De beste VPN’s om Disney+ mee te kijken

Hoewel Disney Plus in Nederland al een behoorlijke tijd beschikbaar is, zijn er nog steeds een paar redenen om er een VPN voor te gebruiken:

  • Andere landen hebben content die je in de Nederlandse bibliotheek niet vindt en krijgen deze content vaak eerder
  • Als je naar het buitenland gaat kan het zijn dat Disney Plus nog niet beschikbaar is

Niet alle VPN’s zijn echter geschikt om Disney Plus mee te streamen. Disney claimt zelfs dat hun dienst “VPN-bestendig” is. Gelukkig is dit niet zo. In dit artikel laat ik je de VPN’s zien waarmee je Disney Plus eenvoudig kunt ontgrendelen.

Onderstaande VPN’s hebben snelle servers in de landen waar Disney+ beschikbaar is. Bovendien hebben ze allemaal zowel mobiele apps als desktop apps.

Daarnaast hebben ze ook Smart DNS waarmee je Disney+ kunt ontgrendelen op game consoles zoals de Playstation 5 en Apple TV.

NordVPN is de meest gebruikte VPN ter wereld. Dit is niet verbazingwekkend: de dienst is supersnel, zeer veilig en gericht op privacy, en ook nog eens betaalbaar.

De snelheid van NordVPN vertaalt zich ook naar een uitstekende Disney+ ervaring: onze tests hebben aangetoond dat deze VPN-provider je Disney+ sneller laat streamen dan welke VPN-service dan ook. Ik zag een snelheidsverlies van niet meer dan 10% bij de landen die we hebben getest. Van een dergelijk snelheidsverlies merk je in de praktijk helemaal niets.

NordVPN is iets duurder dan diensten zoals Surfshark en CyberGhost, maar het scheelt niet veel.

Verder kun je met NordVPN Disney+ in ieder land ontgrendelen en heeft de dienst apps voor praktisch ieder platform, waaronder Windows, MacOS, Android, iOS, PlayStation en Xbox. Op al deze platforms is NordVPN extreem eenvoudig te gebruiken.

Verder blinkt NordVPN uit als het gaat om privacy. Zo slaat de dienst geen gebruikers logs op en houdt het niet bij welke sites je bezoekt. Dit maakt het een van de meest veilige VPN’s op de markt.

Bezoek NordVPN of lees onze volledige NordVPN review.

Surfshark is een uitmuntende VPN voor Disney+ omdat letterlijk al hun servers ermee werken. Je hoeft niet een aparte server te selecteren of je zorgen te maken dat servers van sommige landen je geen toegang geven.

Verbindt met een Surfshark VPN server, bezoek Disney+, en je hebt toegang.

Surfshark is sowieso uitstekend om mee te streamen omdat het een snelle VPN is. Toegegeven, het weet niet de snelheden te bereiken van een VPN-service zoals NordVPN of ExpressVPN, maar niettemin presteert de dienst uitstekend. Het is meer dan snel genoeg om ervoor te zorgen dat de content die je bekijkt niet zal haperen of bufferen.

De VPN is ook beschikbaar op praktisch alle apparaten waarop je Disney+ kunt kijken. Bijvoorbeeld Windows, MacOS, iOS, Android, Apple TV, PlayStation en Xbox.

En mocht je op problemen stuiten met de dienst, dan heb je binnen enkele minuten iemand van hun klantenservice te pakken via hun 24/7 live chat.

Tot slot: vrees niet als je nog nooit een VPN hebt gebruikt of niet technisch ingesteld bent. Surfshark’s apps zijn stuk voor stuk super eenvoudig te gebruiken, ook voor beginners. Ook is het prijskaartje wat eraan hangt zeer toegankelijk: je kunt de dienst al krijgen vanaf een paar euro per maand.

Bezoek Surfshark of lees onze volledige Surfshark review.

CyberGhost is een waanzinnige VPN all-rounder. Je kunt zeer eenvoudig streamen met de dienst: Netflix, Hulu, HBO maar ook Disney+ ontgrendel je er in een handomdraai mee.

In tegenstelling tot de andere VPN’s in deze lijst, heeft CyberGhost speciale toegewijde servers voor Disney+. Deze servers zorgen ervoor dat de streaming dienst stabiel en razendsnel draait. Dit maakt het ontgrendelen van Netflix echter net een tikkeltje omslachtiger dan bij de andere VPN-providers in dit artikel.

Hoewel CyberGhost in het begin niet goed werkte met Disney+, werkt het nu uitstekend in ieder land. In onze tests zijn we op geen enkel probleem gestuit, met geen enkele regio. Hun eenvoudig te bedienen apps maken het zeer eenvoudig om binnen no-time Disney+ te streamen.  

CyberGhost is verschrikkelijk snel. Hoewel het net niet kan tippen aan NordVPN en ExpressVPN, ga je voor de rest geen VPN’s vinden die sneller zijn.

Verder maakt de prijs van deze VPN-dienst hen een stuk toegankelijker dan, zeg, ExpressVPN. Wil je alleen een VPN hebben om af en toe een Disney+ film te streamen, dan is CyberGhost een geweldige keuze.

Bezoek CyberGhost of lees onze volledige CyberGhost review.

ExpressVPN is een van de allerbeste VPN’s die je kunt krijgen. Dat gezegd hebbende is de dienst vrij duur, en deblokkeert het Disney+ net wat minder consistent dan NordVPN en Surfshark.

Kijkende naar het totaal plaatje is ExpressVPN wel een dijk van een VPN. Het is een van de koplopers als het aankomt op veiligheid, online privacy en snelheid. Daarnaast heeft de dienst – in onze ogen – de mooist ontworpen apps van alle VPN-diensten.

Ook is de dienst zeer goed in het ontgrendelen van Netflix en andere streaming diensten zoals Hulu en BBC iPlayer.

Als het op snelheid aankomt scoort ExpressVPN even goed als NordVPN. Qua customer support zijn ze mogelijk zelfs de beste VPN op de markt, met medewerkers die ontzettend goed opgeleid en behulpzaam zijn.

Uiteindelijk doe je er waarschijnlijk toch beter aan te kiezen voor een van bovenstaande diensten als het aankomt op Disney+. Deze geven je eenvoudiger toegang, zijn in sommige gevallen even snel en kosten daarnaast aanmerkelijk minder dan ExpressVPN.

Bezoek ExpressVPN of lees onze volledige ExpressVPN review.

Met behulp van een VPN kun je alle content bekijken die Disney Plus te bieden heeft. Gelukkig is het zeer eenvoudig dit te doen.

1. Kies een VPN die werkt met Disney Plus

De meeste VPN’s werken niet of niet consistent met Disney Plus. Kies daarom een van de VPN’s die ik in dit artikel aanbeveel. Op die manier weet je zeker dat je VPN hebt waarmee je Disney Plus met gemak kunt ontgrendelen.

Mijn favoriete Disney Plus VPN is NordVPN. NordVPN is ontzettend snel, veilig, betaalbaar, en je kunt er content mee bekijken vanuit ieder Disney Plus land.

2. Download en installeer de VPN app

VPN’s werken meestal via een app. Nadat je een VPN-abonnement hebt aangeschaft, download de app op de apparaten waarmee je Disney Plus wilt streamen. De VPN-providers in dit artikel hebben een app voor bijna ieder platform. Daarnaast kun je, afhankelijk van de VPN, verbinding maken met minstens 5 apparaten tegelijkertijd. Perfect voor wanneer je je VPN-account wilt delen.

3. Verbindt met een VPN-server

Nadat je de VPN-app hebt gedownload, kies het land waar je Disney Plus wilt bekijken. Kies een server, en klik op Verbinden. That’s it. Je internetbrowser denkt nu dat je je in dit land bevindt.

4. Surf naar Disney Plus

Als laatste tik je disneyplus.com in je browserbalk. Je kunt nu Disney Plus kijken in een land naar keuze. Zonder buffering of andere problemen, en in full-HD.

Waarom werkt niet iedere VPN met Disney Plus?

Disney Plus heeft liever niet dat je toegang verkrijgt tot hun content via een VPN. Om die reden werken ze er hard aan om te zorgen dat VPN’s niet werken met hun dienst.

De meeste VPN’s hebben simpelweg niet de resources of know-how om ervoor te zorgen dat hun service wél werkt met Disney Plus. Daarom kun je niet de eerste de beste VPN-provider kiezen om Disney Plus te kijken.

De reden dat Disney Plus wil verhinderen dat je hun content van andere landen kunt bekijken is als volgt. Het bedrijf heeft licentieovereenkomsten met bepaalde producenten die alleen voor sommige landen gelden. Een goed voorbeeld hiervan is Disney Plus Star. De content hiervan is slechts beschikbaar in een beperkt aantal landen. Gelukkig behoort Nederland hiertoe. Maar bevind je je ergens anders, dan heb je mogelijk geen toegang.

Voor de meeste mensen is NordVPN de beste Disney Plus VPN. De dienst is snel, veilig en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast is het een zeer betaalbare VPN.

Surfshark en CyberGhost zijn uitstekende alternatieven die net iets goedkoper zijn. Bedenk wel dat je voor CyberGhost een dedicated Disney Plus server moet kiezen. Dit is net iets omslachtiger dan bij Surfshark, waarbij het niet uitmaakt welke server je kies.

ExpressVPN is een fantastische VPN, maar is wel een stuk duurder dan de andere opties in deze lijst.

Alle VPN’s in dit artikel behoren tot de beste VPN’s die je op dit moment kunt krijgen.

Is Disney+ kijken met een VPN legaal?

Het is volledig legaal om Disney+ te bekijken met een VPN. Er is geen wetgeving die je verbiedt om de dienst te streamen met een VPN. Daarom loop je dus geen risico wanneer je Disney+ met een VPN streamt.


Kan ik Disney+ kijken met een gratis VPN?

Nee. Disney+ werkt er hard om te zorgen dat je hun dienst niet met een VPN kunt gebruiken. VPN-bedrijven moeten dus behoorlijk investeren om te zorgen dat hun dienst met Disney+ en andere streaming diensten werkt. Gratis VPN’s kunnen dergelijke investeringen niet maken.


Welk voordeel heeft het om een VPN te gebruiken voor Disney+?

Je krijgt toegang tot content die je in Nederland niet kunt zien. Daarnaast verschijnt sommige content eerder in sommige regio’s dan in anderen. Daarnaast is Disney+ niet in elk land beschikbaar. Mocht je op een gegeven moment dus op vakantie zijn en graag Disney+ bekijken, dan kan dat met een VPN.


Waarom heeft Disney+ niet in ieder land dezelfde content beschikbaar?

Net als met andere streaming diensten komt dit door licentieovereenkomsten met bepaalde producenten. Disney kan hierdoor niet al hun content overal laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *