De beste WordPress forum plugins van 2022

WordPress forum plugins

Op zoek naar de beste WordPress forum plugin voor je website? Dan ben je hier aan het juiste adres. De forum plugins in dit artikel bieden een goede mix van features, gebruikersgemak en werken goed samen met de meeste WordPress themes en plugins.

Forums zijn niet meer zo populair als ze eens waren. Dit is ook terug te zien in het aanbod van WordPress forum plugins: dit aanbod is vrij beperkt en sommige van de allergrootste forum plugins zijn al meer dan een jaar niet ge-update.

Niettemin zijn dit de beste forum plugins die je op dit moment kunt vinden.

De beste WordPress forum plugins

wpForo Forum

wpForo WordPress forum plugin

Actieve installaties: 20.000+
Gebruikersscore: 4,5/5 (350+ reviews)
Kosten: Gratis

De wpForo Forum plugin is op dit moment de beste beoordeelde en meest frequent onderhouden WordPress forum plugin. Het is een lichtgewicht tool die de best ontworpen forum layouts biedt van alle plugins in dit overzicht. Daarnaast heeft het ook een actieve online community.

Verder werkt de plugin uitstekend samen met BuddyPress (hierover later meer) en de Ultimate Members plugin.

Dit zijn een aantal van de meest in het oog springende features van wpForo Forum:

  • Multi-board voor verschillende forum pagina’s
  • Ondersteuning voor meerdere talen
  • Verschillende lay-out types
  • Geschikt voor zowel zeer kleine als zeer grote forums
  • Ingebouwde SEO tools

bbPress

bbPress WordPress forum plugin

Actieve installaties: 200.000+
Gebruikersscore: 4/5 (250+ reviews)
Kosten: Gratis

bbPress is veruit de meest bekende en meest gebruikte WordPress forum plugin op de markt. Dit is niet verbazingwekkend: de plugin is ontwikkeld als zusterproject van WordPress.org, wat betekent dat o.a. WordPress oprichter Matt Mullenweg er aan meegewerkt heeft.

bbPress heeft talloze extensies, volgt de codering standaarden van de WordPress core en houdt je site snel doordat het een lichte plugin is.

Wat ik enigszins problematisch vind is dat de plugin al een jaar niet meer ge-update is. Hierdoor kunnen er compatibiliteit problemen met je site ontstaan en is de plugin minder veilig dan zou moeten.  

BuddyPress

BuddyPress WordPress plugin

Actieve installaties: 100.000+
Gebruikersscore: 4/5 (350+ reviews)
Kosten: Gratis

Met BuddyPress kun je een social network bouwen binnen je WordPress site. Daarnaast bevat het talloze extensies waardoor je de functionaliteit eindeloos kunt uitbreiden.

Bezoekers kunnen zich op je site registreren en een gebruikers profiel aanmaken, privé gesprekken voeren, groepen aanmaken en meer. Je kunt er een digitale woonplaats mee in elkaar zetten voor je sport team, bedrijf of school.

BuddyPress wordt net als bbPress ontwikkeld door leden van het WordPress core team. Hierdoor integreert het perfect met bbPress. Maar het werkt ook uitstekend samen met wpForo Forum.

Simple:Press

Actieve installaties: 600+
Gebruikersscore: 4/5 (20+ reviews)
Kosten: Gratis, premium add-ons

Simple:Press is een relatief nieuwe plugin die nog niet zoveel gebruikers heeft. Het is echter een uitgebreide plugin die over alle features beschikt die je bij een forum plugin verwacht.

Simple:Press onderscheidt zich van andere forum plugins op de volgende manier: alle features worden gebouwd en onderhouden door een enkele organisatie. Dat betekent dat je niet met verschillende partijen in contact hoeft te komen voor support.

Je kunt als je wilt data importeren vanuit bbPress als je wilt overstappen naar Simple:Press.

Discussion Board

Discussion Board WordPress

Actieve installaties: 3.000+
Gebruikersscore: 4,5 (30+ reviews)
Kosten: Gratis, betaalde Pro versie

Net als Simple:Press is ook Discussion Board een relatief nieuwe WordPress forum plugin. Het is een eenvoudig te gebruiken, elegante plugin met een aantal interessante features.

Een belangrijke feature is dat je kunt bepalen wie er alleen forum berichten kan bekijken en wie er ook berichten mag plaatsen. Zodra bezoekers zich inschrijven, kun je een rol voor ze kiezen.

Daarnaast kun je ook vereisen dat gebruikers hun emailadres moeten verifiëren om berichten te mogen plaatsen. Dit zorgt dat je veel minder te maken hebt met spam accounts.

Discussion Board werkt samen met een groot aantal themes.

Ze hebben ook een Pro versie waarmee je toegang krijgt tot een aantal meer geavanceerde features.

Conclusie

Het aanbod van forum plugins valt me een beetje tegen. Dit zal er mee te maken hebben dat forums de laatste jaren flink in populariteit hebben ingeboet.

De beste forum plugin de meeste mensen is wpForo Forum.

Voor meer over WordPresss plugins, bekijk ons uitgebreide overzicht van de allerbeste WordPress plugins.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *