De beste draadloze koptelefoon voor je thuiswerkplek

De XM4 is de beste koptelefoon van dit moment

Heb je moeite om je in jouw thuiswerkplek goed te concentreren? Of zijn Teams- en  Zoom overleggen elke dag weer een uitdaging omdat je jouw collega’s slecht verstaat?

Dan kan een goede koptelefoon je werkdag een stuk zorgelozer en rustiger maken. Je hebt vandaag de dag goede koptelefoons met ingebouwde microfoons met noice cancellation in verschillende prijscategorieën.

We hebben de beste koptelefoons voor op je werkplek op een rijtje gezet. We hebben koptelefoons geselecteerd op basis van een aantal verschillende voorwaarden. De alle koptelefoons in deze lijst hebben drie elementen gemeen:

Ze hebben alle een goede geluidskwaliteit, het zijn draadloze koptelefoons, er is een ingebouwde microfoon in de koptelefoon en de koptelefoons hebben allen noise cancellation.

Daarnaast zien alle designs van de koptelefoons in deze lijst er professioneel en zakelijk uit. Je moet er vol zelfvertrouwen een belangrijke call, Teams- of Zoommeeting mee instappen.

Het zijn dus geen high-end “hifi” headphones, studio of DJ-koptelefoons of koptelefoons die je ook op het middelbare schoolplein ziet.

Lees hieronder de beste koptelefoons voor op je (thuis)werkplek

Beste prijs-kwaliteit verhouding (onze keuze)

Sony WH-1000XM4

Gewicht: 254 gr. | Draadloos: via Bluetooth | microfoon: ja| Batterijduur: 30 uur| Noise Cancellation: ja

De nieuwste versie van de Sony WH-1000 XM serie, de XM4, is een perfecte koptelefoon voor kantoor of voor thuiswerk.

De relatief grote en robuuste koptelefoon valt over je oren heen (“over-ear”) en zit comfortabel.

De XM4 heeft een goede pasvorm
De XM4 heeft een goede pasvorm

Ten opzichte van de XM3, de voorganger, is de XM4 wat slanker en wat kleiner. De XM3 was ook wel erg aan de massieve kant. Sony heeft dat voor deze goed opgelost.

Wanneer je de koptelefoon de eerste keer gebruik meet de koptelefoon de vorm van je hoofd en of je bijvoorbeeld brildragend bent en kalibreert daar zichzelf op.

Opgeladen gaat de batterij 30 uur mee. Sommige tests laten zelfs 36-37 uur continue speeltijd zien. De koptelefoon laad snel. In 10 minuten krijg je 5 uur speeltijd opgeladen. Dus een paar minuten opladen, zal je voldoende batterij geven om de dag mee door te komen.

Verder zit er bijzonder goede noise cancellation in. Sterker nog, de noise cancellation is op dit moment de beste noise cancellation beschikbaar.

Zo zorgt de XM4 dat voorbijkomend verkeer, pratende collega’s of spelende kinderen voor een groot deel uitgefilterd worden. Een absolute ‘must-have’ voor een goede koptelefoon die je wil gebruiken op je thuiswerkplek.

De XM4 heeft Bluetooth chip die met twee verschillende apparaten tegelijkertijd kan verbinden. 

Ook zitten er meerdere ingebouwde microfoons in de koptelefoon. Daardoor kan je met een gerust hart meetings instappen en telefoongesprekken aannemen zonder te wisselen.

Als laatste, de geluidskwaliteit: deze wordt als uitermate goed ervaren voor een all-round koptelefoon.

De Sony 1000MX4 is daarmee een koptelefoon die zich enorm goed leent voor langdurig en veelzijdig gebruik op de kantoor, onderweg en op een goede thuiswerkplek.

De koptelefoon ontzorgt je en zorgt ervoor dat jij het optimale uit je werkdag kan halen.

Beste draadloze koptelefoon voor een klein budget

Anker Soundcore Life Q20

Gewicht: 286 gr | Draadloos: via Bluetooth | microfoon: ja| Batterijduur: 40 uur| Noise Cancellation: ja

We hebben de Sony 1000MX4 gekozen als de beste koptelefoon voor je werkplek. Toch is deze behoorlijk aan de prijs. Krijg je van je werkgever een budget om je thuiswerkplek in te richten, dan zal de Sony 1000MX4 daar waarschijnlijk niet in passen.

De Anker Soundcore Life Q20 is een goed alternatief voor een kleiner budget. De Anker Q20 is draadloos en de oorschelpen vallen over je oren. De koptelefoon is erg comfortabel kan je zo gemakkelijk langere tijd dragen.

De batterij gaat zo’n 30-32 uur mee wanneer deze volledig opgeladen is. Dat is behoorlijk veel voor een koptelefoon in deze prijscategorie.

De koptelefoon is te gebruiken via Bluetooth, maar ook via een geluidskabel. Er zitten verder twee microfoons in de koptelefoon om je gesprekken kraakhelder over te laten komen.

Daarnaast biedt de Anker Q20 ook ruisonderdrukking zodat verkeersgeluid of bijvoorbeeld het geluid van vliegtuigmotoren tot wel 90% geneutraliseerd wordt.

Het geluid is voor kantoor en werkgebruik meer dan prima te noemen. De Q20 biedt een hoge geluidskwaliteit en doet het vooral goed bij muziek met harde beats. Dat is een mooie bijvangst als je van elektronische muziek houd.

De koptelefoon met het mooiste design

Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700

Gewicht: 254 gr | Draadloos: via Bluetooth | microfoon: ja| Batterijduur: 20 uur| Noise Cancellation: ja

Een grote concurrent van de Sony 1000MX4 is deze draadloze koptelefoon van Bose. De Bose 700 heeft een ongelofelijk strak, verfijnd en slank design voor zo’n krachtige koptelefoon.

Het geluid is zoals je van Bose gewend bent: kraakhelder en gedetailleerd. De noise cancelling kent 11 standen om ervoor te zorgen dat je deze goed kan afstemmen op je omgeving.

De ingebouwde microfoon beschikt over een innovatie die ervoor zorgt dat ook in situaties met veel omgevingsgeluid (denk aan wind of verkeer) je goed verstaanbaar blijft.

Zelf vind ik niets vervelender dan bellen buiten of op de fiets omdat men je de helft van de tijd niet goed kan verstaan. De Bose 700 rekent hier dus ook mee af.

Het slanke design gaat wel ten koste van de batterijduur. Deze is “relatief” laag met 20 uur.

Er zitten nog een aantal andere features in die je leven makkelijker maken zoals een ingebouwde Alexa en Google Assistent. 

Ook heeft de Bose 700 een conversatiemodus waardoor je snel je muziek kan pauzeren.

Zoek je een uitermate goede koptelefoon voor kantoor, reizen en thuiswerken die er ook strak en modern uit ziet? Dan is de Bose 700 een hele goede optie.

De beste koptelefoon onder de 250 euro

Razer Opus Wireless Active Noice Cancelling Headset

Gewicht: 324 gr| Draadloos: via Bluetooth | microfoon: ja| Batterijduur: 25 uur| Noise Cancellation: ja

Wil je niet direct 300 euro uitgeven, maar ben je wel op zoek naar een goede koptelefoon? Dan is de Razer Opus een goed alternatief.

Deze koptelefoon heeft een robuust en strak ontwerp en een goede batterijduur van ongeveer 25-30 uur wanneer helemaal opgeladen.

Ook heeft de Razer Opus erg goede noise cancelling. Deze is zelfs beter getest dan de noise cancellation van de Bose 700. Ook heeft de Opuse een snelle aandacht modus of conversatiemodus.

De geluidskwaliteit is goed en het spectrum van het geluid is neutraal. Het is zelfs in te stellen naar wens. In combinatie met het goed ervaren draagcomfort doet de koptelefoon op veel vlakken niet onder voor de koptelefoons van Bose en Sony.


De Opus komt iets minder uit de verf voor telefoongesprekken; de ingebouwde microfoon doet zijn werk, maar is niet supersterk. Ook kan je de koptelefoon slechts aan één apparaat aansluiten in vergelijk met de Sony en Bose koptelefoon.

Wanneer deze punten niet belangrijk voor je zijn is de Opus een goede keuze.

Wat is Active Noise Cancellation en waarom moet je koptelefoon het hebben?

Noise Cancellation gaat over de mogelijkheid van de koptelefoon om omgevingsgeluid uit te filteren. Dit kan een koptelefoon actief of passief doen.

Passieve noise cancellation komt door het ontwerp van de koptelefoon en de bijbehorende materialen. Denk hierbij aan schelpen die volledig over je oren vallen en dikke kussens ter isolatie.

Actieve of “active” noise cancelling (ANC) koptelefoons bevatten microfoons die het omgevingsgeluid waarnemen. 

De slimme technologie stuurt dan geluiden door de speakers die het omgevingsgeluid verder afvlakken. Zo wordt omgevingsgeluid dus onderdrukt. Je hebt hier natuurlijk tijdens het spelen van muziek of bellen geen last van.

De technologie ontwikkeld zich steeds verder en is de afgelopen jaren volwassen te noemen. In het bijzonder hebben de Sony’s 1000XM4 en de Razer Opus erg sterke active noise cancellation (ANC).

Het zorgt er letterlijk voor dat ruis wordt weggenomen en je niet afgeleid wordt door irritante en verstorende omgevingsgeluiden.

Alleen een koptelefoon is niet genoeg voor een goede thuiswerkplek

Een goede koptelefoon op je werkplek kan je helpen gefocust te werken en meer gedaan te krijgen.

Echter, met een goede koptelefoon ben je er niet. Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel voor een correcte zithouding. Werk je veel thuis? Dan helpt wellicht deze lijst vol tips je dit zo goed mogelijk te doen.

Afsluitend

De koptelefoons in deze lijst zijn de toppers voor kantoor, reizen en thuiswerken. Zoals je wellicht gelezen hebt gaan we niet bijzonder diep in op de audiokwaliteit. 

Dit hebben we gedaan met het gebruiksdoel in het achterhoofd.

Deze koptelefoons wil je voor langere tijd ongestoord kunnen gebruiken terwijl je vooral met andere dingen bezig bent: bellen, overleggen, reizen en dergelijke. 

Daar is audiokwaliteit een belangrijk onderdeel van maar lang niet het enige.

Alle koptelefoons op deze lijst zijn draadloos, hebben noise cancellation, ingebouwde microfoons en lange batterij duur. 

Voor ons springt de Sony 1000XM4 er echt uit door de veelvoud aan goed uitgewerkte opties. Deze ontzorgt je echt en neemt ruis en onnodige overhead weg. Dat is wat je wil wanneer je aan het werk bent.

Wel is de koptelefoon wat groot. Puur vanuit het gebruik bekeken maakt dat niet gek veel uit. Mocht je design een belangrijk punt vinden, kies dan de Bose 700. Deze is op veel vlakken gelijkwaardig aan de 1000XM4.

Voor een kleine prijs onder de 100 euro raden we de Anker KF60 aan.Zoek je iets ertussen dan heb je met de Razer Opus een hele sterke variant te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *