. Ook kun je het dashboard in het Nederlands instellen. 

Hun dashboard is een de meest intuïtieve op de markt. En in tegenstelling tot goedkopere hostingdiensten word je niet om de oren geslagen met irritante upsell pop-ups. Nu heeft Kinsta dan ook niet veel upsell mogelijkheden: hun goedkoopste pakketten bevatten dezelfde features en extra’s als hun duurdere pakketten.

Zelfontwikkelde Kinsta dashboard.

Kinsta’s hosting dashboard voelt meer uitgekleed dan dat van andere hosting partijen. Dit is begrijpelijk: Kinsta heeft nagenoeg alles al zelf ingesteld zodat WordPress sites er optimaal op draaien. En uiteindelijk kun je de dienst natuurlijk alleen gebruiken voor WordPress sites en voor niets anders. 

Domeinregistratie, email en andere extra’s

Met Kinsta kun je niet een domein registreren – je zult dit moeten doen via een externe partij. Dit sluit aan bij de filosofie van het bedrijf. In plaats van alles en nog wat halfslachtig te doen, spitst Kinsta zich toe op 1 ding: de allerbeste WordPress hosting op de markt bieden. 

Hoewel het makkelijk is je domeinnaam te kunnen registreren via een webhosting dienst, betaal je wel altijd meer dan bij een gespecialiseerd domeinregistratie bedrijf. En Kinsta maakt het bijzonder makkelijk je domeinnamen van elders te koppelen aan je website. 

Ook biedt Kinsta geen email hosting. Hiervoor zul je bijvoorbeeld Google Workspace moeten gebruiken. Dit is aan de ene kant jammer. Dat gezegd hebbende is het over het algemeen verstandig om je email en website los van elkaar te hosten zodat resources puur naar je site kunnen gaan.

Alle Kinsta pakketten bieden een gratis SSL-certificaat en gratis dagelijkse en handmatige backups. Je kunt kiezen voor backups elk uur maar hiervoor betaal je extra. Een SSL-certificaat zorgt ervoor je dat alle data die bezoekers aan je site toevoegen – bijvoorbeeld via een contactformulier – beveiligd verloopt. 

Je kunt je website eenvoudig vanuit een andere host verhuizen via een gratis, compleet gemanagede website migratie. Voor bepaalde aanbieders zoals GoDaddy, Bluehost en Hostgator laten ze je dit zelfs doen voor een onbeperkt aantal websites.

Kosten

Kinsta is een van de duurste webhosting diensten die er is. Gezien het kwaliteitsverschil is de vergelijking niet helemaal eerlijk, maar Kinsta’s goedkoopste pakket is 10x zo duur als dat van Hostinger.

Dus laten we eens kijken hoe hun kosten precies in elkaar steken.  

Maandelijkse of jaarlijkse kosten

In tegenstelling tot de meeste andere webhosting diensten doet Kinsta niet aan instaptarieven. What you see is what you get. Je kunt per maand betalen of een jaar vooruit. Doe je dit laatste, dan krijg je een korting die gelijk staat aan 2 maanden hosting.

Dit is hoe de kosten er uitzien voor hun instappakketten: 

 • Starter. $35 per maand, $350 per jaar
 • Pro. $70 per maand, $700 per jaar
 • Business 1. $115 per maand, $1150 per jaar

Extra kosten wanneer je bezoekersaantallen overschrijdt

De kosten van de pakketten worden grotendeels bepaald door het aantal bezoekers dat je ontvangt. Ga je over je limiet heen, dan gaat je site gelukkig niet offline zoals elders wel kan gebeuren. Wel zal je aan het eind van de maand $1 extra per 1.000 bezoekers moeten ophoesten.

Dit is hoe dat er in de praktijk uit zou kunnen zien:

Bezoek limiet overschrijden
5,000 – $5 extra kosten
15,000 – $15 extra kosten
28,000 – $28 extra kosten
56,000 – $56 extra kosten

Niet-goed-geld-terug garantie

Kinsta biedt een 30-daagse niet-goed-geld terug garantie. Dit is vrij standaard binnen de hosting industrie, maar de mogelijkheid tot maandelijks opzeggen is dit niet. Combineer deze twee dingen en je hebt een webhosting partij die je zonder risico kunt uitproberen. 

Zijn de prijzen redelijk?

Kinsta biedt uitstekende performance, support en features, maar qua kosten maken ze het net een tikkeltje te bont. Zo is het vrij belachelijk dat hun goedkoopste 2 pakketten slechts 2 PHP workers aanbieden waardoor je er niet met goed fatsoen een WooCommerce site op kunt draaien.

De oplossing is wat mij betreft simpel: ze moeten betere specificaties aanbieden of de prijzen verlagen.

Kinsta webhosting pakketten

Kinsta heeft een zeer overzichtelijk hosting aanbod.

Kinsta WordPress pakketten.

Elk pakket loopt via dezelfde infrastructuur. Dit betekent dat wanneer je je site overzet naar een geavanceerder pakket je nooit te maken krijgt met ingewikkelde infrastructuur migraties, die zouden kunnen leiden tot website downtime of andere problemen.

De belangrijkste verschillen tussen hun pakketten zit hem in hoeveel bezoekers je kunt ontvangen, hoeveel schijfruimte je krijgt en hoeveel sites je kunt onderbrengen.  

Starter

 • $35 per maand ($350 per jaar)
 • 1 WordPress installatie
 • 25.000 bezoeken
 • 10 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Pro

 • $70 per maand ($700 per jaar)
 • 2 WordPress installaties
 • 50.000 bezoeken
 • 20 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Business 1

 • $115 per maand ($1.150 per jaar)
 • 5 WordPress installaties 
 • 100.000 bezoekers
 • 30 GB schijfruimte
 • Gratis SSL & CDN

Na Business 1 heb je nog 3 andere Business niveaus en daarna krijg je de Enterprise pakketten. Enterprise pakketten kosten tot $1.500 per maand, kunnen 150 verschillende WordPress installaties bevatten en zijn geschikt tot aan 3 miljoen maandelijkse bezoekers. 

Mocht je nóg grotere behoeften hebben dan kun je een custom-pakket samenstellen met het Kinsta team. 

Dezelfde features per pakket

Bij sommige hosting bedrijven staat het verschil tussen hun goedkoopste en duurste hosting pakket gelijk aan het verschil tussen een RyanAir economy class en een KLM business class vlucht. Bij Kinsta is het alsof je met élk pakket het luchtruim in businessclass betreedt. 

De features die alle pakketten bieden zijn ongelofelijk consistent. Op een paar kleine verschillen na zijn ze identiek.

Dit leidt tot een 100% premium ervaring ongeacht het pakket dat je kiest. 

Conclusie: Kinsta is een uitstekende dienst maar is een slag te duur

Zoek je naar de allerbeste managed WordPress host en zijn kosten niet zo relevant? Dan is Kinsta een zeer goede keuze voor je website. Het is de heilige graal onder WordPress webhosting, en ze behoren tot de beste webhosting providers op de markt.

Zeker als je internationale ambities hebt is Kinsta een interessante host. De andere spelers komen niet eens in de buurt van hun over de hele wereld verspreide 35 datacenters. 

Met Kinsta weet je ook nagenoeg zeker dat je geen gedoe gaat hebben. Dit is omdat hun webhosting enkel en alleen op WordPress toegespitst is, ze de nieuwste hardware gebruiken, en ze zwaar investeren in hun support.

Maar hoe je het ook wendt of keert, Kinsta kost een rib uit je lijf. Zoek je een meer betaalbare WordPress host die ook op het Google Cloud Platform draait? Kijk dan eens naar SiteGround.    

 • Beste VIP WordPress host
 • Fantastische 24/7 customer support
 • 24 datacenters wereldwijd
 • Onverslaanbare performance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *