Hostinger kosten uitgelegd

Met tientallen miljoen klanten is Hostinger een van de populairste hosting providers ter wereld. Het is ook een van de beste hosting providers op de markt en een van de goedkopere. Echter, je vastleggen aan een van hun hosting pakketten is geen eenvoudige opgave. De grote variëteit aan beschikbare pakketten kan het kiezen van het juiste pakket voor jouw website een behoorlijke uitdaging maken.

Hostinger kosten

Daarom heb ik dit artikel in het leven geroepen. Ik vergelijk hier Hostinger’s verschillende hosting pakketten en hun bijbehorende kosten. Hierdoor hoef je zelf geen uren stuk te slaan om uit te vogelen wat het beste hosting pakket voor je is.

Eerst ga ik je iets meer vertellen over Hostinger en hun achtergrond. Daarna gaan we kijken naar hun verschillende hosting pakketten.

Ben je er klaar voor? Dan gaan we beginnen.  

Een Hostinger introductie

Hostinger is een Litouwse hosting provider die in 2004 is opgericht. Het bedrijf heeft onderhand meer dan 1.000 werknemers en meer dan 29 miljoen klanten.

In 2019 hebben ze hun Apache HTTP servers vervangen met LiteSpeed Webserver: het neusje van de zalm als het gaat om server technologie.

In 2020 behoorde het bedrijf tot de 1000 snelst groeiende bedrijven van Europa.

Hostinger snelgroeiendste bedrijf FT

In 2019 raakte het bedrijf in opspraak door een data breach. De aanvallers kregen hiermee toegang tot de gegevens van 14 miljoen klanten (niet tot hun financiële gegevens echter). Sindsdien heeft Hostinger hun verdediging tegen dit soort aanvallen omhoog geschroefd.

Hostinger is een goede hosting provider voor vooral beginnende en intermediate webmasters. Hun technologie stack zit zeer goed in elkaar, ze hebben 24/7 klantenservice en ze zijn aantrekkelijk geprijsd. Ze staan het meest bekend om hun shared hosting pakketten.

Hostinger biedt spotgoedkope prijzen. Maar bedenk dat om toegang te krijgen tot deze prijzen je jaren vooruit moet betalen.

Hostinger kosten uitgelegd: zo kies je het beste hosting pakket voor jouw behoeften

Shared hosting, VPS, Managed WordPress, cloud hosting… Wat is het beste voor jouw site?

Even een snelle samenvatting van wat deze hosting types zijn en welke het beste aansluit op welk type site:

 • Shared hosting is het meest geschikt voor de meeste websites. Het past goed bij niet al te zware sites en kan meestal websites aan die tot enkele 10 duizenden bezoekers per maand aantrekken.
 • Managed WordPress hosting is – zoals de naam aangeeft – hosting die is toegespitst op WordPress websites. Hostinger’s managed WordPress pakketten hebben echter dezelfde specificaties als hun “normale” hosting pakketten voor WordPress sites. De reden dat ze hetzelfde product verkopen onder verschillende namen heeft enkel te maken met marketing doeleinden.  
 • (Managed) VPS hosting is geschikt voor snelgroeiende sites. Als beginner hoef je hier niet naar te kijken.
 • Cloud hosting is eveneens geschikt voor grote of snelgroeiende websites. Het grootste verschil met VPS hosting: je website is uitgesmeerd over meerdere servers. 

1. Shared hosting

Single Webhosting

Laten we beginnen met Hostinger’s goedkoopste shared hosting pakket: Single Webhosting. Je kunt hier één website op installeren en het kan pak en beet 10.000 bezoekers per maand aan. Dit zijn een paar van de features van dit pakket:

 • 1 website
 • 30GB opslag (meer dan voldoende voor het gros van de sites. Ter referentie, Start24 neemt pak en beet 2GB in beslag)
 • Geschikt voor ongeveer 10.000 maandelijkse bezoekers
 • 1 email account
 • Managed WordPress features (zoals 1-klik WordPress installatie, beheerde automatische updates en klantenservice van WordPress experts)
 • Wekelijkse backups
 • 24/7 klantenservice

Dit pakket is uitstekend voor hobby websites die je niet vaak update. Gebruik het niet voor websites waar je meerdere keren per week iets aan veranderd of sites met een commerciële insteek. Het pakket biedt namelijk wekelijkse backups – geen dagelijkse.

Bedenk ook dat het slechts één emailadres biedt. Dit is onhandig als je de site met iemand anders beheerd.

Kosten: €1,99 per maand, €2,99 per maand na verlenging (als je vier jaar vooruit betaald)

Premium Webhosting

Voor een paar euro per maand meer krijg je toegang tot Hostinger’s Premium Webhosting pakket. Met dit pakket kun je veel meer kanten op dan met hun Single Webhosting pakket:

 • 100 websites
 • 100 GB opslag
 • Geschikt voor ongeveer 25.000 maandelijkse bezoekers
 • Gratis domeinnaam (voor één jaar)

Dit pakket heeft nog steeds enkel wekelijkse backups. Gebruik het dus niet voor je zakelijke website.

Persoonlijk zou ik dit pakket altijd verkiezen over Hostinger’s goedkoopste pakket. De verschillen in kosten zijn minimaal en het biedt veel meer waar voor je geld.

Kosten: €2,99 per maand, €5,99 per maand bij verlenging

Business Webhosting

Zoals de naam verraad is dit hosting pakket toegespitst op zakelijke websites. Dit zijn een paar van de features die interessant zijn:

 • 200 GB opslag
 • Geschikt voor ongeveer 100.000 maandelijkse bezoekers
 • Dagelijkse backups
 • Gratis CDN (handig voor wanneer je website zich richt op een internationaal publiek)

Deze specificaties zal je niet snel ontgroeien. De dagelijkse backups zijn perfect om je site veilig te houden. Gebruik dit pakket daarom gerust voor je business website.

Kosten: €3,99 per maand, €7,99 per maand bij verlenging

2. WordPress hosting

Hostinger’s goedkoopste 3 WordPress hosting pakketten (Single WordPress, WordPress Starter en Business WordPress) zijn zoals ik eerder noemde precies hetzelfde als de 3 shared hosting pakketten die ik hierboven heb beschreven.

Hosting bedrijven willen dit nog wel eens doen voor marketing doeleinden.

Echter vind je onder hun WordPress hosting sectie op hun site nog een vierde pakket: WordPress Pro.

Hieronder vind je een aantal van de in het oog springende features van dit pakket:

 • 300 websites
 • 200 GB opslag
 • Geschikt voor ongeveer 200.000 bezoekers per maand

Het zal waarschijnlijk niet logisch voor je zijn te beginnen met dit pakket. Probeer eerst het Premium Webhosting / WordPress Pro pakket en upgrade wanneer nodig.

Kosten: €9,99 per maand, €17,99 per maand bij verlenging

3. VPS hosting

Het interessante van VPS hosting is dat je beschikt over je eigen virtuele partitie op een server. Dit zorgt (over algemeen) voor meer snelheid en configuratie mogelijkheden. Hostinger’s VPS pakketten beginnen vanaf €3,95 per maand. Dit is spotgoedkoop.

Kies hiervoor wanneer je al ervaring hebt met websites ontwikkelen en webhosting en je op zoek bent naar een hosting oplossing die meer vrijheid biedt en die je eenvoudig op kan schalen.

4. Cloud hosting

Cloud hosting is een relatief nieuwe vorm van webhosting. Het grote voordeel: je site wordt uitgesmeerd over meerdere servers. Wanneer een van deze servers faalt, kan een andere in de bres springen. Hierdoor is de kans dat je site offline gaat erg klein.

Niettemin is het bijna even eenvoudig te gebruiken als shared hosting. Het is een goede oplossing voor als je een snelgroeiende website hebt en zoekt naar een zo eenvoudig mogelijk te gebruiken vorm van hosting.

Hostinger’s goedkoopste cloud hosting pakket kost €9,99 per maand.

Hostinger alternatieven

Een Nederlandse hosting provider die in hetzelfde prijssegment als Hostinger valt is Cloud86. Met Cloud86 krijg je Nederlandse support (ook telefonisch). Het is een uitstekende keuze wanneer je website zich hoofdzakelijk op bezoekers vanuit Nederland richt. Lees meer over deze provider in onze Cloud86 review.

Conclusie

Hostinger is een uitstekende hosting provider voor de meeste mensen. De dienst is snel, biedt goede uptime en is aantrekkelijk geprijsd.

Ik hoop dat dit artikel het eenvoudiger voor je heeft gemaakt om het juiste pakket voor jouw site te kiezen.

Heb je nog vragen? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *