Webhosting Groningen: wat zijn de beste opties?

Ben je op zoek naar webhosting in Groningen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hoewel er talloze hosting bedrijven gevestigd zijn in Groningen, is er maar één wat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

In dit artikel bespreek ik dit bedrijf, verwijs ik je door naar relevante resources, en noem ook een aantal alternatieve Groningse hosting partijen.  

Laten we beginnen.

Cloud86: Friese provider met datacenters in Groningen

Cloud86 heeft hun hoofdkantoor weliswaar in Friesland zitten, maar hebben hun datacenters in Groningen.

Dat kwalificeert ze wat mij betreft als een Groningse hosting provider.

Ik zal eerst wat artikelen delen die Cloud86 vergelijken met zowel Nederlandse als internationale hosting providers:

Als je nog niet helemaal overtuigd bent, kijk wat Cloud86’s klanten over ze te zeggen hebben op Google:

Goed, ik zal nu nog even kort uitleggen waar ik hosting providers op beoordeel en waarom Cloud86 precies zo goed scoort op deze vlakken.

 • Snelheid. Dit is het eerste waar ik naar kijk bij webhosting. De snelheid van je website valt of staat met de hosting die je gebruikt. En omdat geen mens ter wereld houdt van langzame websites (en Google ook niet – ze laten langzame websites minder hoog komen in hun zoekmachine), is het belangrijk de juiste hosting te kiezen. Het probleem is dat je niet van de website van een hosting provider af kunt lezen of hun hosting snel is. Tuurlijk, iedere hosting provider claimt de snelste te zijn. Maar de enige manier om te zien wie daadwerkelijk snel is, is door per hosting provider een pakket af te sluiten en de snelheid met elkaar te vergelijken. Mijn conclusie: Cloud86 laat dankzij hun moderne, supersnelle LiteSpeed servers de concurrentie in het stof bijten.
 • Uptime. Je site kan snel zijn, maar als hij met enige regelmaat niet te bereiken, heb je hier niets aan. Cloud86 heeft een transparante statuspagina online staan waarop te zien is dat ze vrijwel nooit offline zijn. Daarnaast heb ik honderden klantenreviews doorgespit. Ook hierin ben ik geen klachten tegengekomen over een site gehost bij Cloud86 die niet te bereiken is.
 • Support. Klantenservice is iets waar je meestal niet over nadenkt. Totdat je het een keer nodig hebt. Bij zoiets belangrijks als de plek waar je website leeft, moet je stevige rugdekking van je hosting provider kunnen verwachting. Cloud86 biedt zowel telefonische als email support. Beiden hebben wachttijden van enkele minuten. Daarnaast bestaat hun team uit WordPress experts die je in een handomdraai kunnen uitleggen waar het probleem met je website zit.
 • Gebruiksvriendelijk. Cloud86 gebruikt Plesk waarmee je site zeer makkelijk te managen is. Ook als je een complete beginner bent.
 • Features. Alle belangrijke features zoals automatische dagelijkse backups, staging/testomgeving en een gratis SSL-certificaat zijn er.
 • Kosten. Cloud86 heeft een zeer eerlijke prijsvoering. Je kunt al bij hen aan de slag voor een paar euro per maand.  

Voor een artikel wat uitgebreider op het bovenstaande ingaat, lees hier onze Cloud86 review.

Andere Groningse hosting providers

Er zijn een aantal alternatieve Groningse hosting providers te vinden. Persoonlijk heb ik maar ervaring met één van deze spelers. Deze partij was niet slecht maar ook niet denderend. Kijkende naar de websites van sommige andere Groningse providers werd me ook niet heel veel vertrouwen ingeboezemd.

Ik kreeg een beetje een “server op een zolderkamertje” gevoel bij ze – het zouden niet partijen zijn waar ik zelf met een gerust hart m’n website zou willen onderbrengen.

Niettemin kun je natuurlijk altijd even hun site bezoeken en kijken wat je zelf denkt.

 • KeurigOnline. Niet een slechte partij maar verre van een topper. Qua snelheid scoort het middelmatig en qua gebruiksvriendelijkheid zwaar ondermaats. Met uptime, kosten en features zit het goed. Meer over hen lees je in onze KeurigOnline review.
 • CJ2 Hosting. Bestaan meer dan 20 jaar dus zullen waarschijnlijk wel iets goed doen. Richten zich op websites met zwaardere behoeftes.  
 • LinQhost. Kleinere partij met o.a. semi-overheden als klant.
 • Brinkman.IT. Server op een zolderkamer gevoel.
 • Web-wings. Zit stiekem gewoon in Sittard ondanks hun landingspagina met “webhosting Groningen”… Plus is een web agency wat een beetje hosting erbij doet. Zou ik nooit kiezen.  

Afsluitend: wat is de beste hosting provider voor Groningen?

De beste webhosting voor de meeste mensen in Groningen is Cloud86. De dienst schittert op het gebied van snelheid, stabiliteit en support. Daarnaast is het aantrekkelijk geprijsd, krijg je alle features die je nodig hebt, en is het makkelijk te gebruiken.

Heb je nog vragen? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *