De 4 beste hosting providers voor het MKB

Als MKB’er kun je je het niet veroorloven voor middelmatige webhosting te kiezen.

Goede hosting voor kleine bedrijven biedt de support die je nodig hebt, zorgt voor razendsnelle laadtijden, en let erop dat je site niet offline gaat. Daarnaast wil je een hosting bedrijf wat je goed beschermt: dagelijkse backups mocht er iets fout gaan met je site, een gratis SSL-certificaat en een proactieve benadering ten aanzien van malware en andere gevaren.

De MKB hosting providers in dit artikel voldoen aan deze eisen. Laten we kijken naar wat hen precies zo goed maakt.

De beste hosting voor het MKB

Cloud86 – Beste hosting van Nederlandse bodem

Cloud86 is een Nederlands hosting bedrijf dat sinds 2020 bestaat. In korte tijd is het uitgegroeid tot een van de beste Nederlandse hosting providers op de markt.

Dit is wat ze ideaal maakt voor het MKB:

  • Nederlandse klantenservice die telefonisch of via email te bereiken is. Je krijgt ze zo te pakken en daarnaast is hun supportteam uitstekend opgeleid. Je hoeft niet bang te zijn dat je probleem een paar heen en weer gekaatst wordt tussen junior medewerkers wat je veel tijd kost: hun hele team bestaat uit experts.
  • Uitstekende performance. Cloud86 is de snelst geteste Nederlandse webhoster van het moment. Daarnaast hebben ze een uptime van minimaal 99,98%.
  • Veiligheid staat bovenaan. Al hun hosting pakketten hebben dagelijkse backups en anti-spam en anti-virus bescherming. Hun backups worden opgeslagen in een extern datacentrum. Zo weet je zeker dat je data altijd veilig is.

Daarnaast is hun webhosting zeer aantrekkelijk geprijsd. Voor een nieuwe, kleinere site kun je prima uit te voeten met hun Webhosting Medium pakket. Dit kost na verlenging € 5,95 per maand en kan tot 10.000 maandelijkse bezoekers aan.

Wanneer het nodig is kun je dit pakket upgraden naar het Webhosting Unlimited pakket wat tot 20.000 maandelijkse bezoekers aan kan.

Heb je nog zwaarder geschut nodig dan dit, dan biedt Cloud86 ook zowel unmanaged als managed VPS hosting. Hiermee kun je zelf een hosting pakket samenstellen met genoeg resources kan voor websites die honderden duizenden bezoekers per maand binnenhalen.

Is er ook een reden om Cloud86 niet te kiezen? Jazeker. Net als iedere Nederlandse hosting provider hebben ze enkel servers in Nederland staan. Dit is niet praktisch als je veel bezoekers vanuit het buitenland aantrekt (hoewel het weinig uitmaakt voor bezoekers uit nabijgelegen landen zoals Duitsland en België).

Daarnaast bieden ze – net als iedere andere Nederlandse hosting partij – geen 24/7 klantenservice.

Zijn deze twee punten dealbreakers voor je? Kijk dan naar de internationale hosting providers hieronder.    

Vind je deze punten echter geen probleem? Dan ga je geen betere hosting provider dan Cloud86 vinden.   

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Hostinger – Beste internationale budget hosting

Hostinger is een van beste goedkope hosting providers van de laatste jaren. Ze hebben niet voor niets miljoenen klanten weten aan te trekken: dit Europese hosting bedrijf is een van de grootste spelers ter wereld.

Met Hostinger krijg je toegang tot 24/7 klantenservice (alleen Engelstalig). Ze bieden een groot aantal hosting pakketten. Hierdoor kun je makkelijk een pakket kiezen voor de specifieke behoeften van jouw website zonder dat je te veel betaalt.

Dat Hostinger zo weinig kost komt echter niet ten nadele van de kwaliteit van de dienst. Toegegeven, Hostinger biedt geen premium ervaring zoals Kinsta hieronder, maar voor de meeste MKB websites voldoen ze uitstekend.

Hun Business Webhosting pakket sluit uitstekend aan op de gemiddelde MKB website. Bovendien krijg je er ook een gratis domeinnaam voor een jaar bij.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

Kinsta – Beste premium hosting

Kinsta trapt hun verkoopriedel af met de woorden: “je geeft de prijs uit van een kopje koffie aan je hosting. Is niet je bedrijf niet meer waard?”

En daar hebben ze een punt. Voor sommige MKB bedrijven is het kiezen van premium WordPress hosting bedrijf als Kinsta een logische keuze. Dit zijn bedrijven die het beste van het beste willen als het op hun hosting aankomt en bereid zijn daar minstens $30 per maand voor te betalen.

Word je klant bij Kinsta dan leggen ze de rode loper voor je uit. Dit zijn een paar van de voordelen die Kinsta je biedt ten op zichten van goedkopere hosting diensten:

  • Beste uptime op de markt. Kinsta checkt iedere 2 minuten de status van alle sites die ze hosten. Dat is 720 keer per dag. Hierdoor kunnen ze snel handelen wanneer er zich een probleem voordoet met je site en zorgen dat ‘ie binnen no-time weer online is.
  • Kinsta maakt niet minder dan 6 soorten back-ups. Er wordt dagelijks een automatische backup gemaakt die op meerdere plaatsen wordt opgeslagen. Bovendien vind je altijd de 14 meest recente backups van je site terug in je Kinsta dashboard.
  • Snellere hosting dan Kinsta ga je niet vinden. Begrijp me niet verkeerd: de andere providers in dit artikel bieden ook zeer snelle hosting. Maar Kinsta bevindt zich in een unieke categorie. Iedereen die z’n site naar Kinsta verhuisd ziet laadtijd verbeteringen.
  • 24/7 klantenservice, en Nederlandse support. Kinsta is een internationale hosting provider. Toch bieden ze ook Nederlandse support (zij het alleen binnen Nederlandse werkuren). Hun Engelstalige support kun je echter 24/7 bereiken. Hun klantenservice bestaat enkel uit echte WordPress experts. Bovendien heb je ze in minder dan twee minuten te pakken (vertel ik je uit ervaring).

Kinsta is de perfecte hosting partij wanneer je je zo min mogelijk met je hosting bezig wilt houden, maar wel de beste performance en ondersteuning verwacht. Het is super eenvoudig een hosting pakket te kiezen: al hun pakketten bieden nagenoeg dezelfde features. Het enige waar je naar hoeft te kijken is hoeveel bezoekers je website aantrekt per maand.  

Het nadeel van Kinsta: je betaalt er een stuk meer voor dan voor de gemiddelde provider.

Vind je dit echter geen probleem en wil je de allerbeste hosting op de markt, kies dan voor Kinsta.

Meer over Kinsta

Bezoek Kinsta      Lees onze Kinsta review

SiteGround – Beste allrounder

SiteGround is een uitstekende hosting provider een beetje tussen de bovengenoemde hosting providers invalt qua prijs.

De provider schiet op geen enkel vlak te kort. Je krijgt 24/7 klantenservice, goede uptime, en snelle laadtijden. SiteGround draait op het Google Cloud platform. Daardoor kun je genieten van “de snelheid van Google.”

Start24 draait op SiteGround. Klik door een paar pagina’s heen en beoordeel de snelheid zelf.

Als MKB’er wil je waarschijnlijk kiezen voor hun GrowBig hosting pakket. Het voordeel ten op zichten van hun goedkopere StartUp pakket is dat je hier on-demand backups bij krijgt, UltraFast PHP (een zelfontwikkelde techniek die leidt tot veel betere laadtijden) en een testomgeving waar je nieuwe toevoegingen aan je site kunt testen.  

Kortom, SiteGround is een prima allrounder waar je je MKB site met een gerust hart onder kunt brengen.  

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

Conclusie

Voor kleine en middelgrote bedrijven is een website een fundamenteel onderdeel van de business. Kies daarom een goede hosting provider.

Hier vind je nogmaals de beste hosting providers voor het MKB:

Voor het meeste MKB zal Cloud86 de beste keuze zijn. De provider is van Nederlandse bodem, biedt uitstekende ondersteuning en heeft zeer goede performance. Daarnaast zijn ze zeer aantrekkelijk geprijsd.

Hostinger is de perfecte budget optie als je je site bij een internationale partij wilt onderbrengen. Kinsta is de ideale optie als je het beste van het beste wilt, en SiteGround valt er tussenin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *