Interview over Start24 met WebsitePlanet

Onlangs zijn we geïnterviewd door WebsitePlanet, een bekend online platform wat alles behandelt rondom het opzetten en groeien van een website. We hebben gesproken over hoe Start24 tot stand is gekomen, hoe we onze eigen website hebben gebouwd, tips voor aspirant-bloggers, en meer.

Lees het WebsitePlanet interview hier.

Het artikel is in het Engels, dus ik wilde dit blog artikel gebruiken om in het Nederlands nog e.e.a. samenvatten wat we hebben besproken en tegelijkertijd wat dieper op bepaalde dingen in te gaan.

Het ontstaan van Start24 berust eigenlijk op een hoop toevalligheden. Zelf woonde ik op Bali toen de corona pandemie uitbrak. Ik was op dit moment druk bezig met mijn bedrijf: een restaurant reservering app met kortingen.

Door de pandemie veranderde alles. We konden geen gasten meer naar restaurants sturen via onze app, en moesten de business effectief op pauze zetten. Daarnaast nam ik het besluit om terug te gaan naar Nederland. Ik vond het te riskant om op Bali te blijven, gezien ik er mogelijk vast zou komen te zitten. Een dag voordat de laatste vlucht terugging naar Nederland, zat ik in het vliegtuig op weg naar Schiphol.

In Nederland kwam ik enigszins terecht in een leegte. Er was een lockdown. Daarnaast kon ik m'n business niet meer runnen op de manier die ik wilde. Met ons team gingen we naarstig op zoek naar een manier om ons product aan te passen aan de pandemie. Maar dit bleek behoorlijk complex te zijn, omdat we een klein team waren met beperkte resources.

Maar het kwam er op neer dat ik aardig vrij te tijd had. Dit gold ook voor Tom, mijn Start24 co-founder. Tom had net als ik zijn eigen bedrijf gestart maar had op zich wel oren naar een nieuw project.

Na een korte brainstorm besloten we een website te lanceren, toegespitst op (beginnende) ondernemers binnen Nederland. Gezien het feit dat tussen ons tweeën we op dat moment al meer dan 10 jaar ondernemerservaring hadden, leek dit ons een logisch onderwerp. Ons idee was om advies te geven rondom onderwerpen zoals administratie, planning en het maken van een website.

Hoewel we in eerste instantie Start24 een betaald platform wilden maken, stapten we snel van dit idee af. Om zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken besloten we al onze content gratis te maken en geld te gaan verdienen via een affiliate marketing model.

We zijn op dit moment al meer dan twee jaar bezig met Start24 en het platform groeit gestaag.

We hebben veel onderwerpen rondom ondernemerschap al gedekt. Het volgende grote onderwerp waar we mee bezig gaan is zakelijk bankieren en accounting.

Wanneer we hiermee klaar zijn, geloven we dat we met Start24 ons doel hebben bereikt van het bouwen van een A tot Z handleiding voor Nederlandse ondernemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *