Versio review: hosting die nergens in uitblinkt (2022)

Versio is een van die hosting providers die je op de eerste pagina van Google treft wanneer je “webhosting” intikt. De dienst staat zowel tussen de advertenties als tussen de organische zoekresultaten: het is een household name. Maar hoe zit het met de kwaliteit van deze provider?


Onze score:


Versio voordelen

 • Klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar tot 2 uur ‘s nachts
 • Goede uptime
 • Redelijk goede prijzen (ondanks de prijsverhogingen)

Versio nadelen

 • Klantenservice is niet echt capabel en heeft een responstijd van 3-4 uur
 • Flinke prijsverhogingen de laatste jaren, meestal zonder duidelijk communicatie
 • Beperkte features goedkopere pakketten
 • Blinkt nergens in uit

Versio bestaat al sinds 2008 en host momenteel meer dan een miljoen websites. Daarmee kan het zich scharen onder de grotere hosting providers van Nederland. Qua grootte past de dienst in het rijtje van bedrijven als TransIP, Yourhosting en Vimexx.

Net als die hosting bedrijven is Versio niet slecht, maar blinkt het ook nergens in uit. Hun klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar, maar heeft een matige responstijd (3 tot 4 uur) en is niet bijzonder capabel. Telefonisch kun je hen alleen bereiken bij hun duurste pakketten of als je een tientje per maand extra neerlegt voor telefonische support. Hun server infrastructuur is degelijk, wat leidt tot goede uptime maar niet bijzondere snelheden.

Versio biedt redelijke hosting features, maar niets wat je voor minder geld niet bij andere hosting providers aantreft.

Verder is Versio onder vuur gekomen door een aantal stevige prijsverhogingen die ze de laatste jaren hebben doorgevoerd sinds ze zijn overgekocht.   In deze Versio review ga ik dieper op dit alles in. Ook geef ik je onderaan een paar alternatieve hosting providers die meer waar voor je geld bieden.

Versio in één oogopslag

Uptime garantie
KlantenserviceEmail support ma-vrij 8:30-2:00, za-zo 8:30-16:00 (3-4 uur responstijd), telefonisch support ma-vrij 8:30-16:00 (alleen voor premium klanten)
Managed WordPress
Soorten hostingShared, VPS, reseller
Basis features5 GB opslag, gratis SSL-certificaat, 7 dagen automatische backups, email
Meest geschikt voorKleine websites
Server locatiesAmsterdam, Antwerpen
Prijs vanaf€1,00 per maand (€3,99 per maand na verlenging)

Versio snelheid, uptime en klantenservice

Snelheid

Als je dit leest is de kans vrij groot dat je WordPress gebruikt of wilt gaan gebruiken. Hoewel je natuurlijk WordPress kan installeren op een Versio hosting pakket, bieden ze geen WordPress hosting aan.  

Dit merk je aan de snelheid van hun hosting die, hoewel niet heel slecht, verre van indrukwekkend is.

Uptime

Versio biedt een uptime garantie van 99,9%. Mochten ze daaronder vallen, dan krijg je voor betreffende maand je geld terug.

Hoewel er zo nu en dan meldingen worden gemaakt van storingen bij Versio, lijkt over het algemeen hun uptime goed te zijn. Ik heb geen meldingen kunnen vinden van langdurige downtime. Versio lijkt hun IT-infrastructuur goed te onderhouden en genoeg redundancies te hebben.

Klantenservice

Versio biedt support via email en telefoon. Ook hebben ze een forum en een kennisbank. Toegang tot hun telefonische support krijg je alleen als je je een tientje per maand extra betaalt of een van hun duurdere hosting pakketten aanschaft.

Versio klantenservice

Via email kun je Versio 7 dagen in de week bereiken, en op Nederlandse werkdagen zelf tussen 2 uur ’s nachts. Echter, aangezien je vaak 3 tot 4 uur kunt wachten op een antwoord, heb je hier weinig aan.

De kwaliteit van hun klantenservice laat ook te wensen over. Hun medewerkers zijn niet al te goed opgeleid. Dit in combinatie met de lange responstijden kan ervoor zorgen dat een simpel probleem uit kan lopen tot een dagenlang spel van email pingpong.

Naar eigen zeggen biedt Versio tientallen videohandleidingen aan. Dit blijkt niet zo te zijn. Versio heeft een vrij bescheiden YouTube kanaal met een paar webinars, een paar how-to filmpjes van een paar minuten en een aantal klantervaringen.

Versio YouTube

Versio verder doorgelicht

Gebruiksvriendelijkheid van het dashboard

Versio heeft een zelfontworpen dashboard waarin je betalingen kunt regelen en je account kunt beheren. Voor het managen van hun hosting zelf gebruiken ze DirectAdmin, een populair alternatief of cPanel wat door veel Nederlandse hosts wordt gebruikt waaronder mijn.host.

Beiden werken prima. DirectAdmin is eenvoudig te gebruiken voor beginners, maar biedt genoeg interessante instelmogelijkheden voor ervaren gebruikers.

Hosting extra’s en features

Versio biedt de volgende extraatjes en features aan:

 • Meerdere websites installeren per hosting pakket (ook op hun goedkoopste hosting pakket)
 • 7-60 dagen dagelijkse automatische backups, afhankelijk van het pakket dat je kiest
 • Gratis SSL via Let’s Encrypt (hun duurdere pakketten bieden een “Premium SSL” aan, maar dit biedt geen enkel voordeel over een gratis certificaat)
 • Staging/testomgeving
 • Website verhuisservice

Versio hosting pakketten en tarieven

Versio biedt shared hosting, VPS hosting en reseller hosting aan. Voor de meeste gebruikers en websites is shared hosting de beste oplossing. Met shared hosting deel je een server met andere gebruikers. Hierdoor hoef je jezelf niet zorgen te maken over serverinstellingen (de host regelt dit voor je) en betaal je er niet al te veel voor.

Dit is hoe Versio’s pakketten eruit zien.

Shared hosting

Versio’s shared hosting komt in 4 smaken.

Versio shared hosting pakketten

Start

 • 2 websites
 • Standaard prestaties
 • 5 GB SSD opslag
 • 7 dagen backup
 • Kosten: €1,00 per maand voor het eerste jaar (na verlenging €4,99 per maand)

Complete

 • 5 websites
 • Standaard prestaties
 • 20 GB SSD opslag
 • 14 dagen backup
 • Kosten: €1,00 per maand voor het eerste jaar (na verlenging €9,99 per maand)

Max

 • 10 websites
 • Verhoogde prestaties
 • Onbeperkt SSD opslag
 • 60 dagen backup
 • Geavanceerde anti-spam beveiliging
 • Kosten: €1,00 per maand voor het eerste jaar (na verlenging €14,99 per maand)

Power

 • 10 websites
 • Verhoogde prestaties
 • Onbeperkt SSD opslag
 • 60 dagen backup
 • Geavanceerde anti-spam
 • Jaarlijkse website beveiligingscheck
 • Kosten: €1,00 per maand voor het eerste jaar (na verlenging €19,99 per maand)

Voor wat je krijgt zijn dit redelijke prijzen. Bedenk wel dat na het eerste jaar de kosten erg hard omhoog schieten, wat niet ongebruikelijk is binnen de hosting industrie.

Een opmerking over hun duurdere pakketten die onbeperkte opslag bieden: “onbeperkt” bestaat niet binnen webhosting. Op een gegeven moment zal je worden teruggefloten als je sites te groot worden en zal je gevraagd worden te upgraden naar een duurder pakket.  

Tot slot is het een gemis dat hun anti-spam beveiliging alleen bij hun duurdere pakketten zit.

VPS hosting

Je kunt 6 verschillende VPS-pakketten bij Versio afsluiten. Ze beginnen bij €7,99 per maand (Cloud I) en lopen op tot €79,99 per maand (Cloud XX)

Reseller hosting

Voor web developers en web bureaus biedt Versio ook reseller hosting. Hun reseller pakketten variëren tussen de €2,99 per maand en €59,99 p/maand

Niet-goed-geld-terug-garantie

Versio biedt een niet-goed-geld-terug-garantie van 14 dagen.

Prijsverhogingen

Prijsverhogingen zijn binnen de hosting industrie niet ongewoon. Maar Versio – sinds ze zijn overgekocht – is hier wel erg ver in gegaan en heeft qua communicatie hieromheen nogal wat steken laten vallen.

Dit heeft geleid tot wat boze klanten.

Versio prijsverhogingen

Een belangrijk punt: de kwaliteit van Versio’s dienstverlening lijkt er met de prijsverhoging niet noemenswaardig op vooruit te zijn gegaan als we de gebruikers reviews mogen geloven.

Versio alternatieven

Versio is niet afschuwelijk maar het is verre van spectaculair. Er zijn een aantal hosting providers die je veel meer waar voor je geld bieden. Hieronder vind je mijn favorieten.

 • Cloud86. Deze Nederlandse hosting providers heeft razendsnelle LiteSpeed servers, is geoptimaliseerd voor WordPress en heeft een klantenservice die je telefonisch zonder wachttijd kan bereiken (ook bij hun goedkope pakketten). Daarbij krijg je voor minder geld betere features en hosting specificaties dan bij Versio. Lees onze Cloud86 review hier voor meer details.
 • Hostinger. Dit is een internationale hosting partij die eveneens supersnelle LiteSpeed servers gebruikt. De dienst is aantrekkelijk geprijsd, biedt 24/7 klantenservice aan en heeft een breed scala aan hosting pakketten. Lees onze Hostinger review hier voor meer details.
 • Kinsta. Kinsta is een premium managed WordPress host. Overkill voor kleine nieuwe sites, maar perfect voor snelgroeiende, grotere sites, of zakelijke klanten met een groter budget. Kies Kinsta als je zoekt voor een zo betrouwbaar en zorgeloos mogelijke hosting ervaring. Lees onze Kinsta review hier voor meer details.

Conclusie

Versio biedt redelijke hosting aan tegen niet al te hoge prijzen. Dit is echter niet genoeg om mijn aanbeveling te krijgen. Er zijn onderhand talloze hosting providers die meer snelheid en betere klantenservice bieden tegen lagere prijzen.

Versio heeft hun prijzen de afgelopen behoorlijk opgeschroefd, maar de kwaliteit van hun dienst is niet evenredig meegestegen. Meestal is dit het eerste teken aan de wand dat een hosting provider z’n beste tijd gehad heeft. Bekijk daarom een van de hosting alternatieven die ik hierboven noem.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *