De beste powerbanks van 2023

Een goede powerbank kan de redder in nood zijn. Heb je een volle powerbank bij je? Dan kan je met een gerust hart verder bellen of verder werken op bijvoorbeeld je tablet. Met sommige powerbanks laad je zelfs je laptop op. Zo kom je dus nooit met een lege batterij te zitten.

Toch zijn er een hoop verschillende powerbanks op de markt. Wat de beste powerbank voor jou is, hangt af van je gebruiksdoel. Denk daarom voor aankoop na waar en wanneer je de powerbank verwacht nodig te hebben.

Je keuze zal anders zijn wanneer  je jouw remote werkplek midden in een bos wil kunnen inrichten of wanneer je gewoon je telefoon even wil kunnen bijladen onderweg naar huis in een drukke trein.

Hieronder hebben we de beste powerbanks op een rijtje gezet. Dit is gedaan vanuit verschillende gebruikers perspectieven. We hebben onze beoordeling gemaakt op basis van onder andere de kracht, de grootte, het aantal poorten en de laadsnelheid.

De powerbanks die wij aanraden zijn te verkrijgen bij Bol, Coolblue & Amazon. Prijzen kunnen nogal wat verschillen per aanbieder. Kijk daarom bij beide. Dan weet je zeker dat je de beste prijs hebt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding (onze keuze)

Anker PowerCore 20.1000 mAh

Anker PowerCore Powerbank 20.1000 mAh

Lxbxh (cm): 16,6 x 5,8 x 2,2 | Gewicht: 422g | mAh: 20.100 | Amp: 4,8| Poorten: 2x USB

Op dit moment is de Anker PowerCore Powerbank in alle opzichten de beste volgens ons. Anker heeft met de PowerCore een hele goede balans gevonden tussen een strak, klein en robuust ontwerp en kracht.

De PowerCore komt met een batterijkracht van 20.100 mAh. Dat betekent dat je een telefoon zoals een iPhone of Samsung Galaxy gemakkelijk 4 tot 6 keer kunt vullen.

Er zitten twee usb-poorten op. Daarmee kan je dus twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Ben je een dag “on the road” met veel afspraken op locatie of zit je een hele dag in overleggen in een conferentiecentrum? Dan heb je met de Anker PowerCore Powerbank een hele goede hulp. Deze powerbank zorgt ervoor dat je de hele dag gewoon goed bereikbaar bent.

Op Start24 kijken we met name vanuit zakelijk gebruik, maar gooi ‘m ook vooral in je tas als je met de familie op vakantie gaat.

Wat maakt de Anker PowerCore nu beter? In verhouding biedt de Anker Powercore overal net iets extra. De Anker is relatief krachtig, relatief klein en laat apparaten relatief snel op. De prijs is daarnaast weer relatief laag.

De meeste powerbanks zijn goed in één van deze dingen. Ze zijn of krachtig of klein.

Daarnaast zie je de prijs vaak omhoog schieten bij meer mAh’s maar de Anker PowerCore heeft een hele beschaafde prijs voor wat je ervoor terugkrijgt.

Wat is er minder goed aan de Anker PowerCore? Het is best een zwaar dingetje. Al die batterijkracht brengt behoorlijk wat massa met zich mee. De PowerCore weegt xx gram en dat is ongeveer even veel als {invullen}

Samengevat is de Anker PowerCore relatief krachtig, klein en scherp geprijsd, maar wel wat zwaarder. Volgens ons geeft de Anker PowerCore 20.100 je op dit moment de beste “bang for your buck”.

De beste powerbank voor een beperkt budget

Fresh 'n Rebel - 6000 mAh

Fresh 'n Rebel Powerbank – 6000 mAh

Lxbxh (cm): 10,8 x 5,5 x 1,6 | Gewicht: 102g | mAh: 6.000 | Amp: 6| Poorten: 1x USB-C, 1x USB

Wil je een powerbank hebben die je zo nu en dan eens kan helpen met net dat beetje extra batterij? Dan heb je aan een powerbank met minder mAh’s waarschijnlijk voldoende. De Fresh ’n Rebel Powerbank met 6000 mAh is dan een goede keuze.

Met een vermogen van 6.000 mAh kan je een smartphone ongeveer 1 à 2 keer opladen. Forens je voor je werk? Dan is dit meer dan genoeg om zorgeloos in het OV te gaan zitten en gewoon je serie te kunnen kijken. Je laad de powerbank dan gewoon één keer per week op en

Minder mAh’s betekent ook een lagere prijs. De Fresh ’n Rebel Powerbank zit in het lagere prijssegment, maar is niet te vergelijken met de echt goedkope powerbanks die je wel als relatiegeschenk ziet.

Deze powerbank wel een stuk beter uitgewerkt en heeft een goed, robuust ontwerp.Onthou, “what you pay is what you get”. De Fresh ‘n Rebel Powerbank is daarmee een goede, goed uitziende powerbank met één USB-poort.

De beste draagbare powerbank (voor in je zak)

Lxbxh (cm): 16,1 x 10,1 x 3,7| Gewicht: 301g | mAh: 10.000 | Amp: 2,4| Poorten: 2x USB

Anker PowerCore Metro Slim

Anker PowerCore Metro Slim

Lxbxh (cm): 15,0 x 6,9 x 1,5| Gewicht: 301g | mAh: 10.000 | Amp: 2,4| Poorten: 2x USB 

Poorten:

Wil je er zeker van zijn dat je je powerbank gemakkelijk mee kunt nemen? Dan heeft Anker de oplossing. Anker heeft niet lang geleden de PowerCore II Slim 10.000 uitgebracht.

Deze batterij is ongeveer even groot als een smartphone en neem je dus eenvoudig overal mee naar toe. De PowerCore II Slim heeft in totaal 10.000 mAh aan boord en laad net als zijn grotere broer van 20.100 mAh (onze beste keuze) erg snel.

Met de PowerCore II Slim laad je een telefoon 2 à 3 keer op. Je hoeft dus de powerbank dus echt niet elke avond aan de oplader te leggen.

Het design is robuust en nette robuuste behuizing gemaakt om onderweg te zijn.

Zoals de prijs omhoog gaat met meer mAh’s gaat de prijs ook omhoog wanneer de powerbank kleiner wordt. De PowerCore II Slim is niet de allergoedkoopste powerbank die er is.

Vind je het echter belangrijk dat je powerbank handzaam is en makkelijk mee kan in je broekzak? Dan is dit een goede keuze.

De beste powerbank zonne energie (solar powerbank)

Sunnybank solar

Sunnybank solar powerbank

Lxbxh (cm): 14 x 8 x 2| Gewicht: 335g | mAh: 10.000 | Amp: 2,4| Poorten: 2x USB

Hoe handig zou het zijn als je je powerbank eigenlijk bijna nooit hoeft op te laden? Dat kan met de Sunnybank solar powerbank. Je legt deze gewoon open en bloot neer en je laad de powerbank zo weer op.

Ben je veel buiten? Dan is dit ideaal natuurlijk. Echter, ook binnen laad de powerbank nog redelijk goed op. Mocht je onvoldoende zon hebben, kan je hem ook gewoon opladen met een stroomkabel als plan “B”.

De Sunnybank is al met al een krachtige powerbank die met 10.000 mAh een smartphone zo 2 à 3 keer op laat.

De Sunnybank heeft een robuust uiterlijk en is duidelijk gemaakt voor de outdoor wereld. Je kan het ding dus zonder al te veel zorgen op de grond laten vallen of  in een bergbeek laten plonzen.

Dat betekent ook dat deze in verhouding tot de rest behoorlijk groot en log is.

Is dit daarmee echt een powerbank voor de zakelijke gebruiker? Nee. Maar ben je milieubewust of werk je veel buiten dan helpt de Sunnybank je altijd aan dat beetje extra energie.

Mocht je deze toch meenemen naar kantoor, dan is het een gegarandeerde conversation starter.

Iedereen wil weten hoe goed de zonnepanelen werken en of je er echt wat mee kunt.

De meest krachtige powerbank (voor het zware werk)

PowerOak K2 50000 mAh

PowerOak K2 50000 mAh

Lxbxh (cm): 20,7 x 13,6 x 3,3| Gewicht: 1260g | mAh: 50.000 | Amp: 3| Poorten: 4x USB; 1x 12 volt 1x 20 volt out

Soms wil je simpelweg meer. Soms wil je bijvoorbeeld je laptop kunnen opladen zonder gedoe. De PowerOak K2 regelt dit voor je met 50.000 mAh. Ter vergelijking, een Samsung Galaxy heeft een batterij van zo’n 3.500 mAh.

Je kan je smartphone hiermee dus zo’n 15 keer opladen.

Gooi de PowerOak K2 achterin je auto en je laad al je apparaten rijdend op tussen je afspraken in. Je kan zo gemakkelijk met meerdere collega’s alles opladen zonder gedoe. Dit kan erg handig zijn voor bijvoorbeeld conferenties of voor mensen die veel externe afspraken hebben op een dag.

Er zitten 4 USB poorten op en een 12 en 20 volt out waarmee je bijvoorbeeld je laptop kunt opladen. De K2 komt met alle koppelstukjes zodat je altijd alles bij je hebt.

Helaas kan een Macbook er niet op aangesloten worden. Nagenoeg alle andere (moderne) laptops kunnen er wel mee opgeladen worden.

Leuk feitje het de PowerOak K2 is vernoemd naar de K2 berg, de op één na hoogste berg van de wereld. Of dit te maken heeft met berg aan mAh of omdat je deze powerbank goed zou kunnen gebruiken tijdens zo’n expeditie wordt in het midden gelaten.

Ik kan me goed voorstellen dat je op een winderige koude bergwand na twee dagen wandelen deze powerbank in je tas wil hebben. Sowieso heb je aan een laptop, laptopstandaard en de PowerOak K2 genoeg om een hele goede remote work plek in te richten waar ook ter wereld.

Toch doet zo'n externe batterij het ook goed in de file in het platte Nederlandse landschap.

De prijs is relatief hoog van de K2. Maargoed, je krijgt er veel laadkracht voor terug. Loop je veelvuldig tegen te kleine powerbanks aan nu? Dan krijg je hier veel voor terug. Het alternatief is twee of drie powerbanks met minder mAh. Dat is onhandig en komt ook niet gratis.

Samengevat: dit zijn de beste powerbanks van 2023

Volgens ons zijn dit de beste powerbanks van 2023:

  • De Anker PowerCore Powerbank 20.1000 mAh geeft je het meeste waar voor je geld op dit moment.
  • De Fresh 'n Rebel Powerbank – 6000 mAh een goede keuze wanneer je een beperkt budget hebt.
  • De Anker PowerCore Metro Slim is de beste draagbare powerbank (voor in je zak).
  • De Sunnybank solar powerbank is de beste powerbank op zonne energie.
  • De PowerOak K2 50000 mAh is de beste krachtige powerbank op dit moment

Waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank?

Als je overweegt om een powerbank te kopen, dan moet je letten op de volgende zaken:

  • De capaciteit van de batterij (mAh)
  • Het aantal en het soort poorten
  • De laadsnelheid
  • De grootte en het gewicht

Capaciteit van de batterij: mAh

Het allerbelangrijkste aan de powerbank is de capaciteit van de batterij. Dit wordt aangegeven in mAh. Dit staat voor “milliamp hour”. Dat geeft aan hoeveel elektriciteit er per uur afgegeven kan worden. 10.000 mAh geeft dus maximaal 10.000 per uur af of 5.000 voor twee uur etc. Meer mAh betekent krachtiger en meer capaciteit. Een doorsnee smartphone heeft een batterij rond de 2.000 à 3.000 mAh. Een powerbank met 10.000 mAh kan dus een smartphone tussen de 3 en 5 keer opladen.

Meer mAh betekent ook dat je de batterij zelf minder vaak hoeft op te laden. Hoe vaker je een batterij oplaadt hoe minder krachtig deze wordt (op een gegeven moment wordt de batterij zwakker).

Stel je gebruikt voor het opladen van je telefoon een powerbank met weinig mAh dan zal de levensduur van de batterij korter zijn dan wanneer je een powerbank gebruikt met meer mAh voor hetzelfde laden. Dit is ook wel logisch te noemen.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de capaciteit van de powerbank is hoe groter de batterij zelf is. Een powerbank die nog in je broekzak past zal dus vaak een lager aantal mAh. In de regel zie je dat tot een mAh van 10.000 de powerbank vaak nog wel mee kan in de broekzak, maar daarboven niet meer.

Aantal en het soort poorten

De meeste powerbanks komen tenminste met één USB-C aansluiting. Sommige bieden ook nog de mogelijkheid om AC adapters aan te sluiten. USB-C beschikt over een reeks aan snellaad protocollen zodat in veel gevallen het laden extra snel kan gaan. De aanwezigheid van een USB-C poort betekent overigens niet altijd dat je hiermee ook snel kan laden. Dat hangt ook af van je te laden apparaat. Daarnaast hebben sommige goedkope powerbanks wel een USB-C poort maar dan alleen voor het laden van de powerbank zelf.

Laadsnelheid

Er zijn twee laadsnelheden belangrijk: hoe snel laad de batterij zelf op en hoe snel laad je met de powerbank een apparaat zoals je telefoon op.

We beginnen met het opladen van het apparaat via je powerbank. Dit heeft te maken met drie factoren: de powerbank, de kabel en het apparaat. De keten is hier zo sterk als de zwakste schakel. Het belangrijkste is dat ze een snellaad protocol ondersteunen (vaak zul je zien dat die goedkope Aliexpress opladers hier niet zo goed in zijn).

Hoe snel een powerbank zelf. De meeste powerbanks laden volledig op met 1 à 2 uur. Het verschilt per aanbieder. Mocht je een korte overstap hebben op een luchthaven, dan geeft die 20 minuten je misschien net genoeg om je telefoon weer op je gemakje te kunnen laden tijdens het vervolg van je reis.

Grootte en gewicht

Powerbanks komen in alle soorten en maten. In de regel zijn de meer krachtige batterijen groter en zwaarder. Dat zal je niet verbazen. De grootte en het gewicht zijn toch iets om in de gaten te houden wanneer je een powerbank wil uitkiezen. De meeste powerbanks tot 10.000 mAh zullen nog in een broekzak passen. Daarna moet je dat eigenlijk niet meer willen. Boven de 10.000 mAh is de kans groot dat de powerbank zorgt voor een hangende jaszak of ongemak in je broekzak. Die moet je dus in een tas gooien. Dit is een belangrijke om in je achterhoofd te houden bij het kiezen van de powerbank.

Tips voor het slim gebruiken van een powerbank

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruiken van een powerbank:

  • Laad de powerbank eens in de zoveel tijd op, ook als je deze niet gebruikt.
  • Probeer de batterij niet 100% op te laden maar rond de 80% dit helpt de levensduur van de batterij.
  • Probeer de batterij niet helemaal leeg te maken, maar behoud ongeveer 20%. Dit komt de levensduur van de batterij ten goede.
  • Pas op met het opladen van de powerbank en een apparaat op dezelfde tijd. Dit is niet goed voor de levensduur van de batterij. Sommige powerbanks hebben een “pass-through” functionaliteit. Daarmee kan je wel de batterij en een apparaat tegelijkertijd laden.
  • Laat de batterij zo min mogelijk vallen.
  • Pas op voor hoge of lage temperaturen (onder 5 graden en boven 25 graden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *