Webhosting Amsterdam: welke provider moet je kiezen?

Op zoek naar de beste webhosting van Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn behoorlijk wat hosting providers gevestigd in de hoofdstad van ons land. Het goede nieuws is dat er een paar bij zitten die uitstekend zijn. Tegelijkertijd is er ook een bekende Amsterdamse hosting partij die je ten alle kosten wilt vermijden.

In dit artikel scheid ik het kaf van het koren als het aankomt op Amsterdamse hosting.

Laten we beginnen.

De beste webhosting van Amsterdam

Mijn.host

Mijn.host bestaat onderhand aardig wat jaren en is uitgegroeid tot een van Nederlands beste onafhankelijke hosting providers.

Wat maakt hen precies zo goed? Allereerst is dat het feit dat ze LiteSpeed servers gebruiken. Hierdoor is hun webhosting razendsnel en tegelijkertijd efficiënt (op LiteSpeed servers passen meer websites dan op Apache en NGINX servers). Door deze efficiëntie kunnen ze ook hun prijzen laag houden.

Daarnaast heeft mijn.host uitstekende klantenservice. Ze zijn niet per se snel te bereiken: je wacht meestal rond de 30 minuten op een antwoord. Maar hun support team bestaat uit WordPress experts die de problemen waar je tegenaan loopt in een handomdraai voor je kunnen oplossen.

Wat Amsterdamse hosting betreft kun je volgens mij niet de mist in gaan met ze, hoewel je er vrede mee moet hebben dat ze niet de allersnelste support hebben.    

Bezoek Mijn.host direct of lees eerst onze Mijn.host review.

Hoasted

Hoasted is een dijk van een hosting provider die al sinds 2012 actief is. Sinds die tijd heeft het een aantal indrukwekkende klanten weten te strikken zoals de Rijksoverheid en Oxfam Novib.

Dat gezegd hebbende is de dienst ook uitermate geschikt voor freelancers en het MKB. Hun goedkoopste hosting pakketten kun je krijgen vanaf 6 euro per maand en bieden meer dan genoeg resources voor eenvoudige, zakelijke websites.

Hoasted is een provider die denkt aan de details. Hun onboarding is soepel en snel, hun dashboard is goed ingericht, en je hoeft simpelweg aan niet veel te denken wanneer je hosting bij hen afsluit.

Je zal wellicht nog niet van hen gehoord hebben omdat ze hoofdzakelijk leunen op mond-op-mond reclame, maar ik zou heb zeer serieus overwegen als je op zoek bent naar een betrouwbare hosting partij gevestigd in Amsterdam.

Bezoek Hoasted direct of lees eerst onze Hoasted review.

Amsterdamse hosting om over te slaan

Er zijn een aantal andere hosting partijen gevestigd in Amsterdam. De bekendste hiervan is Hostnet – een reus van een bedrijf met bijna 300.000 klanten wat al decennia bestaat.

Zoals je in onze Hostnet review kunt lezen, vertegenwoordigd Hostnet praktisch alle slechte kanten van de hosting industrie. Zo heb je een support team die het allemaal geen moer kan schelen, kwakkelende laadtijden, aan de lopende band storingen (veroorzaakt door o.a. DDoS-aanvallen) en kun je slechts een enkele website installeren op hun hosting pakketten. Ook biedt de provider geen automatische backups aan, en zijn hun servers niet CO2-neutraal.

Het enige positieve wat ik over deze dienst kan zeggen is dat ze goed bereikbaar zijn.

Maar al met al is er geen enkel geldige reden te bedenken om hosting bij de bekendste hosting provider van Amsterdam af te sluiten.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een hosting provider

Hoewel hosting op het eerste gezicht kan overkomen als een behoorlijk generieke dienstverlening, bestaan er aanmerkelijke verschillen tussen verschillende providers.

Een goede voorspeller van de kwaliteit van een hosting dienst is of het een onafhankelijke partij is. Daar zijn er in Nederland niet meer zoveel van. De meeste providers zijn opgeslokt door enorme conglomeraten zoals team.blue, TWS en One.com.

Wat er gebeurd is dat deze conglomeraten de overgekochte partijen hun support de nek omdraaien en er niet meer echt geïnvesteerd wordt in R&D. Ook gaan de prijzen meestal met 100-200% omhoog.

De Amsterdamse hosting providers die ik hier noem – mijn.host en Hoasted – zijn onafhankelijke partijen en hebben dit probleem niet.  

Goede hosting betekent hosting die – als je het mij vraagt – in de eerst plaats erg snel is. Nu kunnen mijn.host en Hoasted zich meten tot de snelste WordPress hosting partijen van Nederland, dus dat zit wel goed.

Daarnaast wil je dat je hosting stabiel is, oftewel een goede uptime heeft. Vaker dan niet gaat dit hand in hand met de snelheid van de hosting.

Tot slot is goede support van groot belang – iets waar je niet over nadenkt tot je het een keer nodig hebt.

Afsluitend: de beste hosting van Amsterdam

De beste hosting diensten van Amsterdam zijn mijn.host en Hoasted. Mijn.host is iets beter geprijsd; Hoasted is meer gevestigd en is iets meer gepolijst qua zaken als klantenservice.

Beiden zijn uitstekende providers om je website bij de onder te brengen.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste hosting voor WordPress?

Je kunt WordPress draaien op vrijwel iedere hosting provider. Maar de beste WordPress hosting wordt aangeboden door providers die hun infrastructuur op het platform hebben aangepast. Voorbeelden van dit soort providers vind je terug in dit artikel.

Kan je zelf een website hosten?

Je kunt zelf een website hosten. Echter is dit in 99% van de gevallen niet in de moeite waard: het is duur, complex en tijdrovend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *