VyprVPN review (2022)

VyprVPN review

VyprVPN is een van de betere VPN’s op de markt: ze bieden een snelle dienst, goede beveiliging en je kunt met deze VPN prima streamen. In tegenstelling tot de meeste VPN’s bezit VyprVPN hun eigen server netwerk. Ze doen dit via hun moederbedrijf Powerhouse Management.


Onze score:


VyprVPN voordelen

 • Bezitten hun eigen servers
 • Torrenting en P2P toegestaan op alle servers
 • Geavanceerd VPN-features zoals een kill switch
 • Dankzij hun unieke Chameleon protocol werkt deze VPN ook in China
 • Eenvoudig te gebruiken apps voor Windows, Mac, Android en iOS

VyprVPN nadelen

 • Geen VPN-browser extensies
 • Geen Smart DNS functionaliteit
 • Snelheid zou beter kunnen

VyprVPN bevindt zich in Zwitserland. Het biedt sterke encryptie, een no logs beleid en hun zelfontwikkelde Chameleon protocol waarmee je effectief online censuur kunt omzeilen. De VPN lekt geen data. Tel deze elementen bij elkaar op en wat je krijgt is een zeer veilige VPN.

VyprVPN’s snelheid zou iets beter kunnen. Gebruik je een snelle Nederlandse verbinding dan zal je in de praktijk weinig last hebben van het snelheidsverlies van deze VPN, maar niettemin heeft het nog wel even te gaan voordat het mee kan komen met de beste VPN’s van het moment.

De VPN is goed om mee te streamen. Zo kun je er de Amerikaanse, Britse, Canadese, Duitse en Japanse Netflix bibliotheken mee deblokkeren. Ook ondersteunen alle VyprVPN servers torrenting en het P2P delen van bestanden.

Voor ieder belangrijk platform heeft de dienst bovendien een native app.

Tot slot is VyprVPN geschikt voor landen die lijden onder censuur, zoals China, Iran en Turkije. De VPN werkt uitstekend in deze landen.

In deze VyprVPN review ga ik dieper op bovenstaande punten in.

PrijsVanaf €1.39 per maand
SnelheidTot 90% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingen5
Servers300.000 IP-adressen in 64 landen
JurisdictieZwitserland
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenIKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN, PPTP,
Chameleon
Geld-terug garantie30 dagen

De laatste jaren zijn de streaming mogelijkheden van VyprVPN ontzettend verbeterd. Je kunt er momenteel bekende diensten mee ontgrendelen zoals Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu en HBO.

VyprVPN ontgrendelt de Amerikaanse, Britse, Canadese, Duitse en Japanse Netflix. De videokwaliteit bij al deze landen is uitstekend: geen haperingen of laadtijden. Je kunt de Nederlandse Netflix niet met de dienst ontgrendelen. Denk hieraan als je je in het buitenland bevindt, en je wilt toegang tot de Nederlandse Netflix krijgen.

VyprVPN is op het gebied van snelheid zeer consistent, met weinig fluctuaties tussen verschillende servers. Als we kijken naar lokale snelheden, dan zien we dat die met pak en beet 16% afnemen wanneer de VPN aanstaat. Met internationale, lange afstand verbindingen is het snelheidsverlies echter een stuk hoger: tussen de 50-70%.

Wanneer je een snelle internetverbinding hebt is dit meestal geen ramp, maar als je internet al traag is dan is dit niet ideaal. VyprVPN scoort niet heel slecht qua snelheid, maar er zijn genoeg snellere VPN’s op de markt.  

Alle VyprVPN apps worden gekenmerkt door een minimalistische aanpak. Zowel de apps voor desktop (PC en Mac) en mobiel (Android en iOS) zijn mooi ontworpen, ogen overzichtelijk en zijn eenvoudig te gebruiken.

Het kiezen van en verbinden met een server is doodeenvoudig. En alle geavanceerde features waar je eventueel aan de slag mee zou willen bevinden zich bij VyprVPN op één plek, en het wordt duidelijk uitgelegd wat ze allemaal doen.

VyprVPN heeft apps voor Windows, MacOS, Android, iOS, TV en routers.

Onderling verschillen de apps enigszins als het op functionaliteit aankomt. Zo bieden ze niet allemaal toegang tot dezelfde protocollen. Ook heeft hun iOS app geen kill switch, maar alle andere platforms wel. Alleen MacOS en Android beschikken over Split Tunneling. En zo zijn er nog wel een aantal onderlinge verschillen.

VyprVPN heeft een gigantisch server netwerk van meer dan 300.000 servers verspreid over 73 steden in 64 landen.

Hun servers zijn behoorlijk gelijkmatig over de wereld verspreid, met 14 locaties in Azië, 7 in Centraal- en Zuid-Amerika, 5 in Oceanië, 5 in het Midden-Oosten en twee in Afrika. Daarnaast zijn ze goed vertegenwoordig in Europa en de Verenigde Staten.

VyprVPN bezit en managed al hun servers onder de naam van Powerhouse Management. Dit neemt veel van de risico’s weg die gepaard gaan met het huren van servers.

VyprVPN heeft een zeer sterke focus op privacy. Ze slaan geen gebruikers logs op (waarmee derde partijen zouden kunnen inzien wat jij online doet) en daarnaast staat het bedrijf geregistreerd in Zwitserland. Dit terwijl het bedrijf fysiek opereert vanuit de Verenigde Staten, Texas.

Zwitserland is een veel beter land qua privacy de Verenigde Staten, of landen die zich binnen de Europese Unie bevinden.

Dat gezegd hebben is Zwitserland een land dat soms nog steeds informatie uitwisselt met andere landen. Het staat zeker niet op gelijke voet met landen als Panama of de Britse Maagdeneilanden qua privacy.

Hoe dan ook, VyprVPN slaat geen logs op. Ongeacht de jurisdictie betekent dit dat je met een veilige VPN te maken hebt.

VyprVPN is een VPN die consistent goed scoort in mijn beveiliging tests. Het is een van de meest veilige VPN’s op de markt, met AES-256 versleuteling en VPN-protocollen zoals IKEv2/IPSec, OpenVPN en WireGuard. Daarnaast is de VPN’s zelfontwikkelde protocol, Chameleon, zeer robuust.

Voor de rest biedt VyprVPN de volgende beveiliging features:

 • DNS lekkage blokkering
 • First-party DNS
 • Ondersteunt TVP Port 443
 • VPN kill switch
 • Split Tunneling

VyprVPN biedt 24/7 live chat support. Daarnaast hebben ze een uitgebreide kennisbank en kun je hen bereiken via email.

Hun customer support is niet zo rap als dat van sommige andere VPN-diensten, maar meestal hoef je niet meer dan een paar minuten te wachten. Daarnaast is hun team vriendelijk en geven ze uitstekend antwoord op je vragen.

VyprVPN is een zeer aantrekkelijk geprijsde VPN. Dit zijn de abonnementen die ze aanbieden:

 • 2 maanden (5.42 euro per maand)
 • 18 maanden (2.06 euro per maand)
 • 36 maanden (1.39 euro per maand)

De trend is duidelijk: hoe verder je vooruitbetaalt, hoe minder de dienst kost.

Verder krijg je een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen. Je kunt de VPN dus op je gemak en zonder risico uitproberen.

VyprVPN is een prima VPN. Je kunt er goed mee streamen, het is veilig en hun dienst kost een habbekrats.

Dat gezegd hebbende blinkt de dienst nergens écht in uit en zijn er volgens ons betere goedkope VPN’s te vinden.

Alternatieven op VyprVPN

Surfshark is een VPN die in dezelfde prijsklasse valt als VyprVPN. Echter, de dienst is iets sneller en deblokkeert meer Netflix bibliotheken dan VyprVPN. Daarnaast bieden hun apps net iets meer features. Ook kun je Surfshark op zoveel apparaten tegelijkertijd gebruiken als je maar wilt. Ik raad je aan eerst hen te overwegen. Hier vind je onze Surfshark review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *