De ultieme thuiswerkplek richt je zo in

door | 6 oktober, 2020

Met een goede thuiswerkplek kun je uren aan productiviteit winnen.

In dit artikel bespreek ik de producten die hier voor mij een cruciale rol in spelen. Ze doen dit door m’n postuur te verbeteren, me volledig af te sluiten van de buitenwereld, en m’n werkflow te versoepelen.

Als je het gevoel hebt dat je meer zou kunnen halen uit je werkdagen thuis, dan ben je hier aan het juiste adres.

Laten we beginnen.

Laptopstandaard

Nexstand K2 laptop standaard

Een laptop is niet gemaakt om een dag achter te werken. Constant naar beneden kijken zorgt voor een slecht postuur, wat leidt tot rug- en nekpijn. Het gebruiken van een laptop standaard was voor mij een game changer.

Je klapt de Nexstand K2 binnen een seconde uit en dankzij de 8 verschillende standen stel je je laptopscherm makkelijk in op ooghoogte.

De standaard weegt slechts 230 gram en is dus makkelijk mee te nemen. Dit maakt het ideaal om op verschillende locaties te werken naast je thuiswerkplek.

De Nexstand K2 is geschikt voor laptops van 12,2 tot 17 inch. Heb je een hele dunne laptop zoals een Macbook Air? Vrees niet. Er zitten extra rubbers in de verpakking waarmee je laptops van elke dikte stevig vast kan klemmen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je laptop uit de standaard zal glippen. 

Wil je deze laptop standaard vergelijken met andere opties? Bekijk ons beste laptopstandaarden artikel.

Externe monitor

HP EliteDisplay E243

Een externe monitor verbetert je workflow aanzienlijk. Ik gebruik deze HP-monitor als m’n tweede scherm. M’n laptopscherm gebruik ik om te creëren (schrijven, UX-design, spreadsheets) en de externe monitor als naslagwerk.

Zo hoef ik niet te wisselen tussen verschillende schermen en programma’s. Tom van Start24 heeft er zelfs 2. Of eigenlijk 4: 2 op kantoor en 2 in z’n thuiswerkplek.

De HP EliteDisplay E243 is een ideaal tweede scherm voor de meeste mensen. Voor geavanceerd grafisch design of video bewerken ben je beter af met een geavanceerder model, maar voor alle andere gevallen voldoet deze monitor uitstekend.

Je kunt de monitor in hoogte verstellen, kantelen en draaien. Ook is hij is aan je muur te monteren.

De kleuren zijn rijp en fris, en als je ’s avonds werkt kan hij automatisch op avondmodus overgaan voor een betere een betere nachtrust. Daarbij is hij nagenoeg randloos, wat een high-end gevoel geeft.

Wil je deze monitor vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste monitoren artikel.

Keyboard & muis

A-Konic draadloos bluetooth toetsenbord.

A-Konic Draadloos Toetsenbord – Bluetooth

Met een laptopstandaard en/of externe monitor verander je je laptop praktisch in een desktopsysteem. Dat betekent dat je een toetsenbord en muis nodig zult hebben.

A-Konic’s draadloze toetsenbord is een geweldige optie. De ontwerpers hebben zich duidelijk laten inspireren door Apple’s Magic Keyboard. Het toetsenbord is compact, plat en oogt zeer strak.

Daarbij is het toetsenbord is cross-platform en werkt met PC, Apple, iOS en Android.

Het enige nadeel? Hij heeft geen accu en je hebt 2 AA-batterijen nodig voor de stroomtoevoer. Deze batterijen gaan 4 maanden mee. 

Wil je dit toetsenbord vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste toetsenborden gids.

K&L Bluetooth Muis Draadloos

De K&L Bluetooth muis is geruisloos, ligt lekker in de hand en heeft een accu. Hij werkt uitstekend voor zowel rechts- als linkshandige mensen. 

Hij heeft een bereik van 10 meter en werkt cross-platform.

Een verrassend aantal muizen op de markt gebruikt nog een USB dongle. Deze verbindt gelukkig via Bluetooth.

Wil je deze muis vergelijken met andere opties? Bekijk dan ons artikel over ergonomische muizen.

Keyboard & muis voor Apple gebruikers

Ben je een Apple-gebruiker? Dan raad ik de volgende setup aan:

Apple Magic QWERTY Keyboard – Bluetooth

Ik was verbaasd. Dit toetsenbord bleek een stuk lekkerder te typen dan dat van m’n Macbook Pro. Het indrukken van toetsen voelt verrukkelijk. Ook, in tegenstelling tot bij sommige Macbooks, blijven de toetsen nooit plakken. 

Daarnaast kan het design niet beter. Het Magic Keyboard oogt zowel sierlijk als robuust, slank maar sterk.

Zoals je van Apple gewend bent, maakt dit toetsenbord automatisch verbinding met je computer. Eenmaal verbonden, doe je er ongeveer een maand mee voordat je hem weer met het lightning-usb kabel moet opladen.

Net als ieder ander Apple-product is ook de Magic Keyboard aan de prijzige kant. Maar in dit geval krijg je waar je voor betaalt: het allerbeste toetsenbord op de markt. 

Apple Magic trackpad 2.

Apple Magic Trackpad 2

Als je gewend bent aan de trackpad van je Macbook zal een muis je onwennig aandoen. Dat gold in ieder geval voor mij.

Met de Magic Trackpad 2 heb je dit probleem niet. Hij voelt identiek aan de Macbook trackpad, maar is 30% groter. Daarmee is hij precies even lang en hoog als de Magic Keyboard, wat leidt tot een mooi aansluitend geheel. 

Net als het toetsenbord gaat de trackpad ook een maand mee voor je hem weer moet opladen.

Hij is aan de prijs. Maar door het comfort, de productiviteit en de verminderde kans op polsblessures die je wint haal je de kosten er makkelijk uit.   

Noise cancelling koptelefoon

Bose QuietComfort 35 serie II 

Woon je in een drukke stad, heb je kinderen in huis, of allebei? Dan zal je concentratie met regelmaat verstoord worden door een veelvuldig scala aan geluiden.

Deze Bose koptelefoon lost dit probleem op. Wanneer mensen m’n aandacht willen trekken lukt dit ze enkel door op m’n schouder te tikken of in m’n blikveld te zwaaien. 

Dit is fantastisch.

Als je gevoelig bent voor prikkels, is het alsof je met deze koptelefoon je in een heerlijke cocon nestelt. Afgesloten van de buitenwereld. 

De Bose QC35 werkt via bluetooth en gaat zo’n 20 uur mee voor je hem weer moet opladen. Hij beschikt over een microfoon zodat je er ook mee kunt bellen. Het geluid is ontzettend zuiver. Perfect voor zowel het luisteren naar muziek als het kijken van films. 

Compact alternatief: draag je liever geen grote koptelefoon maar wil je wel goede geluidsdemping? Kijk dan naar de Airpods Pro.   

Bureaustoel

BenS-803-Bsc-3 bureaustoel. Goed voor een thuiswerkplek.

BenS 803-Bsc-3 Ergonomische bureaustoel

Voor de prijs krijg je met de BenS 803-Bsc-3 een van de beste bureaustoelen die er is. 

Het model is robuust, stijlvol en volledig instelbaar. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en geschikt voor praktisch elk lichaamsformaat. Qua design doet deze bureaustoel niet veel onder voor de high-end, veel duurdere modellen. Hierdoor kun je je nagenoeg geen miskoop doen aan deze stoel.

Sinds ik deze stoel aan m’n thuiswerkplek heb toegevoegd is m’n productiviteit omhooggeschoten en voel ik me energiek na een dag werken. 

Wil je deze bureaustoel vergelijken met andere opties? Bekijk dan onze beste bureaustoelen artikel.

Bureau 

Een zit sta bureau voor een thuiswerkplek.

Zit sta bureau

Als je thuis werkt is het lekker om leven en werk van elkaar te scheiden. Dit is lastig als je werkt op dezelfde plek waar je bijvoorbeeld ontbijt.

Een goed bureau biedt hier de oplossing.

De laatste jaren is het zit sta bureau in opmars gekomen. Met zo’n bureau kun je eenvoudig de hoogte instellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je zittend op een perfecte hoogte kan werken, maar ook dat je staand kan werken. Dat is ideaal als je een afwisselende werkhouding wilt hebben gedurende je dag.      

Budget alternatief: Zoek je een simpel bureau zonder poespas? Kijk dan naar deze opties.

Vergelijk meer opties in ons beste bureau artikel.

Afsluitend

Als je van thuis werkt is het nu tijd te investeren in een goede thuiswerkplek. Doe je dit niet, dan laat je kostbare productieve uren door de mazen van het net glippen. Daarnaast zitten er belastingvoordelen aan het inrichten van een thuiswerkplek

Sinds ik zelf aan de gang ben gegaan met het creëren van de perfecte thuiswerkplek, ben ik creatiever, krijg ik meer gedaan, en voel ik me gezonder.

Nu wil ik van jou horen: wat denk jij van deze thuiswerk setup? Zijn er dingen die je eraan zou toevoegen of veranderen?

Laat het me weten in de reacties.

Joost Boer

Joost is sinds 2014 aan het ondernemen in de tech industrie. Tot 2020 was hij in Azië gevestigd, nu is hij weer terug in Nederland.

2 Reacties

  1. Jesse

    Kun je de Apple Trackpad en toetsenbord ook op een PC gebruiken?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *