Vimexx review: degelijke webhost met prima prijzen (2022)

Vimexx review

Sinds hun lancering in 2015 heeft Vimexx een behoorlijke impact gemaakt op de Nederlandse hosting industrie. Lees deze review om erachter te komen of Vimexx de juiste hosting provider is voor jouw website.  

Vimexx review overzicht

Snelheid

Relatief snel maar verre van spectaculair.

Uptime

Geen uptime garantie maar geen storing klachten.

Support

Niet per se beleefd of vriendelijk, maar wel capabel en snel.

Eenvoud

Oude versie van DirectAdmin die ietwat lastig is.

Features

Dagelijkse backups, SSL-certificaat, varnish.

Kosten

Breed pakketten aanbod en goede prijzen.

Onze score:

4 / 5

Voordelen

 • Behoorlijk goede snelheid
 • Goede uptime en duidelijkheid rondom geplande downtime
 • Live chat support met vrij korte wachttijden (15 minuten)
 • Veel hosting configuratie instelmogelijkheden voor ervaren gebruikers
 • Breed aanbod aan hosting pakketten

Nadelen

 • Niet super gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Klantenservice van wisselende kwaliteit
 • Maakt deel uit van team.blue
 • Staging/testomgeving lastig te gebruiken

Vimexx is een goede hosting provider. Qua performance (snelheid en uptime) scoren ze vrij goed en daarnaast biedt de dienst veel interessante features aan.

Hun klantenservice is echter niet geweldig en ze zijn ook niet erg beginner vriendelijk. Dit maakt deze dienst niet voor iedereen geschikt.

Dit is de meest uitgebreide Vimexx review die je op het Nederlandse web zult vinden. Lees verder om te weten hoe mijn ervaring met Vimexx er precies uit zag. Aan het einde van deze review deel ik een aantal alternatieven op Vimexx die je waarschijnlijk ook interessant zult vinden om te bekijken.

TIP: Onze Cloud86 review laat zien dat deze host sneller en stabieler is en betere klantenservice heeft dan Vimexx.

Bovendien betaal je er minder voor en krijg je bij Cloud86 50% korting voor het eerste jaar.

Vimexx in één oogopslag

Uptime garantie
KlantenserviceLive chat (ma-vr: 09:00 – 12:30 en 13:15 – 21:00, za-zo 12:00 – 17:00), support tickets
Managed WordPress
Soorten hostingShared, VPS, dedicated
Basis features100 GB opslag, 5 website installaties, SSL-certificaat, gratis verhuisservice, Varnish cache
Meest geschikt voorIeder type website
Server locatiesEde en Dronten
Prijs vanaf€4,49 per maand

Vimexx snelheid, uptime en klantenservice

Bij iedere webhost zijn de belangrijkste onderdelen snelheid, uptime in klantenservice. Hoe scoort Vimexx op deze vlakken?

Snelheid

Om de snelheid van Vimexx te testen heb ik hun Compleet pakket aangeschaft. Naar eigen zeggen wordt dit pakket door 95% van hun klanten gebruikt. Dit pakket kost €6,99 per maand en je kunt er 15 websites op installeren.

Dit is een shared hosting pakket. Dat betekent dat je een server deelt met andere websites. Dit is de meest gebruikelijke vorm van hosting voor nieuwere, kleinere websites.

Om dit pakket te testen heb ik een website opgezet met WordPress. Dit is hoe ik de site vorm heb gegeven:

Ik heb een site template gebruikt met tekstblokken, afbeeldingen, en andere elementen. Zie hier hoe deze site eruit ziet. Dit maakt de site een stuk realistischer dan een “kale” WordPress installatie, wat leidt tot veel interessantere en relevantere testresultaten.  

GTMetrix resultaten

Eerst heb ik de site getest via GTMetrix.

Vimexx GTMetrix

De testresultaten zien er behoorlijk goed uit, maar ik was teleurgesteld door de Time to First Byte (TTFB). Die kwam na meerdere tests geen enkele keer onder de 400 ms uit. TTFB betekent hoelang het duurt voordat de server reageert op een klik op een pagina. Daar komt dan nog de laadtijd van de pagina zelf bovenop.

Volgens Google moet een goede TTFB onder de 200 liggen. Wanneer je TTFB boven de 500 ms ziet Google dit als een probleem.

Diezelfde test website draait ook op de hosting die we voor Start24 gebruiken en daar zie je een TTFB van ruim onder de 100 (toegegeven, deze hosting is ook duurder dan dit Vimexx pakket).

PageSpeed resultaten

Google’s eigen PageSpeed tool laat prima resultaten zien.

Vimexx PageSpeed

Het enige mankement wat je ziet is rondom caching, wat logisch is omdat ik geen caching functionaliteit aan heb gezet.

Server specificaties

Iets wat me aanspreekt aan Vimexx is dat ze geen doekjes winden rondom hun server specificaties.

Vimexx server specificaties

De meeste hosting providers houden dit compleet verborgen of stoppen deze informatie ergens ver weg op hun website.

De specificaties van Vimexx zijn overigens prima voor het geld wat je betaalt.

Al met al is Vimexx een behoorlijk snelle hosting provider – sneller in elk geval dan giganten zoals TransIP. Tegelijkertijd kun je voor minder geld snellere hosting krijgen. Daarover later in deze review meer.

Uptime

Een goede uptime is een extreem belangrijke factor voor iedere webhost. Want wat heb je aan een snelle website als je hem niet kunt bereiken?

Vimexx heeft geen uptime garantie. Ook doen ze geen specifieke claims over hoe hoog hun uptime precies is.

Wel hebben ze een uptime status pagina waar je kunt kijken of er problemen zijn met hun servers. Hier delen ze ook gepland onderhoud.

Vimexx onderhoud

Veel hosting providers doen dit niet, wat het extra fijn maakt dat Vimexx dit stukje transparantie biedt.

Volgens Allestoringen zijn er niet heel veel downtime problemen met Vimexx. Daarnaast hoor je praktisch geen klanten klagen over downtime in online reviews.

Vimexx alle storingen

Hieruit kan ik concluderen dat Vimexx een prima uptime heeft.

Klantenservice

Vimexx biedt klantenservice aan via live chat, ticket support en een forum. Telefoon support ontbreekt.

Vimexx klantenservice

Dit is wanneer je hun klantenservice kunt bereiken:

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 12:30 en 13:15 – 21:00
Zaterdag – Zondag: 12:00 – 17:00

Meestal wanneer je hun klantenservice pagina bereikt wordt aangegeven dat het “druk” is bij zowel hun ticket support als live chat. Dit baarde me enigszins zorgen.

Daarnaast heeft Vimexx ook een vrij strakke service level agreement (SLA) rondom hun support.

Vimexx SLA

Hoeveel support je krijgt, en hoe snel het is, hangt af van het hosting pakket wat je hebt gekozen. Bij de goedkopere pakketten kan de responstijd tussen de 6 en 24 uur duren, wat schokkend lang is voor webhosting.

Het hosting pakket wat ik heb aangeschaft gaf 6 uur aan, dus ik vreesde het ergste toen ik contact met hen opnam via live chat.

Gelukkig hoefde ik maar 16 minuten te wachten tot ik iemand te pakken kreeg. De persoon waarmee ik sprak was niet per se beleefd, noch kwam hij als vriendelijk over. Maar hij wist m’n vraagstuk snel op te lossen door me door te verwijzen naar een aantal relevante artikelen binnen de Vimexx kennisbank.

Vimexx live chat

Overigens, deze korte wachttijd zou ermee te kunnen maken hebben dat ik nog een kersverse klant bij Vimexx ben. Spit je door online reviews heen dat wordt Vimexx hun klantenservice als wisselvallig beschreven en vaak lastig te bereiken.

Ondanks dat dat niet echt strookt met mijn eigen ervaring, vind ik het belangrijk je hiervan op de hoogte te stellen.

Vimexx uitgebreider onder de loep genomen

Hoe werkt hosting afsluiten bij Vimexx, hoe gebruiksvriendelijk is hun dashboard, en hoe zit het met zaken als beveiliging en hosting features?

Hosting afsluiten bij Vimexx

Hosting afsluiten bij Vimexx voelt iets verwarrender dan het zou moeten zijn. Zodra je een domeinnaam gekozen hebt, krijg je de keuze uit verschillende soorten hosting.

Vimexx hosting kiezen

Nu maakt het niet uit waar je op klikt, want je komt steeds uit bij dezelfde hosting pakketten.

Klik op Webhosting Pakketten en je komt op weer 6 keuzes uit waarvan 5 precies hetzelfde setje hosting pakketten is.

Vimexx soorten hosting

Vimexx is niet de enige hosting provider die dit doet, maar ze gaan er wel een stapje verder dan de meeste providers mee.

Wanneer je eenmaal een hosting pakket gekozen hebt, heb je het binnen een paar klikken aangeschaft.

Vimexx hosting afrekenen

Pas op: Vimexx wel behoorlijk agressief qua upsells. Zo voegen ze zonder dat je er op hebt geklikt nog wel eens variaties op je gekozen domeinnaam toe. Verwijder deze uit je mandje. Je hebt ze niet nodig en na verlenging kunnen ze klauwen met geld kosten, zoals je hieronder kunt zien:

Vimexx upsells

Ook geven ze je de optie om 24 of 36 maanden vooruit te betalen, maar je krijgt hier vreemd genoeg geen korting voor. Zorg dat je dus gewoon 12 maanden vooruit betaalt.

Gebruiksvriendelijkheid van het dashboard

Vimexx gebruikt een zelfontwikkeld dashboard waar je je hosting pakketten en domeinnamen kunt managen. Hier kun je ook je betalingen regelen en reageren op support tickets. Dit dashboard werkt vrij eenvoudig en ziet er niet onaantrekkelijk uit.

Vimexx dashboard

Voor het managen van je hosting zelf maakt Vimexx gebruik van DirectAdmin, een prehistorisch-ogend web panel wat lijkt op cPanel. Hier kun je een SSL-certificaat instellen, Varnish cache aanzetten en backups herstellen.

Vimexx DirectAdmin

Het voordeel van DirectAdmin: je kunt er gigantisch veel dingen zelf mee regelen en instellen. Het nadeel van DirectAdmin: het ziet er verschrikkelijk onaantrekkelijk uit en is overweldigend voor beginners.  

Ik vind het bijzonder dat Vimexx deze tool gebruikt, in plaats van een zelfontwikkeld dashboard wat vriendelijker oogt en intuïtiever in elkaar steekt.

Een WordPress site installeren met Vimexx

Het installeren van WordPress met Vimexx is vrij eenvoudig. Ze gebruiken hiervoor een tool die Installatron heet – de naam is net zo krakkemikkig als dat deze tool oogt. Gelukkig doet het wat het moet doen en heb je WordPress ermee binnen enkele minuten geïnstalleerd.

Vimexx WordPress installeren

Iets wat ik vrij bizar vond toen ik m’n WordPress dashboard in ging, is dat Vimexx niet automatisch de nieuwste PHP versie voor je installeert. Sterker nog, Vimexx gebruikt standaard een PHP versie die al jaren oud is.

Vimexx PHP

Nu kun je dit zelf eenvoudig updaten via DirectAdmin, maar echt beginnersvriendelijk is dit niet. Normaliter gebruiken webhosts de nieuwste PHP-versie.

Wilde je trouwens een WordPress website gaan maken, zorg dan dat je onze WordPress handleiding als leidraad gebruikt.   

Beveiliging

Hoewel Vimexx weinig laat weten over hun security features (behalve dat er een malware scanner en virusscanner bij al hun pakketten zit, en DDoS beveiliging), weet ik dat ze van een goede hosting infrastructuur gebruik maken. Met hun beveiliging lijkt het daarmee ook goed te zitten.

Hosting extra’s en features

Vimexx biedt behoorlijk goede extraatjes en features. Zo hebben al hun pakketten o.a.:

 • Email
 • Gratis SSL-certificaat
 • Gratis .nl domeinnaam voor een jaar
 • 7 backups per dag tot 60 dagen (dit is zeer genereus)
 • Varnish (zorgt dat je site sneller laadt)
 • Gratis verhuisservice
 • Websitemaker

Op hun goedkoopste pakketten na krijg je ook bij al hun pakketten een CDN.

Verder biedt Vimexx ook een staging/testomgeving feature. Dit kun je gebruiken om nieuwe themes, plugins en designs op een veilige manier uit te testen.

Helaas is deze staging feature verre van gebruiksvriendelijk. Ervaren webmasters zullen er weinig moeite mee hebben, maar voor beginnelingen is het een gedoe.

Vimexx hosting pakketten en tarieven

Vimexx heeft een behoorlijk breed scala aan hosting pakketten. Dit maakt de dienst geschikt voor kleine, middelgrote en grotere websites.

Standaard hosting

De standaard hosting van Vimexx is wat de meeste mensen gebruiken. Heb je een gloednieuwe site met nauwelijks bezoekers of een site met enkele tienduizenden bezoekers per maand op z’n meest? Dan zit je goed met dit type hosting wat draait op shared servers.

Binnen dit type hosting kun je kiezen uit de volgende pakketten:

Vimexx hosting pakketten

Het goedkoopste pakket is Plus wat o.a. de volgende specs en features heeft:

 • 100 GB opslag (dit is veel meer dan je ooit vol zult krijgen)
 • 5 website installaties
 • Basis support
 • 1000 emails per dag
 • Gratis verhuisservice
 • Varnish cache
 • Malware en virus scanner

Dit pakket kost €4,49 per maand, hoewel je een jaar vooruit betaalt. Je site zal op dit pakket langzamer draaien dan op hun andere pakketten, maar het is ideaal voor als je een beginner bent die z’n eerste site maakt. Je kunt altijd upgraden naar hun zwaardere pakketten.

De andere standaard pakketten, Compleet, Maximaal en Extreme, bieden allemaal min of meer dezelfde features. Maar ze hebben betere performance, kunnen meer maandelijkse bezoekers aan en bieden betere support.

Voor het duurste pakket, Extreme, betaal je €19,99 per maand.

Performance hosting

Voor gebruikers die het gemak willen van standaard hosting maar zoeken naar meer snelheid heeft Vimexx sinds kort Performance hosting.

Vimexx Performance hosting pakketten

Dit type hosting is een stuk prijziger en is niet aan te raden voor beginners.

VPS

Vanaf €9,89 per maand krijg je je eigen VPS server bij Vimexx.

Vimexx VPS

Dedicated server

Voor zeer grote websites of websites die met gevoelige data dealen biedt Vimexx ook dedicated servers aan.

Vimexx dedicated server

Betaalmethodes en niet-goed-geld-terug-garantie

Vimexx biedt veel meer betaalmethodes dan veel andere Nederlandse webhosts. Je kunt bij hen betalen o.a. via iDeal, PayPal of creditcard.

Vimexx betaalmethodes

Vimexx biedt een 30-daagse niet-goed-geld-terug-garantie zodat je hun dienstverlening zonder risico kunt testen.

Wat zegt het internet over Vimexx?

Vimexx scoort gemiddeld als we kijken naar online gebruiker reviews. Zo krijgt het op TrustPilot een 3,8/5 na meer dan 300 reviews.

Vimexx TrustPilot score

Bij Google reviews scoort het een 3,7/5 na meer dan 200 reviews.

Vimexx Google reviews

De meeste negatieve geluiden hebben te maken met de klantenservice en de bereikbaarheid daarvan, en het gebruikers laten opdraaien voor bepaalde onverwachte kosten.

Vimexx klantenservice review
Vimexx klantenservice review

Ik kan me enigszins vinden in de negatieve feedback rondom de klantenservice. Zelfs als je hun duurste pakketten gebruikt kun je uren wachten op een respons van hun support team via support tickets. Dat wil je niet als je business van je website afhangt. Dat gezegd hebbende was in mijn ervaring hun live chat wel vrij snel te bereiken.

Je ziet online ook behoorlijk wat mensen klagen over stilzwijgende, automatische verlengingen. Hier treft Vimexx echter geen blaam als je het mij vraagt. Standaard staan automatische verlengingen bij Vimexx namelijk gewoon uit. De mensen die hierover hun beklag doen, doen niks anders dan hun frustraties ventileren over een probleem wat ze zelf hebben gecreëerd.

De overname van Vimexx door team.blue

Sinds 2019 maakt Vimexx deel uit van team.blue. Team.blue is een gigantisch conglomeraat wat in 2019 het levenslicht zag via een fusie tussen Combell Group, TransIP Group en Register Group: 3 enorme hosting bedrijven.

Team.blue is de afgelopen jaren op een enorme overname tour gegaan en bestaat onderhand uit meer dan 30 hosting merken verspreid door heel Europa.

Team.blue hosting merken

In de regel is dit geen goed nieuws voor de kwaliteit van webhosting. Kijken we naar een soortgelijk hosting conglomeraat in de VS, Newfold Digital, dan zien we dat de door hen overgenomen hosting bedrijven flink achteruit zijn gehold qua kwaliteit.

Wat er meestal gebeurd is dat er sterk wordt ingekort op investeringen in R&D en support en de besparingen direct doorvloeien naar de zakken van aandeelhouders. Dit zie je momenteel ook al bij sommige team.blue hosting merken (zoals TransIP).

De kwaliteit van Vimexx lijkt tot nu toe nog redelijk op de orde te zijn qua performance. Echter, als we kijken naar de meningen van trouwe Vimexx klanten online dan kun je een neerwaartse trend zien op het gebied van klantenservice.

Zelf breng ik geen websites meer onder bij hosting partijen die deel uitmaken van een gigantische, anonieme corporatie. De hosting bedrijven die ik je hieronder aanbeveel zijn 100% onafhankelijk.

Vimexx alternatieven

Er zijn een aantal goede hosting bedrijven om te overwegen als Vimexx alternatief. Deze bedrijven bieden allen een uitstekende mix van performance, klantenservice en hosting features.

 • Cloud86. Net als Vimexx is Cloud86 ook een hosting provider van Nederlandse bodem. De hosting van Cloud86 is zeer snel, biedt uitstekende uptime, en zit vol handige features (denk aan een testomgeving). Daarnaast bieden ze in tegenstelling tot Vimexx telefonische klantenservice zonder wachttijden (één nadeel: hun klantenservice is alleen op werkdagen bereikbaar). Lees onze Cloud86 review hier.
 • Hostinger. Hostinger is een internationale hosting provider met razendsnelle LiteSpeed servers. Met tientallen miljoenen klanten is dit een enorme speler. Je krijgt bij Hostinger 24/7 klantenservice (iets wat je bij Nederlandse partijen niet hebt) en ze hebben gewoon servers in Nederland staan. Lees onze Hostinger review hier.

Conclusie

Vimexx is een goede hosting provider. De snelheid en uptime die ze bieden is netjes en daarnaast bevatten al hun hosting pakketten flink wat goede features, zoals een gratis verhuisservice en gratis SSL-certificaat. Daarnaast bieden ze een breed scala van hosting pakketten aan wat aansluit bij een groot aantal websites.

Hoewel ikzelf dit niet kan beamen vanuit m’n eigen ervaring, krijgt het bedrijf echter wel behoorlijk wat kritiek op hun klantenservice. Veel gebruikers geven aan dat ze lastig te bereiken zijn.

Een ander heikel punt is dat sinds een paar jaar Vimexx deel uitmaakt van team.blue.

Zelf vond ik dat Vimexx niet bijzonder gebruiksvriendelijk was. Zo gebruiken ze het stoffige DirectAdmin als dashboard. Ook moet je zelf de nieuwste PHP-versie installeren, iets wat de meeste andere hosting providers voor je regelen. Daarom raad ik Vimexx niet aan voor beginners. Meer ervaren gebruikers zullen hier minder last van hebben.

Hoewel Vimexx een goede hosting provider is, zijn er betere opties te vinden. Mijn favoriete hosting alternatieven vind je hierboven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *