De 3 beste Magento hosting diensten in 2022

De eerste de beste webhosting provider voldoet niet aan de minimumvereisten voor Magento. Dit Content Management System (CMS) is een zware jongen.

Je kunt een Magento site op shared hosting draaien, maar je moet wel een hosting pakket kiezen wat ten minste 2 GB RAM heeft. Veel Magento site eigenaren draaien hun site echter op een VPS of cloud-omgeving

In dit artikel neem ik 3 hosting providers onder de loep die 1.) geschikt zijn om Magento websites op te draaien en 2.) veel waar voor je geld bieden.

Wat je budget of technische expertise ook moge zijn, ik weet zeker dat hier een provider bij zit die zich goed leent voor jouw website.

De beste Magento hosting

Hostinger

Hostinger is prijstechnisch een van de aantrekkelijkste hosting providers op de markt. Dat gezegd hebbende zijn hun goedkoopste pakketten niet geschikt voor Magento (vooral niet voor Magento 2). De specificaties van deze pakketten zijn simpelweg niet voldoende.

Op hun Business Webhosting pakket kun je Magento echter prima draaien.

Hostinger beschikt over LiteSpeed servers, de nieuwste versies van PHP en MySQL en meer dan genoeg schijfruimte.

Ben je wat meer bekend met webhosting, dan raad ik je aan direct naar hun VPS hosting pakketten te kijken. De performance hiervan is beter dan die bij hun shared hosting pakketten en de kosten schelen niet zo heel veel.

Hostinger VPS hosting voor Magento

Hun VPS 2 pakket heeft de volgende features:

 • 2 vCPU cores
 • 2 GB RAM
 • 40 GB SSD opslag
 • Bandbreedte 2 TB

Maak je geen zorgen als niet alles hiervan je iets zegt. De bottom line is dat deze specificaties meer dan voldoende zijn om een Magento webshop comfortabel op te kunnen draaien.

Er kleven echter wel een paar keerzijden aan Hostinger:

 • Om toegang te krijgen tot hun beste tarieven moet je meerdere jaren vooruit betalen.
 • Hun klantenservice is goed, maar niet geweldig. Je moet zo’n 30-40 minuten wachten tot je met een medewerker kunt spreken (tenzij je voor premium support betaalt) en niet elke medewerker is even kundig.

Niettemin is Hostinger al met al een uitstekende optie voor je Magento webshop.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

SiteGround

Met meer dan 2,8 miljoen gehoste domeinen is SiteGround eveneens een van de beste Magento webhosting providers op de markt. Ze hebben Google Cloud datacenters op 6 verschillende locaties (compatibel met Magento 2-platform). Hun pakketten zijn niet meer zo aantrekkelijk geprijsd als ze eens waren, maar je krijgt nog steeds veel waar voor je geld.

SiteGround beschikt over premium, op maat gemaakte Magento-hostingoplossingen. Je Magento website zal er razendsnel op laden. SiteGround is een betrouwbaar en robuust Magento-vriendelijk webhostingbedrijf is dat ideaal is voor het hosten en beveiligen van je online winkel.

Bedenk wel: op hun goedkoopste pakket, StartUp, zal je Magento shop niet goed draaien. Kies daarom ten minste voor hun GrowBig pakket, wat de volgende specificaties heeft:

 • Installeer zoveel websites als je wilt
 • 20 GB harde schijfruimte
 • Kan tot 100.000 bezoekers per maand aan
 • Gratis CDN
 • Gratis SSL (een must voor de beveiliging van je site)

SiteGround biedt verder uitstekende klantenservice en een kennisbank, waar je artikelen vindt over hoe je je Magento webshop zo snel mogelijk kunt laten draaien.

Dit zijn de nadelen van SiteGround:

 • Na een aantrekkelijk instaptarief schieten hun prijzen sterk omhoog.
 • Ze bieden geen betaling aan via iDeal: je kunt slechts betalen met een creditcard of met Paypal.

Kies SiteGround als je er het budget voor hebt en een veilige, snelle, goed ondersteunde no-nonsense hosting oplossing zoekt.

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

GreenGeeks

GreenGeeks is een groene webhost die bekend staat om hun uitstekende klantenservice. Verwacht je veel support nodig te gaan hebben bij het runnen van je Magento webshop, dan ben je bij GreenGeeks aan het juiste adres.

Hun shared hosting pakketten zijn prima geschikt voor Magento. Kies echter wel voor tenminste hun Pro hosting pakket. Hun goedkoopste pakket beschikt over slechts 1 GB RAM.

Hun Pro pakket beschikt onder anderen over de volgende features:

 • Installeer zoveel websites als je wilt
 • Onbeperkte hoeveelheid schijfruimte
 • Gratis SSL
 • Gratis domeinnaam voor een jaar
 • Bij het afsluiten van dit pakket planten ze een boom

Iets waarmee GreenGeeks zich duidelijk van de andere spelers in de markt onderscheidt is hun duurzame insteek. Ze steken 300% van hun energiegebruik terug in schone energie.

Meer over GreenGeeks

Bezoek GreenGeeks Lees onze GreenGeeks review 

Waar je op moet letten bij Magento hosting?

Magento is een populair open source ecommerce platform. Het is relatief eenvoudig te gebruiken en staat bekend om zijn flexibele winkelwagensysteem en het feit dat het geschikt is voor drukbezochte ecommerce shops.

Het wordt onder andere gebruikt door:

 • Helly Hansen
 • Ford
 • Nestle Espresseo
 • Tommy Hilfiger
 • HP
HP Magento shop

Waar je wel aan moet denken is dat Magento meer resources nodig heeft dan de meeste andere content management systemen. Hier zijn de dingen waar je op moet letten bij het kiezen van Magento hosting:

 • Compatibility. Een Linux-server, PHP OPcache en PHPUnit 9.0.0 zijn een paar van de minimale vereisten die je hosting moet hebben. Maak je geen zorgen als deze termen je niet veel zeggen: de hosting providers in dit overzicht voldoen aan deze minimale eisen.
 • PHP-geoptimaliseerde servers. PHP vormt de fundering voor Magento. Daarom wil je het liefst hosting hebben die niet alleen de juiste PHP-versie ondersteunen, maar er ook voor geoptimaliseerd zijn.
 • Magento ondersteuning. Goede support is wat mij betreft een onderbelichte kwaliteit van een goede webhost. Magento is een stuk minder populair dan, zeg, WordPress. Dit betekent dat de supportafdeling van niet iedere webhost er even goed mee overweg kan. De providers in dit overzicht beschikken over Magento experts.
 • Waar voor je geld. Je wilt altijd een eerlijk bedrag betalen voor een webhosting dienst. De hosting providers in dit overzicht hebben allemaal een uitstekende prijskwaliteitverhouding.   

Conclusie

Hier vind je nogmaals de beste Magento hosting providers van dit moment:

Hostinger biedt het meeste waar voor je geld. De dienst is populair, zeer goedkoop, en biedt talloze hosting pakketten waardoor de provider goed kan meegroeien met je webshop. Bedenk dat hun klantenservice minder snel te bereiken is dan bij de andere providers in dit overzicht. Zonder hun premium support kun je gemakkelijk 30-40 minuten wachten op een antwoord.

SiteGround is een uitstekende middenmoter. Ze hebben uitstekende klantenservice en specificaties. Hun hosting is eenvoudig te gebruiken en biedt genoeg mogelijkheden voor snelgroeiende eshops dankzij hun cloud hosting pakketten.

GreenGeeks is een hosting krachtpatser die bovendien ook nog eens erg goed is voor het milieu. Kies voor hen als je zoekt naar de beste groene Magento webhosting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *