GoDaddy review: ga NOOIT met dit bedrijf in zee (2023)

GoDaddy review

Hoewel GoDaddy het meest bekend staat om hun domeinregistratie diensten, is het eveneens een van de grootste hosting bedrijven ter wereld. Is het echter wel een goede plek om je website onder te brengen?


Onze score:


GoDaddy voordelen

 • Makkelijk te gebruiken
 • Gratis domeinnaam voor één jaar (behalve bij het goedkoopste pakket)

GoDaddy nadelen

 • Schandalig duur voor de kwaliteit van de dienst
 • Trage servers
 • Talloze beveiliging problemen
 • Je betaalt extra voor backups en SSL-certificaten
 • Belabberde klantenservice die als oplossing voorleggen duurdere producten te kopen
 • Ze stelen domeinnamen

GoDaddy heeft een gelikte, betrouwbaar ogende website en heeft daarnaast een naam die bij praktisch ieder mens wel een belletje doet rinkelen. Toen een familielid van me die nog nooit iets met websites gedaan had een domeinnaam ging registreren, deed ze dat bij GoDaddy.

Ikzelf ben ook al klant bij ze sinds 2015 en heb sinds die tijd meerdere domeinnamen bij ze ondergebracht.

In deze review ga ik echter m’n pijlen vooral richten op hun webhosting aanbod. Kort samengevat: GoDaddy’s hosting is traag, onveilig en veel te duur voor wat je krijgt. Je krijgt pas een gratis SSL-certificaat bij hun Ultiem pakket wat na verlenging €16,99 per maand kost. Bij hun andere pakketten betaal je er €69,99 per jaar voor. Voor de goede orde: de meeste webhosts geven een gratis SSL-certificaat bij al hun pakketten.

Hun klantenservice is rampzalig en ook met hun domeinregistratie zijn er een paar zaken niet helemaal in de haak (ik ga m’n domeinennamen die nog bij ze staan er weghalen).

Dit alles ga ik verder toelichten in deze GoDaddy review.  

TIP: Onze Cloud86 review laat zien dat deze provider sneller en stabieler dan VDX. Daarnaast bestaat hun klantenservice uit WordPress experts.

Bekijk hier hoeveel Cloud86 kost.

GoDaddy in één oogopslag

Uptime garantie
Klantenservice24/7 live chat (Engelstalig) en telefoon
Managed WordPress
Soorten hostingShared, VPS
Basis features30 GB opslag, gratis domein (vanaf Betaalbaar pakket), cPanel dashboard
Meest geschikt voorBeginners met kleine sites
Server locatiesNoord-Amerika, Europa, Azië
Prijs vanaf€2,99 per maand (wanneer je 3 jaar vooruit betaalt)
GoDaddy homepage

GoDaddy snelheid, uptime en klantenservice

Snelheid, uptime en klantenservice zijn de drie belangrijkste componenten van webhosting. GoDaddy faalt jammerlijk op al deze fronten.

Snelheid

Binnen de hosting industrie is het algemeen bekend dat GoDaddy hun servers tot op de nok vult met websites. Het probleem hiervan is dat wanneer één site een piek in bezoekers krijgt, dit alle sites op de server vertraagt.

Ook gebruikt GoDaddy geen moderne server infrastructuur of de laatste PHP versie. Kijken we naar hun goedkoopste hosting pakket dan zien dat dit slechts 512MB RAM heeft (wat je ook nog eens deelt met andere websites) – een fractie van wat andere hosting providers bieden. Ook hebben al hun pakketten strikte CPU limieten.

GoDaddy gebruikt niet nieuwste PHP

Maak je geen zorgen als je niet bekend bent met alle bovenstaande termen. Het belangrijkste om te weten is dat dit alles leidt tot trage, en sommige gevallen helemaal niet-ladende, websites.

Uptime

Uptime verwijst naar de tijd die je site online staat en downtime naar de tijd dat je site offline staat. Bij iedere hosting provider komt downtime wel voor, maar GoDaddy websites hebben veel meer downtime dan de gemiddelde hosting provider. Dit is funest voor zakelijke websites maar ook voor hobby sites is dit niet oké. Wanneer een bezoeker je site niet kan bereiken loop je hier mogelijk inkomsten mee mis en bovendien is het slecht voor je SEO.  

Downdetector geef je een goed idee van wat er gaande is.

GoDaddy downtime

Het regent klachten hierover, niet alleen op deze site maar ook op Facebook groepen, fora en review sites zoals TrustPilot.

GoDaddy downtime klachten gebruikers

GoDaddy claimt een uptime garantie te hebben van 99,9% maar zelfs als je niet in hun kleine lettertjes graaft lijkt dat niet eens te kloppen:

GoDaddy uptime garantie

Let op hun bewoording: als ze deze garantie niet waar kunnen maken, krijg je mogelijk een korting op je hosting. “Mogelijk” klinkt niet echt als een harde garantie.

Klantenservice

GoDaddy biedt 24/7 klantenservice die je kunt bereiken via live chat of per telefoon. Soort van. Zoals ze zelf toegeven is hun live chat soms niet beschikbaar:

GoDaddy klantenservice

De klantenservice van GoDaddy is niet echt klantenservice maar meer een verlengstuk van hun sales team. Wanneer je bijvoorbeeld contact opneemt over problemen met je shared hosting pakket is de reactie meestal dat je moet upgraden naar een duurder pakket. Ook bij sites met bijna geen bezoekers of andere zaken die tot vertraging kunnen leiden (zoals plugins).   

Ik vrees dat veel mensen die niet beter weten hier intrappen en veel te veel geld betalen voor een dienst die ze helemaal niet nodig hebben.

Wanneer je telefonisch in contact probeert te komen met GoDaddy kun je rekenen op wachttijden van 20 minuten – minstens. Wanneer je eenmaal iemand aan de lijn hebt is deze persoon onbehulpzaam en probeert je zo snel mogelijk af te poeieren (want, iedere klant die belt kost natuurlijk geld).

De klantenservice van GoDaddy behoort met gemak tot de allerslechtste binnen de hosting industrie.  

Hieronder een kleine greep uit de eindeloze toevoer aan negatieve klantervaringen.

GoDaddy klantenservice ervaringen

GoDaddy verder doorgelicht

Nu gaan we kijken naar hoe het zit met GoDaddy’s dashboard, beveiliging, features en meer.

Dashboard

GoDaddy heeft een zelfontworpen dashboard vanuit waar je je websites en domeinnamen kunt beheren, account gegevens kunt aanpassen en je betalingen kunt regelen.

GoDaddy dashboard

Dit dashboard oogt aantrekkelijk en is eenvoudig te gebruiken. Wel zijn er een paar irritante glitches. Zo vraagt het je op willekeurige momenten om opnieuw in te loggen met je Google account terwijl je door de verschillende pagina’s aan het navigeren bent.  

Voor website management biedt GoDaddy cPanel waarmee je WordPress en andere content management systemen kunt installeren en beheren.

Beveiliging

Er zijn waarschijnlijk weinig hosting providers op aarde waar het minder veilig is om je site te hosten dan bij GoDaddy.

Zo zijn er talloze incidenten van datalekken:

Dan is het nog het feit dat GoDaddy op een gegeven ogenblik hun eigen JavaScript in je site injecteerde waarvan gebruikers niet op de hoogte werden gesteld. Dit JavaScript kon je site vertragen en in sommige gevallen zelfs breken.

Dit is niet van horen zeggen. GoDaddy geeft dit zelf toe op hun website:

GoDaddy JavaScript injectie

Laat dit even op je inwerken. Het feit dat een host ongevraagd code aan je site toevoegt om daar niet alleen ongevraagd data mee te verzamelen, maar die ook je site om zeep kan helpen, is compleet gestoord.

Dan zijn er nog ontzettend veel sites op GoDaddy die te kampen hebben met malware. Dit komt omdat GoDaddy nauwelijks investeert in hun beveiliging. Zeker, als je gebruiker draag je zelf ook verantwoordelijkheid voor het veilig houden van je website. Maar van een enigszins behoorlijke webhost mag je verwachten dat zij het gros van het zware werk op zich nemen.

Hosting extraatjes en features: je betaalt extra voor een SSL-certificaat!

GoDaddy is belabberd als het gaat om hosting extraatjes en features. Bij GoDaddy draait het om één ding: upsells.

En zo betaal je extra voor site backups (€1,99 per maand) terwijl de eerste de beste hosting provider dit gewoon gratis biedt.

Nog belachelijker is dat GoDaddy bij hun goedkoopste 3 pakketten (waarvan de duurste (€9,99 per maand kost na verlenging) geen gratis SSL-certificaat aanbiedt. Tegenwoordig biedt nagenoeg iedere hosting provider een gratis SSL-certificaat via de non-profit organisatie Let’s Encrypt. Het is eigenlijk niet eens meer noemenswaardig. Bij GoDaddy betaal je er rustig €69,99 per jaar voor, bijna €6 per maand.

Omdat een website praktisch gesproken niet meer zonder SSL-certificaat kan betaal je na het instaptarief voor GoDaddy’s goedkoopste webhosting praktisch gesproken dus een tientje per maand. €12 eigenlijk als je backups wilt, iets wat iedere site eigenlijk ook nodig heeft.   

GoDaddy website builder

GoDaddy biedt een eigen website builder aan. Zo’n website builder (of websitemaker) kan handig zijn voor complete beginners die WordPress net iets te veel werk vinden. Je kunt er eenvoudige sites mee in elkaar zetten via een aantal templates. Met een drag & drop tool kun je vervolgens tekstelementen en afbeeldingen toevoegen.

De website builder van GoDaddy is niet verschrikkelijk, maar er zijn genoeg betere alternatieven te vinden.

GoDaddy website builder

Een goed alternatief voor Nederlandse gebruikers is JouwWeb, een websitemaker van Nederlandse bodem waarover je meer kunt lezen in onze JouwWeb review.

GoDaddy hosting pakketten en tarieven

GoDaddy biedt een behoorlijk breed scala aan webhosting pakketten aan. Omdat ik GoDaddy niet aanbeveel als webhost heeft het weinig zin om ze allemaal onder het licht te houden, dus daarom gaan we alleen kijken naar hun populairste pakken. Dit zijn hun shared hosting pakketten die gericht zijn op nieuwe, kleinere websites en beginners.

GoDaddy hosting pakketten

Dit zijn hun shared hosting pakketten:

Starter

 • 512 MB RAM (extreem weinig)
 • 1 website
 • Ongelimiteerde bandbreedte (dit is een leugen)
 • 30 GB opslagruimte (véél meer dan je nodig hebt voor een enkele website, prima dat je het krijgt maar compleet onnodig)
 • Kosten: €2,99 per maand wanneer je 3 jaar vooruitbetaalt (na verlenging €3,99 per maand)

Betaalbaar

 • Standaard prestaties (erg vaag omschreven)
 • 1 website
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • 100 GB opslagruimte (30 GB voor een enkele website slaat al nergens op, dus 100GB al helemaal niet)
 • Gratis domeinnaam
 • Kosten: €3,99 per maand (na verlenging €7,49 per maand)

Deluxe

 • Standaardprestaties
 • Onbeperkt aantal websites (er bestaat niet zoiets als “onbeperkt” binnen webhosting)
 • Onbeperkte opslagruimte (idem dito)
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • Gratis domein
 • Kosten: €3,99 per maand (na verlenging €9,99 per maand)

Ultiem

 • Verhoogd verwerkingsvermogen
 • Onbeperkt aantal websites
 • Onbeperkte opslagruimte
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • Gratis domein
 • Kosten: €7,99 per maand (na verlenging €16,99 per maand)

Bedenk zoals ik eerder al zei dat je hier bovenop nog moet betalen voor een SSL-certificaat bij de goedkoopste 3 pakketten en je bij alle pakketten extra moet betalen voor backups.

Wat vooral opvalt bij het bekijken van deze pakketten is dat GoDaddy schittert in het etaleren van loze marketing beloftes. Ze laten je niet weten hoeveel bezoekers ieder pakket aan kan maar ondertussen beloven ze je wel dingen als “ongelimiteerde bandbreedte” – iets wat helemaal niet kan.

GoDaddy biedt een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie aan. Dus mocht je deze review lezen en je hebt net een GoDaddy hosting pakket afgesloten, dan kun je je geld gelukkig terugkrijgen en overstappen naar een goede provider (iets verderop vind je welke providers ik aanbeveel).  

Pas op: GoDaddy steelt domeinnamen

Er zijn talloze mensen die melden dat GoDaddy domeinnamen onder je neus wegkaapt. Dit is hoe het in z’n werk gaat. Je zoekt op GoDaddy naar een bepaalde domeinnaam. De domeinnaam is nog beschikbaar, en je klikt weg van de GoDaddy site om er nog even over na te denken. Een paar dagen later keer je terug naar de GoDaddy website. De domeinnaam is niet meer beschikbaar maar je kunt hem wel krijgen voor 10x de gebruikelijke prijs.

Hoewel het bewijs hiervoor anekdotisch is (het is lastig dit op een waterdichte manier te bewijzen), zou het naïef zijn om te denken dat een bedrijf als GoDaddy dit soort dingen niet doet.

Domeinnaam stelen ervaring GoDaddy Quora
Reddit domeinnaam stelen GoDaddy

Grote bedrijven die GoDaddy afraden

Er zijn talloze grote bedrijven en organisaties die je aanraden met een grote boog om GoDaddy heen te lopen.

Wikipedia doet geen zaken meer met ze, iThemes vindt GoDaddy’s hosting verschrikkelijk, en zelfs mainstream media zoals Forbes waarschuwen tegen ze.

GoDaddy alternatieven

Het goede nieuws na dit alles is dat er tig hosting bedrijven zijn die wél een goede dienstverlening bieden. Je zult alleen waarschijnlijk nog nooit van ze gehoord hebben omdat ze in tegenstelling tot GoDaddy niet miljoenen euro’s aan marketing campagnes uitgeven.

Deze hosting bedrijven zijn even makkelijk of zelfs makkelijker te gebruiken dan GoDaddy, zijn veel sneller, veiliger en kosten minder.

 • Cloud86. Webhost van Nederlandse bodem met razendsnelle servers en uitstekende klantenservice. Zeer goed geprijsd. Lees meer over deze hosting provider in onze Cloud86 review.
 • Hostinger. Een internationale hosting provider met 24/7 klantenservice en LiteSpeed servers. Het is een budget host, dus de klantenservice is niet zo snel en goed (denk 30 minuten wachttijd), maar het is voor de prijs een uitstekende dienst. Lees meer over deze hosting provider in onze Hostinger review.
 • SiteGround. Internationale hosting provider die wij gebruiken voor Start24. Heeft een van de beste klantenservice teams in de hosting industrie en draait op het razendsnelle Google Cloud Platform. Lees meer over deze hosting provider in onze SiteGround review.

Je kunt ook kijken naar ons artikel over de beste hosting providers voor Nederlanders waar we onze favoriete providers direct met elkaar vergelijken. Of kijk naar dit artikel om meer te leren over WordPress hosting, mocht je een WordPress site gaan bouwen.   

Afsluitend: vermijd GoDaddy als de pest

Terwijl ik deze conclusie tik heb ik nog enkele domeinnamen bij GoDaddy geregistreerd staan. Maar dit zal dit niet lang meer duren. Hoewel hun domein registratiedienst niet zo slecht is als hun hosting, wil ik nadat ik voor deze review diep in dit bedrijf gedoken ben niets meer met ze te maken hebben.

GoDaddy vraagt schofterig hoge prijzen voor waardeloze webhosting. Ze richten zich op mensen die simpelweg niet beter weten en laten hen extra betalen voor diensten die praktisch iedere hosting provider gratis biedt, zoals een SSL-certificaat en backups. Ondertussen proppen ze hun servers vol met veel te veel websites en is hun server infrastructuur verouderd. Dit zorgt ervoor dat je site niet veilig bij ze is en traag zal laden. Hun klantenservice kan ook bijna niet slechter.

Tot slot houden ze zich bezig met onethische praktijken zoals het wegkapen van domeinnamen voor de neuzen van geïnteresseerde gebruikers.

Mocht je nog hebben nagedacht over het gebruiken van GoDaddy dan druk ik je bij deze op het hart: vermijd deze provider als de pest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *