De beste reseller hosting van 2022

Reseller hosting is perfect om extra inkomen mee te genereren. Je kunt het aanbieden als extraatje voor bij je bestaande diensten, of je kunt het gebruiken om een eigen hosting service mee op te zetten.

Echter, niet iedere hosting provider biedt dit type hosting aan. En als ze het al doen, hoe weet je dan zeker dat het aansluit bij jouw onderneming? 

Om je te helpen met het beantwoorden van deze vraag heb ik onderzoek gedaan naar wat de beste reseller hosting diensten zijn. Het artikel wat je hier leest is het resultaat van eerstehands ervaring, het uitpluizen van fora, Facebook groepen, en andere bronnen van user feedback.

De hosting bedrijven hieronder bieden de beste reseller hosting van dit moment aan. Lees verder om te zien welke van deze partijen het beste voor jou is.

Beste reseller hosting van 2022

 • SiteGround – Beste reseller hosting voor beginners
 • Cloud86 – Beste Nederlandse reseller hosting
 • GreenGeeks – Beste duurzame reseller hosting

Hieronder gaan we uitgebreid kijken naar wat deze hosting providers te bieden hebben.

SiteGround is een krachtige, premium hosting provider die voor praktisch iedere webmaster wat wils biedt. Het is daarom niet verbazingwekkend dat het bedrijf ook een breed assortiment aan reseller hosting pakketten heeft.

SiteGround reseller hosting

De pakketten verschillen niet slechts van elkaar wat betreft performance, opslagruimte en soortgelijke specificaties, maar ook op het gebied van de reseller mogelijkheden.

Het voordeligste pakket, GrowBig (vanaf 6.99 €/mo), is uitstekend voor wanneer je klanten geen toegang nodig hebben tot hun website’s control panel. Op GrowBig kun je meerdere sites draaien en je teamleden toegang geven tot je account.

GoGeek en Cloud is ideaal voor wanneer je klanten toegang wilt geven tot hun hosting paneel, maar ze niet wil laten weten dat je SiteGround gebruikt. Deze pakketten bieden een white label waarmee je je eigen logo en bedrijfsnaam toe kunt voegen.

GrowBig en GoGeek zijn perfect voor kleinere, statische websites die een paar honderd of een paar duizend bezoekers per maand ontvangen.

Cloud is een reseller pakket wat je een stuk meer mogelijkheden biedt dan GrowBig en GoGeek. Met Cloud kun je zelf een hosting pakket samenstellen en dit vervolgens doorverkopen. Dit betekent dat je zelf de beschikbare tools in het Site Tools dashboard kunt selecteren, en kunt bepalen hoeveel hosting resources zoals schijfruimte, email accounts, databases en meer een klant krijgt.

SiteGround biedt genoeg mogelijkheden om te schalen. Je kunt op elk moment upgraden naar een geavanceerder pakket, of schijfruimte, RAM en CPU toevoegen aan je cloud hosting.

Een ander groot pluspunt aan SiteGround is hun klantenservice. SiteGround’s klantenservice is (terecht) beroemd binnen de hosting industrie. Al hun medewerkers zijn WordPress en hosting experts, die bovendien 24/7 beschikbaar zijn. Mocht je tegen een probleem aanlopen met je reseller hosting, dan zal hun team je binnen no-time verder kunnen helpen. 

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze Cloud86 review

Cloud86 is een hosting bedrijf van Nederlandse bodem. Ze bestaan slechts een paar jaar, maar zijn binnen die tijd uitgegroeid tot een van de beste beoordeelde hosting bedrijven van Nederland. Hun Managed VPS hosting pakket is ingericht voor resellers.

Cloud86 reseller hosting

In tegenstelling tot SiteGround bieden ze dus geen shared hosting reseller pakketten. Wil je via hen hosting gaan verkopen, dan schaf je een VPS aan die minstens €114,95 kost. Hun duurste pakket, Managed VPS Power, krijg je vanaf €209,95. Voor deze prijs krijg je echter zeer stevige specificaties:

 • 100 GB opslag
 • 6 vCPU cores
 • 12 GB RAM
 • Onbeperkt dataverkeer
 • En een litespeed webserver

Bovendien kun je deze pakketten ook uitbreiden naargelang je behoeftes. Zo kun je zelf vCPU cores, RAM en SSD schrijfruimte er aan toevoegen. Op deze manier kun je je server op maat configureren en betaal je niet voor de resources die je niet gebruikt.

Cloud86 is per definitie een reseller hosting provider die meer geschikt is voor ervaren webmasters. Ligt je kracht meer op het gebied van website design of development, maar heb je van hosting weinig kaas gegeten? Dan doe je er waarschijnlijk verstandiger aan een shared reseller hosting pakket te kiezen bij een andere provider.

Cloud86’s klantenservice is beschikbaar in het Nederlands. Denk er echter wel aan dat ze alleen binnen Nederlandse kantooruren beschikbaar zijn. Dit in tegenstelling tot de klantenservice van internationale hosting partijen die meestal 24/7 bereikbaar zijn.

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze SiteGround review

GreenGeeks – Beste duurzame reseller hosting

GreenGeeks is veruit de meest duurzame hosting partij op de markt. Ze stoppen een drievoud van de energie die ze consumeren terug in groene energie. Hieronder kun je zien welke reseller hosting dit Amerikaanse hosting bedrijf aanbiedt:

GreenGeeks reseller hosting

GreenGeeks’ reseller hosting pakketten beginnen vanaf $19,95 per maand. Op dit goedkoopste pakket krijg je ruimte voor 25 klanten en kun je met 60 GB schrijfruimte. Dit is meer dan zat zolang de websites van je klanten niet heel groot zijn en niet heel veel bezoekers ontvangen.

Bij GreenGeeks managen je klanten hun website via cPanel. Al hun pakketten bieden white label functionaliteit aan.

Hun duurste pakket is verkrijgbaar vanaf $34,95 per maand en biedt ruimte voor 80 verschillende klanten. Dit pakket komt met 160 GB schijfruimte.

GreenGeeks biedt geen cloud reseller pakketten. Hun reseller aanbod beperkt zich tot shared hosting. Dit betekent dat je minder flexibiliteit hebt dan bij een hosting provider als SiteGround of Cloud86. Indien je zeker weet dat je altijd eenvoudige, statische websites voor je klanten zult blijven maken, hoeft dit geen issue te zijn.

Een GreenGeek’s grootste krachten ligt in hun klantenservice. Hun medewerkers staan je vliegensvlug te woord (in minder dan een minuut) en zijn zeer capabel. Goede klantenservice is altijd welkomen, maar bij reseller hosting is dit extra wenselijk.    

Meer over GreenGeeks

Bezoek GreenGeeks Lees onze GreenGeeks review 

Wat is reseller hosting?

Met reseller hosting verkoop je de webhosting van een bestaande hosting partij aan andere mensen.

Het laat je gebruik maken van de bestaande infrastructuur van een hosting provider. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische aspecten van hosting, en je je in plaats daarvan vol kunt storten op sales en marketing.

Wanneer je reseller hosting echt serieus neemt, wil je waarschijnlijk gebruik maken van een white label pakket. Dit zorgt ervoor dat je klanten het merk van de daadwerkelijke hosting partij helemaal niet zien.

Met reseller hosting bepaal jij de prijs voor je klanten. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je je hosting provider hun maandelijkse kosten betaalt. De rest is pure winst voor jou.

Als je dit correct positioneert, kun je op deze manier behoorlijk verdienen. Jouw toegevoegde waarde voor je klant kan liggen in dat je hen een “one-stop-shop” oplossing voor hun website biedt.

Je verzorgt al de web development, het webdesign en de copywriting. Waarom ook niet de webhosting? 

Conclusie

Reseller hosting is een uitstekende manier om wat bij te verdienen als webdevelopment freelancer of bureau. Als je alle andere aspecten van website ontwikkeling ook al verzorgd voor je klanten, dan kan het een slimme zet om ook hosting toe te voegen aan je aanbod.

Wat exact de beste reseller hosting voor jou is hangt af van je behoeftes. Ik denk echter dat SiteGround de beste reseller hosting biedt voor de meeste mensen. Ze bieden zowel zeer aantrekkelijk geprijsde shared reseller hosting als een cloud oplossing. Dit betekent dat je klein kan beginnen, zonder dat je diepgaande hosting kennis nodig hebt.

En wanneer je een stap verder wilt gaan wat reseller hosting betreft, kun je overstappen naar hun cloud pakket. Hiermee kun je zelf hosting pakketten samenstellen voor je klanten.

Hier vind je nogmaals een overzicht van onze favoriete reseller hosting diensten:

 • SiteGround – Beste reseller hosting voor beginners
 • Cloud86 – Beste Nederlandse reseller hosting
 • GreenGeeks – Beste duurzame reseller hosting

Veel gestelde vragen

Moet ik gebruik maken van white label reseller hosting?

White label reseller hosting oogt een stuk professioneler. Wanneer je je eigen logo kunt toevoegen aan de hosting die je aan je klanten aanbiedt, wekt dit een stuk meer vertrouwen op.


Is ieder reseller hosting pakket hetzelfde?

Reseller hosting pakketten kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. Niet alleen tussen hosting providers, maar ook binnen dezelfde hosting provider. Met sommige pakketten voeg je je klanten toe op een shared hosting account, wat je zelf nauwelijks kan configureren. Andere reseller hosting werkt via bijvoorbeeld cloud hosting of VPS hosting, die je een stuk meer flexibiliteit bieden. Hiermee kun je zelf de RAM en CPU’s voor je klanten instellen.


Hoe belangrijk zijn domein en website limieten?

Deze zijn zeer belangrijk. Het is onhandig als je op een gegeven moment geen klanten of websites meer kunt toevoegen aan je hosting account. Bekijk daarom goed vooraf of de reseller hosting die je op het oog hebt genoeg ruimte heeft voor het aantal klanten dat je hebt of verwacht te gaan hebben.


Waarom zou ik van reseller hosting gebruik maken, in plaats van zelf hosting op te zetten voor m’n klanten?

De tijd dat je als individu zelf een behoorlijke server op je zolderkamer kon draaien om sites mee te hosten is voorbij. De infrastructuur waar professionele hosting bedrijven van gebruik maken is zo geavanceerd, dat je hier als individu niet tegenop kunt boxen. Het opzetten van een webhosting infrastructuur is duur en complex. Daarom is het logischer gebruik te maken van een bestaande infrastructuur en waarde toe te voegen via sales en marketing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *