De beste 5 bureaus voor werkplekken thuis en kantoor

De beste bureaus

Bureaus zijn vaak het ondergeschoven kindje van een goede werkplek. Bureaustoelenlaptops en accessoires krijgen vaak veel aandacht. De beste bureau’s, die zijn er gewoon. Ze zijn onopvallend. Toch merk je het direct wanneer een bureau niet lekker zit. Dat is meteen het lastige.

In dit artikel zoom ik in op de beste bureau's van dit moment. Dat zijn de bureaus die jou onopgemerkt dag in dag uit ondersteunen. De meeste bureau's in de lijst zijn zit sta bureau's. Ze zijn in hoogte verstelbaar zo dat je er aan kunt staan en zijn gemaakt van stevige materialen.

Het beste bureau is een gebruiksvoorwerp waar je elke dag met plezier aan wil gaan zitten. Het helpt je om ergonomisch verantwoord, effectief en gefocust te kunnen werken.

Bespaar er dus ook niet op, je zal het veel en voor lange tijd gebruiken. In de onderstaande selectie hebben we de beste zit sta bureaus en de beste bureaus voor een kleiner budget op een rij gezet.

Alle zit sta bureaus en verstelbare bureaus die we aanbevelen

  1. Elektrische zit sta bureau 150 cm van SUDS – Het beste zit sta bureau voor de meeste mensen: veel features, strak design, van hoge kwaliteit en betaalbaar
  2. Schiphol Basic bureau van RoomForTheNew – Het beste verstelbare bureau voor onder de €300
  3. Dextro zit sta bureau van Schaffenburg – Een elektrische zit sta bureau van topkwaliteit. Ideaal voor kantoren
  4. Zit sta bureau van Wood it be Nice – Het meest stijlvolle elektrische zit sta bureau verkrijgbaar op dit moment. Volledig uniek en van duurzaam materiaal
  5. Eikenhouten computertafel van Vasalage– De slimme keuze voor werkplek met een beperkt budget

De beste verstelbare bureaus en zit sta bureaus van 2022

Het elektrische zit sta bureau 150cm van SUDS.

Kleuren: meerdere | Materiaal tafelblad: MDF | Elektrisch verstelbaar: 70-115 cm | Afmetingen: 150×70 (l x b)

SUDS staat internationaal bekend als één van de beste merken wanneer het aankomt op degelijkheid en kwaliteit. Dit zit sta bureau biedt volgens ons de beste prijs-kwaliteit. Dit komt door de combinatie van design, stevigheid en oog voor detail.

Twee uitvoeringen en verschillende werkblad grootte

Het elektrisch verstelbaar bureau van SUDS komt in verschillende uitvoeringen. Zo is er een zwarte versie met een zwart tafelblad maar ook een versie met het blad in de kleur van teak hout.

Ook komt het model in twee verschillende formaten, 150×70 cm en 120×70 cm. De laatste is naar mijn mening wat klein. Als het past zou ik de grotere variant aanraden van 150×70 cm.

Het bureau is in vergelijking met “typische” zit sta bureaus vrij strak uitgevoerd en met 35 kilo niet erg zwaar. Toch is het bureau erg stevig en de elektromotor kan kent het maximale belastbare gewicht van 60 KG belasting van je bureau probleemloos tillen.

Dat is meer dan voldoende voor een vol bureau met schermendockingstations of mini PC.

Oog voor detail bij het beste zit sta bureau van SUDS

Het bureau bestaat verder uit talloze kleine details. Het bureau wordt geleverd met zowel vaste poten als zwenkwieltjes. Zo kan je zelf kiezen wat je het handigste vind. 

Ook zitten er USB-plugs in het bureau verstopt zodat je jouw telefoon of tablet direct kan opladen zonder onnodig veel kabels.

Gebruik je een monitor, dan ontkom je er niet aan om kabels te gebruiken. Niets is vervelender wanneer je hierdoor jouw tafel niet tegen de muur kan schuiven. Met het Teak Top bureau van SUDS kan dat welt; er zit aan de achterzijde van het bureau een inkeping voor kabels.

Electronisch het zit sta bureau verstellen en staand werken.

Het zit sta bureau heeft kan elektronisch verstelt worden tot de maximale hoogte van 115 cm. Dit is voor de meeste mensen hoog genoeg om staand werken mogelijk te maken. Ben je echter erg lang?

Dan zou ik je een bureau aanraden dat tot 130cm hoog kan.

Gemakkelijk in elkaar te zetten en veilig in gebruik

Je zet het bureau snel en zonder problemen in elkaar met de instructievideo van SUDS. Als laatste is het bureau is gecertificeerd door BIFMA, de brancheorganisatie voor kantoormeubilair.

Al met al is het dus een erg goed bureau met veel functionaliteiten die het bureau in het dagelijkse gebruik fijn maakt.

Alles bij elkaar opgeteld is de SUDS het beste zit sta bureau op dit moment en erg scherp geprijsd voor alle functionaliteiten die je ervoor krijgt.

Schiphol Basic van RoomForTheNew

Kleuren: hout en wit | Materiaal tafelblad: spaanplaat | Verstelbaar 62-87 cm | Afmetingen: 160×80 cm (l x b)

Het “Schiphol Basic Bureau” van RoomForTheNew is een prima verstelbaar bureau zonder poespas. Het is een instapmodel. Voor onder de €300 ga je het waarschijnlijk niet steviger en degelijker krijgen.

Het is helaas geen zit sta bureau. Wel kan je het goed op hoogte afstellen. Dit verstelbare bureau kan wel tot 87 centimeter worden opgeschroefd en is dus prima geschikt om ook voor lange mensen als ergonomisch bureau te dienen.

De T-structuur van de poten is stevig genoeg om weinig tot geen gewiebel te ervaren. Daarmee kan je je met dit bureau voor een beperkte prijs toch een heel eind redden. Ergonomisch werken gaat je in ieder geval lukken.

Dit bureau is er voor mensen met budget en ook voor veel kantoren daarom een goed bureau om te kiezen. Je ziet nog wel meer bureaus voor deze prijs of minder. Sommige zijn esthetisch wellicht wat mooier, maar hou in je achterhoofd dat het vooral functioneel moet matchen wil je er met plezier gebruik van maken.

Veel van de alternatieve bureaus in deze prijsklasse zijn niet verstelbaar. Ze zien er tof uit, zelfs in de showroom, maar functioneel een ramp. let hier op.

Let op: dit model is erg populair. En door de huidige COVID-19 drukte is hij vaak niet leverbaar. Als alternatief binnen deze categorie raad ik je het Schiphol Plus – Bureau van RoomForTheNew aan.

Het Dextro zit sta bureau van Schaffenburg.

Kleuren: verschillende |Materiaal tafelblad: spaanplaat | Elektrisch verstelbaar 65-130 cm| Afmetingen: 160×80 cm (l x b)

Schaffenburg komt uit het prachtige Nederland en is al sinds jaar en dag een gewaardeerde partij voor kantoormeubilair. Er is een grote kans dat je dit zit sta bureau of één van diens voorgangers bij een Nederlands kantoor bent tegengekomen.

Het Dextro Zit Sta bureau is er één voor de no-nonsense werkplek. De verstelbare minimale en maximale hoogte liggen met 65 cm en 130 cm ver uit elkaar. Een stuk verder dan bijvoorbeeld het beste zit sta bureau van SUDS hierboven.

Het zit sta bureau is elektrisch. Het bureau beschikt over drie hoogte instellingen die je kan opslaan.

Het bureau heeft een memory functie. Zo kan je met één druk op de knop de hoogte aanpassen. Dat maakt het makkelijker om met meerdere mensen een werkplek te delen. Je stelt jouw gewenste hoogte in om ergonomisch te werken en drukt op de knop.

Ook is dit bureau gemaakt voor de lange termijn die niet snel kapot zal gaan. Het is niet voor niets een bureau dat veel in kantoren wordt gebruikt. Daar gaan mensen toch vaak niet zo goed om met hun spullen als dat ze thuis doen. Dit bureau kan dus tegen een stootje.

Het bureau is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maar ongeacht de indruk blijft strak en zakelijk. Het bureau is verder aan te vullen met accessoires zoals een kabel begeleider en een computer rekje.

Dat dit er voor deze prijs niet standaard bij zit is wel een gemiste kans. Daarom is het niet het beste verstelbare bureau of het beste zit sta bureau in deze lijst. Desondanks is het een goed zit sta bureau waar je voor veelvuldig gebruik voor jaren plezier van zal hebben.

Let op: dit model is erg populair en daardoor vaak niet leverbaar. Als alternatief binnen deze categorie raad ik je het ARBO verantwoorde elektrische zit sta bureau van MRC aan.

Het zit sta bureau van Wood it be Nice.

Kleuren: zwart of wit | Materiaal tafelblad: eikenhout | Elektrisch verstelbaar 65-130 cm | Afmetingen: 160×80 cm (l x b)

Heb je een ruim budget en een mooie kamer of ruimte om te werken? Of ben je helemaal klaar met jouw huidige bureau? Dan is dit pareltje van Wood it be Nice misschien wat.

Dit in in hoogte verstelbare bureau heeft een stijlvolle uitstraling. Je moet er wel wat aan uit willen geven. Dit centerpiece van een moderne thuiswerkplek bestaat uit een massief eikenhouten tafelblad en stevige solide ijzeren poten.

Een strak minimalistisch design brengt het als een ruimtelijk en rustig geheel bij elkaar. Daarnaast zijn de bureaus van 100% hergebruikt eikenhout. Natuurlijk is het hout helemaal bewerkt en geprepareerd zodat het zo goed is als nieuw. Hierdoor is elk bureau uniek.

Ondanks het vele eikenhout valt het gewicht nog mee. Dat ligt rond de 40 kilo. Door de twee ingebouwde elektromotoren kan je het bureau zorgeloos tot 120 kilo elektrisch verhogen of verlagen. Zet het dus gerust vol met zwaardere apparatuur (denk wel even aan het hout).

De dubbele motor doet het ook nog eens supersnel. In de snelle modus kan je het bureau verhogen of verlagen met wel 4 centimeter per seconden. Al zou ik je afraden om deze modus te gebruiken wanneer het helemaal volstaat. 

Het bureau is goed in hoogte verstelbaar. De minimale en maximale hoogtes zijn 65 en respectievelijk 130 centimeter.

Al met al een heel rustig en ruimtelijk bureau. Het geeft de allure die de andere bureau’s wellicht wat missen. Toch blijkt het een goed zit sta bureau dat functioneel niets inlevert. Daarnaast zorgt het tegelijkertijd voor een goede werkervaring wanneer je aanschuift. Het is niet het beste zit sta bureau in onze lijst omdat de prijs stevig is. Hou je echter van design en speelt budget een minder grote rol, dan heb je hiermee een uniek zit sta bureau.

De eikenhouten computertafel van Vasalage.

Kleur: wit | materiaal tafelblad: spaanplaat | Verstelbaar: niet verstelbaar | Afmetingen: 120x65x80 cm

Heb je een beperkt budget, maar moet je gewoon een tafel hebben om aan te werken? Dan is deze eikenhouten computertafel van Vasalage een prima keus. Het is echt een tafel en mag dus eigenlijk niet in de lijst met verstelbare bureaus.

De standaard hoogte is 76 centimeter, maar met wat gepriegel kan je door de poten allemaal iets omhoog te draaien er alsnog een paar centimeter bijsmokkelen. Ben je erg lang ? Dan zou ik toch even verder kijken. Ben je kleiner, dan geeft het bureau je met een goede bureaustoel en eventueel een voetensteun wel voldoende ruimte en kan je op een ergonomische manier werken.

Verder is deze tafel goed voor deze prijs. Stevig en prima afgewerkt. Vasalage maakt veel andere tafels die ook rond deze prijs liggen. Die zijn vaak wat “mooier” maar wil je er vaak aan werken, zou ik deze kiezen. Dit is een stabiele oplossing die gewoon een voldoende scoort voor een goede thuiswerkplek.

Conclusie: wil je een bureau kopen? Kies voor een functioneel zit sta bureau

Praktische, handige, bureaus die functioneel een perfecte werkervaring opleveren zijn vaak niet perse mooi.

Mooie bureaus zijn niet altijd praktisch of functioneel datgene wat je zoekt. Naar mijn idee is er een trade-off tussen design en functionaliteit wat dat betreft.

Je gaat het bureau veel gebruiken, ik zou dus de nadruk leggen bij functionaliteit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bureau?

Wanneer je een goed bureau voor je werkplek zoekt, kijk dan verder dan alleen het ontwerp en de match met jouw mooie hedendaagse interieur.

Je gaat waarschijnlijk de komende jaren meerdere uren aan dit bureau zitten.

Zorg er dus voor dat je een weloverwogen beslissing keuze maakt. Let daarom ook op de volgende zaken.

Wil je poten in X-vorm, T-vorm of gewone poten?

Veel bureaus hebben tegenwoordig “x-vormige” poten. Bij X-vormige poten mis je ruimte waar je niets neer kan zetten of onder kan schuiven. Je hebt eigenlijk de nadelen van zowel een T-vorm als 4 poten: je moet zowel aan de buitenkant als de binnenkant ruimte inleveren.

Zitten de x-vormige poten over de lengte van het bureau? Dan moet je je afvragen of je ooit je benen onder je bureau kwijt kan.

Bureau’s met x-vorm poten zijn niet aan te raden. Ze zijn stabiel, maar je levert veel ruimte in beslag. Zo passen jouw benen of je Roomba er niet lekker onderdoor. Dat is toch zonde?

T-vormige poten zie je vooral bij kantoorbureaus. Het voordeel is dat je aan de zijkanten van het bureau wat ruimte hebt. Zo draai je dus makkelijker weg van je bureau zonder tegen de poten te stoten.

Bij T-vormige poten is het belangrijk om te letten op de kracht die ze kunnen dragen. Sommige bureaus met T-vormige poten hebben de neiging om mee te geven of wat te wiebelen wanneer je er op leunt. Dat wil je liever niet. Vooral bij bureaus met T-vormige poten in een lage prijsklasse is het aan te raden om extra op te letten.

Dan is er nog de laatste veel voorkomende optie: 4 poten. Dit zorgt in de regel voor een goede drukverdeling en is daardoor behoorlijk stabiel. Stel wel alle poten individueel goed af. De meeste telefoons hebben tegenwoordig een waterpas ingebouwd en dat moet toereikend zijn.

Een nadeel van een bureau met 4  poten is dat je wat beweegruimte inlevert die je bij bijvoorbeeld T-vormige poten wel hebt.

Kan je het makkelijk in hoogte verstellen?

Een bureau moet op de goede hoogte staan voor een goede lichaamshouding. De arbowetgeving geeft aan dat dit bij een vast blad tussen de 74 en 76 centimer moet zijn. Ik ben vrij lang, dus voor mij is dit net wat te laag.

Sommige bureaus zijn hebben maar één maat. Kan je ze verstellen, dan helpt dat je voor een betere ervaring. Dan is de vraag nog hoe eenvoudig je het kan verstellen. Kan dit elektrisch, met een slinger of moet je met een inbussleutel gaan klooien.

Kan je jouw bureau vol laten liggen of moet je het hele ding leeghalen voordat je iets aan de hoogte kan doen? Denk hier op voorhand even over na.

Welk materiaal is het bureaublad van gemaakt en hoe is het afgewerkt?

Je zit veel tijd aan je bureau. Een ongeschuurd steigerhout is niet echt lekker voor je ellebogen en onderarmen. Een bureau van ijzer wordt snel warm en bureaus met een  bureaublad van MDF eventueel in combinatie met linoleum (lees: bijv een houtprint), kunnen soms wat gaan plakkerig aanvoelen. Zeker in de zomermaanden. Het liefste wil je dit voorkomen.

Ook is het goed om even te kijken naar de randen van het bureaublad. Sommige fabrikanten laten deze randen vrij scherp en hard.  Dat wil je voorkomen. Dan heb je namelijk na 5 minuten rode strepen op je onderarmen lopen. Ook kan dit ervoor zorgen dat je last krijgt van bijvoorbeeld je polsen.

Kan je het bureau goed uit elkaar halen?

Of je het nou wil of niet, je gaat je bureau waarschijnlijk een paar keer verplaatsen. Dan moet het dus uit elkaar. Heb jij een bureau van massief hout en duizenden onderdelen? Dan gaat dat behoorlijk veel tijd kosten.

De bureaus in de lagere prijsklassen zullen wat inleveren op stabiliteit wanneer je ze vaker in- en uit elkaar haalt. Hou er rekening mee of vraag het na bij de winkel.

Kan je het goed schoonmaken?

Je gebruikt je werkplek waarschijnlijk vaak en frequent. Sommige materialen lenen zich goed voor schoonmaak, andere minder goed.  Zo zijn volledig houten bureaus zijn vlekgevoelig of lastiger schoon te maken. Denk erover na of jouw kinderen toevallig ook jouw werkplek gaan gebruiken voor schoolwerk en of hun vingerverf middag.

Met Devise hebben wij stijgerhouten bureau's. Deze zien er mooi uit en met het geschuurde hout is het erg prettig werken. Schoonmaken is echter een ander verhaal.

Stof en andere rommel valt tussen de planken of blijft hangen in het overgebleven groeve van de planken. Het simpel afnemen van het bureau werkt ook maar tot op zekere hoogte. De doekjes blijven snel hangen bijvoorbeeld. Suboptimaal dus.

Ergonomische werkhouding aan je bureau, zo doe je dat

Een bureau moet op de goede hoogte afgesteld kunnen worden om een ergonomisch verantwoorde werkhouding te hebben. Zit-sta bureaus dragen nog meer bij aan een ergonomische werkplek. Daarmee kan je staan en zitten afwisselen zodat je lichaamshouding en doorbloeding van je benen goed blijft. Wil je meer weten over een ergonomische werkhouding en het inrichten van een ergonomische werkplek? Lees dan ons artikel over ergonomisch werken.

Bezorging of levering van je bureau

Hou er rekening mee dat de bezorging van zo'n groot ding als een bureau nog wel eens wat extra kan kosten. Koop je je bureau online? Dan verschilt het per webwinkel waar je rekening mee moet houden.

De meest bureau's die wij aanraden zijn via Bol.com te krijgen. Zij bieden in de regel binnen Nederland gratis verzending. Lang niet alle webwinkels doen dit. Zorg ervoor dat je dit meeneemt in je sommetje voor de totaalprijs.

Het zou zonde zijn wanneer je uiteindelijk € 50 – € 60 meer kwijt bent dan dat je in eerste instantie denkt.

Hou er ook rekening mee dat levering in veel gevallen standaard tot de voordeur is.. Moet het bureau dan naar de zolderkamer en ben je zelf geen gewichtheffer? Dan kan je vaak levering uitbreiden.

Hiervoor betaal je vaak ook een vergoeding.

Prijzen van bureau's in- of exclusief btw

Wanneer je op bureau's zoekt, dan zal je ook veel webwinkels en verkopers tegenkomen die zich richten op bedrijven.

Niet onlogisch voor bureau's natuurlijk, maar hier moet je als particulier wel even op letten. Op dit soort websites staat de prijs van de bureau's dan vaak exclusief btw genoemd.

Wanneer je gaat afrekenen zal je zien dat de prijs van je bureau ineens nog 21% hoger is.

Levertijden van bureau's

Sinds dat er van alles mis aan het gaan is in de wereld (COVID-19, blokkeerschepen, energie crisis, grondstoffen crisis) zijn lange levertijden op meubilair eerder een regel dan een uitzondering.

Let hier op bij je aankoop. Niets is vervelender dan nu een bureau nodig hebben kopen en deze pas over 3-4 maanden pas krijgen.

Tip: geeft de webwinkel aan dat jouw gekozen bureau niet op voorraad is? Neem de schatting wanneer deze wel binnenkomt met een korrel zout en bel of mail de webwinkel even om dit extra na te vragen.

Je zal niet de eerste en niet de laatste zijn waar de wachttijd een grove schatting was en uiteindelijk veel langer is. Vervelend, wanneer je je bureau nodig hebt vanaf een specifiek moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *