Bol.com affiliate: alles wat je moet weten

Bol.com affiliate programma

Veel van Nederlands meest succesvolle affiliate marketeers verdienen het leeuwendeel van hun inkomsten als bol.com affiliate.

Hun programma converteert goed (welke Nederlander shopt er niet bij bol.com?), biedt relatief goede commissies en geeft toegang tot een enorm product aanbod.

In de begindagen van Start24 was bol.com onze belangrijkste partner. En ook vandaag de dag promoten we nog steeds hun producten op een aantal van onze meest lucratieve pagina’s.  

In dit artikel vertel ik je alles wat je over het bol.com affiliate programma moet weten: hoe je je aanmeldt, hoeveel je eraan kunt verdienen, tips om zoveel mogelijk uit je samenwerking met bol.com te halen en meer.

Affiliate marketing met bol.com: de basis

Wat zijn de vereisten om een affiliate partner van Bol.com te worden?

Het eerste wat je nodig hebt om bol.com te kunnen promoten is een website. Echter, toen wij met Start24 de eerste versie van onze site naar bol.com doorstuurden, werd onze aanmelding afgewezen.

Waarom?

We hadden er nauwelijks content op staan en daarnaast zag de site zelf eruit alsof ‘ie nog in de steigers stond.

Zorg er dus voor dat je site in een dusdanige staat is dat het affiliate team van bol.com er vertrouwen in heeft:

 • Zorg dat het design “af” is.
 • Heb minstens 10 artikelen gepubliceerd. Idealiter noem je in een paar van deze artikelen producten die je via Bol.com kunt kopen.
 • Heb een professioneel ogende “Over ons” pagina online staan die duidelijk uitlegt waar de site over gaat.
 • Zorg dat de site snel laadt.

Wat zijn de affiliate commissies van bol.com?

Bol.com betaalt verschillende commissies per product categorie.

PlatinumGoudZilverBrons
Commissiepercentage7%6%4%2,5%
ProductcategorieënDagelijkse verzorging
Kleding & Schoenen
Koken & Huishouden
Wonen


Baby
Dier
Eten & Drinken
Mode Accessoires
Auto & Motor
Boeken
Doe-het-zelf
Gezondheid
Muziekinstrumenten
Outdoor
Speelgoed
Sport
Tuin
Verzorging
Beeld & Geluid
Computer & videogames
Elektronica
Films & Muziek
Telefonie & Tablets

De verschillen tussen Platinum en Brons zijn aanmerkelijk. Kijk goed naar deze tabel om uiteindelijk te besluiten op welke productcategorieën jij je hoofdzakelijk wilt storten.

Hoe meld je je aan als bol.com affiliate?

Klik op deze link en schrijf je in. Het proces duurt niet langer dan een paar minuten.

Zodra je aanmelding is goedgekeurd krijg je toegang tot het affiliate dashboard, waar je eenvoudig bij kunt houden hoeveel kliks en verkopen je genereert.

Bol.com affiliate inkomsten

Belangrijke regels voor het zijn van een bol.com affiliate

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn
 • Je mag geen producten kopen van bol.com via je eigen affiliate link
 • Je moet minstens 50 euro aan affiliate inkomsten hebben verdiend om uitbetaalt te worden

Voor meer over de regels voor het zijn van bol.com affiliate, bekijk de algemene voorwaarden.

Aan de slag als affiliate partner bij bol.com

Een website is de meest bekende manier om bol.com producten te promoten, maar je kunt ook social media aanboren als kanaal. Hieronder bespreek ik beide methodes.

Ook deel ik een aantal tips om je samenwerking met bol.com zo lucratief mogelijk te maken.

Bol.com promoten via een website

Wanneer je bol.com producten promoot via een website zijn er grofweg 3 types content om je op te storten:

 • Product round-ups (“de beste 5…”). Dit is het eenvoudigste soort affiliate content om te maken. Daarnaast leiden dit soort pagina’s meestal tot de meeste affiliate inkomsten. Het idee is dat je een handjevol of meer producten met elkaar vergelijkt. Ieder product krijgt een korte beschrijving en je sluit het artikel af met een koopgids wat je lezers tips geeft voor het kiezen van het juiste product. Een voorbeeld van dit type content is ons beste bureaustoel artikel.
 • Product reviews. In een product review zoom je in op één specifiek product. Je noemt de voordelen, de nadelen en voor welk type gebruik het product het meest geschikt is. Zorg dat je van je product round-up artikelen naar je reviews doorlinkt en vice versa. Een voorbeeld van dit type content is onze Ahrend 2020 review.
 • Handleidingen (“hoe doe je…”). Handleidingen zijn informatieve artikelen waar je je bezoekers uitlegt hoe een specifiek iets op te lossen. Een voorbeeld hiervan is onze WordPress handleiding waarin we laten zien hoe je binnen een dagdeel een WordPress site online krijgt. In deze handleidingen hebben we vervolgens affiliate links geplaatst naar onder anderen een webhosting provider en een WordPress thema.   

Maar eerst moet je natuurlijk deze website online krijgen. Om dit te doen raad ik je aan bovenstaande handleiding door te nemen.

Ook verwijs ik je graag door naar onze affiliate marketing handleiding voor beginners, waar ik dieper in ga op het bovenstaande. Daarnaast belicht ik ook een paar van de technische aspecten van het maken van een goede affiliate website.

Bol.com promoten via social media

De beste manier om bol.com te promoten is via een website. En als je naar hun affiliate programma pagina kijkt, lijkt het ook de enige manier te zijn.

Echter, als je een flinke social media aanwezigheid hebt op bijvoorbeeld TikTok of Instagram, kun je bol.com ook enkel via je social media kanalen promoten.

De richtlijnen voor het gebruik van social media om bol.com te promoten, vind je hier.

Bol.com social media affiliate voorwaarden

Tips om zoveel mogelijk uit je partnership met bol.com te halen

Om te verdiensten via bol.com te maximaliseren, volg deze tips:

 • Leer hoe copywriting voor het internet in elkaar steekt. Copywriting is de kunt van het aansporen van je lezers tot een bepaalde actie. Lees onze copywriting handleiding als je nog niks over deze vaardigheid weet.
 • Steek tijd en moeite in het design van je site. Veel affiliate sites zien er verschrikkelijk uit. Hiermee laten ze geld op tafel liggen, omdat slecht ontworpen websites weinig vertrouwen opwekken onder bezoekers. Lees onze website design handleiding of gebruik een van de door mij ontworpen affiliate website starter templates om jezelf veel tijd en moeite te besparen.
 • Test wanneer mogelijk de producten zelf. Niemand in Nederland test de producten die ze bespreken op hun website. Het is een perfecte manier om tot echt originele inzichten te komen en 10x betere content te maken dan wanneer je klantreviews samenvat. Ook kun je je eigen product foto’s aan je artikel toevoegen, iets wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google. Een nadeel: het kost wat geld om producten aan te schaffen. Maar in sommige gevallen kun je producten gratis krijgen van de fabrikant.  
 • Experimenteer met verschillende teksten voor je knoppen. Probeer verschillende dingen: “Bekijk prijs op bol.com,” “Klik hier voor de beste prijs,” etc. Sommige tekst kan leiden tot aanmerkelijk meer kliks dan andere tekst. Echter, je kunt dit past testen op het moment dat je al behoorlijk wat verkeer hebt.   

Alternatieven op bol.com

Soortgelijke affiliate programma’s als bol.com zijn het Coolblue en Amazon affiliate programma.

Beide programma’s zijn minder populair en betalen minder goed dan bol.com, maar het schaadt niet om je bij allebei aan te melden.

Het grootste voordeel is dat je op deze manier een groter product aanbod op je website kunt promoten.

Afsluitend

Het bol.com affiliate programma is een uitstekende manier om je eerste affiliate euro’s te verdienen.

Het programma wordt gebruikt door zowel ervaren als beginnende affiliate marketers.

Heb je nog vragen over wat er komt kijken bij het , laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verdien je als Bol.com affiliate?

De top bol.com affiliates verdienen 20.000 euro per maand of meer. De gemiddelde affiliate marketer bij bol.com verdient eerder echter tussen de paar 100 en een paar 1000 euro per maand.


Hoelang duurt het ongeveer voordat je je eerste bol.com affiliate commissies kunt verdienen?

Bij ons duurde het 3 maanden voordat we onze eerste bol.com affiliate commissies verdienden. Binnen een half jaar verdienden we er ongeveer 500 euro per maand mee. Toen we begonnen hadden nog geen ervaring met affiliate marketing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *