Ahrend 2020 Verta bureaustoel review

De Ahrend 2020 Verta is een fantastische bureaustoel. Terwijl het met goedkopere stoelen vaak voelt alsof je gepropt zit in een te krappe zitting van een budget vliegmaatschappij, upgrade de Ahrend 2020 je naar Business Class.


Onze score:

Comfort: 10/10
Instelmogelijkheden: 9/10
Materialen: 10/10
Design: 9/10


Ahrend 2020 Verta voordelen

 • Uitstekende materialen
 • Grote hoeveelheid ergonomische instelmogelijkheden
 • Zit zeer comfortabel
 • Armleuning op elk mogelijke manier in te stellen
 • In Nederland ontworpen en geproduceerd
 • Wordt volledig gemonteerd geleverd

Ahrend 2020 Verta nadelen

 • Relatief prijzig
 • Garantie had wat langer gekund

Royal Ahrend is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in kantoormeubilair. Het bestaat sinds 1896 bestaat en is onderhand actief in 24 landen. Tot hun klanten behoren multinationals zoals Deloitte, ExxonMobile, GlaxoSmithKline, HSBC, ING, Lenovo, Johnson&Johnson, Philips, Shell, Unilever en Vanderlande.

Met andere woorden: ze zijn niet de eerste de beste als het gaat om het produceren van bureaustoelen.

De Ahrend 2020 Verta is een van hun meest populaire modellen. Volgens ons is het de beste bureaustoel je op dit moment kunt kopen. Hieronder lees je precies wat deze stoel zo goed maakt.   

De Ahrend 2020 bureaustoel: de belangrijkste feiten op een rijtje

Hieronder vind je de product specificaties, features, prijs en garantie, en meer handige feiten over de Ahrend 2020.

Specificaties

 • Breedte: 70 cm
 • Hoogte: 97 – 113 cm
 • Diepte: 38 – 48 cm
 • Zithoogte: 40 – 56 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg

Features

 • Ventilerende mesh rug
 • Stoffen zitting
 • Overtreft ergonomische eisen van de ARBO: NEN-EN 1335 en NPR1813
 • Armleggers instelbaar in hoogte, breedte en diepte
 • Instelbare lendensteun
 • Rugleuning kantelbaar, in meerdere posities vast te zetten
 • Comfortabel bewegingsmechanisme om eenvoudig van zitpositie te veranderen
 • Wielen geschikt voor harde en zachte vloeren

Prijs en garantie

De Ahrend Verta wordt voor €599 verkocht op Coolblue.

De stoel heeft twee jaar garantie.

Gemonteerd geleverd

Goed nieuws voor iedereen het zelf in elkaar zetten van meubels veracht: de Ahrend 2020 Verta wordt volledig gemonteerd geleverd. Het enige wat eromheen zit is een minimalistisch plasticje. Dus je zit ook niet opgescheept met een gigantische kartonnen doos.

Land van herkomst

Nederland.

Comfort

Wat ik qua comfort van een bureaustoel verwacht is het volgende:

 • Ik wil me fit en fris voelen na een dag werken
 • Ik zoveel mogelijk werk gedaan kunnen krijgen doordat ik lekker zit

De Ahrend 2020 voldoet aan beide verwachtingen. Wanneer je er voor het eerst in gaat zitten voelt de stoel direct prettig. Maar zodra je hem hebt ingesteld naar je lichaam, is “voortreffelijk” een betere beschrijving van het zitgenot.

Ahrend 2020 close-up

Het zitkussen is van uitstekende kwaliteit en zit heerlijk. Het is niet te hard, maar voelt ook niet te zacht of sponzig. Een duidelijk verschil met goedkopere stoelen waarbij het of voelt alsof je op een houten stoel zit, of die zo zacht zijn dat je billen niet voldoende ondersteuning krijgen.

De rugleuning speelt een cruciale rol in het comfort van een bureaustoel. Bij de Ahrend 2020 Verta biedt het mesh van de rugleuning de perfecte spanning. Daarnaast sluit de welving van de stoel naadloos aan op je rug – zeker wanneer je de lendensteun bijstelt.

Doordat de stoel zo goed zit, lukt het me om meer werk gedaan te krijgen gedurende een dag. Daarnaast voelt m’n rug een stuk beter dan bij een gemiddelde bureaustoel.

Ergonomische instelmogelijkheden

Je verwacht van een goede bureaustoel dat je hem aan kunt passen op een groot aantal verschillende lichaamstypes. De Ahrend 2020 stelt niet teleur op dit front:

De instelmogelijkheden van de Ahrend 2020 Verta

Je kunt hem instellen op nagenoeg ieder denkbare manier. De enige optie die ontbreekt is het instellen van de hoogte van de rugleuning.

Voor de rest kun je hem op ieder vlak instellen naar je eigen smaak:

 • Armleuning (hoogte, breedte en diepte)
 • Onderrugsteun (hoogte)
 • Rugleuning (hoek en kanteling)
 • Zithoogte
 • Zitdiepte

Twee instelmogelijkheden die me in het bijzonder aanspreken zijn de zitdiepte en de armleuningen. Zitdiepte omdat je dit bij de meeste bureaustoelen niet kunt instellen. Omdat ik vrij lange bovenbenen heb, vind ik het ideaal dat ik het zitvlak hierop aan kan passen. De armleuning instellingen vind ik fantastisch omdat het zeer knap staaltje design werk is:  

In één beweging stel je de diepte en breedte van de armleuningen in, in plaats van dat je onderaan de armleuning aan een knop moet gaan draaien of iets soortgelijks omslachtigs.

Materialen

De Ahrend 2020 bestaat exclusief uit materialen van topkwaliteit. Van de wieltjes tot aan de rugleuning: je voelt dat de stoel is gebouwd voor de lange duur.

Ahrend 2020 Verta gezien van de zijkant

De hele stoel voelt zo gedegen dat hij voor vele jaren moet kunnen meegaan. Een levensduur van 10 jaar of meer zou me niets verbazen.

De bouwkwaliteit is eveneens van het hoogste niveau. Niks piept, kraakt of voelt wiebelig. Er is gedurende je werkdag dus geen kans op ergernissen veroorzaakt door een gammele stoel.

Ook nog wat aandacht voor (alweer) de armleuningen: deze zijn stevig maar voelen tegelijkertijd heerlijk zacht. Geen kans dus dat je je telefoonbotje op een pijnlijke manier er tegenaan stoot.

Design

Als je de Ahrend 2020 Verta vluchtig bekijkt, is het design weinig opzienbarend. Het is geen in het oog springende Herman Miller, waarvan sommige stoelen eruitzien als een futuristisch alien bouwsel.

Ahrend 2020 Verta - helemaal in beeld

Maar bekijk de stoel met een iets scherper oog, en je beseft al snel dat het over een bijzonder knap design beschikt.  

Het filmpje hierboven is vrij oud, en de stoel die er ziet is een eerdere versie. Maar het design is in de kern hetzelfde gebleven. Een van de dingen die Paul Brooks, de hoofdontwerper van de Ahrend 2020, aanstipt was de keuze om de armleuningen aan de rugleuning te bevestigen.

Dit leidt tot een veel schoner, rustiger design dan je bij de gemiddelde bureaustoel treft. De stoel beschikt door dit – en soortgelijke designkeuzes – over minder losse onderdelen, waardoor er ook minder dingen stuk kunnen gaan.

De stoel oogt, en voelt, hierdoor alsof het uit één robuust stuk bestaat. Alsof hij uit een rots gebeiteld is. Niet alsof iemand een berg losse onderdelen op elkaar gestapeld, aan elkaar gelijmd en in elkaar geschroefd heeft.

Bovendien, wanneer je de stoel wilt instellen hoef je niet op je knieën te gaan en uit te vogelen waar alles zit. Alle instelmogelijkheden zitten op een logische plek, makkelijk te bereiken als je zit. Als bij het dashboard van een auto.

Conclusie

Je denkt als mens over het algemeen niet echt na over een bureaustoel en het belang ervan. Maar besef het volgende: op werkdagen spendeer je er een derde van je dag in. Met een full-time kantoorbaan zul je minimaal 14.000 uur zittend gaan doorbrengen de komende 10 jaar.

Net als dat je niet wilt liggen op een matras van piepschuim, wil je ook niet een stoel van ondermaatse kwaliteit hebben. Uiteindelijk heb je maar één ruggengraat. Daarnaast kun je met een bureaustoel van kwaliteit veel meer werk gedaan krijgen doordat je comfortabeler zit.  

De Ahrend 2020 Verta vergt een redelijke investering, maar het is wat mij betreft een slimme investering. De stoel zit fantastisch, ziet er mooi uit en gaat zeer lang mee. Door dit laatste ga je waarschijnlijk op termijn zelfs goedkoper uit zijn dan met een goedkopere stoel die je iedere paar jaar moet vervangen.

Een verbeterpunt is de duur van de garantie. Die zou gezien de prijs net wat langer mogen duren.

Echter, de bottom line is dat de Ahrend 2020 Verta een geweldige bureaustoel is. Het is m’n go-to zitmeubel voor m’n dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is hij dankzij de instelmogelijkheden aan te passen op nagenoeg ieder lichaam. Als het binnen je budget past, raad ik je deze stoel van harte aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *