De 5 beste VPN’s voor Netflix (2023)

Netflix VPN

Met een VPN kun je binnen enkele klikken toegang krijgen tot buitenlandse Netflix bibliotheken.

Echter, de ene VPN is de andere niet. Sommige VNP's zijn een stuk beter in het ontgrendelen van Netflix dan anderen. In dit overzicht laat ik je zien welke VPN's het beste zijn om Netflix content probleemloos mee te streamen.

Ik heb deze VPN's getest op hoeveel Netflix landen ze ontgrendelen, hoe snel ze zijn en hoe gebruiksvriendelijk ze werken.

De Amerikaanse Netflix leg ik het meest uitgebreid onder de loep, gezien er de grootste vraag is naar de content van dit land. Maar eveneens heb ik getest hoe effectief VPN-servers in landen als het VK, Frankrijk, Japan en nog een zwik aan minder voor de hand liggende landen werken.

De VPN-diensten die ik hieronder bespreek laten je Netflix streamen zonder haperingen, vertragingen. Ze bieden een full-HD ervaring. En ze laten je dit doen met een niet merkbaar snelheidsverlies.

NordVPN komt als beste uit mijn tests naar voren qua internationaal Netflix streamen. Ikzelf gebruik deze VPN al jaren voor Netflix, zowel vanuit Nederland als plekken zoals Bali en Thailand. De dienst is m'n persoonlijke favoriet.

Beste prijs €5,99 per maand (2 jaar vooruit betalen)
Netflix USAJa
Nederlandse Netflix
(vanuit het buitenland)
Ja
Netflix landen16
Hoogste snelheid95% van originele snelheid
Smart DNSJa
Werkt metAndroid, Windows, macOS, iOS, Android TV, Linux,
Amazon Fire

Voor minder dan 10 euro per maand krijg je een VPN-dienst die consistent Netflix landen ontgrendeld en streamt zonder enkele hapering.

Met NordVPN kun je toegang krijgen tot Netflix in 16 verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Nederland bevindt zich ook in deze lijst: ideaal als je in het buitenland zit en je behoefte hebt aan Nederlandse Netflix content.

NordVPN is razendsnel, met snelheden die vaak met niet meer dan 5% afnemen tegenover een verbinding zonder VPN. In de praktijk zul je dit snelheidsverlies totaal niet voelen. Dit maakt de dienst perfect om mee te streamen.

Dit zijn de resultaten van een snelheidstest die we vanuit Nederland hebben opgezet met een aantal landen waar je Netflix kunt ontgrendelen:

  • Internetsnelheid zonder VPN: 245,6 Mbps
  • Snelheid met Nederlandse VPN-server: 218,71 Mbps (-10,9%)
  • Snelheid met Amerikaanse VPN-server: 223,48 Mbps (-8,9%)
  • Snelheid met Engelse VPN-server: 193,94 Mbps (-21%)

Al deze servers scoren zeer goed, maar de meest indrukwekkende (en waarschijnlijk voor jou, relevante) resultaten zijn die van de Amerikaanse server. Vaak zie je met VPN's dat hoe verder weg de server is waar je mee verbindt, hoe meer de snelheid begint te kwakkelen. NordVPN's Amerikaanse servers zijn dusdanig robuust dat dit niet het geval is.

Voor ons als Nederlandse gebruikers is dit geweldig nieuws, want de Amerikaanse Netflix heeft verreweg het beste aanbod van alle Netflix landen.

Als je nog nooit met een VPN Netflix hebt gekeken, weest gerust: alle NordVPN apps zijn zeer gebruiksvriendelijk en zelf als complete leek zal het je lukken buitenlandse Netflix streamen binnen enkele minuten. Verderop in dit artikel laat ik je stap-voor-stap zien hoe dit precies werkt.

Als kers op de taart: NordVPN biedt een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen, zodat je de dienst met een gerust hart zelf uitgebreid kunt testen.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

#2. Atlas VPN

Atlas VPN schittert op het gebied van prijsvoering. Het is in het bezit van hetzelfde bedrijf als het hierboven genoemde NordVPN, maar richt zich op een net iets anders marktsegment (beginnende gebruikers die minder features nodig hebben). Hun Netflix ontgrendel capaciteiten zijn echter bijna net zo goed.

Beste prijs €1,62 per maand (3 jaar vooruit betalen)
Netflix USAJa
Nederlandse Netflix
(vanuit het buitenland)
Nee
Netflix landen11
Hoogste snelheid90% van originele snelheid
Smart DNSNee
Werkt metAndroid, Windows, macOS, iOS, Linux

Atlas VPN biedt toegang tot praktisch iedere belangrijke Netflix bibliotheek: o.a. die van de VS, het VK, Italië, Canada en Japan. Het doet dit consequent zonder haperingen of andere zaken die het kijkgenot zouden kunnen beperken.

Atlas VPN schittert voor de rest op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Hun apps zijn uitstekend ontworpen en heb je zo onder de knie.

Voor nieuwe of technisch minder onderlegde gebruikers kan het gebruik maken van een VPN soms intimiderend aanvoelen. Met Atlas VPN heb je dit niet omdat de dienst bewust een aantal gebruikelijke features weg laat. Dit maakt het perfect voor gebruikers die een veilige, simpele VPN willen hebben tegen een zo laag mogelijke prijs, en die niet zoveel geven om meer geavanceerde instelmogelijkheden.

Nog een groot voordeel aan Atlas VPN: je kunt het gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten.

Bezoek Atlas VPN of lees onze volledige Atlas VPN review.

ExpressVPN is een kwalitatief zeer hoogstaande VPN die gigantisch goed scoort op onze tests. Het is prijziger dan andere VPN's, maar de kwaliteit van de dienst staat buiten kijf.

Beste prijs €5,66 per maand (15 maanden vooruit betalen)
Netflix USAJa
Nederlandse Netflix
(vanuit het buitenland)
Ja
Netflix landen19
Hoogste snelheid97% van originele snelheid
Smart DNSJa
Werkt metAndroid, Windows, macOS, iOS, Android TV, Linux,
Amazon Fire

Sinds jaar en en dag is ExpressVPN een van de populairste VPN-diensten op de markt. Hun apps zijn prachtig ontworpen, de dienst is veilig en betrouwbaar, en hun 3.000 servers hebben mogelijk de beste kwaliteit van alle VPN's. Dit zorgt voor ongeëvenaarde snelheden, ongeacht het land waar je mee verbindt.

De kwaliteit van de dienst laat zich ook zien waar het aankomt op het ontgrendelen van Netflix. Je krijgt toegang tot 19 landen – het hoogste aantal van de VPN's op deze lijst. Onder de Netflix-bibliotheken bevinden zich de Amerikaanse, de Britse, de Duitse, de Franse en de Japanse.

Daarbij komt ExpressVPN als beste uit mijn testen qua snelheid. In beste gevallen was het snelheidsverlies slechts een paar procent, en in de slechtste gevallen niet meer dan 10%. Dit is belachelijk goed.

Verder kun je één ExpressVPN account gebruiken voor 5 apparaten tegelijkertijd. Dit is minder dan wat sommige andere VPN's op deze lijst bieden, maar het zal voor de meeste mensen meer dan voldoende zijn.

Het enige probleem wat we hebben met ExpressVPN zijn de kosten. ExpressVPN is bijna 3 keer zo duur als NordVPN, terwijl de kwaliteit van NordVPN praktisch niet onder doet voor ze.

Bottom line, ExpressVPN is een geweldige VPN voor Netflix, maar zal door de kosten die eraan kleven niet voor iedereen de beste keuze zijn.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

CyberGhost is een van de beste VPN's op de markt. De dienst heeft meer dan 6.000 servers in 90 landen en staat bekend om z'n veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en snelheid.

Beste prijs €3,25- per maand (1 jaar vooruit betalen)
Netflix USAJa
Nederlandse Netflix
(vanuit het buitenland)
Nee
Netflix landen7
Hoogste snelheid95% van originele snelheid
Smart DNSJa
Werkt metAndroid, Windows, macOS, iOS, Android TV, Linux,
Amazon Fire

Een van de sterkste punten aan CyberGhost is de gebruiksvriendelijkheid van hun apps. Ook als je een complete leek bent kun je binnen enkele minuten naar Netflix in het buitenland kijken met deze dienst.

Daarbij is CyberGhost ook zéér snel. Sterker nog, als het op hun Amerikaanse servers aankomt, weten ze zelfs NordVPN te overtreffen:

  • Internetsnelheid zonder VPN: 245,6 Mbps
  • Snelheid met Nederlandse VPN-server: 210,02 Mbps (-14,39%)
  • Snelheid met Amerikaanse VPN-server: 232,51 Mbps (-5,31%)
  • Snelheid met Engelse VPN-server: 228,71 Mbps (-6,86%)

Verder werkt CyberGhost super consistent. Je verbindt zonder uitzondering, zonder vertraging met Netflix, en kunt vervolgens uren lang onverstoord series of films bingen.

De grootste zwakte van CyberGhost betreft Netflix kijken, is het aanbod van Netflix bibliotheken. Dit zijn er slechts 7, wat beduidend minder is dan de andere diensten in dit overzicht je bieden. Onder deze landen bevinden zich wel populaire landen als de VS, het VK, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Maar als je behoeftes exotischer zijn dan dat, dan is CyberGhost niet de beste keuze voor je.

Daarbij komt dat CyberGhost niet toegang biedt tot de Nederlandse Netflix. Dus als je van plan bent vanuit het buitenland de Nederlandse Netflix te bekijken, kun je deze dienst beter laten schieten.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

Surfshark is een geweldige budget-VPN voor het ontgrendelen van Netflix en andere streaming sites. De dienst is super snel en biedt toegang to 15 Netflix landen.

Beste prijs €2,11 per maand (2 jaar vooruit betalen)
Netflix USAJa
Nederlandse Netflix
(vanuit het buitenland)
Ja
Netflix landen15
Hoogste snelheid95% van originele snelheid
Smart DNSJa
Werkt metAndroid, Windows, macOS, iOS, Android TV, Linux,
Amazon Fire

Surfshark heeft een belangrijke onderscheidende factor ten op zichten van de andere VPN's op deze lijst: er zitten geen restricties aan het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit betekent dat je de dienst naar harte lust kunt delen met je vrienden en familie, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je verbinding niet werkt.

Onder de Netflix-bibliotheken waar je toegang tot krijgt heb je die van de VS, het VK, Frankrijk, Canada, Singapore en Italië.

Surfshark is niet de snelste VPN in dit overzicht, maar de snelheden zijn meer dan voldoende om zonder haperingen te kunnen streamen.

Daarbij biedt Surfshark – net als de VPNs hierboven – een 30-daagse niet-goed-geld-terug garantie zodat je de dienst zonder risico aan de tand kunt voelen.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.

Het antwoord hierop is simpel: Netflix wil niet dat je hun content van andere landen bekijkt.

De reden hiervoor is begrijpelijk. Netflix heeft specifieke licentieovereenkomsten gemaakt met producenten die voor specifieke landen gelden. Wanneer Netflix een serie of film wil toevoegen aan hun platform, betalen zij hiervoor vaak per land of gebied. Daarom zijn ze actief bezig met het blokkeren van VPN-servers.

Ook hebben in bepaalde landen concurrerende streaming diensten al de rechten op bepaalde content. Of zijn de rechten gewoon niet te koop. Dit alles zorgt ervoor dat Netflix’ content per land verschild.

Aangezien de Verenigde Staten hun oudste, grootste en meest lucratieve markt is, is het daarom begrijpelijk dat het Netflix aanbod daar er een stuk spectaculairder uit ziet dan in bijvoorbeeld Nederland.

Zelfs Netflix originals ontkomen niet aan dit lot. Hoewel een zelfgeproduceerde Netflix serie als Narcos overal ter wereld te zien, zijn een aantal originele series dit niet. Dit is omdat in sommige landen Netflix deals heeft gesloten met andere bedrijven voordat Netflix er zelf actief was.

Natuurlijk zou Netflix het liefste een uniform content aanbod over de hele wereld hebben, maar de kans dat dit ooit gaat gebeuren is minimaal. Je zult dus op een VPN aangewezen zijn als je buitenlandse Netflix content wilt streamen. Dit geldt ook voor streaming diensten zoals Disney Plus.

Dankzij een VPN kun je het meeste uit Netflix halen. In Amerika heb je bijvoorbeeld toegang tot meer dan 6.000 Netflix titels, wat vele malen meer is dan wat Nederland te bieden heeft.

Je Netflix abonnement werkt overal ter wereld. Er bestaat niet zoiets als een “Amerikaans Netflix abonnement” en je hoeft niet meerdere accounts aan te maken.

Zodra je een VPN hebt, kun je Netflix in andere landen streamen binnen enkele minuten. Dit is hoe je dat doet:

1. Kies een VPN die werkt met Netflix

Allereerst moet je een VPN kiezen die werkt met Netflix. Lang niet iedere VPN doet dit, of ze doen het niet consistent. Zolang je een VPN uit dit artikel kiest, zal je in ieder geval zonder problemen een groot aantal Netflix landen kunnen ontgrendelen.

Onze eerste keuze is NordVPN. NordVPN biedt toegang tot veel Netflix landen, is snel, werkt consistent en kost slechts een paar euro per maand.

2. Download en installeer de VPN app

Download de VPN-app op de apparaten waar je Netflix mee wilt streamen. De VPN-diensten in dit overzicht laten je een app downloaden voor praktisch ieder platform, en laten je verbinden met minstens 5 apparaten tegelijkertijd. Handig voor als je toegang wilt tot Netflix via verschillende bronnen, of je je VPN account wilt delen.

3. Verbindt met een VPN-server

Open de VPN app, log in, en verbindt met een server in het land waar je Netflix wilt kijken. Bijvoorbeeld, als je toegang wilt tot de Amerikaanse Netflix, kies dan simpelweg “United States” uit de beschikbare landenlijst.

Een VPN als NordVPN verbindt je automatisch met een server waarmee Netflix altijd werkt.

4. Slinger Netflix aan

Open je browser, surf naar Netflix, en…. Dat is alles. Je kunt nu Netflix kijken in een land naar keuze. In HD, en zonder vertraging.

De VPN stuurt je internetverkeer door naar de server in het landt waarmee je verbonden bent. Hierdoor denkt Netflix dat je je daadwerkelijk in dit land verbindt. En zo, alsof je je laaft aan de Hoorn des overvloeds, kun je in één klap Netflix ten volle benutten.

Stel jezelf de volgende vragen om te bepalen wat de beste Netflix VPN voor jou is:

• Wil ik toegang tot de Nederlandse Netflix wanneer ik in het buitenland zit?
• Van welke landen wil ik Netflix content zien?
• Hoeveel ben ik bereid te betalen?

Wil je de Nederlandse Netflix vanuit het buitenland bekijken, dan kun je dit doen met NordVPN, ExpressVPN en Surfshark. CyberGhost zou dan niet aanmerking komen voor je.

Alle VPN’s in dit overzicht bieden toegang tot de Amerikaanse Netflix, maar bijvoorbeeld NordVPN geeft toegang tot een exotisch land als India. Bollywood hits kijken met ExpressVPN zal je echter niet lukken.

ExpressVPN is een fantastische dienst, maar kost gewoon een hoop geld: meer dan 5 euro per maand. NordVPN is eigenlijk net zo goed, maar kost slechts een paar euro per maand.

Hoe kijk ik de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland?

Zo kijk je Netflix USA vanuit Nederland:

1. Sluit een abonnement af bij een VPN die werkt met Netflix en download de app
2. Verbindt met een server in de VS
3. Open Netflix

Het is een super simpel proces dat wat niet meer dan een paar minuten duurt.


Waarom heeft Netflix niet in ieder land dezelfde content beschikbaar?

Het korte antwoord: Netflix heeft overeenkomsten met distributeurs die ze niet toestaan op de film of serie in ieder land aan te bieden. Daarbij komt dat met Netflix hun eigen, originele content, ze in sommige gevallen de rechten al hadden verkocht aan een andere partij, nog voordat ze zelf in het land actief waren.

Op hun site legt Netflix hier meer over uit.


Kan ik Netflix bekijken met een gratis VPN

Nee. Netflix doet hun best VPN’s ervan te weerhouden om verschillende landen te ontgrendelen. Het is voor deze VPN-bedrijven daarom een behoorlijke investering om ervoor te zorgen ze hun servers ook echt werken. Gratis VPN’s kunnen deze investeringen simpelweg niet maken.


Is het wel legaal om Netflix te bekijken met een VPN

Het is 100% legaal om Netflix te streamen met een VPN. Er is geen wetgeving die gebruikers ervan weerhoudt om toegang te krijgen tot andere Netflix landen, en dus kleven er ook geen risico’s aan Netflix kijken met een VPN.

Sommige mensen denken dat omdat ze geografische restricties omzeilen, dit kan worden gezien als piraterij. Feit is dat je echter nog steeds betaald voor je Netflix abonnement. Piraterij is wanneer je content waar je voor zou moeten betalen gratis streamed of download.

Oftewel, Netflix geeft je geen gratis toegang tot content, maar het laat je slechts geografische restricties omzeilen wat volledig legaal is.


Hoe los ik de Netflix proxy error op?

Als je een VPN gebruikt voor Netflix en je krijgt de “proxy foutmelding,” dan kun je dit op twee manieren oplossen: 1) gebruik een van de VPN’s die we hier aanbevelen of 2) als je nog steeds problemen ondervindt, neem contact op met de klantenservice van de VPN. De klantenservice van de VPN’s in dit overzicht zijn 24/7 beschikbaar en zullen je binnen no-time helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *