De beste dedicated hosting van 2022

Dedicated hosting is over het algemeen het duurste type hosting dat er is. Het kan met gemak meer dan 100 euro per maand kosten. Daarom is het zeer belangrijk dat je je door het marketingjargon van hostingproviders heen werkt en de dedicated hosting kiest die het beste aansluit op jouw business.

Dit is wat je minstens van dedicated hosting zou moeten verwachten: het moet genoeg resources bieden voor je site en het moet uitstekend beveiligd zijn. Logisch, want dedicated hosting sluit hoofdzakelijk aan op sites met grote zakelijke belangen.

Als jij of je team niet heel erg bekend zijn met het zelf instellen van een server, is het belangrijk een hosting provider te kiezen met managed support.

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar wat precies de beste dedicated hosting providers zijn. Het artikel wat je nu leest is daar het resultaat van.

Laten we gaan kijken naar de beste dedicated hosting providers van dit moment.

De beste dedicated hosting servers van 2021

Hieronder vind je de beste dedicated hosting servers van 2021:

 • Kinsta. Beste dedicated hosting voor WordPress
 • GreenGeeks. Beste duurzame dedicated hosting

Hieronder ga ik je meer vertellen over wat deze providers nou precies de moeite waard maakt.

1. Kinsta – Beste dedicated WordPress hosting

Kinsta heeft de afgelopen jaren een sterke opmars gemaakt. Volgens ons is het zelfs de beste premium managed WordPress hosting provider van dit moment.

Voor een WordPress website met statische content is Kinsta’s dedicated hosting in de meeste gevallen overkill (een uitzondering is wanneer je een gigantisch aantal bezoekers in korte tijd verwacht). Maar als je een WordPress webshop runt die hard aan het groeien is en de beste performance verwacht, dan zijn Kinsta’s dedicated servers een geweldige optie.

Kinsta beheert zeer krachtige hosting technologie die wordt gedraaid op het Google Cloud Platform. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je altijd toegang hebt tot de meest up-to-date server technologie en beste resouces.

Daarbij heeft Kinsta 24 datacentra wereldwijd. Oftewel, waar je bezoekers ook vandaan komen, ze zullen altijd een supersnelle site aantreffen.

Een interessante optie wat Kinsta biedt is dat je tijdelijk kunt opschalen naar een dedicated server en daarna weer kunt afschalen. Dit is ideaal voor wanneer je een gigantische bezoekersgolf verwacht.

Bijvoorbeeld, mocht je een business hebben die op een gegeven moment zijn weg vindt naar een tv-show als Dragon's Den, dan kun je rekenen op honderdduizenden bezoekers die binnen een paar uur allemaal je website willen bezoeken. Op zo’n moment is een dedicated server de meest veilige optie om zeker te zijn dat je site niet offline gaat.  

Kinsta heeft geen vaste prijzen voor hun dedicated hosting servers. De kosten zullen afhangen van:

 • Hoeveel resources je site nodig heeft
 • Hoeveel verkeer je verwacht
 • Het datacentrum vanaf waar je je website wilt hosten

Meer over Kinsta

Bezoek Kinsta      Lees onze Kinsta review

2. GreenGeeks – Beste duurzame dedicated hosting

GreenGeeks is een van de beste hosting providers die er is. En naast dat deze Amerikaanse hosting provider een zeer solide dienst aflevert, zijn ze ook nog eens de meest duurzame hosting provider op de markt.

GreenGeeks biedt 3 verschillende dedicated hosting pakketten.

Hun goedkoopste pakket, de Entry Server, kost $169 per maand en heeft vrij bescheiden specificaties. Aan de andere kant van het spectrum heb je hun Pro Server die $439 per maand kost. Maar de specificaties liegen er niet om:

 • De Xeon E5-2620 2.0Ghz w/HT
 • 16 GB DDR 3 Memory
 • 2x 500 GB SATA Drive  

Hierop kun je (bijvoorbeeld) een zeer serieuze webshop runnen.

Een van GreenGeek’s sterkste punten is hun klantenservice. Allereerst is hun klantenservice absurd snel. Denk hier aan wachttijden van om en nabij de minuut. Daarnaast is hun support team zeer behulpzaam en capabel.   

Meer over GreenGeeks

Bezoek GreenGeeks      Lees onze GreenGeeks review 

Wat is dedicated hosting?

Met dedicated hosting krijg je een server toegewezen die 100% van jou is. Dit staat in sterk contrast met shared hosting of cloud hosting, waar je altijd een server (of met cloud hosting, servers) deelt met andere websites. 

Simpel gezegd is dedicated hosting het meest hoogwaardige type hosting op de markt. Doordat je resources zoals CPU, bandbreedte en RAM niet deelt met andere websites, kun je rekenen op de best mogelijke performance van alle typen webhosting.

Tenminste, als je weet hoe je een dedicated hosting server op de juiste manier instelt. Het hangt van de provider die je kiest af, maar met sommige providers heb je veel technische kennis nodig voor het slim inrichten van je server.

Dedicated hosting providers bieden de volgende vormen van support aan:

 • Fully managed. Omvat monitoring, software updates, reboots, beveiligingspatches en upgrades van het besturingssysteem. Gebruikers zijn volledig hands-off
 • Managed. Omvat een gemiddeld niveau van beheer, monitoring, updates en een beperkte hoeveelheid ondersteuning. Gebruikers kunnen specifieke taken uitvoeren
 • Self-managed. Omvat regelmatige controle en enig onderhoud. Gebruikers ontfermen zich over de meeste taken betreft het onderhoud van de dedicated server
 • Unmanaged. Weinig tot geen betrokkenheid van de hosting provider. Klanten zorgen voor al het onderhoud, upgrades, patches en beveiliging

De diensten die ik hierboven aanbeveel vallen in de fully managed of managed categorie. Heb je interesse in self-managed of unmanaged dedicated hosting, dan wil je waarschijnlijk gebruik maken van een dienst als AWS of Rackspace.

Voor wie is dedicated hosting geschikt?

Dedicated hosting is geschikt voor grote websites met veel verkeer, websites die zeer gevoelige data bevatten of gebruikers die een zelfgebouwd platform of app hebben wat volledige flexibiliteit vereist. 

Voor een eenvoudige business website of blog is dedicated hosting niet nodig. Je zult in die gevallen veel beter af zijn met shared hosting, een VPS of cloud hosting.

Tegenwoordig is het zo dat statische content websites en blogs (zoals Start24) bijna nooit dedicated hosting nodig zullen hebben. Cloud hosting van een hosting provider als SiteGround biedt soelaas voor dit websites, zelfs wanneer ze honderd duizenden of miljoenen bezoekers per maand trekken.

Voor veel zwaardere websites, zoals grote webshops, ligt dit anders. Gezien dit soort sites veel meer beslag leggen op server resources, kan dedicated hosting al snel de meest logische hosting oplossing zijn. Deze websites bevatten veel activiteit die dynamisch en daardoor niet te cachen is. Kies je voor een zwakkere hosting oplossing, dan zal dit gaan leiden tot een krakkemikkige performance.

Dit geldt ook voor websites van grote multinationals, die naast dat ze veel bezoekers aantrekken, ook vaak volledige controle over hun server willen hebben.

Daarnaast zijn er websites die – los van hun grootte – te maken hebben met gevoelige data. Bijvoorbeeld gerelateerd aan medische of financiële gegevens. Wanneer dit het geval is, is een dedicated server de beste oplossing gezien het een stuk beter beveiligd is dan een gedeelde server.

Hoewel sommige dedicated hosting pakketten beginnen vanaf 100 euro per maand, zal je voor de geavanceerdere pakketten gemakkelijk 1.000 of 2.000 euro per maand kunnen neerleggen. Wanneer dit het geval is, zorg dan dat je tech team volledig begrijpt hoe ze het meeste uit de hosting halen. Huur desnoods een consultant in als je deze kennis niet in-house hebt.

Ikzelf heb in het verleden eens de fout gemaakt dit niet te doen, waardoor we uiteindelijk veel meer aan onze dedicated server hebben uitgegeven dan had gehoeven. 

Afsluitend: de beste dedicated hosting

Hieronder vind je nogmaals de beste dedicated hosting servers van 2021:

 • Kinsta. Beste dedicated hosting voor WordPress
 • GreenGeeks. Beste duurzame dedicated hosting

Voor WordPress gebruikers die het beste van het beste willen is Kinsta een waanzinnige optie.

GreenGeeks is een goede allrounder met het hart op de juiste plek. Hun dedicated servers zijn ideaal voor wanneer jouw onderneming zo groen mogelijk wil opereren.

Dedicated hosting is de perfecte keuze voor wanneer je:

 • Een dynamische website runt die veel resources vergt
 • Een enorme hoeveelheid bezoekers in korte tijd verwacht
 • Website te maken heeft met zeer gevoelige data, zoals financiële of medische gegevens

Wanneer dit niet zo is, is dedicated hosting hoogstwaarschijnlijk overkill en is shared- of cloud hosting waarschijnlijk een betere oplossing voor je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *