Rocket.net review: snel, innovatief en goed geprijsd (2022)

Rocket.net is een managed WordPress hosting provider gelanceerd in 2020. De provider claimt een unieke aanpak te hebben om WordPress supersnel te laten draaien. Is Rocket.net zo goed als het bedrijf zelf beweerd?


Onze score:


Rocket.net voordelen

 • Dankzij “Edge of the Cloud” en ingebouwde CDN belachelijk snelle laadtijden
 • Dusdanig sterke beveiliging dat je zelf geen security plugins meer nodig hebt
 • Veel hosting pakketten (groei door met hen tot miljoenen bezoekers per maand)
 • Extreem eenvoudig te gebruiken: alle configuratie wordt voor je geregeld
 • Makkelijk te gebruiken testomgeving
 • Gratis website verhuisdienst
 • Minder prijzig dan concurrenten Kinsta en WP Engine

Rocket.net nadelen

 • Bestaat nog maar sinds 2020, dus minder gevestigd dan concurrentie

Met managed WordPress providers zoals Kinsta, WP Engine en WPX vraag je je misschien af of de wereld nog een dergelijke dienst nodig heeft. De oprichters van Rocket.net vonden van wel, en het resultaat is een hosting provider die de laatste jaren een aardige buzz heeft weten te genereren.

Met WordPress hosting op de “Edge of the Cloud” en een ingebouwde Cloudflare Enterprise CDN heeft Rocket.net in elk geval een paar trucs in hun arsenaal die hun concurrenten niet hebben.

Het team achter Rocket.net is indrukwekkend. Oprichter Ben Gabler is een grote naam binnen de hostingindustrie en is al sinds 2006 met hosting bezig. Hij heeft sleutelrollen gespeeld binnen onder andere HostGator (als werknemer nummer 10) en GoDaddy.

In deze review neem ik Rocket.net uitgebreid onder loep. We gaan kijken of het echt zo snel is als wordt beweerd, hoe het zit met de kwaliteit van de klantenservice, welke features de dienst heeft en wat het allemaal kost. Tegen het einde van deze review moet je een goed beeld hebben of dit de juiste hosting dienst voor jouw site is.

Rocket.net in één oogopslag

Uptime garantie
Klantenservice24/7 live chat, telefoon en ticket support
Managed WordPress
Soorten hostingShared
Basis featuresKan 250.000 maandelijkse bezoekers aan, 10 GB opslag, gratis SSL, staging
Meest geschikt voorSerieuze bloggers en digital agencies
Server locaties20+ locaties waaronder Amsterdam
Prijs vanaf$25 per maand (als je jaarlijks betaald)

Rocket.net snelheid, uptime en klantenservice

Snelheid

Rocket.net is een van de weinige hosting providers ter wereld (of misschien de enige?) die hun real-time snelheidsstatistieken open en bloot op hun website etaleert.

Rocket.net snelheid test

Zoals je kunt zien ligt hun gemiddelde TTFB op 70 milliseconden. Ter referentie: alles wat met Time to First Byte onder de 100ms valt wordt door Google beschouwd als een extreem goede score.

Rocket.net gebruikt Edge of the Cloud servers die zich bevinden die zich bevinden in zogeheten Internet Exchanges. Zo’n exchange staat in directe verbinding met een lokale internetprovider wat netwerk latency drastisch verminderd en je sitesnelheid sterk verhoogt.

Edge of the Cloud Rocket.net

Daarnaast maakt ieder Rocket.net hosting pakket gebruik van een ingebouwde Cloudflare Enterprise CDN (hierover later meer).  

Rocket.net heeft een unieke aanpak als het gaat om hun server management. Het resultaat? Absurd snelle laadtijden. In dit blog artikel vertelt de CEO meer over hoe de snelheid van hun dienst precies in elkaar steekt.    

Uptime

Rocket.net claimt een uptime van 99,99% wat uitzonderlijk hoog is. Het doen van een individuele uptime test bij een hosting provider is over het algemeen vrij nutteloos omdat het slechts kijkt naar één server.

Het is interessanter om gebruikers reviews, Facebook groepen en fora door te spitten om te kijken of mensen uptime problemen hebben. Dit heb ik gedaan en ik ben geen enkele gebruiker tegengekomen die z’n beklag heeft gedaan over de uptime van Rocket.net.

Verder heeft de provider de afgelopen jaren geen enkele langdurige downtime incidenten gehad.  

Klantenservice

Je kunt Rocket.net 24/7 bereiken via live chat, support tickets en telefonisch. De live chat wachttijd duurt ongeveer 10 minuten.

Rocket.net klantenservice

De kwaliteit van hun medewerkers is uitzonderlijk goed. Het zijn zonder uitzondering WordPress experts die je graag helpen en snel en eenvoudig oplossingen weten te bieden.

Er is ook een kennisbank maar op het moment van schrijven is die nog een beetje onderontwikkeld. Logisch, want Rocket.net is een nieuwe speler.

Rocket.net verder doorgelicht

Zelfontwikkeld dashboard

Rocket.net heeft een eenvoudig te gebruiken, zelfontwikkeld dashboard. Je kunt hier zoveel gebruikers aan toevoegen als je wilt, toegang krijgen tot je file manager en een staging site opzetten.

Beveiliging

De beveiliging van Rocket.net is dusdanig dat je eigenlijk niet eens je eigen beveiliging plugins nodig hebt. Ieder hosting pakket komt met een WordPress Security Suite waarmee je site beveiligd wordt tegen malware en brute force aanvallen.  

Cloudflare Enterprise

Veel hosting providers bieden een gratis CDN aan – meestal de instapversie van Cloudflare. Rocket.net doet dit ook, maar bij hen krijg je gratis toegang tot Cloudflare Enterprise (hier kun je als individu niet eens toegang tot krijgen, tenzij je duizenden dollars ophoest). Cloudflare Enterprise is eindeloos veel geavanceerder dan de gratis versie van Cloudflare. Je hoeft hier niks zelf voor in te stellen (Rocket.net doet al het werk).

Hier zijn een paar voordelen die toegang hebben tot Cloudflare Enterprise biedt:

 • Bestand verkleining via Brotli
 • Mirage image optimization
 • Polish image optimization
 • Tiered caching
 • Argo Smart routing

Maak je geen zorgen als deze termen je niet veel zeggen. De bottom line is dat deze features ontzettend bijdragen aan het versnellen van je website. En dat je hier zelf geen vinger voor hoeft uit te steken.

Andere hosting extra’s en features

Dit zijn de hosting features en extraatjes waar je bij Rocket.net op kunt rekenen:

 • Gratis SSL-certificaat
 • Gratis CDN
 • Staging (testomgeving)
 • Automatische dagelijkse backups (voor 30 dagen)
 • Gratis verhuisservice

Server locaties

Rocket.net heeft servers verspreid over de hele wereld. Ze zitten in de VS (o.a. Atlanta, Chicago en New York), Australië (Sidney), Azië (Tokyo en Singapore) en Europa (Amsterdam, Frankfurt en Londen). 

Het is een Amerikaanse dienst, maar gezien ze ook servers in Amsterdam hebben hoef je je geen zorgen te maken als je je richt op een Nederlands publiek.

Test de dienst voordat je overstag gaat

Een van de coole dingen van Rocket.net is dat ze je helpen hun dienst te testen voordat je klant bij ze bent. Ze migreren een kloon van je website naar een tijdelijke URL (*.onrocket.site) waarna je op je gemak snelheidstesten kan uitvoeren en de resultaten kan vergelijken met je huidige hosting.

Dankzij de hulp van het Rocket.net team is dit de perfecte manier om de wateren te testen met minimale tijd en moeite.

Rocket.net hosting pakketten en tarieven

Rocket.net heeft een eenvoudig te begrijpen aanbod aan hosting pakketten.

Rocket.net hosting pakketten

Omdat de features en specificaties voor ieder pakket hetzelfde zijn, hoef je alleen een pakket te kiezen aan de hand van je maandelijkse bezoekers en het aantal websites die je hebt.

Deze pakketten beginnen bij $30 per maand. Op dit pakket, Starter, kun je een enkele website installeren en het kan tot 250.000 unieke maandelijkse bezoekers aan. Voor de goede orde: dit is belachelijk veel. Het duurste pakket, Enterprise, kost $200 per maand. Hierop kun je 25 websites installeren en het kan 5.000.000 (!) bezoekers per maand aan.

Met andere woorden, op een aantal zeer uitzonderlijke gevallen na kun je praktisch ieder soort WordPress website op Rocket.net hosten.

Verder biedt Rocket.net ook veel reseller hosting opties aan, perfect voor web bureaus.

Rocket.net reseller hosting

Niet-goed-geld-terug en één maand uitproberen voor $1

Je krijgt bij Rocket.net een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen. Dit is standaard binnen de industrie. Hierdoor kun je de dienst zonder risico uitgebreid testen.  

Daarnaast biedt Rocket.net een instaptarief van $1 voor de eerste maand.

Wat zeggen mensen online over Rocket.net?

Rocket.net wordt bijna unaniem positief beoordeeld door haar gebruikers. Op TrustPilot scoort het een 4,8/5.

Rocket.net TrustPilot score

De meeste reviews die je er tegenkomt zijn geschreven in deze trant:

Rocket.net TrustPilot reviews

In Facebook groepen is dit hetzelfde verhaal. Natuurlijk tref je zo nu en dan een ontevreden klant, maar het gros van de gebruikers is extreem tevreden met de dienst.

Conclusie

Rocket.net is een managed WordPress hosting provider die je het beste kunt vergelijken met Kinsta (lees onze Kinsta review hier) en WP Engine. Dat betekent dat de dienst het beste past bij mensen die een complete hands-off, zorgeloze hosting ervaring zoeken. Het is minder geschikt voor mensen die zoeken naar configuratie mogelijkheden en dev tools.

Rocket.net is – zoals ze zelf en hun gebruikers claimen – inderdaad absurd snel. Daarnaast zijn ze aantrekkelijk geprijsd (voor dit type dienst in ieder geval).

Voor nieuwere WordPress sites is Rocket.net duidelijk overkill, maar als je een grote of snelgroeiende site hebt en de allerbeste performance verwacht, dan is dit een uitstekende optie. Test ze op z’n minst uit: hun team helpt je hiermee waardoor je dit moeiteloos kunt doen.

Wel iets om aan te denken: Rocket.net is niet zo lang gevestigd als bijvoorbeeld Kinsta. Het bedrijf zit nog steeds volop in haar eigen groeifase. Gelukkig heeft het team achter de provider decennia aan ervaring, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen liever hun site onderbrengen bij een hosting partij met een langere track record.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *