One.com review: Deense hosting van matige kwaliteit (2022)

one.com review

One.com is een Deense hosting provider die zich richt op complete beginners. De dienst is makkelijk te gebruiken, maar is op geen front echt indrukwekkend.


Onze score:


One.com voordelen

 • Redelijk goed geprijsd
 • Uitstekende uptime
 • Makkelijk te gebruiken voor beginners

One.com nadelen

 • Middelmatige snelheid
 • Matige klantenservice
 • Geen servers in Nederland

One.com is een van de grootste hosting providers van Europa. Ze hebben de laatste jaren veel hosting merken overgenomen onder de overkoepelende naam group.ONE. Zo bezitten ze onder andere het Nederlandse Antagonist en Hostnet. De groep heeft in totaal 14 miljoen klanten en meer dan 500 medewerkers.

One.com richt zich op beginners. Ze bieden enkel eenvoudige shared hosting pakketten aan (6 opties), maar hebben geen cloud hosting, VPS of dedicated servers.

Hun algehele dienstverlening schittert in middelmatigheid. Hun hosting is van gemiddelde snelheid, biedt een degelijke uptime en heeft een klantenservice waar je niet echt enthousiast van wordt, maar ook niet de haren van uit je hoofd trekt. Hun prijzen zijn niet hoog, maar voor wat je krijgt ook weer niet heel aantrekkelijk.

Dus hoewel One.com geen slechte hosting is, is er ook geen enkele goede reden om ze van harte aan te raden. Anno nu is het een dienst die vooral veel afgenomen wordt omdat het een bekende merknaam is.

Daarnaast bevinden hun Europese datacenters zich enkel in Denemarken, maar hebben ze geen servers in Nederland. Hoewel Denemarken niet erg ver van ons verwijderd is, zorgt dit toch voor een kleine vertraging ten opzichte van hosting providers met servers in Nederland.

In deze One.com review ga ik dieper op dit alles in.

One.com in één oogopslag

Uptime garantie
Klantenservice24/7 live chat, ticket support
Managed WordPress
Soorten hostingShared
Basis features50GB opslag, dagelijkse backups, email hosting
Meest geschikt voorBeginners
Server locatiesKopenhagen (Denemarken)
Prijs vanaf€1,99 per maand

One.com snelheid, uptime en klantenservice

Snelheid

One.com bestaat sinds 2002, heeft miljoenen klanten en richt zich vooral op beginners. Deze 3 ingrediënten bij elkaar genomen zijn niet het recept voor het zijn van een snelheidsduivel.

Dit is hoe hun hosting infrastructuur eruit ziet:

 • Hardware wordt verzorgd door HP, IBM en Dell
 • Opslag wordt verzorgd door Hitachi
 • Ze gebruiken datacenters van Interxion
 • Firewalls en routers zijn van Juniper
 • Switches zijn afkomstig van Cisco

Dit is een heel degelijke lijst met partners, maar toch zal je site bij One.com niet bijzonder snel zijn. Zeker niet bij de goedkopere pakketten.

Deels heeft dit te maken met de resources die je toegewezen krijgt:

One.com specificaties

512 GB RAM is erg weinig voor shared hosting – ook voor een goedkoop pakket.

Daarbij komt dat hun servers in Kopenhagen en niet in Nederland staan, waardoor we hier te maken hebben met een (kleine) vertraging.

Uptime

Uptime verwijst naar hoeveel tijd je site in de lucht is. Dit percentage moet zo dicht mogelijk in de buurt van 100% zitten.

De uptime van One.com is goed. Ik heb weinig klachten kunnen vinden van gebruikers betreft de uptime. Daarnaast heeft de provider een status pagina waarop je storingen en andere problemen met hun servers kunt zien.

Voor een provider van hun grootte, zijn de gemelde incidenten zeer minimaal.

One.come uptime

Klantenservice

One.com biedt 24/7 klantenservice aan via live chat, ticket support en een kennisbank.

One.com klantenservice

De kennisbank is niet heel groot, maar de artikelen steken goed in elkaar en zijn redelijk up-to-date. Veel van de vraagstukken waar je mogelijk tegenaan zult lopen, moet je kunnen oplossen via deze kennisbank.

Wanneer je via live chat met een mens wilt spreken, zal je eerst door een paar vragen van een bot heen moeten werken. Dit is vrij irritant, maar meestal duurt het tussen de twee en 10 minuten voordat je een mens van vlees en bloed te pakken hebt. Dit is acceptabel.

De kennis van de meeste support medewerkers zit op het niveau van dat van de meeste enorme hosting providers. Technisch beperkt onderlegd, maar adequaat voor het oplossen van de meeste eenvoudige problemen.

One.com staat in elk geval niet bekend om het hebben van spectaculaire klantenservice.

Andere belangrijke overwegingen

Dashboard

Het dashboard van One.com is intuïtief ontworpen en eenvoudig te gebruiken. Het is ideaal voor beginners. Er ontbreken een aantal meer geavanceerde features die gevorderde gebruikers op prijs zouden stellen echter.

Beveiliging

Ieder One.com pakket bevat een gratis SSL-certificaat. Daarnaast bieden ze SiteLock bij hun duurdere pakketten wat kan helpen met het tegenhouden van malware.

Hun server infrastructuur is bovendien van een dusdanige kwaliteit dat je je bij hen over de veiligheid van je site geen zorgen hoeft te maken.  

Hosting features en extra’s

Ieder hosting pakket van One.com biedt standaard:

 • Dagelijkse backups
 • Minstens 50GB opslag (dit is erg genereus, en zal je realistisch gesproken nooit vol krijgen)
 • Email hosting

Bij hun duurdere pakketten krijg je ook een testomgeving waar je op een veilige manier nieuwe designs, themes en plugins voor je site kunt testen.

Enigszins vreemd is dat hun goedkoopste pakket geen 1-klik WordPress functionaliteit aanbiedt, maar dat dit een “premium” feature lijkt te zijn. Dat voelt ietwat karig.

One.com hosting pakketten en tarieven

One.com biedt enkel shared hosting aan. Shared hosting betekent dat je site zich bevindt op een server met andere websites. Het is veruit de meest populaire vorm van hosting en is ook de meest logische hosting keuze voor het gros van alle websites.

One.com verdeelt hun pakketten onder in Webhosting en WordPress hosting, maar deze twee zijn bij hen exact hetzelfde.

One.com hosting pakketten

Op hun twee goedkoopste pakketten kun je slechts een enkele site installeren. Vanaf hun Enthusiast pakket worden ze hier iets genereuzer mee: hierop kun je 5 sites installeren.

De instaptarieven van hun goedkoopste pakketten zijn €1,99 per maand, maar daarna schieten de prijzen omhoog. En let op, je betaalt jaarlijks.

De tarieven van One.com zijn niet écht hoog, maar voor wat je krijgt zijn ze nou weer niet competitief geprijsd. Er zijn hosting providers die veel meer waar voor je geld bieden, welke ik hieronder ga bespreken.  

One.com alternatieven

Voor Nederlanders is Cloud86 een stuk betere hosting provider. Ze zijn eveneens geschikt voor beginners, maar bieden ook geavanceerdere hosting pakketten voor meer ervaren gebruikers. Ze hebben telefonische ondersteuning zonder wachttijden. Cloud86 maakt gebruik van LiteSpeed servers, wat betekent dat je site razendsnel laadt. Tot slot zijn ze net iets scherper geprijsd dan One.com.

Er is geen enkele overtuigende reden om voor One.com te kiezen. De dienst is niet verschrikkelijk, maar blinkt eveneens nergens uit en doet niks wat andere providers niet een stuk beter doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *