Cloud86 kosten uitgelegd

Denk je er over na webhosting te kopen bij Cloud86? Dan allereerst: goede keuze. Wat mij betreft is Cloud86 de beste webhosting van Nederland. De dienst is sneller dan de meeste van hun concurrenten, biedt een breder scala van hosting pakketten, en is aantrekkelijker geprijsd.

Dit tweede punt is echter ook direct waar de crux ligt bij Cloud86. Het kan ingewikkeld zijn te bepalen welk webhosting pakket het beste voor jouw site is.

Daarom heb ik dit artikel in het leven geroepen. Ik neem alle hosting pakketten van Cloud86 onder de loep en vergelijk de kosten en features die ermee gepaard gaan.

Laten we beginnen!

Een Cloud86 introductie

Hoewel Cloud86 zelf is opgericht in 2019, is het team erachter al actief binnen de hosting industrie sinds 2003. Voorheen werkte het team aan SoHosted (de twee bedrijven delen o.a. dezelfde oprichter en CTO), een van de grootste hosting providers van Nederland.  

Het bedrijf is gevestigd in Heerenveen en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste hosting providers van Nederland als beoordeeld door gebruikers:

Cloud86 reviews op Google

Hier een greep uit een aantal gebruiker reviews:

Cloud86 Google reviews voorbeelden

Bij Start24 delen we dit positieve sentiment. We hebben Cloud86 uitgebreid aan de tand gevoeld. Lees meer in onze Cloud86 review.

Cloud86 steekt met hun kop boven het Nederlandse hosting maaiveld uit op de volgende manieren:

 • Hun webhosting is snel: website snelheid is een ranking factor in Google en zorgt bovendien voor betere conversies. Cloud86 snapt het belang van snelheid en investeert sterk in hun servertechnologie.
 • Hun klantenservice laat je niet je haren uit het hoofd trekken. Je kunt ze gewoon telefonisch bereiken zonder wachttijd. Geen gehannes met bots of een chat functie die eindeloos ver weggestopt zit binnen hun site. Daarnaast kun je ze ook gewoon een email sturen.
 • Ze stoppen hun servers niet vol met websites. Veel andere Nederlandse webhosts willen hun servers nog wel eens overbelasten door er te veel websites op te plaatsen. Dit kan leiden tot snelheidsproblemen en down time. Cloud86 zorgt ervoor er niet te veel sites op één server te zetten waardoor je site goed blijft presteren.

Bottom line: met Cloud86 is je website in goede handen. Maar de vraag blijft: hoe kies je het beste Cloud86 hosting pakket voor jouw website? Hiernaar gaan we kijken in de volgende sectie.

Cloud86 kosten uitgelegd: zo kies je het beste hosting pakket voor jouw website

In dit onderdeel gaan we kijken naar de verschillende hosting pakketten die Cloud86 aanbiedt.

Shared hosting, (managed) VPS, Managed WordPress… Welke moet je kiezen?

Om het antwoord op deze vraag eenvoudig samen te vatten:

 • Shared hosting is de beste keuze voor de meeste websites. Het is geschikt voor niet al te zware sites en is over het algemeen geschikt voor sites die tot enkele 10 duizenden bezoekers per maand aantrekken.
 • Managed WordPress hosting is – zoals de naam verraad – hosting die specifiek is toegespitst op WordPress websites. De Cloud86 managed WordPress pakketten hebben net iets betere specificaties dan hun shared hosting pakketten en bevatten een CDN. Maar het prijsverschil lijkt ‘m vooral te zitten in de extra WordPress support die je krijgt.
 • (Managed) VPS hosting is geschikt voor grote of snelgroeiende sites. Als beginner hoef je hier niet naar te kijken.

Laten we nu wat dieper op deze hosting types in gaan.

1. Shared hosting kosten

Webhosting Start

Laten we beginnen met het goedkoopste pakket: Webhosting Start. Als het aantrekkelijkst geprijsde plan van Cloud86, kun je met dit pakket enkel rekenen op de bare necessities qua webhosting.

Dit is wat je krijgt:

 • 5 GB opslag (ter referentie, Start24 beslaat pak en beet 2GB, dus voor de meeste sites zal dit voldoende zijn)
 • Je kunt er twee websites op installeren
 • Gratis SSL
 • Automatische dagelijkse backups

Dit is meer dan voldoende voor eenvoudige websites. Bedenk wel dat de performance van dit pakket niet denderend is en je ook enkel basisondersteuning krijgt:

Cloud86 ondersteuning

Voor een hobby website maakt dit minder uit. Maar voor een website waar een zakelijk belang mee gemoeid is zou ik kiezen voor een duurder pakket.

Kosten: €1,95 per maand

Webhosting Medium

Voor een paar euro per maand meer krijg je met Webhosting Medium een hosting pakket met aanmerkelijk betere specificaties:

 • 50 GB opslag
 • Je kunt er 10 websites op installeren
 • Gratis SSL
 • Automatische backups
 • Uitgebreide ondersteuning
 • Gratis verhuisservice (ideaal voor als je al een website hebt)

Dit maakt dit pakket geschikt voor (kleinere) zakelijke websites en webshops.

Als website eigenaar zou ik zelf altijd minstens dit pakket kiezen. Het prijsverschil met Webhosting Start is marginaal maar je krijgt er veel betere hosting voor terug.

Ook prettig als beginner is dat je er een stuk betere ondersteuning bij krijgt.

Kosten: €2,98 per maand (na verlenging €5,95)

Webhosting Unlimited

Webhosting Unlimited is Cloud86’s zwaarste shared hosting pakket. Hier is wat deze krachtpatser te bieden heeft ten opzichte van de eerste twee pakketten:

 • 100 GB opslag
 • Onbeperkt aantal websites
 • Onbeperkt aantal email adressen
 • Onbeperkte databases

Dit pakket is ideaal voor als je meerdere snelgroeiende websites in je portfolio hebt of websites voor klanten wilt ontwikkelen. Het biedt toegang tot Cloud86’s beste server resources, wat ervoor zorgt dat je sites razendsnel draaien.

Voor de meeste beginners zal dit pakket echter overkill zijn. Bedenk ook dat je altijd je pakket kunt upgraden wanneer dit nodig is en je dus niet direct voor dit pakket hoeft te kiezen.

Kosten: €5,98 per maand (na verlenging €11,95)

2. Managed WordPress hosting kosten

Cloud86 managed WordPress hosting

Cloud86’s managed WordPress hosting aanbod bestaat uit de volgende 3 pakketten:

Deze 3 pakketten hebben ietsjes betere specificaties dan Cloud86’s shared hosting pakketten. Ook krijg je er een CDN bij, wat handig is voor wanneer je site veel buitenlandse bezoekers ontvangt.

De extra kosten ten op zichten van hun basis hosting zit ‘m echter vooral in de extra support waar je toegang tot krijgt. De vraag is of je dit echt nodig hebt. Zelf denk ik dat de meeste mensen beter af zullen zijn met de “normale” webhosting van Cloud86.  

3. VPS hosting kosten

Wat erg gaaf is aan Cloud86 is dat je je eigen Virtual Private Server (VPS) kunt samenstellen. Met een VPS ben je niet afhankelijk van de configuratie van je hosting provider.

Het is een perfecte optie voor meer ervaren gebruikers die een snelgroeiende site hebben.

Voor Cloud86’s FlexVPS SSD betaal je €25 per maand. Hiervoor krijg je de volgende specificaties:

 • 1 vCPU
 • 2 GB RAM
 • 25 GB SSD opslag
 • 1 IP-adres

Je kunt je VPS uitbreiden met extra CPU cores, extra RAM en extra opslag. Zo kun je zelf een server op maat samenstellen voor je website of app.

4. Managed VPS hosting kosten

Vanaf €114,95 per maand kun je bij Cloud86 ook een managed VPS nemen.

De specificaties hiervoor zijn als volgt:

 • 25 GB opslag
 • 2 vCPU cores
 • 4 GB RAM

Je vraagt je misschien af waarom dit soort hosting zoveel duurder is dan de “normale” VPS. De reden hiervoor is het woordje “managed.” Cloud86 regelt het serveronderhoud en de configuratie voor je. Dit is iets waar je zelf anders uren per maand aan kwijt kan zijn.

Net als de normale VPS kun je ook deze managed VPS uitbreiden met extra CPU cores, RAM en opslagruimte.

5. Virtual Private Cloud hosting kosten

Met een Virtual Private Cloud (VPC) krijg je toegang tot een virtueel datacenter. Je krijgt een resourcepool van CPU, RAM en SSD opslag dat gescheiden wordt door een eigen netwerk en geïsoleerd is van andere computer resources. 

Dit geeft je enorme vrijheid over hoe je je server infrastructuur inricht. Je kunt een VPC bij Cloud86 aanvragen vanaf €98,75 per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *