De ultieme thuiswerkplek richt je zo in

Met een goede thuiswerkplek kun je uren aan productiviteit winnen.

In dit artikel bespreek ik de producten die een cruciale rol hebben gespeeld in het inrichten van mijn thuiswerkplek.

Heb je het gevoel dat je meer zou kunnen halen uit je werkdagen thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Laten we van start gaan.

Laptopstandaard

Nexstand K2 laptop standaard

Een laptop is niet gemaakt om een dag achter te werken. Constant naar beneden kijken zorgt voor een slecht postuur, wat leidt tot rug- en nekpijn. Enter: een laptop standaard.

De Nexstand K2 is een van de populairste, draagbare laptopstandaarden die je kunt krijgen. Je klapt deze standaard binnen een seconde uit en dankzij de 8 verschillende standen kun je je laptopscherm eenvoudig op ooghoogte instellen.

De standaard weegt slechts 230 gram en is dus makkelijk mee te nemen. Dit maakt het ideaal om op verschillende locaties te werken naast je thuiswerkplek.

De Nexstand K2 is geschikt voor laptops van 12,2 tot 17 inch. Heb je een hele dunne laptop zoals een Macbook Air? Vrees niet. Er zitten extra rubbers in de verpakking waarmee je laptops van elke dikte stevig vast kan klemmen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je laptop uit de standaard gaat glippen. 

Wil je deze laptop standaard vergelijken met andere opties? Bekijk dan ons overzicht van de beste laptopstandaarden.

Externe monitor

HP EliteDisplay E24 G4 – Full HD IPS Monitor, 24 Inch

HP EliteDisplay E24 G4 – Full HD IPS Monitor – 24 Inc

Een externe monitor verbetert je workflow aanzienlijk. Ik gebruik deze HP-monitor als m’n tweede scherm. M’n laptopscherm gebruik ik om te creëren (schrijven, UX-design, spreadsheets) en de externe monitor om dingen op te zoeken die ik nodig heb voor m'n werk. Zo hoef ik niet te wisselen tussen verschillende schermen en programma’s.

Tom van Start24 heeft er zelfs twee van deze HP schermen. Of eigenlijk 4: twee op kantoor, en twee in z'n thuiswerkplek.

De HP EliteDisplay E24 G4 is een ideaal tweede scherm voor de meeste mensen. Voor geavanceerd grafisch design of video bewerken ben je beter af met een geavanceerder model, maar voor alle andere gevallen voldoet deze monitor uitstekend.

Je kunt de monitor in hoogte verstellen, kantelen en draaien. Ook kun je hem aan je muur monteren.

De kleuren zijn nauwkeurig en ogen vol, en als je ’s avonds werkt kan hij automatisch op avondmodus overgaan voor een betere een betere nachtrust. Daarbij is hij nagenoeg randloos, wat een high-end gevoel geeft.

Wil je deze monitor vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste monitoren artikel.

Keyboard & muis voor Windows gebruikers

Logitech k380

Logitech K380 Draadloos Toetsenbord

Met een laptopstandaard en/of externe monitor verander je je laptop praktisch in een desktopsysteem. Dat betekent dat je een toetsenbord en muis nodig zult hebben.

De Logitech K380 is prettig in het gebruik, compact en zeer betaalbaar. Je kunt het toetsenbord aan 3 apparaten tegelijkertijd verbinden en dankzij speciale schakelknoppen makkelijk tussen die apparaten wisselen. Het toetsenbord is te gebruiken voor smartphones, tablets en PCs.

De batterijen gaan maar liefst twee jaar mee.

Sommige mensen moeten een beetje wennen aan de ronde toetsen. Echter, het zou niet meer dan een middag moeten duren voordat je het verschil niet meer merkt met toetsen die een meer conventionele vorm hebben.  

Wil je dit toetsenbord vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste toetsenborden gids.

Logitech MX Ergo M570-1

Logitech MX Ergo M570

De logitech MX Ergo M570 is een van de beste ergonomische muizen op de markt. Deze muis is een alleskunner.

Door een magnetisch plaatje aan de onderkant van de muis kun je de muis in twee verschillende hoeken plaatsen (0 graden en 20 graden). Welke hoek het fijnste voelt kan verschillen per gebruiker. Hier heb je dus altijd een goede optie tot je beschikking en je kunt de standen eventueel afwisselen.

De Logitech MX Ergo M570 biedt zowel een USB dongle als een goede connectie via Bluetooth aan (2.4 Ghz). Je kan je dongle dus thuislaten en gemakkelijk met de muis op pad.

De muis heeft ook een trackball. Een trackball zorgt voor nog minder belasting op je polsen dan de aangepaste hoek. Mocht je de trackball niets vinden, kan je deze er gewoon uithalen.

Er zit een lithium batterij in die je oplaadt via een meegeleverd kabeltje. Opgeladen gaat de batterij om en nabij 4 maanden mee. Laad je de batterij één minuut op, dan kan je een dag vooruit.

Wil je deze muis vergelijken met andere opties? Bekijk dan ons artikel over de beste ergonomische muizen.

Keyboard & muis voor Apple gebruikers

Ben je een Apple-gebruiker? Dan raad ik de volgende setup aan:

Apple Magic QWERTY Keyboard – Bluetooth

Tot m'n verbazing bleek de Apple Magic keyboard een stuk lekkerder te typen dan dat van m’n Macbook Pro. Het indrukken van toetsen voelt ontzettend soepel en is praktisch geruisloos. Ook, in tegenstelling tot bij de toetsenborden van sommige Macbooks, blijven de toetsen nooit plakken. 

Daarnaast kan het design niet beter. De kleurencombinatie is een genot voor het oog en het toetsen is zeer compact, maar tegelijkertijd ontzettend robuust.

Zoals je van Apple zou verwachten maakt dit toetsenbord automatisch verbinding met je computer. Eenmaal verbonden, doe je er ongeveer een maand mee voordat je hem weer met het lightning-usb kabeltje moet opladen.

Net als ieder ander Apple-product is ook de Magic Keyboard aan de prijzige kant. Maar in dit geval krijg je waar je voor betaalt: een geweldig toetsenbord waar je makkelijk 5-10 jaar mee kunt doen. 

Apple Magic Trackpad 2

Als je gewend bent aan de trackpad van je Macbook zal een muis je onwennig aandoen. Dat gold in ieder geval voor mij.

Met de Magic Trackpad 2 heb je dit probleem niet. Hij voelt identiek aan de Macbook trackpad, maar is 30% groter. Daarmee is hij precies even lang en hoog als de Magic Keyboard, wat leidt tot een mooi aansluitend geheel. 

Net als het Apple Magic toetsenbord gaat de trackpad een maand mee voor je hem weer moet opladen.

Deze trackpad is aan de prijs. Maar het comfort, de productiviteit die je er mee wint en de verminderde kans op polsblessures die je hebt, rechtvaardigen de kosten gemakkelijk wat mij betreft.   

Noise cancelling koptelefoon

Bose QuietComfort 35 serie II 

Woon je in een drukke stad, heb je kinderen in huis, of allebei? Dan zal je concentratie met regelmaat verstoord worden door een breed scala aan geluiden.

Deze Bose koptelefoon lost dit probleem in één keer op. Wanneer mensen m’n aandacht willen trekken lukt dit ze enkel door op m’n schouder te tikken of in m’n blikveld te zwaaien. 

Dit is ideaal voor als je onverstoord wilt kunnen doorwerken.

Als je gevoelig bent voor prikkels, is het alsof je met deze koptelefoon je in een cocon nestelt. Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. 

De Bose QC35 werkt via bluetooth en gaat zo’n 20 uur mee voor je hem weer moet opladen. Hij beschikt over een microfoon zodat je er ook mee kunt bellen. Het geluid is ontzettend zuiver. Naast het luisteren naar muziek, leent hij zich ook perfect voor het kijken van films en het spelen van games.

Wil je deze koptelefoon met meer opties vergelijken? Bekijk dan onze beste koptelefoon gids.

Compact alternatief: draag je liever geen grote koptelefoon maar wil je wel goede geluidsdemping? Kijk dan naar de Airpods Pro.   

Webcam

Logitech C920 HD Pro. De beste webcam voor je thuiswerkplek.

Logitech C920 HD Pro

Meetings via Google Meet of Zoom zijn een vast onderdeel geworden van veel mensen hun werkdag.

Je kunt zulke meetings natuurlijk via je telefoon camera of ingebouwde webcam houden. Maar de beeldkwaliteit van de meeste ingebouwde camera’s kan nog een stuk beter en is soms op het randje van acceptabel.

Wil je kraakhelder beeld kunnen delen in bijvoorbeeld HD-kwaliteit? Dan is het slim om een losse webcam te overwegen.

De C920 HD Pro van Logitech is hiervoor een van de beste opties.

Deze camera is full HD. Hij haalt 1080p op Skype en op Facetime komt hij tot HD 720p. Dit wordt gerealiseerd door de slimme ingebouwde compressietechnologie. Die zorgt ervoor dat de camera vloeiend en snel kan streamen op hoge kwaliteit. Zo belast het je computer minder en loopt eigenlijk alles soepeler.

Het design is strak en je kan de webcam op nagenoeg alle beeldschermen klippen zonder probleem. Er zit een hoesje op zodat je ervoor kan zorgen dat je camera afgeschermd is wanneer je hem niet gebruikt en niemand je stiekem filmt.

Vergelijk de beste webcams hier.

Bureaustoel

BenS-803-Bsc-3 bureaustoel. Goed voor een thuiswerkplek.

BenS 803-Bsc-3 Ergonomische bureaustoel

Voor de prijs krijg je met de BenS 803-Bsc-3 een van de beste bureaustoelen die er is. 

Het model is robuust, stijlvol en volledig instelbaar. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en geschikt voor praktisch elk lichaamsformaat. Qua design doet deze bureaustoel niet veel onder voor de high-end, veel duurdere modellen. Hierdoor kun je je nagenoeg geen miskoop doen aan deze stoel.

Sinds ik deze stoel aan m’n thuiswerkplek heb toegevoegd is m’n productiviteit omhooggeschoten en voel ik me energiek na een dag werken. 

Wil je deze bureaustoel vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste bureaustoelen artikel.

Bureau 

Een zit sta bureau voor een thuiswerkplek.

Zit sta bureau

Als je thuis werkt is het prettig om leven en werk van elkaar te scheiden. Dit is lastig als je werkt op dezelfde plek waar je ook je ontbijt eet.

Een goed bureau biedt hier de oplossing.

De laatste jaren is het zit sta bureau in opmars gekomen. Met zo’n bureau kun je eenvoudig de hoogte instellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je zittend op een perfecte hoogte kan werken, maar ook dat je staand kan werken. Dat is ideaal als je een afwisselende werkhouding wilt hebben gedurende je dag.      

Budget alternatief: Zoek je een simpel bureau zonder poespas? Kijk dan naar deze opties.

Vergelijk meer bureaus in ons beste bureau artikel.

Afsluitend

Ben je aan het thuiswerken dan is het nu tijd te investeren in een goede thuiswerkplek. Doe je dit niet, dan laat je kostbare productieve uren door de mazen van het net glippen. Daarnaast zitten er belastingvoordelen aan het inrichten van een thuiswerkplek

Sinds ik zelf aan de gang ben gegaan met het creëren van de perfecte thuiswerkplek ben ik creatiever, krijg ik meer gedaan, en voel ik me gezonder.

Nu wil ik van jou weten: wat denk jij van deze thuiswerkplek setup? Zijn er dingen die je eraan zou toevoegen of veranderen?

Laat het me weten in de reacties.

2 reacties

  1. Kun je de Apple Trackpad en toetsenbord ook op een PC gebruiken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *