De beste DirectAdmin hosting van 2022

DirectAdmin hosting

DirectAdmin is een hosting panel wat de laatste jaren door steeds meer hosting providers opgepikt wordt.

Interessant genoeg zijn er relatief veel Nederlandse providers die dezer dagen DirectAdmin aanbieden. Echter, niet al deze providers kun je rekenen onder het neusje van de zalm.  

Onderhand heb ik meer dan 30 providers zelf getest (voor m’n favorieten, bekijk hier m’n top 5 beste hosting providers). Hierdoor heb ik een goed idee van welke hosting goed is en om welke je met een grote boog heen moet lopen.

In dit overzicht vind je de 3 beste DirectAdmin hosting providers.  

De beste DirectAdmin hosting van 2022

 • Mijn.host – De beste allround DirectAdmin hosting
 • WebOké – DirectAdmin hosting met flexibele pakketten
 • Antagonist – Premium DirectAdmin hosting

Mijn.host – De beste allround DirectAdmin hosting

Mijn.host heeft een aantal kenmerken die het een zeer aantrekkelijke DirectAdmin hosting partij maken:

 • Het is een onafhankelijke hosting provider (als een van de laatste van Nederland)
 • Pakketten beginnen vanaf een paar euro per maand (en je kunt maandelijks betalen als je wilt)
 • Ze maken gebruik van LiteSpeed servers waardoor het een van de snelste WordPress hosting providers van Nederland is

Ze bieden uitstekende uptime (en zijn hier transparant over via een openbare statuspagina) en hebben een klantenservice die enkel bestaat uit experts. Een nadeel is dat deze klantenservice met reacties soms enkele uren op zich laat wachten. Daar staat dan weer tegenover dat de dienst extreem goed geprijsd is.

Mijn.host is een van de weinige hosting providers met praktisch unaniem goede gebruiker reviews. Dit vertelt lang niet altijd het complete verhaal, maar in dit geval is het in complete overeenstemming met de kwaliteit van de dienst.

mijn.host gebruiker reviews

Bezoek de website van mijn.host hier of lees onze mijn.host review voor meer informatie.

WebOké – DirectAdmin hosting met flexibele pakketten

WebOké is een DirectAdmin hosting provider met een behoorlijk unieke insteek. Ze bieden (voor het moment nog) alleen standaard webhosting aan (shared hosting), maar je kunt deze shared hosting pakketten naar je eigen smaak aanpassen. Daarmee bedoel ik dat je bijvoorbeeld extra schijfruimte of website installaties kunt aanschaffen binnen een pakket. Dit is iets wat je binnen shared hosting eigenlijk nooit ziet.

Net als mijn.host is ook WebOké een kleinere, onafhankelijke partij. Naar mijn mening is dit binnen de wereld van webhosting vaker wel dan niet een groot voordeel. Je bent bij kleinere hosting providers niet “een nummertje” en betaalt een stuk minder dan bij de giganten.

Het is webhosting die uitstekend aansluit bij kleinere blogs en bedrijfswebsites. Hun klantenservice heeft een persoonlijke insteek dankzij hun bescheiden klantenbestand.

WebOké is bovendien een provider die al sinds 2004 bestaat. Sinds die tijd leveren ze een uitstekende, betrouwbare dienst.

Bezoek de website van WebOké hier of lees onze WebOké review voor meer informatie.

Antagonist – Premium DirectAdmin hosting

Net als WebOké bestaat Antagonist ook al sinds 2004. In tegenstelling tot mijn.host en WebOké zijn ze echter geen onafhankelijke partij meer: sinds enkele jaren maken ze onderdeel uit van het Deense Group One.

Tot nu toe heeft dit nog niet geleid tot prijsverhogingen of een afglijdende dienstverlening, wat een goed teken is.

Antagonist behoort tot de snelste hosting providers van ons land. Dat komt door een vrij unieke aanpak. De meeste standaard webhosting is gedeelde webhosting (shared hosting). Hierbij deel je een server met andere gebruikers en maak je samen gebruik van de RAM, CPU en andere resources. Vooral wanneer een webhost zo’n server volpropt met te veel websites, leidt dit tot trage en/of onvoorspelbare laadtijden.

Antagonist pakt dit anders aan. Bij hen deel je eveneens een server met andere gebruikers, maar dankzij virtuele compartimentalisatie krijg je je eigen stukje van de server wat je niet hoeft te delen met anderen. Hierdoor krijg je effectief de snelheid en het gemak van een managed VPS.

Antagonist is iets prijziger dan de eerste de beste hosting provider, maar daar tegenover staat dat je hun klantenservice 7 dagen per week kan bereiken met praktisch geen wachttijd. Een geruststellende gedachte als er veel afhangt van je website.

Bezoek de website van Antagonist hier of lees onze Antagonist review voor meer informatie.

Redenen om te kiezen voor een DirectAdmin hosting provider

DirectAdmin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In Nederland lijkt het zelfs het meest gebruikte hosting panel te zijn – je ziet het onderhand vaker langs komen dan cPanel hosting.

Hier zijn een paar goede redenen voor, even los van het feit dat gebruik maken van cPanel voor hosting providers steeds duurder aan het worden is.

 • DirectAdmin heeft een moderne, intuïtieve user interface. Je wordt niet overrompeld met features die je niet nodig hebt.
 • Klikken tussen verschillende schermen gaat razendsnel. Sneller dan bij de meeste hosting controle panelen.
 • DirectAdmin beschikt over zelfhelende software wat het zeer stabiel maakt.  

Conclusie

Hier zijn nogmaals de beste 3 DirectAdmin hosting providers die je kunt kiezen:

 • Mijn.host – De beste allround DirectAdmin hosting
 • WebOké – DirectAdmin hosting met flexibele pakketten
 • Antagonist – Premium DirectAdmin hosting

Voor de meeste mensen zal mijn.host de beste optie zijn. Deze provider biedt aantrekkelijk geprijsde pakketten, is een kleine onafhankelijke partij met een persoonlijke insteek, en maakt gebruik van snelle LiteSpeed servers waardoor je er een van de snelste providers van Nederland mee te pakken hebt.

WebOké is een uitstekend alternatief wat in de prijsklasse valt. Het interessante aan hen is dat je je hosting pakketten kunt uitbreiden met extra schijfruimte en andere extraatjes. Iets wat je bij shared hosting vrijwel nooit ziet.

Antagonist valt in een iets duurder prijssegment. Daarmee is het meer geschikt voor zakelijke gebruikers met een iets groter budget. Ze bieden echter uitstekende klantenservice en het is al sinds 2004 een van de meeste betrouwbare hosting providers van Nederland.

Veel gestelde vragen

Is Versio een goede DirectAdmin host?

Niet echt. Hoewel Versio geen slechte hosting provider is, blinken ze tegelijkertijd nergens in uit. Daarnaast zijn hun prijzen de laatste jaren behoorlijk over de kop gegaan. Ik raad je aan een van de hosting providers in dit overzicht te kiezen in plaats van Versio.   


Is DirectAdmin beter dan cPanel?

Dat hangt ervan af. Verstokte cPanel liefhebber zweren bij dat dashboard, maar de meeste nieuwe gebruikers zullen waarschijnlijk liever DirectAdmin gebruiken. Het oogt een stuk vriendelijker, is minder intimiderend, en je kunt er uiteindelijk min of meer dezelfde dingen mee doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *