De 4 beste goedkope WordPress hosting providers van 2022

Als je wilt kun je tientallen euro’s per maand stuk slaan op hosting met allerlei toeters en bellen. Feit is echter dat voor het gros van de WordPress websites een goedkoop hosting pakket volstaat.

De meeste websites gaan nooit meer dan een paar duizend bezoekers per maand ontvangen – of zelfs een paar 100. Betaal je meer dan 10 euro per maand aan webhosting voor dit soort sites, dan is dit overkill.

In dit artikel gaan we kijken naar de beste goedkope WordPress hosting van dit moment. Let op: goedkoop staat niet gelijk aan ondermaats. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat dit allemaal uitstekende hosting providers zijn.

Laten we gaan beginnen.

Wat kun je verwachten van goedkope WordPress hosting?

Zoals gezegd staat goedkoop niet gelijk aan ondermaats. Goedkope WordPress hosting kan meer dan uitstekend zijn. Daarmee bedoel ik dat je voor een paar euro per maand hosting kan verwachten die snel is, goede uptime biedt en goede (en snelle) support biedt.

Dat gezegd hebbende kun je voor een paar euro per maand niet de maan op een stokje verwachten, om het zo maar uit te drukken. Goedkope WordPress hosting is (bijna altijd) shared hosting, en op de allergoedkoopste pakketten kun je vaak maar één website hosten. Hoewel de support goed kan zijn, zal je vaak wel een net iets meer uitgeklede variant krijgen:

Bij Cloud86’s goedkoopste WordPress hosting pakket krijg je basis ondersteuning, niet uitgebreide ondersteuning

Sommige goedkope WordPress hosting biedt alleen wekelijkse automatische backups in plaats van dagelijkse automatische backups. Ook zal je niet altijd een CDN krijgen bij de goedkoopste pakketten.

Daarbij moet je soms om het goedkoopste hosting pakket te krijgen enkele jaren vooruit betalen.

Nogmaals, deze “nadelen” hoeven voor veel websites totaal geen probleem te zijn. Veel websites zullen deze extra’s helemaal niet nodig hebben.

Niettemin raad ik je aan ook ons artikel over de beste WordPress hosting van Nederland te bekijken.

De beste goedkope WordPress hosting

 • Cloud86 – De beste goedkope Nederlandse WordPress hosting
 • Hostinger – De beste goedkope internationale WordPress hosting
 • SiteGround – Iets duurder, maar goede allround WordPress hosting
 • Cloudways – De beste goedkope WordPress hosting voor ervaren gebruikers

Cloud86 – De beste goedkope Nederlandse WordPress hosting

Goedkoopste hosting pakket: €1,95 per maand (maandelijks opzegbaar, hoeft niet vooruit te betalen)

Het is Cloud86 binnen korte tijd gelukt met hun kop ver boven het Nederlandse hosting maaiveld uit te komen. De zich in Friesland bevindende webhosting provider heeft een grote en trouwe schare gebruikers weten aan te trekken, biedt een kwalitatief hoogstaande dienst, en doet dit tegen eerlijke prijzen.

Hun klantenservice is Nederlands en bovendien kun je ze gewoon bellen – zonder wachttijden. Een unicum binnen de hosting industrie.

Cloud86 biedt managed WordPress hosting aan, maar hun “normale” webhosting is eveneens geoptimaliseerd voor WordPress. Het grootste verschil zit ‘em in dat hun managed WordPress hosting extra WordPress support aanbiedt. Waarschijnlijk zal je dit niet nodig hebben en kun je met hun “gewone” hosting prima uit de voeten.

Kijken we naar hun goedkoopste pakket (van €1,95 per maand), dan zien we de volgende specificaties:

 • 5 GB opslag (meer dan genoeg opslag voor de meeste sites, ter referentie: Start24 is ongeveer 2GB)
 • 250 GB dataverkeer (prima voor sites die een paar duizend bezoekers per maand binnentrekken)
 • 2 websites
 • 10 email adressen
 • Gratis SSL  
 • Dagelijkse backups

Dit alles is meer dan voldoende voor eenvoudige WordPress websites. Bedenk wel dat je bij dit pakket geen gratis verhuisservice krijgt: dit is een handig extraatje als je op het moment je site nog bij een andere hosting provider ondergebracht hebt.

Iets om aan te denken met Cloud86: ze bieden geen 24/7 support. Dit is normaal bij Nederlandse hosting providers. Wil je dit graag hebben, kies dan een van onderstaande internationale hosting providers.

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Hostinger – De beste goedkope internationale WordPress hosting

Goedkoopste hosting pakket: €1,99 per maand (wanneer je 4 jaar vooruit betaalt)

Hostinger is de beste internationale goedkope hosting. Het is een bedrijf wat onderhand 29 miljoen klanten heeft en iedere dag zo’n 15.000 nieuwe klanten werft. Inderdaad, Hostinger is een serieuze speler.

Hun enorme grootte heeft een aantal voordelen. Zo maakt het bedrijf gebruik van Litespeed servers in de 6 datacenters die verspreid over de hele wereld zijn (een van deze datacenters bevindt zich in Nederland). Deze servers zijn snel. Of je nou hun allergoedkoopste hosting pakket kiest of een iets duurdere, je kunt hoe dan ook rekenen op een website die altijd snel zal laden.

Laten we eens kijken naar de specificaties van Hostinger’s goedkoopste pakket wat €1,99 per maand kost:

 • 1 website
 • 30 GB opslag (je kunt er praktisch 100% zeker van zijn dat je die nooit vol gaat krijgen)
 • 10.000 maandelijkse bezoekers per maand (het kost de meeste sites jaren voordat ze zoveel bezoekers hebben)
 • Managed WordPress en WordPress acceleratie (WordPress ontwikkeltools, 1-klik installatie, WordPress handleidingen en server optimalisaties die WordPress websites extra snel laten draaien)
 • 24/7 ondersteuning
 • Wekelijkse backups (minder ideaal vind ik zelf, maar als je je site bijna nooit update is dit niet zo belangrijk)

Dit is meer dan prima voor de meeste websites.

Een kanttekening: Hostinger’s support is 24/7 beschikbaar, maar is niet even snel als de andere providers in deze lijst. Je moet meestal tussen de 30 en 40 minuten wachten. Is het belangrijk voor je dat je webhost 24/7 beschikbaar is maar ook direct op je vragen reageert? Dan heb je twee opties: kies voor Hostinger’s priority support add-on (voor een paar euro per maand), of kijk naar een van de hosting providers hieronder.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

SiteGround – Iets duurder, maar goede allround WordPress hosting

Goedkoopste hosting pakket: €3.99 per maand (€12,99 na verlenging)

SiteGround is een hosting provider die deze lijst nét aan heeft gehaald. Hoewel de kosten van hun goedkoopste pakket voor het eerste jaar zeer laag zijn, schieten ze behoorlijk omhoog na verlenging (bijna een verdrievoudiging).

Toch wil ik hen je niet onthouden. Hoewel hun goedkoopste pakket een stuk duurder is dan dat van Cloud86 en Hostinger, heeft dit een paar goede redenen. Een reden is dat SiteGround draait op het Google Cloud Platform. Dat betekent dat met SiteGround je toegang krijgt tot “de snelheid van Google.” De provider gebruikt 7 van Google’s datacenters wereldwijd, wat ideaal is wanneer je site veel internationale bezoekers aantrekt.

Verder behoort hun klantenservice tot de beste in de business. Je kunt hun support team 24/7 bereiken, zowel telefonisch als via live chat, en de wachttijd bedraagt niet meer dan enkele minuten. Hierbij komt dat hun support team bestaat uit WordPress experts. Wij van Start24 draaien onze site op SiteGround, en het is me na jaren klant te zijn nog niet gelukt hen een vraag te stellen die ze niet direct konden beantwoorden.

Het is niet voor niets dat ze erg goed scoren in Facebook polls betreft de beste webhosting:

Dit is wat hun goedkoopste pakket te bieden heeft:

 • 1 website
 • 10 GB opslag
 • Gratis SSL
 • Dagelijkse backups
 • Gratis CDN (handig wanneer je veel internationale bezoekers aantrekt)
 • Gratis email
 • Toegang tot SG Optimizer plugin (een plugin die je site veel sneller maakt – soortgelijke plugins van derde partijen kosten pak en beet 50 euro per jaar per site)

Meer dan uitstekend voor het gros van de WordPress sites.

Heb je net iets meer budget te besteden, dan is SiteGround een uitstekende optie. Vooral als je site internationaal bezoek aantrekt. Echter, is je site vooral gefocust op Nederlanders, dan kun je net zo goed je site onderbrengen bij Cloud86 en jezelf flink wat geld besparen.

(Start24 draait op SiteGround en is weliswaar gericht op een Nederlands publiek, maar wij runnen een portfolio van sites. Waaronder een aantal internationale websites.)   

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

Cloudways – De beste goedkope WordPress hosting voor ervaren gebruikers

Goedkoopste hosting pakket: $10 per maand (via Digital Ocean)

Cloudways is een hosting provider die behoorlijk anders in elkaar steekt dan de andere spelers in deze lijst. Met Cloudways kies je je eigen hosting infrastructuur (bijvoorbeeld AWS, Digital Ocean of Google Cloud) en Cloudways acteert vervolgens als tussenpersoon die het server management voor hun rekening neemt.

Cloudways is zéér populair onder de wat meer ervaren webmasters. Dit komt omdat het goedkope WordPress hosting biedt met belachelijk goede prestaties.

Cloudways doet niet aan shared hosting. Zelfs hun goedkoopste pakket is cloud hosting. Dit is ideaal wanneer je een snelgroeiende site hebt omdat je cloud hosting eenvoudig kan opschalen aan de hand van je behoeftes.  

Dit zijn de specs en features van hun goedkoopste pakket:

 • 25 GB opslag
 • 1 TB bandbreedte
 • Installeer zoveel websites als je wilt
 • Gratis SSL
 • Gratis CDN
 • Testomgeving (waar je veranderingen aan je site kan aanbrengen zonder dat er iets gebeurt met je “live” website)

Voor wat je betaalt is dit ontzettend genereus.

Nogmaals, Cloudways is vooral populair onder ervaren gebruikers. Het is net wat ingewikkelder te gebruiken dan de gemiddelde webhost. Begin je net met websites bouwen, dan raad ik je een van de hosting providers hierboven aan.

Meer over Cloudways

Bezoek Cloudways    

Hoe kies je de beste goedkope WordPress hosting voor jouw site?

Het stikt van de hosting providers. En wat voor de ene persoon of website de beste hosting is, hoeft dit nog niet voor de andere te zijn.

Om te weten welke goedkope WordPress provider het beste is voor jouw site, raad ik je aan na te denken over de volgende dingen:

 • Waar komen je bezoekers vandaan? Richt je je vooral op een Nederlands publiek, dan is een Nederlandse provider zoals Cloud86 vaak de beste keuze.
 • Vind je 24/7 support een must? Dit ga je niet vinden bij Nederlandse hosting providers. Wil je per se op ieder moment van de dag de klantenservice van je hosting provider kunnen bereiken, dan moet je voor een internationale webhost kiezen.
 • Hoe belangrijk zijn “extraatjes” voor je? Wil je CDN, of een gratis snelheid optimizer plugin? Hecht je waarde aan dagelijkse backups?
 • Wat is je budget. Je leest dit artikel omdat je zoekt naar WordPress hosting waar je je niet blauw aan betaalt. Toch zijn er onder deze verschillende goedkope hosting partijen nog behoorlijke verschillen. Met Cloud86 en Hostinger ben je een stuk goedkoper uit dan met SiteGround of Cloudways. SiteGround en Cloudways zijn ontzettend goed en ik beveel ze van harte aan. Maar de waarheid is dat de gemiddelde site de extra features die ze bieden niet nodig zal hebben.  

Must-haves voor betaalbare WordPress hosting

Om uit te komen op bovenstaande lijst van goedkope WordPress hosting providers, heb ik gekeken naar de volgende zaken.

Kost niet meer dan drie koppen koffie per maand

Deze kwalificatie spreekt voor zich. Je leest dit artikel niet omdat je zin hebt tientallen euro’s per maand aan je hosting uit te geven. Betaalbare WordPress hosting kost wat mij betreft maximaal 10 euro per maand. Met Cloud86 en Hostinger kom je uit op ongeveer een vijfde van dit bedrag.

Technische specificaties

WordPress hosting moet aan bepaalde technische specificaties voldoen om WordPress websites er goed op te laten draaien. Dit zijn ze:

 • PHP 7.4 of hoger
 • MySQL 5.6 of hoger, of MariaDB 10.1 of hoger
 • HTTPS-ondersteuning

Daarnaast is een server die Apache of Nginx ondersteunt ideaal.

WordPress hosting features

De meeste hosting servers kunnen WordPress sites draaien. Toch zal ik je niet de eerste de beste provider aanbevelen om je WordPress site op te huisvesten. Je mag bepaalde features verwachten die het hosten van een WordPress site veel prettiger maken:

 • 1-klik WordPress installatie
 • Een gratis SSL-certificaat (zodat je je site eenvoudig kunt beveiligen)
 • Voor WordPress geoptimaliseerde servers (waardoor je site sneller draait)
 • Klantenservice die bestaat uit WordPress experts

Conclusie

En zo zijn we aanbeland bij het einde van dit goedkope WordPress hosting overzicht.

Hier zijn nogmaals alle providers die ik aanbeveel:

 • Cloud86 – De beste goedkope Nederlandse WordPress hosting
 • Hostinger – De beste goedkope internationale WordPress hosting
 • SiteGround – Iets duurder, maar goede allround WordPress hosting
 • Cloudways – De beste goedkope WordPress hosting voor ervaren gebruikers

Voor de meeste Nederlanders is Cloud86 de beste keuze. Echter, wil je per se 24/7 klantenservice, kijk dan naar een van de internationale partijen. Hostinger zal waarschijnlijk je beste optie zijn, maar als je net wat meer budget hebt kies dan voor SiteGround. Cloudways is perfect voor als je al een ervaren webmaster bent.

Hulp nodig met het in de lucht krijgen van jouw WordPress website? Bekijk dan onze gratis WordPress handleiding die je het proces stap voor stap uitlegt. Ik vertel je hier hoe je hosting installeert, het beste theme kiest, geef je een lijstje van m’n favoriete plugins en nog veel meer.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt WordPress hosting van “normale” hosting?

WordPress hosting is geoptimaliseerd voor WordPress websites. Dit betekent dat WordPress sites er sneller op draaien en beter beveiligd zijn. Daarnaast zal bij WordPress hosting de klantenservice meestal bestaan uit WordPress experts.


Wat kost WordPress hosting?

Je kunt als je wilt zo weinig als een euro per maand betalen aan WordPress hosting. Dit is echter te weinig om een goede dienst te krijgen. Ik raad je aan te kijken naar Cloud86 wat nog geen twee euro per maand kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *