IPVanish review: solide VPN voor een goede prijs

IPvanish review

IPVanish is een snelle, feature-rijke VPN. Hun apps zijn veilig en houden geen gebruikers logs bij. Wil je een VPN vooral gebruiken voor P2P, dan is het een solide keuze. De VPN is echter niet goed om mee te streamen. De Amerikaanse Netflix werkt er soms mee, maar niet altijd. Voor andere streaming diensten biedt IPVanish helemaal geen soelaas.


Onze score:


IPVanish voordelen

  • Zero logs en geen IP-adres lekkages
  • Bezitten hun eigen servers
  • Zeer snel op korte afstand
  • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
  • Meer dan 40.000 anonieme IP-adressen

IPVanish nadelen

  • Werkt niet goed met Netflix en scoort al helemaal slecht met andere streaming diensten
  • Bevindt zich in privacy-onvriendelijk Verenigde Staten
  • Log controversie in 2016
  • Geen browser extensies

IPVanish is een Amerikaanse VPN dienst. Het is een goede VPN waar je veilig mee kunt werken.

De VPN-service draait op een AES-256 encryptie en biedt toegang tot protocollen zoals OpenVPN en IKEv2. Je krijgt IPv6 lek beveiliging, split tunneling en een kill switch bij de meerderheid van hun apps.

IPVanish claimt dat ze hun 1.400 servers verspreid over 57 landen zelf bezitten. Dit biedt volledige controle over hun server netwerk en daarmee meer veiligheid. Daarbij biedt de dienst 40.000 gedeelde IP-adressen aan hun gebruikers aan.

Sinds 2017 heeft IPVanish een zero log policy. Echter, hier is wat controversie over geweest de laatste jaren. Hier kom ik later in deze review op terug.

IPVanish schiet tekort als het gaat om streamen. Je hebt zo nu en dan (maar niet consistent) toegang tot de Amerikaanse Netflix, maar daar blijft het bij. Streamen is simpelweg niet de kracht van deze dienst.

Ze doen het een stuk beter op het gebied van torrenting: hun korte afstand snelheden zijn zeer goed en daarbij bieden ze een SOCKS5 proxy, die populair is bij sommige P2P gebruikers.

FastestVPN: de belangrijkste feiten op een rij

PrijsVanaf $3,75 p/m
SnelheidTot 90% van originele snelheid
Zakelijk pakketNee
Netflix USAJa
Gelijktijdige verbindingenOnbeperkt
Servers1.400+ in 57 landen
JurisdictieVerenigde Staten
Werkt opWindows, Mac, iOS, Android, Linux
VPN protocollenIKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN, PPTP
Geld-terug garantie30 dagen

Als je van plan was je VPN te gebruiken om mee te streamen, dan kom je met IPVanish van een koude kermis thuis. Hoewel het de Amerikaanse Netflix met sommige servers ontgrendeld, doet de dienst dit niet consistent. Disney+, Hulu en BBC iPlayer kun je met IPVanish al helemaal niet bereiken.

Op het gebied van torrents doet IPVanish het aanmerkelijk beter. De dienst is snel – zeker op kortere afstanden, en biedt daarnaast een SOCKS5 proxy.

Op het gebied van snelheid blinkt IPVanish vooral uit qua servers die niet al te ver van je vandaan liggen. Uit m'n tests kwam een snelheidsverlies van pak en beet 10% naar voren. Bedenk echter dat er nog snellere VPN’s beschikbaar zijn.

Op de lange afstanden (zoals Japan en Australië) scoort IPVanish niet slecht. Echter is de service op dit vlak geen hoogvlieger. Snelheden kunnen met 30-40% afnemen.

IPVanish is geschikt voor zowel ervaren als beginnende VPN-gebruikers. Hun apps zijn eenvoudig te installeren.

Qua app interface zou IPVanish beter kunnen. In vergelijking met sommige andere VPN’s ogen hun apps niet echt aantrekkelijk. Ook zullen ze in eerste instantie niet heel intuïtief aandoen, hoewel ze uiteindelijk zeer eenvoudig te gebruiken zijn.

IPVanish heeft 1.400 server in 57 landen, verspreid over 77 steden. Al deze servers heeft IPVanish in hun eigen bezit. Het bedrijf huurt geen servers van derde partijen, wat bijdraagt aan de veiligheid van de dienst.

Daarnaast krijgen gebruikers van IPVanish toegang tot 40.000 gedeelde IP-adressen. Alleen VyprVPN biedt er meer aan, met 300.000. Zo’n grote hoeveelheid IP-adressen zorgt dat verkeerverstoppingen voorkomen kunnen worden bij de populairdere server locaties.

Het server netwerk bevindt zich vooral in Amerika en Europa. Op plekken als Azië, Zuid-Amerika en Afrika zijn er een stuk minder servers beschikbaar.

Op het moment is IPVanish een VPN-provider met een strikt no-log beleid, wat inhoudt dat het geen data bijhoudt over je internetgebruik. De enige informatie die de VPN-service verzamelt is een email adres en betaalmethode.

Toch moet ik hier wat licht schijnen op de controversie hieromheen die ik eerder in deze review aanstipte.

In 2016 hebben de voormalige eigenaren van IPVanish (Highwinds Network Group) gebruikers logs gedeeld met de FBI.

Dit had niet eens mogelijk moeten zijn, omdat IPVanish claimde helemaal geen gebruikers logs op te slaan.

Echter, IPVanish heeft nu nieuwe eigenaars, StackPath. Deze eigenaars beweren met klem dat ze in de toekomst geen gebruikers logs op zullen slaan.

IPVanish beschermt je data met AES-256 encryptie en gebruikt beveiliging protocollen zoals OpenVPN, IKEv2, en L2TP/IPsec.

Verder biedt de dienst ook geavanceerde beveiliging features zoals split tunneling, DNS en IPv6 lek bescherming.

Ook biedt de dienst een kill switch.

Deze technologieën, gecombineerd met het feit dat IPVanish hun eigen server netwerk bezit, maakt het een van de veiligste VPN’s op de markt.

IPVanish heeft apps voor de meeste platforms: Windows, MacOs, iOS, Android, Fire OS en Linux.

Groot voordeel: je kunt IPVanish op zoveel apparaten tegelijktijdig gebruiken als je maar wilt. Dit zie je zelden bij VPN’s.

IPVanish heeft een uitgebreide online kennisbank, 24/7 live chat en biedt email ondersteuning.

Live chat is m'n favoriete kanaal om met hun klantenservice team in contact te komen. Je kunt hun live chat bereiken rechtsboven op hun website.

De klantenservice van IPVanish is snel, vriendelijk en capabel. 

IPVanish is niet de goedkoopste VPN, maar je krijgt voor de prijs die je betaalt een prima VPN. De kosten komen overeen met die van premium VPN-diensten.

IPVanish biedt twee verschillende abonnementsduren: maandelijks en jaarlijks. Kies je voor het jaarlijkse plan, dan betaal je per maand aanmerkelijk minder dan wanneer je voor een maandelijks abonnement kiest.

Met dit jaarlijkse abonnement krijg je bovendien een 30-daagse niet-goed-geld-terug-garantie. Dit bekent dat je dienst op je gemak kunt uitproberen.

IPVanish is een goede VPN die vooral uitblinkt in zijn snelheden op korte afstand.

Een grote kracht van de dienst is dat ze al hun servers zelf bezitten, wat sterk bijdraagt aan de veiligheid.

Waar IPVanish de mist in gaat is streaming. Deze VPN-service ontgrendeld praktisch geen enkele streaming dienst. Daarnaast zijn hun apps niet zo intuïtief als sommige alternatieven.

Alternatieven op IPVanish

De volgende VPN-providers vallen in dezelfde prijsklasse als IPVanish. Maar ze zijn sneller, een stuk beter in streamen en net zo veilig. Ook bevinden ze zich in landen die een stuk beter zijn vanuit een privacy-standpunt dan de Verenigde Staten, waar IPVanish gevestigd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *