Zakelijke hosting: dit zijn de beste hosting providers (2022)

Zakelijke hosting

Zakelijke hosting komt in vele soorten en maten. Maar wat de beste zakelijke webhosting is voor het ene bedrijf, hoeft dat nog niet voor het andere te zijn.

In dit artikel gaan we kijken naar hosting providers wiens infrastructuur perfect aansluit bij zakelijke websites. Al deze providers behoren tot de top als het gaat om klantenservice, performance en veiligheid.

De beste zakelijke hosting

 • Cloud86 – Perfect voor kleinere ondernemingen en freelancers
 • Kinsta – Beste keuze voor middelgrote tot grotere bedrijven
 • SiteGround – 24/7 klantenservice (in het Engels) voor een redelijke prijs

Cloud86 – Perfect voor kleinere ondernemingen en freelancers

Cloud86 is de beste hosting voor de meeste mensen. Je krijgt met deze in Friesland gevestigde hosting provider de ideale mix tussen klantenservice, snelheid en uptime.

Kies als zakelijke gebruiker minstens voor hun Webhosting Medium pakket. Dit pakket biedt goede snelheid, meer dan genoeg opslagruimte en uitgebreide ondersteuning voor de meeste sites.

Wil je extra ondersteuning en draait je site op WordPress? Kijk dan naar hun managed WordPress pakketten.

Redenen om Cloud86 te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • Klantenservice die je telefonisch kunt bereiken met praktisch geen wachttijd
 • LiteSpeed servers waardoor je site zeer snel laadt
 • Veel investering in veiligheid (bescherming tegen malware, backups worden opgeslagen op een aparte locatie, etc.
 • Zeer aantrekkelijk geprijsd voor kleinere ondernemingen
 • Kunt maandelijks betalen

Redenen om Cloud86 niet te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • Klantenservice is alleen bereikbaar binnen Nederlandse werktijden
 • Hebben alleen servers in Nederland: richt je site zich op een internationaal publiek, kies dan voor een van de providers hieronder

Meer over Cloud86
Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Kinsta – Beste keuze voor middelgrote tot grotere bedrijven

Draait je zakelijke site op WordPress? Dan is Kinsta veruit een van de beste hosting providers die er is.

Kinsta is een managed WordPress provider in de meest pure zin van het woord. Ze helpen je met veel meer zaken dan de gemiddelde hosting provider en leggen de rode loper uit voor hun klanten. Dit is de redenen waarom ze grote bedrijven als Ricoh en TripAdvisor onder hun klanten mogen scharen.

Let op: Kinsta is een stuk duurder dan de gemiddelde host en overkill voor de meeste kleine bedrijven of freelancers.

Redenen om Kinsta te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • De allerbeste klantenservice die je kunt vinden
 • Je wilt je 0 zorgen maken over je website
 • Je bedrijf is middelgroot tot groot en het maakt je niet uit of je een paar tientjes meer of minder uitgeeft aan je webhosting

Redenen om Kinsta niet te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • Je bedrijf is erg klein of je site speelt niet zo’n belangrijke rol in je onderneming
 • Je site draait niet op WordPress

Meer over Kinsta
Bezoek Kinsta      Lees onze Kinsta review

SiteGround – 24/7 klantenservice (in het Engels) voor een redelijke prijs

SiteGround is een uitstekende hosting partij. Iets minder snel dan Kinsta, maar een stuk goedkoper en ze hebben eveneens 24/7 support (zij het alleen Engelstalig).

SiteGround is ideaal voor kleine tot middelgrote ondernemingen en freelancers.

Redenen om SiteGround te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • Uitstekende 24/7 klantenservice
 • Zeer robuuste snelheden en uptime
 • Relatief lage prijzen

Redenen om SiteGround niet te kiezen als zakelijke hosting provider:

 • Geen Nederlandstalige ondersteuning

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

Zakelijke hosting: waar moet je op letten?

Zakelijke hosting is een enigszins vaag begrip.

Kijk, iedere hosting provider op het wereldwijde web claimt hosting aan te bieden voor zakelijke websites. Technisch gezien, als jij je zakelijke site onderbrengt bij de eerste de beste hosting provider en die site jouw business details (zoals openingsuren) weergeeft, dan maak je gebruik van zakelijke hosting.

Echter, dat wil niet zeggen dat deze hosting provider een infrastructuur heeft die is ingesteld op zakelijke gebruikers.

Bijvoorbeeld, de hosting provider is een prijsvechter die veel te veel websites samenpropt op een enkele shared server. Hierdoor zal je site af en toe (of altijd) traag laden en vaak niet bereikbaar zijn. Of de provider leidt hun support team in beperkte mate op, waardoor het oplossen van een simpel probleem verzandt in een dagenlang spel van email pingpong.

Als je site een belangrijke component is van je bedrijf, dan moet je dit niet willen. De tijd en frustratie die matige hosting oplevert, is iets wat je je niet kunt veroorloven.

Webhosting is waar je website leeft op het internet. Het is waar alle bestanden van je site, zoals afbeeldingen en tekst, opgeslagen staan. Website hebben altijd webhosting nodig om te kunnen bestaan.

Wanneer je gebruik maakt van een hosting dienst, huur je een stuk webruimte op een server. Een server is een zeer krachtige computer die continu in verbinding staat met het internet en zich bevindt in een datacenter. De server zorgt er dus voor dat mensen jouw website kunnen bezoeken.

Hosting providers nemen (meestal) het management van de server op zich (zoals software updates doorvoeren, hem beschermen tegen malware, etc.) waardoor jij je als business eigenaar gigantisch veel tijd uitspaart. In de meeste gevallen sluit je een hosting pakket af en heb je er daarna bijna geen omkijken meer naar.

Goede zakelijke hosting hoort uitstekend te scoren op de volgende gebieden.  

Klantenservice

Bij m’n eerste bedrijf had ik een hosting provider die alleen per support tickets te bereiken was. De responstijd bedroeg altijd vele uren. Soms zelfs een volledige dag.

Het was nou niet zo dat ik ze wekelijks wilde bereiken. Maar de keren dat ik contact met ze wilde opnemen, leidde dit steevast tot een hoeveelheid stress, ergernis en tijd die nergens voor nodig was geweest.

Run je een onderneming dan wil je je kunnen focussen op het succes van je onderneming. Daarom is het belangrijk dat al je belangrijke service providers zonder frictie te bereiken zijn en in staat zijn je probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Betrouwbaarheid van dienstverlening

Een hosting provider moet nagenoeg perfecte uptime en goede, regelmatige snelheid kunnen aanbieden.

Uptime verwijst naar de tijd dat een server in de lucht is. Dit correspondeert direct met de bereikbaarheid van je site. Heeft een hosting provider kwakkelende uptime, dan zullen je bezoekers met regelmaat aanlopen tegen het equivalent van een dichte deur. Daardoor loop je sales mis. De uptime van een goede hosting provider moet minstens 99,95% zijn.

Snelheid is een andere zeer belangrijke factor. Snelle sites komen hoger in Google en daarnaast converteren ze je bezoekers eerder in betalende klanten. Is je hosting traag, dan laat je als business eigenaar letterlijk geld op tafel liggen.  

Veiligheid

Sommige hosting providers investeren beter in beveiliging dan anderen. Malware, DDoS-aanvallen of doelbewuste hacks… Je hosting provider kan de kans dat je site door dit soort gevaren schade wordt toegebracht aanzienlijk verkleinen

Je krijgt vaak een goed idee van de veiligheid van een webhost door de aandacht die die provider aan het onderwerp besteedt op hun site. Als ze zeggen dat ze veilige hosting aanbieden, hoe doen ze dat dan precies? Blijft het bij een paar vage beweringen zonder verdere details, dan is de kans vrij groot dat site veiligheid niet hoog op hun prioriteitenlijst staat.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je een goed idee heeft gegeven over welke zakelijke hosting het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Hier zijn nogmaals mijn aanbevelingen:

 • Cloud86 – Perfect voor kleinere ondernemingen en freelancers
 • Kinsta – Beste keuze voor middelgrote tot grotere bedrijven
 • SiteGround – 24/7 klantenservice (in het Engels) voor een redelijke prijs

Cloud86 is perfect voor kleinere bedrijven en freelancers, Kinsta is ideaal voor gevestigde ondernemingen met een WordPress website, en SiteGround is allround een extreem degelijke partij met uitstekende klantenservice die je 24/7 kunt bereiken.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of een hosting provider geschikt is voor een zakelijke website?

Iedere hosting provider biedt hosting pakketten aan die toegespitst zijn op zakelijke gebruikers. Dat wil echter niet zeggen dat iedere hosting provider ook daadwerkelijk geschikt is voor een zakelijke website. Sommige hosting bedrijven schieten volledig te kort qua ondersteuning, goede snelheid en uptime.

Weten of een hosting provider goed is voor een zakelijke website vereist tijd en moeite. Een goede manier om te weten of je echt voor de lange termijn met een provider in zee wilt, is de eerste maand hun klantenservice te bestoken met vragen en kijken hoe goed ze je helpen. Een andere manier is gebruiker beoordelingen doorspitten.

Je kunt je deze tijd echter besparen door te kijken naar de aanbevelingen in dit artikel. Bij Start24 hebben we meer dan 30 hosting providers uitgebreid getest, waardoor we een zeer goed idee hebben welke hosting de moeite waard is en om welke hosting je met een grote boog heen moet lopen.


Hoeveel kost zakelijke hosting?

Voor een kleine zakelijke website – denk een portfolio site van een freelancer of de site van een bakker – hoeft zakelijke hosting niet meer dan 5-6 euro per maand te kosten. Voor grotere bedrijven die o.a. behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning is minstens 20 euro per maand een realistisch bedrag.

Bij sommige providers betaal je per maand, terwijl je bij anderen aan een jaarcontract vast zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *