De 4 beste Drupal hosting providers (2022)

Ik heb de beste Drupal hosting die je op dit moment kunt krijgen onderzocht.

Het resultaat hiervan is dit artikel. We gaan kijken naar de beste Nederlandse Drupal host, internationale budget opties en Drupal cloud hosting voor meer ervaren webmasters.  

Wat je budget of technische expertise ook moge zijn, ik weet zeker dat je hier de beste Drupal hosting voor jouw project gaat vinden.

Bedenk echter: hosts die specifiek op Drupal zijn toegespitst zijn minder talrijk dan WordPress hosting providers. De hosts in dit overzicht echter bieden 1-klik Drupal installaties, dagelijkse backups en klantenservice die altijd voor je klaar staat.   

Laten we beginnen.

De beste Drupal hosting

 • Cloud86 – Eenvoudige 1-klik Drupal installatie via Plesk
 • Hostinger – Goedkoopste internationale Drupal hosting
 • SiteGround – Drupal hosting met de beste klantenservice
 • Cloudways – Ideaal voor ervaren webmasters

Cloud86 – Eenvoudige 1-klik Drupal installatie via Plesk

Cloud86 heeft de afgelopen jaren veel tevreden klanten gewonnen. Sterker nog, volgens ons is het de beste webhost van Nederland. Laat ik hier even kort opsommen waarom we dit vinden:

 • Cloud86 is supersnel. De provider investeert continue in uitstekende servertechnologie waardoor de provider haar Nederlandse concurrentie in het stof laat bijten.
 • De provider is veilig. Ze bieden iedere 12 uur een automatische backup aan die wordt opgeslagen op een aparte server. Zo hoef je je nooit zorgen te maken mocht er iets fout gaan met je website.
 • Hun klantenservice is uitstekend. Je kunt Cloud86 gewoon opbellen (in het Nederlands) en hebt ze binnen enkele minuten te pakken. Geen keuzemenu, geen bots, geen wachttijden. Waar zie je dat nog tegenwoordig?
 • Aantrekkelijke prijzen. Cloud86 is een onafhankelijke hosting partij die een zeer aantrekkelijk prijskaartje weet te hangen aan al hun hosting pakketten.

Via hun Plesk dashboard heb je Drupal binnen een klik geïnstalleerd. Vervolgens kun je direct aan je site werken.

Bedenk wel: Cloud86 biedt enkel klantenservice aan binnen Nederlandse kantooruren. Wil je 24/7 beschikbaarheid? Kies dan voor een van de providers hieronder.

Meer over Cloud86

Bezoek Cloud86      Lees onze Cloud86 review

Hostinger – Goedkoopste internationale Drupal hosting

Hostinger is een partij met tientallen miljoenen klanten. Het is een van de grootste hosting providers ter wereld. Kort samengevat is dit waarom ze het zo goed doen:

 • Zeer aantrekkelijke prijzen. Je vindt zéér weinig internationale webhosts waarbij je voor een paar euro per maand goede webhosting kunt krijgen. Hostinger is er hier een van.
 • LiteSpeed servers voor top performance. Hostinger heeft enkele jaren terug geïnvesteerd in een volledig nieuwe server infrastructuur (LiteSpeed). Het resultaat? Waanzinnig snelle hosting voor hun klanten.
 • Brede variëteit aan hosting pakketten. Hostinger biedt voor ieder wat wils. Je kunt beginnen met hun shared hosting maar later eenvoudig overstappen op een VPS wanneer het nodig is.

Je installeert Drupal op Hostinger binnen een paar klikken. Een nadeel aan de provider? De klantenservice is van mindere kwaliteit dan veel andere hosts. Ook scoren ze een tikkeltje minder goed op het gebied van uptime versus duurdere hosts.

Meer over Hostinger

Bezoek Hostinger      Lees onze Hostinger review

SiteGround – Drupal hosting met de beste klantenservice

SiteGround is met gemak een van de betere hosting providers op de markt. Voor Start24 gebruiken we hen al enkele jaren en we zijn zeer tevreden. Een keerzijde: de afgelopen jaren zijn hun prijzen behoorlijk toegenomen. Overweeg ze toch voor je Drupal project om de volgende redenen:

 • SiteGround draait op het Google Cloud Platform. Dit betekent dat SiteGround te allen tijden beschikt over de meest moderne servertechnologie die er is. Wat betekent dit voor jou als gebruiker? Een razendsnelle website en waanzinnige uptime.
 • Zeer goed beveiligd. Het netjes scheiden van sites op hun shared hosting, zelfhelende servertechnologie en een gratis SSL-certificaat zijn slechts enkele redenen waarom SiteGround zo goed scoort op het gebied van beveiliging.
 • Uitstekende klantenservice. Sinds jaar en dag staat SiteGround bekend om hun zeer goede klantenservice. Je hebt hun medewerkers zo te pakken (denk aan enkele minuten wachttijd) op ieder moment van de dag en ze zijn zeer goed opgeleid.

Via Site Tools installeer je Drupal op SiteGround binnen een paar minuten.

Meer over SiteGround

Bezoek SiteGround      Lees onze SiteGround review

Cloudways – Ideaal voor ervaren webmasters

Cloudways is een dijk van een hosting provider. Voor pak en beet een tientje per maand bieden ze Drupal cloud hosting. Kort samengevat is dit waarom Cloudways zo’n goede hosting provider is:

 • Kies je eigen cloud infrastructuur. AWS, Google Cloud, Digital Ocean… Het zijn allemaal prachtige hosting oplossingen maar lastig te gebruiken. Cloudways geeft toegang tot een van deze oplossingen en versimpelt het gebruik ervan aanzienlijk.
 • Aantrekkelijk geprijsd. Cloudways biedt veel waar voor je geld. Je kunt al bij hen beginnen vanaf 10 euro per maand. Een prijskaartje wat je ziet bij nogal wat shared hosting pakketten.
 • Extreem schaalbaar. Het voordeel van cloud hosting is dat het makkelijk kunt opschalen. Dit is ideaal voor snelgroeiende websites of sites die ineens een enorme bezoekers spikes kunnen ontvangen.

Cloudways is een uitstekende hosting oplossing die niet al te moeilijk te gebruiken is. Toch raad ik hen niet voor beginners. Begin met een van de shared hosting providers hierboven en kijk pas naar Cloudways zodra de noodzaak zich aandient.

Meer over Cloudways

Bezoek Cloudways    Lees onze Cloudways review

Waar je op moet letten met Drupal hosting?

Drupal is een niet al te zware CMS dat op veel hosting pakketten prima draait. Niettemin zijn er een paar zaken die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van Drupal hosting:

 • Begin met shared hosting, je kunt altijd later overstappen naar een VPS of cloud hosting. Veel website projecten zullen shared hosting nooit ontgroeien. Daarom is het niet nodig direct al meer geld uit te geven voor een meer geavanceerde vorm van hosting. Begin klein, en je kunt altijd later opschalen.
 • Backups. Wanneer je een site meerdere keren per week aanpast, heb je aan wekelijkse backups niet genoeg. Je wilt op dit moment automatische dagelijkse server backups krijgen.
 • Klantenservice. Vroeg of laat ga je met je hosting tegen vraagstukken of problemen aanlopen. Het maakt niet uit welke hosting provider je kiest. Op dit moment wil je toegang kunnen krijgen tot helpdesk die je probleem direct voor je kan oplossen.
 • Goede prijskwaliteitverhouding. Je wilt uiteindelijk een eerlijke prijs betalen voor de dienstverlening die je krijgt.

Wat is Drupal?

Drupal is een van de populairste Content Management Systems (CMS) ter wereld. Het is open source, gratis te gebruiken, en geschreven in PHP. 14% van de top 10.000 websites ter wereld draait op Drupal. Hieronder vallen persoonlijke blogs, bedrijfswebsites en overheidswebsites. Enkele grote organisaties die Drupal gebruiken zijn Pfizer, NASA en NBC.

Drupal homepage

Drupal is eerder gelanceerd dan WordPress, maar heeft aanmerkelijk minder marktaandeel. Kijken we naar het totale marktaandeel van beide systemen, dan komt WordPress uit op zo’n 30% terwijl Drupal blijft steken op 2,3%.

Een van de redenen voor de grote verschillen tussen dit marktaandeel is gebruiksgemak. Drupal is een stuk minder gebruiksvriendelijk en niet geschikt voor beginners. Daarentegen is het wel geschikter voor sites die met enorm veel content dealen. Daarbij is meertaligheid ook in de core van de CMS gebakken.

Drupal is een zeer krachtige CMS. Het is ook niet voor niets dat het is omarmd door zoveel vooraanstaande organisaties. Dat gezegd hebbende zal de leercurve voor de gemiddelde gebruiker veel te steil zijn.  

Conclusie

Zo zijn we dan bij het einde van dit overzicht aangekomen. Hier zijn nogmaals de beste Drupal hosting providers van het moment:

 • Cloud86 – Eenvoudige 1-klik Drupal installatie via Plesk
 • Hostinger – Goedkoopste internationale Drupal hosting
 • SiteGround – Drupal hosting met de beste klantenservice
 • Cloudways – Ideaal voor ervaren webmasters

Cloud86 zal voor de meeste Nederlanders de beste oplossing zijn. De hosting is razendsnel, eenvoudig te gebruiken en heeft een bekwame en betrokken helpdesk. Daarnaast is het kostenplaatje veel aantrekkelijker dan bij de meeste internationale hosting providers.

Dat gezegd hebbende biedt Cloud86 enkel klantenservice binnen Nederlandse kantooruren. Wil je graag een hosting provider waar je 24/7 in contact mee kan komen? Kies dan een van de internationale hosting providers van dit overzicht.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je Drupal installeren?

Gelukkig bieden veel hosting tegenwoordig een eenvoudig te gebruiken 1-klik installatie. Je hebt geen codeer skills of andere technische kennis nodig om een volledig functionerende Drupal applicatie de lucht in te krijgen.


Biedt Drupal hosting aan?

Drupal is een een krachtige, open source CMS waar je wat web development ontzettend veel kanten op kan. Dat gezegd hebbende biedt Drupal zelf geen webhosting aan. Gelukkig kun je Drupal gemakkelijk installeren op het gros van de hosting providers. De providers in dit overzicht zijn mijn persoonlijke favorieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *