Affiliate marketing strategie: 6 geavanceerde tips

affiliate marketing strategie

Je bent al een tijdje bezig met je affiliate marketing website en begint eindelijk tractie te krijgen. Je verkeer groeit gestaag, bezoekers klikken op je affiliate links en je haalt inkomsten binnen.

Nu is de vraag: hoe breng je je affiliate site naar het volgende level? Tuurlijk, blijven inzetten op meer en betere content en meer backlinks spreekt voor zich. Maar er is meer wat je kan doen om de kloof tussen jou en je concurrentie te vergroten.

In dit artikel bespreek ik 6 affiliate marketing strategieën om meer geld te verdienen met je bestaande pagina’s, hoe je je tech stack kan verbeteren, en hoe je informatieve content kan inzetten om meer te verdienen met je affiliate website.

1. Maak gebruik van Advanced Custom Fields (ACF) om je site up-to-date te houden

Advanced Custom Fields (ACF) is een gratis plugin waarmee je WordPress als content management system een enorme boost kunt geven. De WordPress CMS is van zichzelf al krachtig maar mist de tools om je data op een echt efficiënte manier te managen.

Advanced Custom Fields (ACF)

ACF springt in de bres en geeft je de tools om custom fields toe te voegen aan je content.

Ik zal een kort voorbeeld geven waarom dit voor affiliate marketeers super handig kan zijn. Stel dat de producten waar je over schrijft voorkomen in meerdere artikelen. Wanneer je een bepaald product kenmerk noemt in deze artikelen zoals prijs, moet je dit in ieder artikel handmatig aanpassen na een prijsverandering.

Met ACF kun je dit soort kenmerken toevoegen aan een database. Pas het aan in de database, en het wordt in één klap aangepast in al je artikelen.

Voor kleinere sites voegt dit weinig toe, maar op grotere sites kun je jezelf hier uren aan onzinnig werk mee besparen.   

2. Hou bij welke specifieke pagina’s kliks en sales genereren

Veel affiliate marketeers laten iedere maand honderden of duizenden euro’s op tafel liggen doordat ze geen idee hebben welke pagina’s op hun site kliks en sales genereren.

Meten is weten. Er zijn extreem handige affiliate plugins beschikbaar zoals Lasso die je precies laten zien op welke pagina’s van je site er het meest op je affiliate links wordt geklikt.

Lasso affiliate marketing strategie

Hierdoor kun je je ondermaats presterende pagina’s eruit pikken en extra aandacht geven om meer affiliate inkomsten te genereren.

3. A/B test verschillende landingspagina’s van je partners 

Bij de meeste affiliate programma’s kun je je bezoekers doorlinken naar verschillende pagina’s. Standaard stuur je iemand meestal door naar de homepage, maar je kunt iemand ook doorverwijzen naar een specifieke product pagina.

Het loont om te testen wat beter converteert. Hier is een manier om dit te doen. Kies twee landingspagina’s van de fabrikant die je wilt testen. Stuur een maand lang al je bezoekers door naar de eerste pagina. Stuur de maand erop al je bezoekers door naar de tweede pagina.

Vergelijk nu de inkomsten per klik met elkaar… et voilà, misschien zie je nu dat een bepaalde landingspagina je 10% meer verkopen oplevert.

4. Test verschillende producten om te zien wat het beste converteert 

Uiteindelijk gaat het er bij affiliate marketing erom dat je het juiste product aanbeveelt aan de juiste persoon op het juiste moment.

Schroom je niet de producten in je round-up pagina’s te verwisselen van positie, of in te wisselen voor compleet andere producten.

Sommige producen slaan veel beter aan dan anderen om redenen die vaak niet te duiden zijn. De enige manier om erachter te komen wat werkt is door te experimenteren.

Misschien maak je je er zorgen om dat je je positie in Google verliest als je een product verandert. Ikzelf heb talloze keren producten verandert of verandert van positie. Ik snap dat dit anekdotisch is, maar ikzelf heb in ieder geval geen negatieve gevolgen voor m’n rankings opgemerkt.

5. Zet in op informatieve content  

Er zijn een paar goede redenen om in te zetten op informatieve content en niet alleen op “de beste 5…” en review artikelen.

Eén reden is dat het je site betrouwbaarder laat voelen voor je bezoekers. Als iemand op je homepage land en ieder stuk content commercie schreeuwt, zullen zijn of haar voelsprieten overeind gaan staan.

Een andere reden is dat het kan leiden tot meer backlinks. Andere websites knappen af op wat overduidelijk een affiliate site is.

Maar er is nog iets wat informatieve content publiceren een slimme strategie maakt voor affiliate marketeers. En dat is dat je met goed aansluitende product aanbevelingen extra affiliate inkomsten kunt verdienen.

Een voorbeeld van een affiliate site die dit extreem effectief doet is SwimUniversity.com. Neem bijvoorbeeld hun artikel over hoe lang je zwembadpomp aan moet hebben staan per dag. Op een gegeven moment beveelt het een product aan (“pool shock”) wat bij dit vraagstuk aansluit.

Het is relevant, word je niet opgedrongen, en past op een organische manier binnen de content.

Mocht je overigens benieuwd zijn hoe je ook zo’n aantrekkelijke product box kunt maken: je kunt hiervoor het bovengenoemde Lasso gebruiken.

6. Upgrade je tech stack: stap over op Gutenberg  

Core web vitals zijn sinds 2021 een ranking factor. Daarnaast bieden snellere sites een betere gebruikerservaring en brengen meer geld in het laatje.

Dit zijn goede redenen om een paginabouwer als Elementor te dumpen en over te stappen op Gutenberg. Bouw je site rondom een Gutenberg theme met een goede blocks plugin en je kunt precies dezelfde site bouwen als met een zware, trage paginabouwer.

Zelf gebruik ik Kadence voor al m’n sites. Dit is een multifunctionele, lichtgewicht theme die je samen met de Kadence Blocks plugin kunt gebruiken.

Als affiliate marketeer wil je ieder voordeel pakken wat er ligt – hoe klein ook. Enorme sites als Forbes kunnen het zich veroorloven een langzame site te hebben. Wij kunnen dit niet.

Afsluitend: affiliate marketing strategie

Ik hoop dat je iets aan de affiliate marketing strategieën in dit artikel hebt gehad. De meeste ervan kosten weinig tijd om toe te passen maar kunnen een grote impact hebben op de winstgevendheid van je site.

Bekijk ook ons artikel over de beste affiliate marketing cursussen. Dit zijn niet de Nederlandse cursussen die de zoekresultaten vullen.

Als je nog vragen hebt over een van de affiliate marketing strategieën in dit artikel, of je wilt je eigen strategie delen, laat dan hieronder een bericht achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *