NameHero review: goede en goedkope LiteSpeed hosting (2022)

NameHero is een Amerikaanse hosting provider met servers in twee landen: de Verenigde Staten en Nederland. Dat maakt deze hosting partij voor ons als Nederlanders het overwegen waard.


Onze score:


NameHero voordelen

 • LiteSpeed servers bij al hun pakketten (super snelle performance)
 • LiteSpeed Cache plugin is uitstekend
 • Betere CPU/RAM verhouding in vergelijking met soortgelijke webhosts
 • 24/7 support via telefoon, live chat of email
 • Makkelijk te gebruiken voor beginners
 • Gratis SSL, gratis website verhuizing, en gratis domeinnaam (bij duurdere pakketten)
 • Uitstekende beveiliging
 • Zeer aantrekkelijk geprijsde pakketten (voor wat je krijgt)

NameHero nadelen

 • Prijzen schieten na het instaptarief behoorlijk omhoog (standaardpraktijk binnen de hosting industrie)
 • Dashboard zou beter kunnen (je krijgt cPanel)

Het in 2015 opgerichte NameHero is met 500.000 websites die ze onderbrengen een behoorlijk populaire webhost, maar in Nederland hebben ze (nog niet) veel tractie.  

Dat is zonde, want de provider biedt een perfecte mix van performance, support en betaalbaarheid. Een keerzijde is dat de host slechts servers heeft in twee landen (de VS en Nederland). Dit is echter geen probleem als je site zich vooral richt op, zeg, Nederlandse. bezoekers.

NameHero gebruikt LiteSpeed servers, net zoals Hostinger (voor meer over Hostinger, lees onze review hier). Er is de laatste jaren terecht nogal wat te doen geweest rondom LiteSpeed servers. Ze zijn namelijk véél sneller dan de traditionele Apache servers die de meeste hosting providers gebruiken.

NameHero biedt private cloud hosting (hun variant op shared hosting), VPS hosting, managed cloud hosting en reseller hosting. Hiermee heeft het voor ieder wat wils.

In deze NameHero review neem ik deze provider uitgebreid onder loep. Lees verder om erachter te komen of het de juiste host is voor jouw website(s).

NameHero in één oogopslag

Uptime garantie
Klantenservice24/7, live chat, email, telefoon
Managed WordPress
Soorten hostingPrivate cloud, VPS, managed cloud, reseller
Basis featuresOngelimiteerde SSD opslag, gratis LiteSpeed, ongelimiteerde emailadressen, Cloudflare CDN, dagelijkse en wekelijkse backups
Meest geschikt voorKleine en middelgrote websites
Server locatiesNederland en de VS
Prijs vanaf$2,69 per maand

NameHero snelheid, uptime en klantenservice

Snelheid, uptime en klantenservice zijn de belangrijkste componenten bij iedere hosting provider. Laten we kijken hoe NameHero op deze onderdelen scoort.

Snelheid

NameHero is een webhost die hun server specificaties duidelijk etaleert.

NameHero hosting specificaties

Dit is een verre van de norm. Veel providers stoppen deze gegevens diep weg op hun site, beschrijven ze op een vage manier, of noemen ze zelfs helemaal niet.

De reden waarom NameHero hier zo open mee is, is simpel: hun specificaties zijn geweldig. Je krijgt meer RAM/CPU dan bij de meeste concurrerende hosting providers voor een betere prijs.

Alle pakketten van NameHero gebruiken LiteSpeed servers wat betekent dat je je site kunt (en zou moeten) optimaliseren via de LiteSpeed Cache plugin. Wanneer je deze gratis plugin gebruikt is het niet meer nodig om te betalen voor een premium caching plugin of om een CDN te gebruiken.

Veel hosts gebruiken nog steeds Apache of Nginx servers die qua snelheid in het niet vallen bij LiteSpeed servers:

Apache vs LiteSpeed server load
Server test (bron: LiteSpeed)

Dit alles leidt ertoe dat NameHero met gemak een van de snelste hosting providers op de markt is.

Uptime

Je hebt niks aan een hosting provider met kwakkelende uptime. Wat is het punt van snelle webhosting als je bezoekers met regelmaat je site niet kunnen bereiken?

Gelukkig scoort NameHero uitstekend op dit gebied. In tegenstelling tot de meeste providers zijn ze volledig transparant qua uptime. Zo weten we dat hun bewering dat hun gemiddelde uptime hoger is dan 99,9% correct is.

NameHero uptime report

Op deze pagina kun je zelfs in real-time de status van NameHero’s servers in de gaten houden.

NameHero real-time uptime

Bekijk zelf in real-time hoe NameHero’s servers het doen

Gaat er dan nooit iets fout met NameHero’s servers? Niet helemaal. Net als veel andere hosting providers heeft NameHero ook op een gegeven moment met langdurige downtime te maken gehad. Dit duurde twee dagen. NameHero’s CEO heeft dit incident uitvoerig beschreven in een blog artikel. Mijn oordeel: de CEO nam volledige verantwoordelijkheid en heeft zo hard als mogelijk gewerkt om het probleem op te lossen.

Klantenservice

Veel goedkope hosting providers hebben matige of zelfs slechte support. Niet NameHero. Je kunt hun team 24/7 bereiken per telefoon, email of live chat.

NameHero klantenservice

In tegenstelling tot een provider als SiteGround (lees hier onze SiteGround review) zit hun klantenservice niet ergens diep weggestopt in hun website. En in tegenstelling tot Cloudways (lees hier onze Cloudways review) spreken hun medewerkers niet in een onbegrijpelijk technisch jargon.

Hun klantenservice reageert snel, is empathisch en is technisch bekwaam. Ik heb er niks op aan te merken.

NameHero verder doorgelicht

In de kern zit het snor met NameHero. Maar hoe zit het met zaken als hun dashboard, beveiligingsmaatregelen, features en extraatjes en het kostenplaatje?

Gebruiksvriendelijkheid van het dashboard

Eigenlijk is het hosting dashboard het enige “mankement” aan NameHero. Ik zet dit woord tussen aanhalingstekens want het komt nogal aan op persoonlijke smaak. NameHero gebruikt cPanel voor hun hosting dashboard in plaats van een zelfgemaakte oplossing zoals je ziet bij providers als Hostinger en SiteGround.

Naar mijn smaak oogt en voelt cPanel verouderd. Tegelijkertijd weet ik dat miljoenen mensen er bij zweren.  

NameHero heeft voor zaken als accountmanagement, managen van name servers en domeinnaam management wel een mooi ontworpen, eenvoudig te gebruiken dashboard.

Beveiliging

NameHero gebruikt hun zelfontwikkelde Security Shield om je site te beschermen voor gevaren. Het codewoord van deze tool is pro-activiteit. Security Shield is er om DDoS-aanvallen en brute force login de kiem in te smoren nog voordat ze goed en wel onderweg zijn. Voeg hier nog zelf een plugin als SG Security aan toe en je site zal volkomen veilig zijn.

NameHero security

Hosting extra’s en features

Met NameHero krijg je onder andere de volgende extraatjes en features:

 • LiteSpeed optimalisatie
 • Ongelimiteerde maandelijkse bandbreedte
 • Ongelimiteerd aantal emailadressen
 • Cloudflare CDN
 • Nachtelijke en wekelijkse backups
 • Gratis domeinnaam (behalve bij de twee goedkoopste pakketten)
 • Gratis website migratie
 • Gratis SSL

Een keerzijde aan hun nachtelijke backups: ze slaan deze maar voor één dag op. Andere providers zoals SiteGround slaan je backups voor 30 dagen op. Je kunt je backups bij NameHero voor langer dan een dag opslaan, maar hiervoor betaal je $1,99 per maand extra.

NameHero kosten

NameHero’s goedkoopste pakket kost $2,69 per maand (instaptarief). Na verlenging kost dit $8,95 per maand. Voor hun duurste basispakket betaal je $11,98 per maand (na verlenging $29,95 per maand).

Dit instaptarief krijg je alleen als je 3 jaar vooruit betaalt. Betaal je per jaar dan betaal je voor hun allergoedkoopste pakket $3,29 per maand.

Deze prijsverhoging na het instaptarief is aanzienlijk, maar is niets ongewoons binnen de hosting industrie.

NameHero biedt een 30-daagse niet-goed-geld-terug-garantie.

Je kunt bij hen betalen via credit card (MasterCard, Visa, American Express) of PayPal.

NameHero hosting pakketten

NameHero heeft hosting pakketten voor praktisch iedere soort gebruiken. Voor nieuwere en kleinere websites (denk tot pak en beet 50.000 bezoekers per maand) zijn hun private cloud hosting pakketten perfect.

Deze kun je zien als NameHero’s shared hosting pakketten, zij het dat ze net iets anders werken dan traditionele shared hosting. Je website deelt meerdere servers met meerdere websites, in plaats van dat hij één server deelt met meerdere websites.

NameHero private cloud

Wanneer je deze hosting bent ontgroeid (iets wat in de praktijk jaren kan duren), kun je altijd nog overstappen naar NameHero’s Managed Cloud Hosting, onderverdeeld in VPS hosting en Cloud Dedicated Servers.

NameHero cloud hosting

Dit type hosting is perfect om mee te schalen en is ideaal voor middelgrote en grote websites die 50.000 bezoekers per maand of meer ontvangen.

De technisch onderlegde webmasters onder ons kunnen met NameHero ook zelf een VPS samenstellen.

NameHero zelf VPS samenstellen

Wat zeggen gebruikers over NameHero?

Op review websites zoals TrustPilot scoort NameHero een 4,7/5 na meer dan 700 reviews.

NameHero TrustPilot score

Vooral hun klantenservice wordt erg geroemd, zoals je hier kunt lezen:

NameHero TrustPilot reviews

Conclusie

Als Nederlander kom je NameHero niet vaak tegen als goede webhosting optie. Dit is zonde, want ze bieden uitstekende waarde voor je geld.

Dankzij hun LiteSpeed servers is NameHero super snel, hun uptime is geweldig (en ze laten hun server uptime ten alle tijden zien op hun site – hoe vaak doen hosting providers dit?) en hun klantenservice behoort tot de beste in de business.

NameHero is een Amerikaanse hosting provider maar ze hebben ook servers in Nederland. Hierdoor kun je je Nederland-georiënteerde website prima bij hen onderbrengen. Bedenk je wel dat ze zich niet specifiek focussen op de Nederlandse markt, en je daarom geen Nederlandse betaalmethodes zoals iDeal of Nederlandse support bij ze zult aantreffen.

Als je dat geen probleem vindt, dan kun je met NameHero geen miskoop doen – of je nou net begint met een nieuwe website, of een grotere, bestaande site bij ze wilt huisvesten.

Voor alternatieven op NameHero, bekijk ons beste WordPress hosting of beste webhosting artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *