De beste logo makers van 2022

Een logo maker biedt een snelle en eenvoudige manier om een logo te ontwerpen voor je onderneming of website. Het is ook nog eens erg goedkoop – of zelfs helemaal gratis.

In dit artikel vertel ik je wat de beste logo makers van dit moment zijn. Ook geef ik je aantal alternatieven op een logo maker. Want hoewel een logo maker een prima oplossing is voor een beginnende onderneming of project, wil je toch vroeg of laat waarschijnlijk een uniek, professioneel ontworpen logo hebben.  

De beste logo makers van 2022

FreeLogoDesign

Logo maken met logo maker FreeLogoDesign

FreeLogoDesign is een van de bekendere logo makers op de markt.

Je kunt met deze tool een logo maken op twee manieren: via AI of een optie waar je een logo template kiest en zelf aan de slag gaat. Bij de AI-optie kies je je type business en geef je tot 5 woorden die je associeert met je onderneming. Ik was niet zo onder de indruk van de resultaten die dit oplevert, en raad je aan gewoon zelf aan de slag te gaan.

Wanneer je zelf met FreeLogoDesign een logo maakt, kies je eerst je bedrijfsnaam en industrie. Vervolgens zie je een hele zwik templates die vallen binnen die industrie, maar je kunt ook door de andere industrieën bladeren en daar iets van kiezen.

Zodra je een template vindt die je aanspreekt, kies je die en kun je hem naar je smaak gaan aanpassen. Bijvoorbeeld door je icoontje naast je bedrijfsnaam te zetten of erboven, of door de kleuren te veranderen.

Wanneer je klaar bent kun je je logo gratis downloaden als een PNG van 200 bij 200 pixels. Dit is prima voor een website logo. Je kunt je logo eveneens downloaden als een vector of een PNG van 5.000 bij 5.000 pixels, maar dan betaal je €34,99.

LogoGenie

Logo maken met logo maker LogoGenie

LogoGenie is een van oorsprong Frans bedrijf wat wereldwijd actief is.

Je begint met het kiezen van je bedrijfsnaam. Vervolgens kun je een industrie kiezen waarbinnen je onderneming opereert en krijg je designs voorgeschoteld die hierop aansluiten.

De editor van LogoGenie is zeer uitgebreid. Niet alleen kun je de kleurstelling van je logo geheel naar eigen smaak aanpassen, maar je kunt allerlei vormen en patronen zelf toevoegen en manipuleren. Dit werkt zeer eenvoudig, ondanks de vele mogelijkheden die je voorgeschoteld krijgt.

Je kunt een lage resolutie versie van je logo gratis downloaden. Voor een premium versie van je logo betaal je €24.90. Hiervoor krijg je:

 • HD Web & Bestandsformaten afdrukken
 • JPG, PNG, PDF, SVG bestandsformaten
 • Transparante bestandsformaten
 • Persoonlijke klantenservice

DesignEvo

Logo maken met logo maker DesignEvo

DesignEvo werkt grofweg hetzelfde als FreeLogoDesign en LogoGenie. Je kiest hier ook eerst een categorie, zoals abstract, dieren, restaurants, technologie of reizen. Daarna kies je een template, en kun je de verschillende elementen verplaatsen, verwijderen of van kleur veranderen.

Er zitten veel mooie templates tussen, en in de meeste gevallen zou je iets moeten kunnen vinden wat je aanspreekt.

Wanneer je klaar bent met het in elkaar zetten van je logo kun je hem gratis downloaden. Echter, het gaat hier om een PNG van 300 bij 300 pixels. Je moet hiervoor ook credits geven op je site aan DesignEvo om dit logo te mogen gebruiken.

Voor €21,03 krijg je een PNG van tot 5.000 pixels van je logo, en voor €42,07 krijg je de vector versie.   

Canva

Logo maken met design tool Canva

Je kunt met Canva veel meer doen dan alleen een logo maken: het is een multifunctionele design tool waarmee je presentaties, posters en social media berichten kunt ontwerpen.

Dit zie je terug in sommige design keuzes van hun web app: zo krijg je de mogelijkheid foto’s toe te voegen je logo ontwerp. Een nogal vreemde optie aangezien foto’s niks te zoeken hebben in logo’s.

Niettemin is het een prima tool om zelf een logo in elkaar te zetten. Het is een goede keuze voor wanneer je al bekend bent met Canva. Of van plan was het te gaan gebruiken voor je andere grafische werk en op zoek bent naar een one-stop-shop oplossing.

Je hebt qua logo templates minder keuze dan de tools hierboven, maar de templates die ze hebben zien er aantrekkelijk en modern uit.

Canva heeft zowel een gratis als een betaalde versie.

Wat is een logo maker?

Een logo maker is een gemakkelijk te gebruiken webapplicatie waarmee je binnen een paar minuten een logo kunt ontwerpen. Bijvoorbeeld, maak je gebruik van FreeLogoDesign, dan kies je eerst een bedrijfsnaam en een categorie (abstract, architectuur, technologie). Dan kun je kiezen uit een hele zwik logo templates:

Daarna kies een logo en kun je zelf de kleuren aanpassen, elementen toevoegen en verwijderen en de achtergrond kleur aanpassen.

De voor- en nadelen van een logo maker

Voordelen

 • Het is goedkoop. Een logo maker is een van de goedkoopste manieren om een logo te maken. Veel van de diensten zijn gratis. Dat gezegd hebbende zal je soms wel moeten betalen wanneer je je logo in een bepaalde bestandsvorm wilt downloaden, meestal een paar tientjes.
 • Het is snel. Je kunt een logo in elkaar zetten in enkele minuten.
 • Het is makkelijk. In tegenstelling tot een programma als Adobe Illustrator, vergt het gebruiken van een logo maker geen oefening of het volgen van urenlange handleidingen. Je kunt er zonder enige voorkennis mee aan de slag.  
 • Logo makers zijn altijd bereikbaar. Je kunt logo makers wanneer je maar wilt gebruiken en bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een ontwerper.

Nadelen

 • Honderden of duizenden projecten en ondernemingen zullen een logo hebben wat erg lijkt op het jouwe. De beste logo makers hebben miljoenen gebruikers. Dat betekent dat talloze ondernemingen – mogelijk ook concurrerende – een logo zullen hebben wat erg lijkt op het jouwe. Niet ideaal voor je onderscheidend vermogen.
 • Je hebt gevoel voor design nodig wanneer je een logo maker gebruikt. Hoewel logo’s er vaak eenvoudig uit zien, is er toch vaak een getraind oog voor nodig om te zien of er iets aan schort.
 • Logo’s van logo makers zien er meestal generiek uit. Originaliteit ontbreekt. Doordat de logo’s breed toepasbaar moeten zijn, ogen ze vaak niet origineel.

Alternatieven op een logo maker

Hoewel ik zelf van logo makers gebruik maak met nieuwe projecten (zoals nieuwe WordPress websites), gebruik ik deze logo’s meestal als zoethoudertje. Zodra het project serieuze vormen aan begint te nemen ruil ik het logo in voor een professioneel ontworpen logo door een mens van vlees en bloed.

Een uniek, professioneel logo kan toch net dat extra tikkeltje geloofwaardig bieden om meer sales te generen.

Je kunt een logo laten ontwerpen door een designbureau maar dit kan je vaak duizenden euro’s kosten. Gelukkig is er een uitstekend, veel goedkoper alternatief.

Voor mijn professioneel ontworpen logo’s (en ander grafisch werk) gebruik ik maar één dienst: 99Designs. Bij hen kun je voor een paar 100 euro een uniek logo van een top designer krijgen. In dit artikel kun je mijn ervaringen lezen met hun ontwerpwedstrijd en waar je op moet letten om er het meeste uit te halen.

Conclusie

Logo makers zijn een perfecte optie voor wanneer je net bent begonnen met je onderneming of side-hustle en een krap budget hebt. Ze zijn snel, eenvoudig te gebruiken en vaak helemaal gratis.

Mijn persoonlijke favoriet is FreeLogoDesign, maar alle opties in dit artikel voldoen in principe.

Probeer er een paar uit en kijk welke jij het prettigst vindt werken.

Heb je iets gehad aan dit artikel, kijk dan ook naar onze stukken over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *