De beste Node.js hosting van 2022

Zoek je naar de beste Node.js hosting voor je volgende app project? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Node.js is een open source server omgeving dat draait op veel verschillende platformen, van Linux tot Windows. Het aantrekkelijke van Node.js is dat je als developer JavaScript kunt gebruiken voor scripts aan de server-zijde, of scripts aan de server kant kan draaien om dynamische content te genereren die naar de browser van de gebruiker wordt gestuurd. Omdat Node.JS veel wachttijd verminderd, is het populair onder commerciële, business-gedreven sites.

Hoewel er een aantal gratis hosting opties zijn om Node.js op te testen, zijn geen van deze opties geschikt voor serieuze projecten. In dit artikel bespreek alleen de beste Node.js hosting providers. Providers die geschikt zijn voor commerciële projecten.   

Laten we beginnen.

De beste Node.js hosting van 2022

 • Cloud86 – Beste Nederlandse webhost voor Node.js
 • Hostinger – Beste budget Node.js hosting
 • Cloudways – Node.js op cloud hosting

Cloud86 – Beste Nederlandse webhost

Doordat je met Node.js te maken hebt met je eigen codering, heb je een hosting pakket nodig wat root server toegang geeft. Op die manier kom je al snel uit bij VPS of dedicated hosting pakketten.

Cloud86 biedt VPS pakketten in twee smaken: managed en unmanaged. Hun unmanaged VPS pakketten kun je krijgen vanaf €25,00 per maand. Hun managed VPS is een stuk prijziger: dit kost je minstens € 114,95 per maand.

Hun unmanaged VPS pakketten zijn geschikt voor ervaren developers die het niet erg vinden zichzelf met hun serverinstellingen en onderhoudt bezig te houden. Hun managed VPS pakketten zijn beter voor wanneer je je liever zo min mogelijk bezig houdt met de technische kanten van je hosting.

Het grote voordeel van de VPS pakketten van Cloud86: je kunt ze volledig naar je eigen smaak configureren. Zodra je meer capaciteit nodig hebt, voeg je er gemakkelijk een vCPU core, extra RAM, SSD schijfruimte of een IP-adres aan toe.

Daarnaast is Cloud86 een Nederlandse partij met de beste klantenservice van alle Nederlandse hosting providers. Je krijgt hun medewerkers zonder moeite telefonisch te pakken en kunt ze ook via email eenvoudig bereiken.

Niet voor niets is Cloud86 een van de beste Nederlandse webhosters.

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Hostinger – Beste budget Node.js hosting

Hostinger biedt ontzettend voordelige webhosting pakketten aan. Normaliter zijn prijzen die te goed lijken om waar te zijn dit meestal ook. Wat je meestal krijgt is een suboptimale service. Hostinger vormt een uitzondering op deze regel.  

Ze bieden snelle hosting, uitstekende uptime en hebben 24/7 support. Deze internationale provider wordt onderhand gebruikt door miljoenen websites.

Hostinger biedt shared hosting, cloud hosting en VPS hosting. Alleen hun VPS hosting is geschikt voor Node.js applicaties.

Hostinger biedt een groot aantal VPS pakketten. Hun goedkoopste VPS krijg je vanaf €3,95 per maand. Dit is een bescheiden pakket, met bescheiden specificaties:

 • 1 vCPU core
 • 1 GB RAM
 • 20 GB SSD opslag
 • 1 TB bandbreedte

Wel krijg je volledige roottoegang en kun je zeer eenvoudig een Node.js app installeren. Dit pakket is ideaal voor als Node.js nog nieuw voor je is en je een klein project voor weinig gebruikers wilt lanceren.

Wanneer nodig kun je met Hostinger echter eenvoudig opschalen naar een zwaardere VPS. Kijken we naar hun zwaarste VPS pakket (wat je krijgt vanaf €65,99 per maand), dan krijg je de volgende specificaties:

 • 8 vCPU cores
 • 16 GB RAM
 • 250 GB SSD opslag
 • 12 TB bandbreedte

Hierop kun je een zéér serieus Node.js project draaien.

Kortom, Hostinger is een zeer veelzijdige optie die je voor zowel zeer kleine projecten als zeer grote projecten kunt gebruiken.

Denk er echter aan dat Hostinger geen Nederlandse klantenservice heeft.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

Cloudways – Node.js op cloud hosting

Cloudways is een internationale hosting provider die iets anders te werk gaat dan Cloud86. In plaats van dat ze werken met VPS hosting bieden ze cloud hosting aan.

In plaats van dat je een partitie van een server toegewezen krijgt zoals met een VPS, is met cloud hosting je website of web app uitgesmeerd over meerdere servers. Het voordeel hiervan is dat over het algemeen je kunt rekenen op betere uptime. Mocht er een server uitvallen, dan kunnen andere servers in de bres springen.

Cloudways is een managed cloud hosting provider. Hierdoor is het draaien van een Node.js app erop net iets lastiger dan bij Cloud86 en Hostinger. Ze hebben namelijk extra beveiliging op hun servers, evenals firewall restricties.

Om dit op te lossen zal je een beetje moeten klooien. Het team van Cloudways kan je hier echter mee helpen.

Wanneer je je Node.js applicatie eenmaal draaiende hebt op Cloudways heb je een paar grote voordelen:

 • Cloudways is veruit een van de snelste hosting providers op de markt
 • Je krijgt 24/7 support
 • Cloudways is extreem prijsvriendelijk
 • Je Node.js app zit in de cloud

Meer over Cloudways

Bezoek Cloudways    

Waar moet je op letten met Node.js hosting?

Niet iedere hosting provider is even geschikt voor Node.js apps. Hier ga ik je uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste provider voor jouw project.

Node.js is een open-source, platformonafhankelijke JavaScript-runtime omgeving.

Anders uitgedrukt, Node.js is een JavaScript-framework waarmee ontwikkelaars hun code in een virtueel domein kunnen testen en debuggen.

Doordat Node.js open-source en cross-platform is, is het framework op twee manieren zeer toegankelijk en veelzijdig.

Allereerst, doordat het open-source is, kunnen ervaren ontwikkelaars de Node.js-broncode naar wens aanpassen.

Ten tweede is Node.js, als cross-platform software, beschikbaar voor vrijwel elke ontwikkelaar, ongeacht het besturingssysteem dat ze gebruiken.

Node.js is in 2009 ontwikkeld door Ryan Dahl. Op dat moment deed Apache HTTP Server de dingen ​​​​die Node.js nu doet, maar minder efficiënt. Apache kon met name gelijktijdige verzoeken niet aan. Daarom werd Node.js ontwikkeld.

Met Node.js gebruiken JavaScript-ontwikkelaars server-side scripting om dynamische webpagina's te genereren. Scripting aan de serverzijde werkt door gebruikersverzoeken uit te voeren aan de serverzijde of webserver in plaats van aan de clientzijde of webbrowser.

Het voordeel van deze scripttechniek is dat clients niet te maken hebben met trage laadtijden en hoog CPU-gebruik. Voor hetzelfde effect kunnen ontwikkelaars statische webpagina's gebruiken, maar de inhoud van de website zou hierdoor veel minder boeiend en interactief zijn.

Server-side scripting stelt ontwikkelaars in staat om de vaak overbelaste aanwezigheid van browser plugins en technologie te negeren door alleen op de webserver te vertrouwen.

Allereerst, vrijwel alle shared hosting is ongeschikt voor Node.js projecten. Dit is omdat je met shared hosting geen roottoegang krijgt en de meeste providers Node.js überhaupt niet toestaan.

Wat je wilt is toegang krijgen tot een VPS of dedicated hosting. Cloud hosting kan ook een optie zijn (zoals bij Cloudways), hoewel je wat meer werk moet verrichten om je Node.js app werkende te krijgen.

Een VPS of dedicated hosting komt in twee smaken: managed of unmanaged. Bij een managed VPS word je veel server onderhoud en -configuratie uit handen genomen, maar je betaalt er wel veel meer voor.

Conclusie

Hier zijn nogmaals de beste Node.js hosting providers van dit moment:

 • Cloud86 – Beste Nederlandse webhost voor Node.js
 • Hostinger – Beste budget Node.js hosting
 • Cloudways – Node.js op cloud hosting

Cloud86 is een hosting provider van Nederlandse bodem. Ze scoren uitstekend op elk front (snelheid, uptime en klantenservice) en bieden zowel managed als unmanaged VPS pakketten aan.

Hostinger is een internationale provider die bekend staat om haar ontzettend aantrekkelijke prijzen. Bij hen kun je een VPS krijgen voor slechts een paar euro per maand. Ideaal als je net begint met Node.js. Echter, ze bieden ook een stuk zwaardere (en duurdere) VPS pakketten. Hun VPS pakketten zijn unmanaged.

Cloudways werkt iets anders. Ze bieden managed cloud hosting aan. Je kunt uitstekend een Node.js app onderbrengen bij hen, maar je zult wel iets meer werk moeten verrichten om hun beveiliging en firewall instellingen te omzeilen.  

Veel gestelde vragen

Kun je Node.js installeren via shared hosting?

Meestal niet. Shared hosting is behoorlijk gelimiteerd als het gaat om het installeren van applicaties. Vaak beperkt het zich tot WordPress, Joomla en Magento. Daarnaast kun je ook weinig veranderen aan de server instellingen van shared hosting.

Node.js sluit veel beter aan bij een privé server omgeving zoals die van een VPS of een dedicated server.    


Waar wordt Node.js vooral voor gebruikt?

Node.js wordt gebruikt binnen ontzettend veel verschillende industrieën en web apps. Denk hier aan Netflix, Uber, eBay, Paypal en Trello.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *