De 3 beste hosting providers voor ZZP’ers van 2022

Als een ZZP’er is je website een kritieke tool om sales te genereren. Daarom is het belangrijk om je site niet op de eerste de beste hosting dienst te huisvesten.

Goede ZZP hosting voldoet aan een aantal kenmerken. Allereerst wil je dat je site supersnel laadt. Snellere websites zorgen dat bezoekers je site minder snel verlaten. Daarnaast komen snellere websites hoger in Google. Ook wil je zeker weten dat je site een zeer goede uptime heeft: je wilt de kans dat bezoekers je site niet kunnen bereiken zo klein mogelijk maken. Tot slot wil je dat je hosting een eenvoudig te bereiken en capabele klantenservice heeft.

Lang niet iedere hosting provider scoort goed op deze punten. De providers in dit artikel doen dit wel.

Laten we gaan kijken naar de beste webhosting voor ZZP’ers.

De beste hosting voor ZZP’ers

Cloud86 – Beste Nederlandse hosting

Cloud86 is in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste beoordeelde hosting providers van Nederland. Dit is niet verwonderlijk. Het team van Cloud86 had eerder al SoHosted opgebouwd, een van de grootste webhosting providers van Nederland.

Cloud86 blinkt uit qua performance (snelheid en uptime), aanbod van hosting pakketten (ze hebben opties voor praktisch ieder type website, waardoor je nooit te veel betaald) en klantenservice.

Net als bij iedere andere Nederlandse hosting partij is hun klantenservice niet 24/7 bereikbaar, maar hun support is wel uitstekend. Je kunt ze telefonisch en per mail bereiken en hun medewerkers zijn consistent behulpzaam. Ikzelf heb ze er niet op kunnen betrappen dat ze het antwoord niet hadden op een vraag die ik voor ze had.

Cloud86 kan veel ZZP’ers tot hun klanten rekenen. Is je website gloednieuw, dan raad ik je aan hun Webhosting Medium pakket te kiezen. Dit kost €2,98 per maand voor het eerste jaar. Hierna betaal je €5,95 per maand. Dit is een zéér schappelijk bedrag als je kijkt naar wat je ervoor krijgt:

 • 50 GB SSD opslag
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 10 websites
 • 50 email adressen
 • Gratis SSL
 • Automatische backups
 • Uitgebreide ondersteuning
 • Gratis verhuisservice (mocht je je site al bij een andere provider ondergebracht hebben)

Het zal je ook even duren voordat je dit pakket ontgroeid bent, want het kan 10.000 bezoekers per maand aan.

Mijn conclusie:

Cloud86 is de beste hosting provider voor de meeste ZZP’ers. Er zit een betrouwbaar, hardwerkend team achter en ze hebben echt oog voor hun klandizie. Ik beveel ze van harte aan.

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Hostinger – Beste internationale budget hosting

Hostinger is met miljoenen klanten wereldwijd een van de grootste hosting providers ter wereld. Het is een internationale hosting partij met server locaties in 7 verschillende landen.

Hoewel ze geen Nederlandse klantenservice aanbieden, zijn ze wel 24/7 bereikbaar. Dit is handig als je van plan bent ’s avonds met je site in de weer te gaan.

Nog een voordeel: Hostinger is ontzettend aantrekkelijk geprijsd. Hun goedkoopste twee pakketten zou ik als ZZP’er overslaan, maar hun Business Webhosting kost ook niet veel. Afhankelijk van hoever vooruit je betaalt, kost het niet meer dan €3,99 per maand.

Dit pakket heeft de volgende features:

 • 200 GB SSD opslag
 • Kan tot 100.000 bezoekers per maand aan
 • Gratis email
 • Gratis SSL
 • Gratis domeinnaam (voor één jaar)
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Dagelijkse backups

Dit is meer dan zat voor de meeste websites.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

SiteGround – Beste allrounder

SiteGround kost net iets meer dan de hosting providers hierboven, maar je krijgt er dan ook een premium dienst voor terug. Deze provider uit Bulgarije heeft onderhand miljoenen klanten, waaronder wij van Start24.

SiteGround biedt 24/7 klantenservice die je telefonisch of via live chat binnen enkele minuten kunt bereiken. Verder draaien ze op het Google Cloud platform. Niet alleen zorgt dit ervoor dat hun hosting behoorlijk groen is, het betekent ook dat je website draait met “de snelheid van Google.”

Klik door naar een paar pagina’s van Start24 en beoordeel de snelheid van SiteGround zelf.

Hun goedkoopste pakket, StartUp, is een uitstekende optie voor ZZP’ers. Het kost €3,99 per maand (€12,99 na verlenging) en heeft de volgende specificaties:

 • 10 GB schijfruimte
 • Kan tot 10.000 bezoekers aan
 • Gratis SSL
 • Dagelijkse backups
 • Gratis CDN
 • Gratis email

Dit is uitstekend voor de meeste de websites.

Zoek je een premium, internationale hosting provider met 24/7 ondersteuning, kies dan voor SiteGround.

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

Waar moet je als ZZP’er op letten met webhosting?

Als ZZP’er komen er 1001 dingen op je af. Klanten werven, je administratie doen, marketingcampagnes opzetten… De lijst is eindeloos.

Daarbij komt dat je in veel gevallen zelf je website zult bouwen. En dus zal je hosting moeten regelen.

Nu is het goede nieuws dat zowel het maken van een website als regelen van webhosting vandaag de dag zeer eenvoudig is. Echter, er zijn gigantisch veel hosting aanbieders en de juiste kiezen voor jouw behoeften als ZZP’er kan een uitdaging zijn.

Je site is niet een hobby project: het is een essentieel verlengstuk van je onderneming waar je je producten of diensten op etaleert. Je wilt er klanten mee kunnen werven.

Voor ZZP’ers is het daarom cruciaal een webhosting provider te kiezen die voldoet aan de volgende kenmerken:

 • Je hosting moet snel zijn. Om een paar bevindingen uit dit onderzoek te citeren: Laadtijden van tussen de 0 en 4 seconden zijn het beste voor conversies. Elke extra seconde aan laadtijd vermindert conversies met 4,42% (tussen 0 en 5 seconden). Daarnaast is snelheid ook een directe ranking factor binnen Google. Als ZZP’er wil je waarschijnlijk profiteren van het gratis zoekverkeer dat Google je kant opstuurt. Hosting is de belangrijkste snelheidsfactor voor iedere website. Trage hosting = een trage website.   
 • De uptime moet zo hoog mogelijk zijn. Wat heb je aan een website die offline is? Als je site offline is kun je net zo goed geen website hebben. Goede hosting providers hebben een uptime garantie en horen in principe minstens 99,98% uptime te bieden.
 • Klantenservice moet makkelijk te bereiken zijn en je problemen direct kunnen oplossen. Als je issues hebt met een hobby website is dit een minder kritiek punt. Maar hier praten we over je business website. Je kunt het je niet veroorloven overgeleverd te zijn aan klantenservice die lastig te bereiken of incapabel is. De providers in dit artikel hebben stuk voor stuk uitstekende klantenservice.

Conclusie

Als ZZP’er is je website een kritiek onderdeel van je business. Kies daarom voor een hosting provider waar je op kunt vertrouwen.

Hier vind je nogmaals de 3 beste hosting providers voor ZZP’ers:

Als je graag met een Nederlandse partij in zee gaat, kies dan voor Cloud86. Ze zijn de snelste hosting van Nederland en hebben uitstekende klantenservice. Daarnaast bieden ze 12-uurlijkse backups.

Hostinger is perfect voor wanneer je zoekt naar een aantrekkelijk geprijsde internationale hosting provider. Ze hebben 24/7 klantenservice en zijn een prima keuze voor de meeste websites. Bovendien biedt Hostinger een gratis domeinnaam voor een jaar.

SiteGround is een internationale partij die een slagje duurder is dan Hostinger, maar dit zie je dan ook terug in de kwaliteit van hun dienst. Hun klantenservice heb je binnen een paar minuten bereikt (in plaats van het half uur dat dit duurt bij Hostinger) en daarnaast kun je rekenen op spectaculaire website performance.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *